+20 oy
6,354 göst.
önce Kültür-Sanat kategorisinde tarafından
önce tarafından yeniden gösterildi

ekran görüntüsü paylaşım

Günlük hayatımızda sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları aracılığıyla fotoğraf paylaşmak artık sıkça yaptığımız bir eylem haline geldi. Ancak paylaşılan görseller, özel hayata dair hassas bilgiler taşıyabilir ve kötü niyetli kişilerin eline geçtiğinde ciddi güvenlik riskleri oluşturabilir. Bu nedenle fotoğraf paylaşırken dikkat edilmesi gereken noktaları aşağıda sıraladık.

1. Kışisel Verilerin Korunması

Fotoğraf paylaşımı yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli konu, kişisel verilerinizin korunmasıdır.

• Kimlik, ehliyet, pasaport gibi resmi belgeleri gösteren fotoğraf paylaşmaktan kaçının.

• Ev adresiniz, telefon numaranız veya özel bilgilerinizin görünür olduğu fotoğraf ve belgeleri internette yayınlamayın.

• Fotoğrafta bulunan konum etiketlerine dikkat edin. Akıllı telefonlarınız otomatik olarak fotoğraflarınıza GPS verisi ekleyebilir. Bu bilgilerin paylaşılmadan önce temizlendiğinden emin olun.

2. Paylaşım Yapmadan Önce Düşünün

• Paylaşılan fotoğrafın uzun vadede size zarar verip vermeyeceğini gözden geçirin.

• Küçük yaştaki çocukların fotoğraflarını paylaşırken dikkatli olun. İzinsiz paylaşım yapmamaya özen gösterin.

• Başkalarının fotoğraflarını paylaşırken izin alın. Gizlilik haklarına saygı gösterin.

3. Sosyal Medya Gizlilik Ayarlarını Kontrol Edin

• Hesaplarınızın gizlilik ayarlarını kontrol ederek sadece güvenilir kişilerle paylaşım yapıldığından emin olun.

• Çevrimiçi platformlarda "herkese açık" paylaşımlar yerine "yalnızca arkadaşlar" gibi sınırlı seçenekleri tercih edin.

• Paylaştığınız gönderileri belirli aralıklarla kontrol edin ve güvenliğini sağlamak için gereksiz paylaşımları kaldırın.

4. Dolandırıcılıklara Karşı Tedbir Alın

• Bilinmeyen numaralardan veya hesaplardan gelen mesajlarla fotoğraf paylaşmaktan kaçının.

• Tanımadığınız kişilerden gelen "hediye kazandınız" veya "bilgilerinizi doğrulamanız gerekiyor" gibi mesajlara tıklamayın.

• Kimlik avına (phishing) karşı dikkatli olun, şüpheli görünün mesaj ve e-postalardaki bağlantılara tıklamayın.

5. Fotoğrafın Manipüle Edilme Riskini Unutmayın

• Paylaştığınız görsellerin kötü niyetli kişiler tarafından manipüle edilip farklı amaçlar için kullanılabileceğini unutmayın.

• Hassas veya mahrem fotoğrafları paylaşmaktan kaçının. Bir kez internete yüklenen fotoğrafı tamamen silmek çok zordur.

Sonuç

Fotoğraf paylaşımı günümüzde kaçınılmaz bir eylem olsa da, bilinçli hareket etmek ve güvenliği ön planda tutmak büyük önem taşır. Kendi güvenliğinizi ve sevdiklerinizin gizliliğini korumak için yukarıdaki adımları takip etmeyi unutmayın!

10 Cevaplar

+1 oy
önce (192 puan) tarafından

tamamda gayesi ne burada ki x kişisinin fotosu bende olsa ne olacak olmasa ne olacak gerçekten saçma insanlar var ya 😏

-Reklam-
+1 oy
önce (20 puan) tarafından

Yaptığı çok yanlış bişey amacı ne nerde kullanucak kimbilir kimseye guvenilmiyor savcılığa şikayette bulun bu yüzden ne WhatsApp ta ne diğer sosyal medya hesaplarında ne ailemi nede kendimin fotosunu paylaşmam kendi ozelimi kendim bileyim yeter

+1 oy
önce (5,576 puan) tarafından

Kesinlikle fotoğraf paylaşmayın, özellikle çocuklarınızın. 

+1 oy
önce (18,462 puan) tarafından

Kendi yüzlerce fotoğraf paylaşan biri olarak fazla cesaretli cahilliğine veriyorum 

önce (5,053 puan) tarafından

Kendi fotoğrafı olduğu da şüpheli 

0 oy
önce (4,361 puan) tarafından

Çok şükür fotoğraf atmadım, sürekli fotoğraf istiyordu dikkatimi cekmisti hatta bana da sende paylaş demişti paylasmamistim. Kaç kişi onu bu fotoğraf konusunda eleştirmişti hemen üste çıkmaya çalışmıştı 

0 oy
önce (74 puan) tarafından

Noldu ya anlamadım 

0 oy
önce (20,618 puan) tarafından

Atmayın abi zor bişeymi BURAYA FOTOĞRAF ATMAYIN

0 oy
önce (12,854 puan) tarafından

Kızlar neler oluyor banada söyleyin lütfen 😏😏😏

0 oy
önce (223 puan) tarafından

Ay cidden ben şok Bu kadını burdan biliyorum Ama Bu böyle ss alacağına hiç aklıma gelmezdi Cidden Burdaki arkadaşlarımıza bı daha fotoğraf paylasmasinlar cidden Her an herşey yapabilir edebilir Ayy Yemin ederim😱😱😱Ama kadın da suç ss alıp da ne yapacak ki 🤔

0 oy
önce (1,611 puan) tarafından

Ay bende birkaç defa fotoğraf paylaştım oğlumun bayağı yazmıştı kız mı erkek mi yok şöylemi böylemi diye korktum valla genelde aklıma gelince siliyorum ama ss alıyorsa paylaşıldığı gibi alıyordur. Amacı neymiş yani resmi paylaşırım demekteki sapık mı

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 143 göst.
18 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Serennn (1,450 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 238 göst.
28 Şubat 2022 Güzellik-Bakım kategorisinde Selinnnn (90 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 78 göst.
+1 oy
4 cevap 94 göst.

411,130 soru

12,374,916 cevap

42,748 kullanıcı

Kategoriler

...