+1 oy
100 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2 puan) tarafından

Selam kızlar

Bebeğim şuan 5 ay ı Yeni doldurdu.dogdugunda 3450gr doğru ve kilo alımı da güzel. Şuan 8 kg civarında.

Doğduğundan beri ayakları üzerinde basmayı bilmiyor.

Devamlı eller kollar hareketli bir çocuk

Şuan dönmeye sürünmeye çalışıyor

Sürünmeye çalışırken ayağından güç alıyor lakin koltuk altından tutup bas dediğimizde ayakları üzerine basmıyor

Mızıldanıyor

Kilolu olduğu için kendini taşıyamaz diye düşünüyoruz ama hiç basmaya çalışmıyor 

Bilmediğim için soruyorum

Bebekler ayaklarına ne zaman güç vermeye başlıyor 

Ne zaman basıyorlar

Bebeğimde gerilik mi var endişelenmeli miyim?

7 Cevaplar

+1 oy
(2,257 puan) tarafından

Benim oğlumda o aylardan sonra başladı basmaya 10.ayında da kendisi bir yerlere tutunup kalkmaya çalışıyordu 

-Reklam-
0 oy
(76 puan) tarafından

Bebekler doğduğu andan itibaren basmayı bilirler İlk dogdugunda hiç biraz ayağını üstüne basması için tutmadiniz mi  böyle 2, aylıkken falan Altını açtıktan sonra hiç ziplatmadin mi 

0 oy
(858 puan) tarafından

Benimki  7 aylık olacak inşallah  9 gün sonra daha yeni can geldi dizlerine önceleri hemen düşüyordu desteksiz bayağı oturuyor mesela ama dönmüyor her bebeğin gelişimi farklı

0 oy
(533 puan) tarafından

Kilolu değil canm bebeginiz genel olarak o kiloda oluyolar zaten benim benegim 9 aya girdi dün ben bastırırdım küçükken şuan kendisi tutunup kalkmaya çalışıyor emekliyor sen yere bastırma dizlerine bastır kendi dizlerine yerden korkuyor olabilir ama daha basar her bebegin gelişimi farklı 

0 oy
(8,345 puan) tarafından

Tabikide endişe edilecek bir durum değil çok normal 

0 oy
(2,176 puan) tarafından

Benim oğlum da 3.5 aylık birkaç gün önce yere tuttum düz basmadı ayak dökünük duruyor veya ucuna falan basıyor garip geldi bana da 

0 oy
(1,632 puan) tarafından

Bebekler zaten 7.aydsn önce ayaklarının üstüne bastirilmamali zarar verirsinuz. Bebeklerin gelişim basamakları var Google'da makalelerde aratın. Oradan bebeğiniz hangi ayda ne yapmalı araştırabilirsiniz. Bebeğiniz kilolu değil normal gayet. Benim kızımda 2.5 kg doğdu 5 aylıkken 8 kgdi. Doktorumuz gayet normal dedi 

(1,632 puan) tarafından

Bu arada çocuğu siz bastirmayin zamanı gelince o zaten tutunarak kalkmaya çalışacak 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 184 göst.
30 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Tokyo (163 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 143 göst.
11 Ekim 2024 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (3,207 puan) tarafından soruldu
+2 oy
5 cevap 188 göst.

Kategoriler

1,436,699 soru

23,624,672 cevap