+2 oy
360 göst.
önce Diğer kategorisinde (286 puan) tarafından

Kızlar ailemden bebeğim için 17 çeyrek bir tam altın bide 2 gram toplandı. Doğumdan sonra da eşimin ailesi azda olsa bi şeyler takarlar. Eşimin 90 gram altın borcu var araba almıştı o parayla her ay ödüyor. Siz olsanız eşinize mi verirdiniz toplanan parayı yoksa bilezik falan mı yapardınız. 

23 Cevaplar

+5 oy
önce (2,819 puan) tarafından

Çocuğumun hesabına saklarım. Bana da ait değil eşime de. Çocuğun rızkı o derim.

E ama takarken eskiyecek bilezik, değeri düşecek. 

önce (286 puan) tarafından

Ben hesap işlerinden falan anlamıyorum açıkçası.. Eşime de versem ilerde yapmayacak bir adam değil ama onun borcu bitince harman savuruyor, hep bir yerlere yatırım yapıp borçlu kalması lazım onun :) 

İlla birine vermek zorunda değilsin ki. Aç hesap çocuğun için koy oraya altın cinsinden. Evde de tutmamış olursun fiziki olarak.

Aşağı yukarı 113.300 lirası var. Bu kadarlık altın al bankadan. Unut sonra 18 yaşında baksın kendisi. Hatta 22 yaşında üniversite bitince.

önce (2,231 puan) tarafından
+1

Bilezikte değer düşmez eskidi kırıldı yamuldu diye bişey yok ki altın altındır.

-Reklam-
+3 oy
önce (5,139 puan) tarafından

Valla vermem 😁yap bilezik künye tak koluna 

Hahah :) 

+3 oy
önce (18,461 puan) tarafından

Çocuğun parası çocuğundur ben kimseye veremem 

+1 oy
önce (1,262 puan) tarafından

Her ay oduyorsa ödemeye devam etsin toplu elindekine blenzik al koy kendine canım o borcu acil degilse   her ay odemeliyse hiç karisma bence ben blenzk yaptm borcuda var ödesin 

İlerde çocuğuma harcarım zaten

önce (5,053 puan) tarafından

Bilezik yapınca pahalıya yapacaksın ve bozunca yarı yarıya inecek fiyat ne kadar mantıklı bu 

Burma bilezikte pek zarar etmiyor 

önce (117 puan) tarafından

Ajda hıc zarar etmiyor bnce 

önce (1,262 puan) tarafından

Canım ben anda yaptrdm hem oğluma annemlern taktiği vardı hemde bir kaç biriktrdgmz blenzik taktigimdan değl hatta hiç sevmem  takınca kötü hissediyorum onlar zaten çocuklarımın arabamız var zaten  keyfi bozdurmayz çeyrek olsa kaynım ev yaptiriyo çok zorlasalar eşim vermek isterdi belki ama şimdi blenzigi karımın karışmam ona ben deme şansı var ki sürekli isteniliyo zaten bazen erkekler yok diyemiyor bu şekilde demesi de kolay   blenzik daha kalıcı olur diye düşünüyorum yine çocuğun adına koy kenara

+1 oy
önce (347 puan) tarafından

Vermem çocuğum için kenara atarım 

Teşekkür ederim

+1 oy
önce (597 puan) tarafından

Eşim sıkıntıda iken kendime yada çocuğuma saklayamam zaten bizler ne için çalışıyoruz çocuklarımız  için onların geleceği için ileride okula gitseler evlenseler yine bizler karşılayacağız her şeylerini doğumda gelen altınları ben verdim eşime araba almıştı borçla onu ödedi. Şimdi yine altın toplandı onları da eşime vereceğim gerek olursa.

Sıkıntıda sayılmaz aslında. Sadece maaşının bir kısmıyla borç ödüyor o kadar

önce (597 puan) tarafından

Öderken zorlanmıyorsa bilezik yapın tabi 

0 oy
önce (1,388 puan) tarafından

bilezik yapsan bile zarar edersin tam yatirimlik ceyrek gram haaa kaybolur eder diyorsan ceyrekleri tam altina cevir oyle sakla

İşte boşu boşuna yastık altın yapacağına bari kolumda dursun diye düşündüm

önce (1,388 puan) tarafından

valla canm benm annemde ayni senin gb yapti kolumda dursun dedi sonuc babam aldi verecem dedi daha vermedi eşinde alir senden

0 oy
önce (13,773 puan) tarafından

Vermem ki eşim de almaz. Almadı da. Benim öyle bi para toplanmadi ama çeyrek yaptırdım gelen paralarla kızım için saklıyorum büyüyen kadar bi bilezik yaptırıp ayrıca düğününde takmak istiyorum Allah nasip eder o günleri gosterirse

Benim de ilk çocuk diye bu kadar yapıldı. 2. Çocukta pek bişey yapılmaz

0 oy
önce (90 puan) tarafından

Bilezik de yapma eşine de verme olduğu gibi kalsınlar, güvenli bi yerde tut kafi. 

0 oy
önce (1,085 puan) tarafından

Çocuklarımın hepsine ayrı hesap açtım. Verilen bütün paraları oraya yatırıp altına çevirdim. Fiziki olarak verilen altınları da isimlerine göre keselere koydum saklıyorum. Kocamın borcu varsa var. Hayati bir durum olmadıkça elimi sürmem. Ara sıra eşimde para veriyor hesaplarına yatırıyoruz. Aylık düzenli para yatırmaktı niyetimiz ama şimdilik öyle yapamıyoruz. Ayrıyetten benim yönettiğim ve çocuklarım için açtığım yatırım hesabı var. Şirket fonları alıyorum para yatırdıkça

0 oy
önce (4,357 puan) tarafından

Borcumuz varken vermiştim, sonra yerine koyduk. Düzenli borcunu ödüyorsa sıkışık değilseniz verme canim 

0 oy
önce (8,037 puan) tarafından

Eşin durumu iyiyse evi arabası varsa borcu yoksa tabiki saklansin çocuk için. Ama eşim zor durumdaysa veririm. Başka yere harcamiyor sonuçta adam oda bizim için. Araba alsa bizim için ev alsa bizim için. Harcasa yine bizim için 

0 oy
önce (186 puan) tarafından

Paranın bebeğe ait olduğunu düşünüyorum bebek için bir kumbara hesabı ya da yine çocuğun kullanımı için harcamak üzere bir yatirim 

0 oy
önce (2,888 puan) tarafından

Bilezik yaptırmayı düşünüyordum ihtiyaç oldu bozdurduk wonra yerine tekrar koyacağız insaallah kızımızın parası sonuçta 

0 oy
önce (3,516 puan) tarafından

Ne kendim için ne eşim için kullanırım o çocugumun ona aittir bankaya atarım zamanı gelınce kendilerini kullanır bilezik yapmak bile senin için kullanmak oluyor tabi annesi olarak karar yine senin

0 oy
önce (7,854 puan) tarafından

Bizim de borcumuz var her ay eksideyiz ama asla çocuğun parasını borca vermeyiz. Kumbarasi var hep toplarız daha geçen bilezik aldım parasıyla. Büyüyünce takar ya da satar baya kârlı olur 

0 oy
önce (2,429 puan) tarafından

Kızıma verilen 1 tlyi bile kızımın hesaba atıyorum ailemde genelde yüklü verir kızıma direk kızımın hesabına kendim kullanmam 

0 oy
önce (15,832 puan) tarafından

Ben sanırım eşime verirdim ya. Borç beni strese sokar. Sonrasında bebek için yavaş yavaş altinlari almasını isterdim. 

0 oy
önce (255 puan) tarafından

Bilezik felanda yapmazdım soncda çocuğuma verilen para hesap açardım ona onun adına yatirirdim vermezdim araba almış odiyormus zorda degl yani vermem çocuğumun rızkını ailemden gelmiş soncda evladıma 

0 oy
önce (282 puan) tarafından

Oğlumun bebek görmesinde çeyrek yarım ve tam altın bir miktar parayla toplam 100 bin toplandı oğlum adına bilezik yaptım arada takıyorum diğerler altınlarımı veririm borç için eşime ama oğlum niyetine yaptığımı vermem 

İlgili sorular

0 oy
41 cevap 1,205 göst.
0 oy
19 cevap 259 göst.
0 oy
28 cevap 603 göst.
24 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde Mademoiselle (2,159 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 375 göst.
23 Şubat 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

411,129 soru