+2 oy
674 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (69 puan) tarafından

Kızlar şu an çocuğum olmuyor ama Allahtan ümit kesilmez olduğu zaman nasıl bakarım endişelerim var annem uzakta kayınvalidem uzakta gelip kalsalarda çok kalamazlar zaten kayinvalidemin fazla anlayacağını düşünmüyorum o daha çok bana stres çıkartır her konuda yükümü almak yerine yük olur. Zaten küsüz ama çocuk olunca gelse bile faydası olmaz. Annemde çok kalamaz çünkü uzakta o da. Benim merak ettiğim annesi veya kayinvalidesinin desteği olmadan tek başına bebeğine bakıp büyüten var mı ? Genelde hep destek alınıyor çünkü yani bu destek olmadan da tek başına büyütülmez mi bakılamaz mı ?

60 Cevaplar

+5 oy
önce (7,793 puan) tarafından

Tek bakıyorum tek bakıcam 3 . Oğluma hamileyim bu zamana kadar kimsenin desteğini yardımını almadım bazen zor ama benim sayemde diyen kimse yok

-Reklam-
+2 oy
önce (6,869 puan) tarafından

3 çocuğum var tek bakıyorum ben. Destek alan çok az insan var genelde herkes tek bakıyor

+1 oy
önce (15,841 puan) tarafından

Ben iki çocuğumda tek bakıyorum. İlk çocuğumda sifir tecrübeyle baktım. Kimse 1 dakika yardımcı oldum diyemez. Sadece ikinci çocuk doğarken yarım gün teyzesi baktı kizima. Oda küçük değildi 3.5  yaşindaydi. Bence herkes yapabilir. Sende tek bakabilirsin. 

+1 oy
önce (13,521 puan) tarafından

annemle de kaynanamla da aynı şehirdeyim. aramız da iyidir. sezaryen doğum yaptım. kimseyi istemedim. en başından berş ben baktım. arada geldiler gittiler, yemek yaptılar sağolsunlar.

üstelik prematüreydi, tek başıma baktım. eşim biraz izin aldı. yine olsa yine böyle yaparım. anam, kaynanam yardımcı olsun diye doğurmadım zaten

+1 oy
önce tarafından

Tek başına da bakılır neden bakılmasın.  Sadece hasta olduğun zaman bir de bir yere gideceğin zaman zor olur 

+1 oy
önce (947 puan) tarafından

En iyisi tek bakmak vallahi gelen üstüne evi kirletip gidiyor ben ikisine yanlız bakıyorum eşim bile haftada bir geliyo Eve bı süreliğine böylesi daha güzel sıfır beklenti 

+1 oy
önce (4,396 puan) tarafından

Tek bakıyorum bebeğim doğdu annem 3 hafta kaldı sonra ben istemedim, annem kalınca gece uyanamiyordum nasılsa annem var kafasindaydim baktım olmuyor annem gidince kalkmaya başladım ilk zorlandim ama alıştım şuan 3 yasindaa 🤣

+1 oy
önce (437 puan) tarafından

Yurt disindayim 3 tane cocugum var tek bakiyorum 

Doğuruyom ertesi gün iş göruyom ( kolay dogurdugum icin degil mecburiyet ten) 

Yoksa sayisi bellisiz dìkisim oluyor .

+1 oy
önce (7,166 puan) tarafından

Kolik + prematüre sayılan kızımı tek başıma büyüttüm şuan 5 yaş olacak eşimin desteği büyüktü tabiki aileler uzaktaydı yardımları olmadı zorlukları var evet ama yapılmayacak iş değil 

+1 oy
önce (20,159 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Ben sadece lohusalıkta destek aldım ailemden. İlki 4.5 ikinci çocuğum 1.5 yaşında. Gayet de oluyor. Öyle gözün korkmasın. Sen bilmediğin bişey olduğu için panik olmuşsun sanki de. Olup olup gidiyoruz valla. 

+1 oy
önce (836 puan) tarafından

3 çocuğumu da tek bakıyorum sadece dışarı çıkacağım zamanla kayınvaldem gelip başlarında oturur yemeklerine kadar ben hazır edip bırakırım.

+1 oy
önce (1,110 puan) tarafından

4 oglumada tek bakıyorum kendi annemin hayvanları bağı tarlası var ayda 2 gün gelir kalır giderler kayinvalidemin serası var oda gelemiyor sezon sonu gelir sirarla bir hafta zor kalır herkes işinde gücünde doğumda eltiler olarak birbirimize destek olduk lohusalıkta birlikte atlattık o kadar birimiz geleni gideni ağırlar birimiz yemek bulaşık dönüşümlü 5elti birbirimize baktık kızkardeşim memur çalışıyor iş güç yengem hastanede çalışıyor temizlik ıvır zıvır günü birlik misafir sistemi.bayramda seyranda kimin çocuğu küçükse o çocuk bakar diğerleri et dogarar gelen giden paylar ayarlanır evi temizleyen kahve çay yapan görev dağılımı birbirimize ters davranmak kötü yorum yapmak kayınvalidem hemen toplar konuşur bizi bize detsek hep manevi olarak kendileri 9gelin 2 görümce nasıl gördüyse Allah razı olsun bize de öğle öğretti 

+1 oy
önce (401 puan) tarafından

11 günlük olduğundan beri yalnız bakıyorum. İyi ki de öyle. Geldisi gittisi olunca insanın bence daha zor oluyor. Büyükler bazen anneanne yada babaanne olmanın ayrıcalık verdiğini düşünüp annenin kurallarının dışına çıkabiliyor bu daha çok yorar bence insanı. Bi arkadaşımdan şahidim böyle bişeye. Arkadaşım bi işi için bıraksa gitse istemediği bişey muhakkak yapılır. Cevap ben bakıyordum öyle oldu oluyor. Tabi ki her büyük öyle değil ama genele bakınca duyuyorum. Valla eşim bazen kuralların dışına çıkıyor da çıldırıyorum büyük olduğu için insan saygısızlık da yapamaz bence daha zor olur.  Allah kaldırabileceği den fazla yük yüklemez insana. Eşiniz destekçiniz olsa yeter. İlk zamanlar lohusalık sık sık uyanma emzirme dinlenememe derken üzerinizden yük alsa her şeyi beraber halledersiniz

+1 oy
önce (166 puan) tarafından

Cnm benim tanıdıklarım var başka ülke de başka şehir de olan yaşları da çok genç maşallah dogurdukca doguruyorlar :Dbakiliyor merak etme o endişeden dolayı oluyor acaba bakabilir miyim korkusundan doğunca Allah yardım ediyor zaten şey derler sen istediğinde değil ihtiyacın oldugunda gelir Allah zamanında veriyor merak etme

+1 oy
önce (8,046 puan) tarafından

Çok bı destek aldığım söylenemez ikinciden sonra annem 1 hafta kadar kaldı. İkisinide kendim büyüttüm büyütüyorum diyebilirim

+1 oy
önce (117 puan) tarafından

Ben 3 yaşındaki kızıma tek başıma baktım inan ki tek başına bakmak daha güzel doğum yaptığımda kaynanam gelmişti tek işi gücü beni strese sokmaktı gelmeseydi daha iyiydi insanı anca tedirgin ediyorlar başka da yaptıkları bir şey yok tek başına bakmak daha iyi karışanın edenin yok kafama bir şey takıldığında da buraya sordum hep 

+1 oy
önce (1,627 puan) tarafından

Ben varım28 aylık oğlum var sıfır destekle büyüttüm şimdi 2 ye hamileyim buda öyle olacak inşallah Allah mecbur etmesin inşallah bakacak güçleride yok zaten o yüzden sorunsuz büyütürüm inşallah diye dua ediyorum 

+1 oy
önce (2,210 puan) tarafından

Çoğu kişi desteksiz büyütüyor zaten. Mesela ben hep tektim sezeryan sonrasında. Tüp bebek tedavisinde de. Her şeyimi tek yaptım yapıyorum. 

+1 oy
önce (4,182 puan) tarafından

İki çocuğum var ikisinede kendim baktım kayınvalidem yıllar önce vefat etti annem de uzakta. Doğum yaptığım da gelebildi o da 1 hafta kaldı çünkü çalışıyor. Zaten tayinciyiz üç dört yılda bir . Öğrenerek her şeyi tecrübe ediyorsun merak etme hiç . Annelik iç güdün her şeye yetiyor evet yoruluyorsun , bazen çaresiz kalmış gibi hissediyorsun ama onun tek gülüşü yetiyor sana . İkinci çocukta tabi daha tecrübeli oluyorsun bu sayede ☺️ rabbim sana nasip eylesin inşallah ❤️❤️

+1 oy
önce (92 puan) tarafından

Anneni kayınvalideni bırak, eşin destek olur mu ona bak, gerisi boş. Eşinin destek olacağına eminsen ne anne ne kayınvalide gerekmiyo yardım için. Ama eşin destek olmazsa annen de gelse kayınvaliden de gelse boş, hepsi geçici çünkü onların

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 203 göst.
25 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Fatma3400 (106 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 76 göst.
0 oy
149 cevap 2,310 göst.
17 Haziran 2022 Diğer kategorisinde EceAtlas (147 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 1,107 göst.
16 Temmuz 2019 Diğer kategorisinde Ftm1234 (281 puan) tarafından soruldu

411,299 soru

12,381,204 cevap

43,194 kullanıcı

Kategoriler