0 oy
439 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (4,570 puan) tarafından

Günün sorusu olsun hanımlar Merak ediyorum özellikle yemeğini geç yapanlar son dakikaya bırakanlar gün içinde acıkmıyormusunuz ne yiyorsunuz veya  çocuklarıniza ne yediriyorsunuz post açtığım da ben erkenden yaptığım için eleştiri alabiliyorum bendemi sorun var acaba 

Ben erkenden yapıyorum çünkü 

1 gün içinde açılıyorum ıvır zıvır atıştırma yerine oturup yemeğimi yiyorum 

2 oğlum illaki açıkiyor abur cubur vermiyorum o yüzden normal yemeğini yiyor 

3 olurda aniden gelenim olursa yemeğim hazır olsun istiyorum 

4 çocuklardan fırsat buldukça hemen yapıyorum çocuk durmadı yapamadım bahanelerin arkasına sığınmak işime gelmiyor eşim geldimi yemeğim hazır olsun istiyorum 

27 Cevaplar

+11 oy
önce (1,056 puan) tarafından

Herkes işine nasıl geliyorsa öyle yapıyor erken yapan çok güzel yemek yapmış olmuyor yada geç yapan da sallamasyon yemek yapmış olmuyor alışkanlıklarla alakalı birşey 

-Reklam-
+1 oy
önce (2,655 puan) tarafından

Bende bu konuda seninle aynı fikirdeyim şuan değil ama çalışan kadın olduğum için cuma günleri haftalık yemek yapar buzluğa atardım bütün hafta ay ne yemek yapacam evde yemek yok derdim olmazdı oğlum ek gıdaya başlayınca günlük hatta anlık taze olması şarttı benim için artik 2 yaşına geldiği için artık anlık taze şartı olmuyor bizim için hala doğum izinde oldugumdan dolayı buzluk yemeği yapmıyorum sabah erkenden 2 en fazla 3 günlük yemek yapıp rahat ediyorum sadece kızartma fırın gibi et yemeklerini sabah hazırlayıp akşam fırına veriyorum pratiklik ile ev işleri yemek asla benim için sorun olmuyor

önce (1,301 puan) tarafından

Tadı değişmiyormu canım bu yöntemi uygulayan çok insan var haftalık pişiren bende merak ediyorum

önce (2,655 puan) tarafından

Hayır hiçbi değişiklik olmuyor tazeliğini koruyor

0 oy
önce (61 puan) tarafından

Ben mutfaktan çıkamıyorum ki ama buradaki kadınlar hep sona bırakıyor ya batlican kebabı harrran kubbe ya da çiğ köfte yapıyorlar.d.d.s

önce (121 puan) tarafından

Ayy benim kayınvalidem de öyle 6 da yemek yenecekse iyi ihtimalle 4 buçukta yapıyor. Fırına patlıcan biber domates doğrayıp gönderiyor en kotu ihtimalle, ekmekle onu yiyorlar

0 oy
önce (660 puan) tarafından

Bende ayni senin kafadayım erkenden yaparım 😁

0 oy
önce (3,806 puan) tarafından

Her evin alışkanlığı farklı canım. Tabi ki sana da laf edilecek bir şey yok geç yapana da. 

Çok gelenim olmaz olsa da dolaptan buzluktan veya yoksa hemen eşim malzeme getirir yaparım. Her zaman bizle aynı yemeği yemediği için ona öğlen yiyebileceği şeyler hazırlıyorum. Ben yemek yersem akşam eşimle yiyemiyorum o yüzden basit şeyler yemem lazım yoğurt çerez meyve hurma falan. Açlık durumumuza göre eşim gelmeden bi iki saat önce karar veriyoruz ne yiyeceğimize. Ben ne zaman erken yapsam bir aksilik çıkıyor o yemek kalıyor da kalıyor. Sadece dolma gibi şeyleri öğlen yaparım hazırlaması daha uzun sürdüğü için. En son yapmayı daha çok seviyorum ya bir kere giriyorum mutfağa hazırlanınca yiyoruz iş bitiyor bana çok rahat geliyor😂

0 oy
önce (121 puan) tarafından

Canım ben evde ordu yasiyormus gibi yemek yaptığım için dün yaptigim yemek bugüne hatta yarına da kalıyor. Gün içinde acikirsam ondan yiyoruz. Ben gece yemek yapıyorum daha çok. Eşim akşamları çalışıyor, gündüz evde o sebeple. Aile evim kalabalikti babanemler dedemler kardeşlerim falan... Babanemde 10 çeşit yemek olurdu ne zaman dolabı açsam. Dünden kalan, daha önce fazla yapıp dondurucuya atıp cikardigi vs bende de öyle alışkanlık kalmış. 10 çeşit yapmıyorum tabi ki de😂😂 bitiremeyiz eşimle. 

0 oy
önce (4,100 puan) tarafından

Ben yapmadigim zaman bazen yumurta bazen sucuk peynir salatalik falan doyuyor karnimiz. Eşim allahtan ne versem yiyor

0 oy
önce (8,370 puan) tarafından

Küçük bebeğim olduğu halde bir kere bile yemeksiz kalmadım. Erken yaptım.  Eğer beğenmediğim yemek varsa ekmek arası peynir zeytin yapıp yiyorum

önce (12,868 puan) tarafından
+1

Kız senin kaynanan var zaten :D

Bebegimin kırkı çıkmadan tek kaldım ben ise gittiler bir müddet.  O zamanları bütün işleri tek yaptım 🫣🫣🫣

Ah kız kıyamam 😂 bende 2 küçük bebeyle evde aylarca kimse yokken aç kaldığım oldu

Tahmin edebiliyorum cnm 🫢🫢 neyseki büyüttün .artık rahat edersin

0 oy
önce (834 puan) tarafından

Ben de seninle aynı fikirdeyim kahvaltı hazır olmadan yemeklerim ocağa konulur hem çocuklarım acıktığında yetmesi için hem de benim eşim 3'te işten geliyor

0 oy
önce (3,614 puan) tarafından

Valla ne güzel erkenden yapabiliyorsun bunun nesini eleştiriyorlar ben erkenden yapamıyorum oğlum hiperaktif yerinde durmuyor gözümün önünden ayırsam düşüp yaralanıyor mama sandayesine oturmuyor sabah çamaşır makinesi açtım hala bitmedi oğlum üç  kez kapattı 🙂 yeniden çalıştırdım öğlen uykusuna yok iş yapayım eşim saat 5 de işten çıkıyor gelince hemen yapıyorum saat 6.30 gibi oturup yiyoruz zaten yıllardır çalıştım akşam 7.30 gibi eve gelip ne bulursak onu yerdik çok dert etmiyoruz

0 oy
önce (6,940 puan) tarafından

Ben de çoğu zaman erkenden hazırlarım özellikle kayınvalidemler köydeyken sabah kızım okuldayken yapardım okuldan gelince o çorbayı mutlaka icirirdim ama şuan maalesef pek öyle olmuyo öğleden sonra hazırlıyorum 2 3 günlük hazırlıyorum 

0 oy

Ben sabah sadece çorba yapıyorum. Sabah güzel kahvaltı ediyoruz çocuklarda dahil. Oğlan okula gidiyo gidince orda işte beslenme var. Evdeyse öğlene kadar kuruyemiş meyve kek işte falan yer evde yapıyorum öğlen çorba yerler ekmekli falan güzelce. Sonra yine meyve kuruyemiş akşamda güzel salatalı yoğurtlu falan yemeklerini yerler. Bizde öğlen kahve yanında kuruyemiş işte tatlı galan akşamda yemek yeriz

0 oy
önce (4,316 puan) tarafından

Oğlumla parka gitmediysek 3 de yemeklerim hazır olur, öglen için oğlumun her zaman çorbası hazırdir. Çorbası olmasa da sevdiği yemekleri yaparım. Erkende yemek yaptin diye eleştir alıyorsan sen de tuhaflık yok seni eleştiren tuhaflık var 🤣 her evin düzeni farklıdir sen öyle alismişsin bencede en doğrusu erkenden yemek hazır kafa rahat benimde annem erkenci bana diyor nie geç kaldın 🤣

0 oy
önce (425 puan) tarafından

Bende bazen yenege yakin yaparim cunku bazi yemekler bekleyince lezzetledir 

Bazi yemek 2 saat bile beklese lezzeti kaçar 

Mesela kuru fasulye demlenince çok guzel kivam alir 

Ama yesil mercimek yemegi bekleyince suyunu cok cekiyor yeni piştigi tazeligi korumuyor 

0 oy
önce (8,027 puan) tarafından

Ben bebişimin uyku saatine denk getiriyorum genelde. Kahvaltiyida geç kalktığımız için geç yapıyoruz bı daha acikmiyoruz. 

0 oy
önce (5,186 puan) tarafından

Ben de tam bu sebeplerden erken yapıyprum. Artı kafam rahat oluyo herhangı bı işim öğleden sonraya kalırsa yapasım gelmez. Gözüme büyür. 

0 oy
önce (222 puan) tarafından

Dünden kalan yemeğim mutlaka oluyor kendim acıkınca omu yiyorum yoksa da bebegim için mutlaka corba yapıyorum sabah kahvaltı hazırlarken bende bor kase koyup iciyorum

0 oy
önce (7,119 puan) tarafından

Genelde sabahtan yaparım ama bu ara geç yapıyorum soğuyor ısıtmayıda çok sevmiyorum sorulara gelecek olursam ☺️

Gün içinde acıkmam kahve yanında iki kuru meyve yada minik çikolata işimi görüyor 

Kızım zaten kreşte yiyor evde olduğu zamanda dolapta çorba poğaça yoğurt vs oluyor onlardan yer yemeyi seven bir çocuk malesef değil 

Gelenim olmaz aniden kahveye misafirim olur sadece 

Çocuk durmama derdim olmuyor tek olunca büyüdüde zaten ama yapmak istemedim diye dışardan söylediğim oluyor 😅

0 oy
önce (17,423 puan) tarafından

Hiç yemeğimi son dakikaya bırakmam. En geç 4 gibi yemeğimin altı sönmüş olur. Ama senin gibi de erken yapmam kız soğuk olur sonra ısıtmak ile uğraşamam :D

Yemek yapınca da genelde 1 2 tabak fazla yaparım ki artınca öğlen yeriz diye. 

0 oy
önce (4,548 puan) tarafından

Yemek saatinden 1.5 saat önce falan hazırlarım, önceki günden yemek kalır genelde oğlum onu yer. Ben ve eşim 2 öğün yiyoruz zaten. O yüzden öğle yemeği kavramı bizde yok mesela. 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 79 göst.
19 Kasım 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 149 göst.
+1 oy
2 cevap 68 göst.
5 Ocak 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

410,998 soru

12,368,732 cevap

42,228 kullanıcı