+2 oy
270 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (969 puan) tarafından

Birden fazla çocuğu olanlar, çocuklarınız ne zaman aynı odada yatmaya başladı? 

Kızım 3, oğlum 1 yaş olacak. Sütten kesince aynı odada yatırmayı düşünüyorum ama uyku saatleri nasıl olur, birbirlerini uyandırırlar mı diye kararsızım biraz. 

11 Cevaplar

+2 oy
önce tarafından

Alışırlar umarım

önce (969 puan) tarafından

Öyle ya da böyle alışırlar sanırım ama tam olarak nasıl yapmak lazım bilmiyorum. 

-Reklam-
+1 oy
önce (2,662 puan) tarafından

Bence yaş aralıkları güzel,  alışana kadar belki sizde yanlarinda bir kaç gece kalırsınız. Benim ikinci kızım daha 6 aylik gece sürekli kalkıyor. 1 yaş ne durumda? Emziriyor musunuz gece

Evet emziriyorum. Geceleri 1 kere uyanıyor mutlaka. Hastalık döneminde artıyor tabi. Sütten kessem, bu sorun da çözülür gibi. Kızım odada tek yatıyor zaten, oğlumu hem kendi kendine yatmaya hemde odayı ayırmayı beraber nasıl yaparım bilmiyorum. 

önce (2,662 puan) tarafından

Tek cocukken nasıl ayri odaya alıştırdıysanız bence bunuda kolaylıkla yapabilirsiniz. Ben büyük kızımın yaninda uykuya dalana kadar durdum, beğeneceği şekilde odayi beraber süslemiştik. Odayı sevsin diye. Bir süre sonra yanimda kardeşinin olması ikisinede güven verir bence. Kolaylıklar diliyorum, darısı başıma 

Tek çocukta ne aşırı zor, ne aşırı kolay oldu. Tek çocuk, tek uyku düzeni olunca daha rahat geçiyor.

Şimdi oğlumu da alıştırırım ama tam uyudu diyelim kızım o an uyumamışsa kardeşini kaldırır mı, ya da yanına gidip uyandırır mı, tereddüttetim. Kızım sağolsun beni yanıltmaz 😶 güven konusunda haklısınız, ikisi içinde iyi olur bence.

Teşekkür ederim, sizin için de o gün gelince, rahat bir süreç olur umarım. 

+1 oy
önce tarafından

Kızını tuvalete götürmeye kalkmıyor musun geceleri ?

Bnmde 2 cocuk var büyüğü 8 yasinda küçüğü 10 aylik 2.5 yasinda olunca aynı odada yatirmayi düşünüyorum acelem yok 

Kızıma tuvalet eğitimini vermedim henüz. Gündüz yine arada tuvalete gidiyor ama gece kaldırmıyorum. Eylülde okula başlayacak, bende nisan-mart gibi tuvalete tam alıştırırım diye hesp yaptım.

Çocukla aynı odada yatınca, rahat rahat dolabı bile açamıyorum. Kardeşi ile yatsa iyi benim için. 

önce tarafından

Az daha büyüyünce kendi heveslenir yatmak ister 

Valla buna şüpheliyim. Gündüz aynı odada zaten oynuyorlar ama gece düzeni farklı. Küçüklükten başlasa, çok yadırgamaz.

önce tarafından

Olabilir yavaş yavaş deneyebilirsiniz 

Bakayım hayırlısıyla nasıl olacak. 

+1 oy
önce (15,846 puan) tarafından

Aralarında 3.5 yaş var. Küçüğüm doğduğundan beri aynı odadalar. 

Aaa ne iyi, nasıl yaptınız? Biri uyanınca diğerini ne derece de etkiledi? İkisini şuan aynı anda mı yatırıyorsunuz? 

önce (15,846 puan) tarafından

İkisinide baştan beri aynı saatte uyutuyorum. Küçük olan illaki uyaniyor ama ağlayıp yaygara koparmaz. Ablasinin da uykusu derindir hiç sorun olmadı. 

+1 oy
önce (11,598 puan) tarafından

Kızım 4 yaşında küçük kuzum 20 aylıktı aynı odada yatırmaya başlayalı. Şuan da 22 aylık. Aynı anda yatırıyorum. Gece birbirlerni uyandırmıyorlar birbirini duymuyorlar. Gece su içmeye kalkar küçüğü sadece bi kere. Onda da bana çağırmaz öytü öytüü ablasına seslenirken ben duyarım :)  Tabi öykü nün kıçında pireler uçuşur 😂 yatar geri. Ama sabah büyük kızım küçüğünü uyandırıyor bazen canım sıkıldı diye. Oda çok erken bir saat değil zaten sorun olmuyor 

😊 Çok şekerler, suyu ablasından istemesi. Benim büyük kızım için yatağa akıtmaz suluk koyuyorum, beni uyandırmıyor. Küçük için de bû şekilde yaparım.

Benimkiler de birbirini uyandırırsa uyku saatleri nasıl olur merak ediyorum. Öğle uyku saatleri de değişir otomatik olarak. 

Büyük kızın kendisi uyuyorsa sıkıntı çekmezsin canım. Bunu dedim ya bu sabah iki aydan beri ilk defa küçüğüm büyüğünü uyandırdı 😂

😇İnsanın kendi nazarı değiyor çocuğa, bende ne zaman gece uyanmaz desem o gece uyumaz. 

+1

Evet ya dillendirmemek gerek 😆

+1 oy
önce (71 puan) tarafından

Benim çocuklarımın arasında 2 yaş var küçügü yürümeye başlayınca aynı odada yatmaya başladılar önce ikisininde oyun parkı vardı aynı odada ayrı yataklardaydılar şimdi kücüğü 5 büyüğü 7 kendi odalarında aynı yatakta yatıyorlar 🤗

Çok tatlılar 😊 benimkiler de belki aynı yatak ister ama, yataklar ufak henüz. Aynı odada yatırana kadar belki oğlum da yürümeye başlar. Şuan tutunup yürüyor. 

önce (71 puan) tarafından

Ben çift kişilik yatak aldım onlara şuan iyi anlaşıyorlar 2 yıldır çift kişilik yataklar bende 35 haftalık hamileyim odamıza yeni misafir 😊

Hayırlı olsun, sağlıkla gelsin bebeğiniz🌼Benimkiler 1 kız, 1 erkek, büyüdüklerinde farklı odalar olsa iyi olacak. 

+1 oy
önce (5,134 puan) tarafından

Çocuklarımızın yaşı yakınmış benim de oğlum 3 yaşına girecek 4 ay sonra küçüğü 1 yaşında

Ben küçüğünü gece emzirmeyi bırakıp odasını ayırmayı düşünüyorum 

Büyük oğlumu da 1 yaşında ayırmıştım odasını 

Bende emzirmeyi bıraktıktan sonra ayırırım diye düşündüm. Süt için kalkmazsa gece uyanmaları biter inşallah. 

Evet aslında bebeklerin 1 yaşından sonra ihtiyacı olmuyormuş gece emmesini ben yaşını doldurunca bıraktırmaya çalışacağım sadece geceleri

Bakalım bırakabilirsek hemen ayırmayı düşünüyorum.

Sizin bebeğiniz kaç defa kalkıyor gece emmeye

Normal şartlarda 1 kez, hadi bazen 2 olsun. Yalnız hastalık ve diş döneminde çok aşırı uyanıyor. Kızımı 15 aylık kestim, oğlumu da o civarda tamamen keserim diye düşünüyorum. Hem süt birakma, hem oda ayırma ikisi birden zorlar mı acaba bilemedim. Bu da çocuğa göre değişir sanırım. 

Maşallah benim oğluma göre az uyanıyor ama diş dönemindeyiz şu an olmasak bile 4-5 kere kalkıyor benim oğlum.

Ben büyük oğlumda kademe kademe kestim emzirmeyi çok rahat bir şekilde atlattık o süreci bunda nasıl olur bilmiyorum belki bende sizin bahsettiğiniz gibi memeden kesince ayırırım 

İlkini bende azaltarak bıraktım. İkincide de öyle yapmayı planlıyorum. Ay bir de büyüğünü tuvalete alıştırmam da lazım. Her bir detayı en iyi zamanlamada yapmam lazım. Bir yandan hemencecik olsun her şey istiyorum ama nasıl olacağını tam kestiremediğim için de korkmuyor değilim. Bakalım, nasıl olacak. 

İnşallah kolay alışırlar küçüğü ne zaman doğdu büyüğü hangi ay doğdu 

Tuvalet konusunda bence ilk baharı bekleyebilirsin soğuk havalarda zor olmaz mı

Ben geçen yıl 2 yaşına girdiğinde alıştırdım o kadar rahat ettim ki biran önce küçüğü büyüsün onunda bezinden kurtulayım istiyorum

Her bebek farklı bakalım zamanı gelince ayırırız inşallah zorlanmadan 

İkisi de şubat doğumlu🙂 Aralarında  tam 2 yaş var. 

Tuvalet için ilk baharı düşünüyorum ben de. Eylülde okula gideceği için, o vakte kadar bıraktırmam lazım zaten. Bazen arada tuvalete götürüyorum. Bazen yapıyor, bazen yapmıyor. Ama bahara kadar daha iyi olur sanırım. Siz 2 yaşında yapmışsınız, maşallah çok iyi, umarım bende sorunsuz atlatırım/atlatırız.

Evet her bebek farklı, bu kadar plan yapıyorum ama her şey farklı da ilerleyebilir. 

Tuvalet için hem gündüz, hem gece birden mi bıraktırdınız yoksa kademeli olarak mı? 

Ben gözümde çok büyütüyordum ama hiç zor olmadı elhamdülillah iki haftada öğrendi bir ayda tam alıştı.

Ben gece de bıraktım bir arkadaşımın doktoru söylemiş çok korktum başta gece kaçırır diye ama bezi çıkardığım gün gece de tutmaya başladı. 

Sadece uyumadan önce Sıvı alımına dikkat ediyorum kaçırma olmaması için ve hiç çişe uyandırmıyorum

+1

Sevindim sizin adınıza, umarım bizde de kolay olur. Sıvı alımını kesmem zor olur kızım için. Uyandıkça su istiyor. Ama belki dê sorun olmayacak. Bakalım, bunu da deniyeceğim. 

+1 oy
önce (1,265 puan) tarafından

Kızım 7 oğlum 3 aylık oğlum büyüyünce oturma odasını oğluma oda yapicaz ortaklaşa salonu kullanacağız kızımla oğlumun aynı odada uyumusina izin vermem 

Henüz yaşları ufak olduğu için sorun etmiyorum. Büyüdükleri zaman ayrı oda yapacağım o kesin. 

Benim kızım 7 yaşında büyüdü artık oğluma ayrı oda yapmak zorundayım canım 

Haklısınız,benimkiler yakın yaş. 

İlerleyen yıllarda ayrırsiniz artık 

Tabiki, şuanda da 1 fazla oda var hazırda. İlerisi için rahat olur. 

+1 oy
önce tarafından

Benimkiler doğduğundan beri aynı odadalar hatta yan yana uyutuyorum

Ne güzel, alışmışlardır şimdi. Düzenleri birdir. 

önce tarafından

Evet canım çocuklarımız senle aynı ikiside :) seninkler de alışır 

Umarım kolay olur, bakalım:) 

+1 oy
önce (4,792 puan) tarafından

Büyük oğlum 3.5 yaşında küçük oğlum ay sonu 1 yaş olacak 2 aydır aynı odada yatıyorlar. Küçüğü hala emziriyorum

Zor olmuyor mu öyle? Gece emmesine kalıyorsa, büyük olan uyanmıyor mu? 

önce (4,792 puan) tarafından

Büyük uyanmıyor gece emmeye de rahatsız değilse 2 kez kalkıyor. Ona da bağırıyor gidiyorum hemen emzirip geri yatağına koyuyorum uyuyor. 

Anladım, umarım bizde de sorunsuz olur. Ben emzirmeyi bıraktırıp başlamayı düşünüyorum. 

+1 oy
önce (1,975 puan) tarafından

Büyük 3 yaşına küçük 7 aylık 2 aydır aynı odada uyuyorlar ben hiç sorun yaşamadım 

Çok iyi, peki aynı anda mı yatırıyorsunuz? 

önce (1,975 puan) tarafından
+1

Evet aynı anda yatırıyorum 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 50 göst.
14 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Papatya43 (559 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 56 göst.
15 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Melek8663 (856 puan) tarafından soruldu
0 oy
35 cevap 2,550 göst.