+2 oy
688 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (69 puan) tarafından

Kızlar şu an çocuğum olmuyor ama Allahtan ümit kesilmez olduğu zaman nasıl bakarım endişelerim var annem uzakta kayınvalidem uzakta gelip kalsalarda çok kalamazlar zaten kayinvalidemin fazla anlayacağını düşünmüyorum o daha çok bana stres çıkartır her konuda yükümü almak yerine yük olur. Zaten küsüz ama çocuk olunca gelse bile faydası olmaz. Annemde çok kalamaz çünkü uzakta o da. Benim merak ettiğim annesi veya kayinvalidesinin desteği olmadan tek başına bebeğine bakıp büyüten var mı ? Genelde hep destek alınıyor çünkü yani bu destek olmadan da tek başına büyütülmez mi bakılamaz mı ?

60 Cevaplar

0 oy
önce (758 puan) tarafından

Bakılıyor cnm bnmde ikiside uzakta kızım 3,5 yaşında hatta 2. Ciye hamileyim dogunca gelirler bir ay sonra biz başbaşa 

-Reklam-
0 oy
önce (1,161 puan) tarafından

Kimsenin desteğine gerek dahi duyma kendin gayette güzel yapabilirsinki neden yapamayasln canım. İlk hamileliğimde de bunda da dahi kimseden destek almadım. Oğlum 5yasinda girecek sabah işe gidiyorum oğlumu kreşe birakiyiruz 5de işten cik kreşten al eve gel saat 6 oluyor hem onunla ilgilen hem ev işi yemek ve üstelik 6aylik hamileyim erken doğum riskim var sancılanıyorum. Rabbim her şeyin gücünü veriyor. Hayırlı evlat olsunlar sağlıkları yerinde olsunda yeterki güç asla olmuyor. Eğer çalışmamış olsaydım çok daha rahat gecirirdim hele ki çalışmıyorsan her şey çok basit

0 oy
önce (383 puan) tarafından

İlk iki çocuğumda evin içindeydim ama kaynanamın kendine hayrı yoktu ben baktım sonra evimi ayırdı 3ncu çocuğum oldu bebeğime de iki cocugumada tek baktım sezeryanliydim ama çok şükür rabbim güç kuvvet verdi 

0 oy
önce (633 puan) tarafından

Ben canım kızımda oğlumu da tek büyüttüm kiz normal oglum sezeryan dogumdu

0 oy
önce (1,198 puan) tarafından

Sezeryan olduğum ilk günden beri tek başıma bakıyorum ilk baslarda zorlandim mi cok zorlandim ama çocuk kendisi öğretiyor zaten nasıl bakacağını Allah'a çok şükür 4 yasina girecek büyüdü. İlk zamanlar cok korktum ama hiç korktuğum gibi değilmiş çok şükür emmeyen gazlı ve sürekli aglayan bir bebek olmasina rağmen iyiki kimseden destek almadim diyorum. Yaparsin sende korkma hic arkadaşım Rabbim sanada nasip etsin inşallah 

0 oy
önce (1,126 puan) tarafından

kimseden destek almadan büyüttüm çok şükür 

şimdi tek kwlşme yapamıyolar başta çok düşündüm çok araştırdım olursa nasıl bakıcam diye öylr böyle büyyüttm çok şükür 

0 oy
önce (3,791 puan) tarafından

Tek baktım canım ilk cocugumdu kimse yok herkes uzakta gayette güzel baktim büyüttüm şuan 4 yaşında hatta ikinci istiyoruz nasip Allah sanada tez vakitte nasip etsin kucağını doldursun inşallah 

0 oy
önce (6,983 puan) tarafından

İnan insan yalnız iken daha iyi ve rahat bakıyor 

Benim 3 küçük çocuğun var hepsine de genç yaşımda baktım ve daha güzel oluyor 

0 oy
önce (738 puan) tarafından

2 çocuk annesiyim hep tek baktım. Bir gün çağırdım birini sonra pişman oldum. Daha da çağırmam dedim. Bir de yakınız aramızda yaırm saat falan var kaynanamla da annemlerle de. Ama afedersin çocuklar ağzıma etseler de ruhumu sömürseler de daha kimseye tek laf etmiyorum ben bakıyorum ve iyi ki de böyle. Diğer türlü olunca biz olmasak bakamazdın lafı olacak 

0 oy
önce (3,509 puan) tarafından

Amerikadayim. İlk 4 ay sadece ben eşim vardık bir de Allah razı olsun abimin benimle yaşıt baldiziyla komsuyduk gidip geldi. Yani ne aile ne ablamlar yoktu maalesef. Merak etme Allah yardım ediyor. Şimdi 3 arkadaşla aile olduk bebeğim 7 aylık oldu ❤️

0 oy
önce (23 puan) tarafından

Canım ben eşimden ayrıyım bir kızım var ve ikinci çocuğuma hamileyim. Hamile halimle o psikoloji ile beni yapayalnız bıraktı. Hem maddi hem manevi çekmediğim dert kalmadı ama elhamdülillah kızımavtek başıma baktım aileme geldiğim ilk günler biraz yardımcı oldular sonra onlarda söylenmeye başladı şuan tek başıma evladıma bakıyorum. İnan kocamın yanındayken de gurbet geliniydim hep tek baktım ama şuan tamamıyla hem anne hem baba oldum. Zor değil desem yalan olur ama Rabbim inan o gücü veriyor. Vermese şuan ben burda bu yazıyı dahi yazıyor olmazdım. Sakin korkma tereddüt etme kimseye minnette etme bakabilirsin. Şöyle düşün kocan yaninda bir aileniz var🙂

0 oy
önce (2,486 puan) tarafından

Tek baktım yardım eden olmadı kucağıma alıp yemek yaptım temizlik yaptım öyle öyle büyüdü yeniden çocuk olsa yine tek bakarım 

0 oy
önce (467 puan) tarafından

20 yaşındayım 2 çocuğum var tek bakıyorum. Biri 2 buçuk yaşında biride 6 aylık 

0 oy
önce (81 puan) tarafından

Tek başına olman bı yandan iyi illa yanında biri olsa herşeye karışıyor insanı daha çok stres altına sokuyolar Allah yardımcın olur korkma bı laf var ta kul sıkışmayinca Hızır yetişmezmis için rahat olsun korkma 

0 oy
önce (236 puan) tarafından

Ailemle görüşmüyoruz. Ayrıyetten başka şehirdeyim. Kayınvalidem desem yaşlı hayvanlar var gelip bakamaz. Çocuğum yok hamileyim 24 haftalık. Ailemle zaten görüşmüyoruz. Kaldı eşimin tarafı. Onlarda çok buz gibiler gelip bana yardımcı olan olmayacak biliyorum. Tecrübesizim de ilk çocuk olacağı için. Eşimde sık sık gurbete gidicek çalışmaya. Şuan bile gurbette. Evde tek başımayım. Çocuk doğunca da yine tek başıma kalıcam. İnan bebek hakkında soru sorabileceğim fikir alabileceğim hiç bir insan yok etrafımda. Ama bunu hiç düşünmedim. Bakamam diye dert etmedim hiç. Kafama takılan birşey oldu mu burdan tecrübeli annelerimize soruyorum sağolsunlar cevaplıyorlar. Allah büyüktür bebeğime de bakarım. Tam tersi ben kimse müdahale etsin istemiyorum. Kendi bebeğime kendi istediğim gibi bakmak İstiyorum. Tabiki bir büyüğün, tecrübeli bir insanın bilgilerine ihtiyacım var. Ama dediğim gibi burdan sorarım onu da. Araştırırım. Hiç sıkma canını kötü düşünme. Sen çok güzel bir anne olacaksın ♥️

0 oy
önce (112 puan) tarafından

Benim annem de çok uzakta 20 saat yol 6 ay önce kızım oldu bende senin gibi diyor dum nasıl bakacam böyle Allah'a şükür kızım şuan dört aylık 

0 oy
önce (13,796 puan) tarafından

Bakılır neden bakilmasin ki canim hatta bisi diyim mi? Aile büyüğü olmadan çok daha güzel bakılır.

Zaten doğum sonrası seni bilgilendiriyorlar sağlık olsun, Emzirme olsun, tutması olsun...

Elinin altında telefon var zaten anlamadığın konuyu hemen ogrenebiliyorsun. Ebeler de sana ne yapman gerektiğini anlatıyorlar.

Benim annem 5 gün kaldı yanida ama inan tek başıma daha iyiydim.

0 oy
önce (2,635 puan) tarafından

Oğlum 16 aylık doğduğu günden beri hep ben tek baktım kaynanam geldi ama bana bir faydası olmadı eşim geç saatlere kadar çalışıyor aileler uzakta tek başına bakmak biraz zor oldu ama aslında en güzeli ya karışan yok eden yok kafa rahat 

0 oy
önce (940 puan) tarafından

4 tane çocuğum var beşinciye hamileyim hiçbirinde ne bakanım oldu ne gelenim oldu kimseyi de çağırmadım en güzeli tek başına bakmak kafan o kadar rahat oluyor ki neyi nasıl yaptığını biliyorsun onlar gelirse sana daha çok stres yapar

0 oy
önce (3,641 puan) tarafından

İki kızıma da tek baktım zerre destek almadım 

Kimsede lazım değil valla 

Destek yerine köstek oluyorlar

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 203 göst.
25 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Fatma3400 (106 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 76 göst.
0 oy
149 cevap 2,310 göst.
17 Haziran 2022 Diğer kategorisinde EceAtlas (147 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 1,107 göst.
16 Temmuz 2019 Diğer kategorisinde Ftm1234 (281 puan) tarafından soruldu

411,299 soru

12,381,362 cevap

43,222 kullanıcı

Kategoriler