+1 oy
386 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (481 puan) tarafından

Kızlar 3 yaşında ve 4 aylık 2 oğlum var gece uykusuna yatırırken ikisini aynı anda uyutamiyorum siz nasıl uyutuyorsunuz küçük uyuyor büyük uyuyana kadar küçük tekrar uyanıyor zaten şuan 4.ay atağında sürekli uyaniyor hangisine bakicagimi şaşırıyorum babamız küçük olanı uyutamiyor büyük de babasıyla asla uyumuyor simariyor babasını görünce

20 Cevaplar

0 oy
önce (422 puan) tarafından

Benim biri 10 diğeri 3.5 yaşında aynı anda uyutamıyorum bende :) büyük okula gidiyor hafta içi 21:30 da uyuyor küçük 22:00 - 22:30 da uyuyor bazen saatleri tamamen şaşıyor 

önce (481 puan) tarafından

Sizin büyük buyukmus gerçekten kendi kendine uyuyordur sanırım zorluğu oluyor mu o yaşta :)

önce (422 puan) tarafından

Büyük zorluk çıkarmaz ama küçüğün uyku konusu beni yoruyor 

Uyku yüzünden yaşlandım diyorum zaten çocuk büyütürken en zorlandigim konu 

önce (1,863 puan) tarafından

Ay bende ya biri 11 diğeri 1. Küçük abi odasına çekilmeden uyumuyor öteki yatmıyor zaten. Daha küçük çocuğu olanlar napiyor diye düşünüyordum. Bazen cildirip bagirmalqr falan oluyor gece 12 yada sonrası 

-Reklam-
0 oy
önce (12,906 puan) tarafından

Ben önce büyüğü uyutuyorum her zaman sonra küçüğü. Babası küçüğe baksın sen büyüğü uyut sonra küçüğü al. Daha şimdi uyuttum önce büyüğü şimdide küçük uyudu

Sizin büyük kaç yasinda

4.5 yaşında canım

1 yıl sonra bizimki de öyle olur o zaman inşallah :) 

İnşallah canım 1sene sonra biraz daha rahatlarsın :) 

Ayy inşallah :)

0 oy
önce (838 puan) tarafından

Hepimiz aynı anda yatağa geçiyoruz küçüğü yedirip uyutuyorum buyukle de yanına yatıyorum uyuyor 

Saatleri denk gelmiyor ki bizim ayarlayamadim daha

0 oy
önce (385 puan) tarafından

İkisini aynı anda uyutamıyorum önce oğlumun odasına gidiyoruz 4 yaşında ve kızım 9 aylık aylık önce oğlumun ihtiyaçlarını giderip pijamalarını giydiriyorum yatagına yatırıyorum sen uyumaya çalış kardeşini uyutup geliyorum diyorum yada yanına masal açıyorum kendi dinleye duruyor hemde uykusu geliyor yavaştan ışıgı kapatıyorum gece lambası yatıyorum kızımı götürüyorum onunda üstünü başını değiştirip uyutmaya çalışıyorum bazen 1 saat bazen yarım saat derken uyutuyorum bi şekilde sonra oğluma bakıyorum uyumadıysa yanına giriyorum bazen babasıyla otururlar ben kardeşini uyuturum bazende babası uyutuyor bazen ikisinide uyutamıyorum kendileri çatlayana kadar bekliyolar 😂😂

2 çocuk olunca her zaman uyku sorun oluyor yani :)

önce (385 puan) tarafından

Oğlum hiç böyle değildi canım 9 buluk dedinmi doğdu doğalı uyyrdu ama kısım dogdu hepimizin uyku düzeni bozuldu eşim vardiyalı çalışıyor kızım kolikti anaaa çok fenaydı gece gündüz durmuyordu oğlum kendi uyurdu ben doğuma gidince yanına yatarak alıştı bide kardeşini sürekli aglayacagını düşünmüyordu gecr uykusundan uyanıyor kardeşinin ağlamasına oda doğumdan çıktı çıkalı ağlıyo 😧 çok fena uykusu da yok

O da zor benimde en çok korktuğum durum o küçük ağlayınca büyük uyanicak diye ödüm kopuyor çok şükür şu ana kadar iyi idare ettik inşallah sonradan değişmez 

0 oy
önce (3,536 puan) tarafından

Eşim evde olduğu zaman birini o uyuturdu evde olmadığı zaman once kimin uykusu varsa onu uyuturdum. Araları 2 yas 9 ay

Küçük biraz buyuse uykusu düzene girse kolay olacak sanırım ama küçük uyuyor büyük uyuyana kadar tekrar uyanıyor ne yapicagimi şaşırıyorum büyük oğlum kendi kendine hiç uyumuyor zaten

önce (3,536 puan) tarafından

Benimkiler de aynı. Zor. Iki kişi şart. 

0 oy
önce (254 puan) tarafından

Kızım 4 oğlum 5 yaşında oğlumu babasına sarılıp Kendi kendine uyuyor kızımda aynı bana sarılıp uyuyor 

Ayy ne güzel masallah darısı bizim başımıza :)

önce (254 puan) tarafından

Amin inşallah 3 yaşındaki oğlunuz telefon yada TV izliyor mu uyuca zamn eğer izliyorsa ondan kaynaklı olabilir biz TV yi kapatıyoruz tlfnu eline verince gece 1 e kadar yine uyumaz benimkiler TV tlf hepsini kapatıyoruz öyle hemen uyuyorlar bizim düzen de yoktu bu grctimiz seneden bu yana çok şükür 

0 oy
önce (1,863 puan) tarafından

Büyük 11 küçük 1 ben bile zor uyutuyorum maalesef. Büyük yatmıyor küçük onu bekliyor. Büyüğü zorla odasına kapatırsam sıra küçüğe geliyor. Saat te 12 yi geçiyor her türlü 

Aa büyük aslında halden anlar küçüğün uyku saati odasına geçip beklese de küçük uyusa 

0 oy
önce (20,188 puan) tarafından

Sizinki daha çok küçük. Az daha büyüsün biraz daha düzen olur. . ben ikisini aynı anda yatırmaya calisiyorum. Ama büyük olan hep yan çiziyor. 

Oğlum 4 5 kızım 1.5 yaşında. Kızımın uykusu geldi iyice. Az önce onu emzirip uyuttum. O sırada oğlum da yatağa yatti. Ninni ile uyudular. Bu programda sabah oluyor ninnisi var ya o oğlumun favorisi. Her gece onunla uyur. Ama o kadar telaş olmuş ki kızımın bezini değiştirmeyi unutmuşum. Ve bezi dolmuş şimdiden 🥴🥲😱 gece beni güzel şeyler bekliyo . Şimdi değiştirsem 3 4 saat en a uyumaz. Gece uykusunun ağır anında değiştirmek lazım 😵‍💫

Yok bacim benim çocuk pis pis ten anlamaz..zaten kaç gecedir 11 12 de yatıp yatağına yatırırken uyaniyo. İki saat oturuyo. Gece 3 4 gibi değiştirsem olur heralde 

Büyüğün uykusunu biraz öne çekersem önce büyüğü sonra küçüğü uyuturuk aslında ama biraz zaman lazım sanırım büyük odasında uyuyor küçüğü şuan ayağımda salliyorum ama atak geçince beşiğinde uyutmaya alistircam o zaman ikisini aynı anda uyutamam 

Uykusunun ağır oldugu saatte değiştir canım inşallah uyanmaz gece uyanıp uyumayinca çok zor oluyor 

Önce büyüğü uyutmak çok önemli aynen. Çünkü o uyanık olunca küçüğü de uyandiriyo . Zamanla düzeniniz olur biraz daha 

İnşallah ama evet önce büyüğü uyutmam lazım onun saatlerini öne çekmem lazim 

0 oy
önce (3,611 puan) tarafından

19 aylık olana kadar ben yatırdım, eşim büyüğünü yatırdı şimdi çocukları değiştik 😁

Babasinda uyumuyor keşke uyusa çok denedik ama yok yani baba oyun arkadaşı onun için :)

0 oy
önce (2,039 puan) tarafından

27 ay ve 3.5 aylık. Küçüğü uyutuyorum büyük yatakta kucağıma gelip benimle yatıyor 

Ben de küçüğü uyutuyorum ama büyük uyuyana kadar küçük tekrar uyanıyor sonra büyüğü bırakıp küçüğün yanına gidemiyorum iyice uyku karışıyor 

önce (2,039 puan) tarafından

Allah yardımcımız olsun benim de küçük uyudu şimdi. Büyük yatakta zıplayıp bağırıyor küçük uyandı 

0 oy
önce (283 puan) tarafından

Önce büyüğü yatırıcaksn zaten sen başta hata yapıyorsun ve büyük olanı eşinin yatirmasnia alıştır istediği kadar istemesin alışır sende o sürede küçüğü uykuya geçirirsin bu kadar basit  aynı anda uyutmak zor olur ben zor olanı en sin yatırıyorum yani önce 6 yaşındaki oğlum babasıyla odasına gidiyor üstünü örtüp iyi geceler değip çıkıyor bende kızımı uyutuyorm 2 yaşında hep en son yatırdım çünkü oğlum çok konuşuyor ve sesten uyanıyor 

Aynen bizde de şuan öyle oluyor işte önce büyüğü uyutmam gerekiyor ama büyük daha geç uyuyor kucuge göre uyku saatlerini değiştirmek lazım 

0 oy
önce (934 puan) tarafından

Biri ikdigeri 5 kitap okuyrak ayni anda uyuyoruz iki  yanımda yatiyorlar besiklerie koyuyorum uyuyunca..sizin 4 aylık olan uyku düzeni belirsiz olur daha.ilerledikce akşam doğru uyutmazsanizbirlikte uyurlar geece

0 oy
önce (2,950 puan) tarafından

İkizlerimin uykuya en hassas olan sese duyarlı olanı ayırdım odasjni babası da yok coğu akşam birbirlerini yan yana asla uyutmuyorlar birini sallasam diğeri istiyor diğeri yanimda uyur ama öteki illa sallayacaksin akşam ortsligi yıkar e onu sallasan diğeri kıskançlıktan öyle yanimda da uyumuyor ağlıyor kardeşini itiyor filan derken birini yatak odasına besigine koyup eline sadece böyle zamanda cikarttigim değişik kitap veya oyuncak verip diğerini odasında uyutuyorum sora gidip diğerini ama maalesef tablo her zaman böyle olmuyor bugün oğlum durmak istemedi odasında mesela ama mecbur mizmizlandi oturdu çünkü kızı uyutmassam daha da sknti olacaktı hangisi en çok sknti cikarcaksa önce onu uyutuyorum diğeri bekliyor mecbur elimizden gelen bu yapcak birşey yok tek başinalik 

İkiz çok çok zor Allah yardımcın olsun canım bizimkilerin arasında yaş farkı var ona rağmen zorlanıyorum ikiz olsalardı düşünemiyorum napardim

önce (283 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun çok çok zor böyle durumda hakime şükrediyorum ikizlerin ekstra zorluğu düşününce kolay geliyor benim eşimde zaman zaman olmuyor  ben sinirleniyorum ister istemez mesela 2 yaşında bugün parka götürdü eşim abisi 5 yaşında bende temizlik yaptm hiç öğlen uykusu uyumadı 10 ,5 ta yatırdım yarım saat uyudu ve öksürük Türüt uyandı akşamda Mısır yemişti eşimin yüzünden su veriyorum ağlıyor içmiyor bal verdim yok kirize girdi iyice eşim aldı  bende sinirlendim su verdim zorla kustu bu sefer şimdi ayağımda uyutuyorm hala eşimde yanmda telefonla bişeyler bakarken birde sesi açtı yanlışlıkla bir baktım sinrle bana niye kızıyorsun diyor hem ona hem çocuğa sinirlendim 

önce (2,950 puan) tarafından

Sağolun kızlar valla çok zor akşam bende bı kaos yaşadım yine sinirlerim gerildi iyice. Birbirlerini uyutmama izin vermiyorlar o diyo illa salla o diyor salla iyice çıkılmaz bı hal aldı bilmiyorum bir akşam sallıyorum sadece oda ağlayıp birbirlerini uyandirmasin oğlum odasında beklemiyor artık o hengame de uyutmaya çalışıyorum ama nasıl. Dün eline sevdiği şeyleri verdim besigine koydum kızı götürdüm uyutmaya başladı bağırmaya ama nasıl bağırıyor ışıklar filan açık yani gelicem oğlum dedim bı iclenigor neyse kız da uyudu sabdm salla salla o da sese uyumamış ağladı bir araya getirdim bunlari:\ oturun ağlayın dedim:) sora yine birini oyalayip yanında oğlanı uyuttum  sabah mama yapmaya gittim gene kıyameti kopardi kardeşini de uyandırdı  Allah hepimizin yardımcısı olsun 

0 oy
önce (85 puan) tarafından

Benimde 18 ve 3 aylik oğlumlarim var küçüğü emzirirken diğerini ayağımda salliyom öyle uyuya kalıyor çoğu zaman nazende babası uyutuyor

Yaş farkı az olunca daha zor olur sanki Rabbim kolaylık versin emzirerek yada ayağında sallayarak uyuyunca gece uyaniyorlar mi destekle uyuduklari için gece sık uyanırlar genelde 

önce (85 puan) tarafından

Büyük oğlan arada çok uyanıyor diş sancısı falan olunca ufagi emdigi için o daha zor bazen saat başı uyanıyor en uzun uyuması 3 saat nadiren oda Allah yardım ediyor ya bunada şükür 

Aynen Allah yardımcın olsun seneye çok rahat olursun ama ikisi beraber oynarlar uyku da düzene girer 

0 oy
önce (265 puan) tarafından

5 buçuk yaşındaki kızım var sallayarak uyutuyorm kendim uyuyamyrm diyor sonra iknci kizimida aynı sekilde salliyorm bazende birbirimize sarılarak uyutuyorm saçını okşayarak hoşuna gdiyor tabi bide bebeğim var onuda emziriyorm öyle uyuyor kızlarim hc babası uyutsun istemiyor eşim çok ilgili yoruluyorum görüyor halimi bırak ben uyuturum sen bebeği uyut sende uyu der ama nerde kzlar yapışıyor bana sanirm küçük kardeşini kıskanıyorlar gbi

3 tane maşallah kızlar kıskanıyordur evet küçüğü alisirlarsa sorun olmaz ama büyümüş zaten büyük kızın yakında düzene girer inşallah 

önce (265 puan) tarafından

İnşallah canm ya hayrlısi hepimiz için artk😊

0 oy
önce tarafından

Benimkiler hep erken uyur 8..30 olduğunda yatağa alırım ikisinin ortasına yatıyorum uyku zamanı diye masal anlatıyorum kızım bazen biraz simarir fakan ama ikisini de böyle uyutuyorum 

O da güzel bişey bizde uyumadan kitap okuyorum ama yatağında okutmuyor bizim oğlan salonda okuyup öyle yatağına geçiyor 

önce tarafından

Oğlumun düşmemesi gerekiyor o yüzden ben ikisini de yerde yatırıyorum yatakları kaldirdm besigi de böyle alıştırmak gerçekten büyük kolaylık oluyor 

0 oy
önce (13,878 puan) tarafından

Sağlıcakla büyütün♥️

Kızım 31 oğlum 13 aylık 

Gündüz tek uyku yapıyorlar

Önce oğlanı uyutuyorum sonra kızı uyutuyorum

Kızı uyuttuğumda oğlan kalkmış oluyor 40 dakika sonra kalkıyor geri yatırmak gerekiyor

Tekrar uyutuyorum

Gece de önce oğlanı uyutuyorum o erken yatıyor kız geç yatıyor

Genel olarak herkes önce büyüğü sonra küçüğü uyutuyor ben büyüğün saatlerini öne çekeyim bı sekilde en iyisi:)

önce (13,878 puan) tarafından

İyı düzen oturtursun inşallah gönlünce 

0 oy
önce (1 puan) tarafından

Aynı anda uyuyorlar uyku saati gelince odaya gidiyoruz birini emzirirken digeri uzanıp uyuyor uyumayınca onu emzirince yatağa bırakıyorum digerin yanına uzanıyor 10 dk da uyuyor 

Bizimki işi hemen oyuna çevirir 10 dk da uyuması imkansz yarım saat yanında bekliyorum uyusun diye 

önce (1,271 puan) tarafından

Masallah yaşları kac

0 oy
önce (943 puan) tarafından

4 çocuk annesi olarak yazıyorum 5-6 yaş kızlarım ve 3 yaş oğlum 7'de ışıkları kapatıyorum telefondan masalı açıyorum onu dinleyerek 15-20 dakika içinde uyuyorlar 10 aylık kızım diş sancısından dolayı bu ara uyku düzeni bozuldu o da 9-10 civarı yatiyor

Maşallah artık tecrübeli olmuşsunuz siz :)

0 oy
önce (1,271 puan) tarafından

Büyük 5 e girmek üzere küçük 12 aya girdi yeni.  Son 1 saat geç yatiyolar erkene.cekemedim maalesef oyuncak vs toplama sonra ogluma kitap okuyorjm küçüğe önüne birsey veriyoum oylanması icn yatiyo tabi uzatmaya cok çalışıyor küçüğü uyutuyorum önce küçük uyur abi sonraya kalırdı ama küçük uyutmak zorlasti

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 131 göst.
0 oy
14 cevap 288 göst.
+1 oy
2 cevap 43 göst.
0 oy
4 cevap 296 göst.

411,424 soru

12,384,931 cevap

43,459 kullanıcı