Ben anlamıyorum 4 yaşinda ama iki pedali birden çevirmesi gerektiğini anlamıyor tek pedala basıyor sonra ters yöne çevirip yine aynı pedala basıyor kendinden küçükler cirit atıyor bisiklet üstünde bizimki anlamıyor inatla ters yöne çevirmeye devam ediyor. Ne yapmam lazım nasıl anlatmam lazım
bir çocukla bırakın. yeğenimle çok uğraştık öğrensin diye. kendinden 2 yaş küçük çocuk öğretti tek seferde
İnşaallah ögretir yarın patka götüreceğim yoksa artık benim çocuğumda paroblem mi var diye doktora götüreceğim
yani çok dert etme yaşı da küçük göre göre yapar
tabi canim vocuk deneye yanila kendi cözecek aistemini. cocuga biraeyi anlatarak ogretmeye calismak gereksiz zaman harcamak. sen nedersen de o bildigi gibi yapar bosuna nefesini tuketirsin))) kendisi deneye yanila ogrenecek sistemi. pipetle su icmek gibi ilkden ufler disari falan sonra deneye yanila icine hüp diye cekmesini cözer bebek cocuk 6 aylikken deneye yanila ogrettim mesela popeti ben kendi kendine cözdü
Ya bir çocukla bırakın ya da siz de binip gösterin. Veya kendisinin keşfetmesi için kendi haline bırakın..benim oğlumda biz şöyle yaptık: yapamıyordu bende iki elimi pedala koydum bisiklet sürer gibi gösterdim. Sonra onun ayaklarını koydum pedala ben çevirdim sırasıyla bir kaç kez . Sonrasında da kendisi çevirmeye başladı.
Yaptım aldığımız günden beri ellerim ayaklarında gösteriyorum anlamıyor hala ters çeviriyor
Ayakları tam ulaşıyor mu pedallara
Benimkide öyle pedallar ağır geliyo bence ceviremiyo cunku
Kendi halinde bırakacaksınız ben ogretmedim sadece ayağını koy iticem dedim sonra kendisi kavrayıp öğrendi şimdi kendisi surebiliyor bende kızıma paten almayı düşünüyorum 3 yaşında acaba süren var mi kızım bi çocuğun patenini denedi gayet güzel sürdü acaba onun için sağlıklı mi yaşı normal mi merak ediyorum
Oğlumda öyleydi 90 tatilde kendisi sürmeyi öğrendi 5 yaşındayken
Çocuk panik yapıyordur henüz algilayamis olabilir.? Eşim ogretti oğluma onun destekli yan tekerleri var varmi
Benim kızımda 3 yasında ondada aynı şekilde yapamıyor.ayakları. Pedala zor geliyo 😂
Ben çocukken çok sürmek istiyordum ama ne yaptıysam öğrenemedim. Haala da bilmiyorum
Zamanla ogrenir ilkte oluyo oyle zorlamayin. Benim oglumda ilkte oyle yapiyodu o yaslarda. Ben bi kac kez anlattim sonra kendi kendine ogrendi hatta 2 tekeri de kendi kendine ogrendi 6 yasinda. Hic zorlamadim.
Raht bırakın yaa başka çocuklarla kiyaslaminz da çok harika birşey değil her çocuğun motor gelişimi aynı değil zamanı gelince sürer ne telaş
Aslında yas olarak çok geç bi yaşta değil. Ama yine de tavsiye vereyim, bisikletin on tekerleği havada kalacak şekilde bi düzenek hazırlayın,pedalı boş bi şekilde döndürüp dursun öğrenir. Sonra da bisikletin kendisini götürmeyi öğrenir zaten.
Benmkide 5 e giriyo panda var beceremeid akülü var sağ sol yapamıyor scotor var suremiyo koştura koştura ama çok yürümeyi flanda sevmez evde hareketli ama dışarıda çok değil bence oda yetenek :D sknti oldugunu dusunmuyorum becerisi çok olmayadablr bu tarz şeyleri beceremiyo ama çok gzl resim yapıyor. Bütün harfleri yazıyor oluyor arapça harfleri yaziyo baya oluyo her çocuk her konuda mukembel olacaak diye birşey uok her şeyde skntı olsa dusunrdum evet bende önce dusunuyordm pek konuşmazdı geç konuştu şimdi susmuyo kıyafetini bile yeni ueni giyiyo bu hafta hiç becermez çorap.giymehyi.bile sinir olur yeni ogrendi bana normal geliyor
411,693 soru
12,393,679 cevap
44,014 kullanıcı