+2 oy
688 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (69 puan) tarafından

Kızlar şu an çocuğum olmuyor ama Allahtan ümit kesilmez olduğu zaman nasıl bakarım endişelerim var annem uzakta kayınvalidem uzakta gelip kalsalarda çok kalamazlar zaten kayinvalidemin fazla anlayacağını düşünmüyorum o daha çok bana stres çıkartır her konuda yükümü almak yerine yük olur. Zaten küsüz ama çocuk olunca gelse bile faydası olmaz. Annemde çok kalamaz çünkü uzakta o da. Benim merak ettiğim annesi veya kayinvalidesinin desteği olmadan tek başına bebeğine bakıp büyüten var mı ? Genelde hep destek alınıyor çünkü yani bu destek olmadan da tek başına büyütülmez mi bakılamaz mı ?

60 Cevaplar

+1 oy
önce (22 puan) tarafından

2 çocuğum var ikisinde de 3-4 gün annem kaldı yanımda sonra hep tektim kayınvalidem iki sokak arkamda bir tas çorbası gelmedi bir kere çocuğu parka götüreyim demedi eşim de çocuklar uyanmadan işe gider akşam uyudukları zaman evde olur çocuk bakmak bi şekilde oluyo Allah gücünü veriyo temizlik yemek hep tek yaptım herşeyi Allah dağına göre kar verir

-Reklam-
+1 oy
önce (1,000 puan) tarafından

Size yardıma gelen zaten ne kadar kalacak ki herkesin kendi düzeni var size çocuğunuz konusunda yardımcı olabilecek tek kişi eşinizdir. Geri kalan kimseye ne güvenin ne de birşeyler bekleyin yapandan da yapmayandan da Allah razı olsun deyip geçin başka türlüsü daha zor. Anneniz yada kayınvalideniz 1 yıl yanınızda kalsa anneliğiniz gittikleri gün başlar öyle yada böyle zor gelir. Kendinize yeni çözümler buluyorsunuz kendinizi anneliğinizi iç güdülerinizi dinlemeyi öğreniyorsunuz zamanla 

+1 oy
önce (3,531 puan) tarafından

Destek alıp büyüyenler çok doğru ama tek büyütenler de çok. İlk kızım doğduğunda biz istanbulda aileler yurtdışında idi tek büyüttüm kızımı şuan 3 yas 4 aylık kardeşi de 7 aylık onu da tek büyütüyorum. Aileler uzakta. Kaynanamla 1 saat 15 dk var arayla en fazla ayda 2 görüşüyoruz o gün bebegi tutar sever yani ayda 2 tek rahat ediyorum desem yalan olmaz :)

+1 oy
önce (6,099 puan) tarafından

Tek baktım 2 ciye hamileyim  üstelik eşim uzun yol şoförü kimseye güvenerek  çocuk  yapmadım:) sende yapma aileye dayanarak rabbim  tez zamanda hayırlı evlat nasip etsin inşallah 

+1 oy
önce (803 puan) tarafından

Yakın olmalarına rağmen tek bakıyorum canım doğdu doğalı ilk 40 gün bile yanlizdim ameliyat liydim baktım yavruma kara kara kendim nasıl yıkayacak diyordum bı gün buraya yazdım cesaret verdiler o cearetle kendim yıkadım eşimi bekliyordum hep gelsinde su döksün diye olmuyordu 

+1 oy
önce (693 puan) tarafından

Kız çocuk ekiple bakılan bisey mi ki eğer anne çalışmıyorsa herkes kendisi bakıyor zaten

+1 oy
önce (3,525 puan) tarafından

İlk zamanlar annen olsa sonra sen zaten daha önceden annemin gibi hissedersin eşin yardımcı olursa herşey daha kolay olur tek sıkıntı uykusuz kalmamaya dikkat etmen birde sarılık olmaması gerek 

+1 oy
önce (18,517 puan) tarafından

Bakılır tabiki neden bakılmasın benim annem kaldı doğumda bir süre sonra kendim bakrim zaten alışıyorsun bakmaya ki bir çocuğa en iyi annesi bakar 

+1 oy
önce (265 puan) tarafından

Niye bakilmasn ki çokda güzel bakılır ben 3 evladıma tek bakiyorm annnem uzakkda kaynana kapı komşum ama konuşmuyrz konuşmuş olsakda bakmaz 1 çocuğuma bakmadı bunami bakacak en güzeli kafam rahat eşim destkcim zaten

+1 oy
önce (463 puan) tarafından

Ben tek büyüttüm. Milletin zararı oldu faydası olmadı. Tek büyütmek daha iyi. 

+1 oy
önce (1,496 puan) tarafından

Bende bu konuda kendime guvenemiyordum. Bakamam deyip çocuk yapmak istemiyordum ama çocuğum doğduğundan beri yalnız bakıyorum. Annemde kaynanamda uzaktalar çünkü istedikleri vakit gelip gidemiyorlar. Şuan iyi ki tek başıma büyütüyorum diyorum. Sayesinde birçok tecrübeyi kazandım ve o annelik hissiyatini enlerde yaşadım. Eğer biri gelip bakmam da yardımcı olsaydı kendimi çocuğuma karşı eksik hissederdim. Ve şuna da inanın Allah o gücü kadına, anneye veriyor. 

+1 oy
önce (2,236 puan) tarafından

Hem maddi hem manevi

+1 oy
önce (115 puan) tarafından

Bence çoğu kişi tek bakıyor bende aile apartmanında yaşıyorum ama hiç bir destek yok. Hasta olsam ne bana ne çocuğuma bir tabak çorba bile getiren olmaz. Mecbur kalkıp yapıyor insan tekken farklı oluyorda çocuğun olunca mecbur ayağa kalkıyorsun. Hastalık olmasa zor değil bence tek bakmak aksine iyi bile çocuğun her şeyine karışan olmayınca daha güzel laf dinliyor senin yapma dediğine yap diyen olmuyor gibi gibi

+1 oy
önce (1,563 puan) tarafından

Valla bi'şey diyim mi en güzel ben baktım üçüne de çok şükür😻 Allah biz kadınlara o yeteneği en başından veriyor. Güya büyüklerimiz çok biliyor ama ben mesela çocuğun nasıl tutulduğunu YouTube'dan bakarak öğrendim. Bizimkiler hep yanlış tutuyormuş. İlk bebemde banyoyu sadece hevesleniyorlar diye bir kerelik annemle, bir kerelik de kayınvalidemle yaptırdık o kadar 💕

0 oy
önce (135,538 puan) tarafından

ben varim ama benim esjm bakiyo tek basina bakabilmek mumkun degil

0 oy
önce (254 puan) tarafından

17 yaşındaydım oğlum doğdu ilk banyosuna kadar ben yaptırdim hiç kimse destek olmadı sonra kızım oldu kızımda aynı şekilde her zamn tektim eşim evde oldu zamanlar ilgilenirdi onun dışında hep tektim dediler 2. Oldumu ikiside küçük evini b.o.k. götürür dediler şimdi de diyorlar iki bebeyle tertemizsin biz kadınız güçlüyüz kadının yapamıyca bişey yoktur 2 siyle daha şimdi 3 tane halı yıkadim Rabb'im güç kuvvet veriyor şükür sende öyle düşünme senin kimseye ihtiyacın yok evladına yetersin ☺️

0 oy
önce (2,032 puan) tarafından

İlki 10 aylıkken işe başladım. Sabah 6 da kalkıp kahvaltısını öğlen yemegini giyeceği kıyafeti okunacak kitaplara kadar hazırlayip işe gidip geliyordum ben kapıdan girince bakıcı çıkardı. İşte 16 çocukla ilgilenip eve gelince hem oğlumla ilgilendim hem yemek temizlik. Üstüne 14 aylıkken 2.ye hamile kaldım. Bu saydiklarimi okul kapanana kadar hamile halimle yaptım 🤣 kaynanamdan 1 hafta yardım istedim geldiler gelin bize hizmet etmiyor deyip küsüp evden kaçtılar ben işteyken. İkinci bebeğimde tek basimaydim. Ücretsiz izne ayrıldım. Doğumda bile kimsem yoktu kaynanamlar da gelmedi. 2 yaşında bebek ve yenidoğan ameliyatlı halimle tek başıma baktımm. Biz anneler çok güçlüyüz hiç kafana takma bunu. Sağlıkla Allah sana bir evlat nasip etsin inşallah 🌸

0 oy
önce (1,033 puan) tarafından

Ben tek başıma bakıyorum en iyisi de bu.allah inşallah sana da nasip eder

0 oy
önce (181 puan) tarafından

Bizimkiler hepsi memlekettlr iki çocuğum da bugüne kadar hep ben baktim bence insan çocuk getirdi mi kimsenin ihtiyacina gerek kalmamali 

0 oy
önce (214 puan) tarafından

Ben tekim valla çokta güzel bakıyorum evime kendime çocuğuma çocuğum temizlik yaparken peşimde oynuyor vs ilgisini çekiyor Allah'a şükür hastayken zor oluyor ama eşim çalışıyor ondan fayda yok Allah veriyor kolaylığı hem kimse karışmıyor ilk aylar zordu ama şu an oturdu düzen bir yaşında 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 203 göst.
25 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Fatma3400 (106 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 76 göst.
0 oy
149 cevap 2,310 göst.
17 Haziran 2022 Diğer kategorisinde EceAtlas (147 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 1,107 göst.
16 Temmuz 2019 Diğer kategorisinde Ftm1234 (281 puan) tarafından soruldu

411,303 soru

12,381,378 cevap

43,222 kullanıcı

Kategoriler