+1 oy
94 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2,584 puan) tarafından

Kızım on yedi aylık.Mesela parktayiz geçen gün kızımdan küçük bir kız topunu aldı kızım hiç almaya çalışmadı. Çok sessiz kalıyor. Komşunun kızı benimkini sıkıştırmış benimkinin hiç sesi çıkmıyor bağırsa gider müdahale ederim hemen. Evde bağırıyor sesini çıkartıyor itiraz ettiği şeyler oluyor yani ama başka insanların yanında çok sessiz kalıyor bu durum beni düşündürüyor sessiz kalıp ezilsin istemiyorum çünkü. Acaba diyorum evde ben kızım babası varız pek kimseyi görmüyor ondan mı böyle ve bu durum geçici mi 

4 Cevaplar

+1 oy
önce (1,657 puan) tarafından

Karakteristik olarak çekingen olabilir bizde evde kızım ben eşim üçümüz varız bize istemediği bişey de bağırır ama parkta da aynıdır biri bişey yapsa çığlığı basar ısırır karaktere bağlı biraz ama bir uzman görüşü almak iyi olabilir 

önce (2,584 puan) tarafından

Ya inşaAllah çekingen olmaz ben çok çektim çok sessizdim insanlar hor gördü ezdi dışladı alay etti. Benim gibi olmasını hiç istemiyorum 

Bol bol konuşmanızı tavsiye ederim her bağırdığında annen yanında olacak kimseden çekinmene gerek yok annen ve baban seni desteklemek sana güç olmak için yanında gibi güven içeren sözcükler iyi gelir diye düşünüyorum bir pedagog değilim ama bu konuşmayı yeğenlerime zamanında yaptım ve her bir olayda teyze dedikleri an yanlarındaydım şimdi kocaman oldular bana ihtiyaçları yok ama ben 1 yaşlarından 3 yaşa kadar hep bu konuşmayı yaptım hala arada bana bunları söylemiştin hatırlıyomusun derler 

İyiki yazdınız bunları çok teşekkür ederim ❤️

Rica ederim umarım sizde olumlu dönüşler alırsınız çocuklar annelerine koşulsuz güvenir ama duymak onları daha da rahatlatır aynı bizim sevildiğimizi bilmemize rağmen eşimize beni seviyormusun dememiz gibi ❤️

Kesinlikle ❤️

-Reklam-
+1 oy
önce (1,609 puan) tarafından

Bazı insanlar lider ruhludur bazıları değildir bu tamamen karakterle alakalı ama siz çocuğunuzu besleyebilirsiniz su an için erken soylediklerinizi cok anlayamaz ama ilerleyen süreçte aktif roller verin garsona kendi siparişini kendi versin markette kendi aldıklarını kendi ödesin gibi. Ozguveni arttıkça topunu kimseye kaptırmayan bir çocuk olacak 

Evet vakti geldikçe böyle şeyler yaptirayim. Şimdi evde görevler veriyorum yapıyor ama dışardaki dediğiniz gibi daha etkili olur

önce (1,609 puan) tarafından

Küçükken ben de öyleydim salıncak sırası beklerdim biri önüme geçse ses edemezdim annem beni tek başıma ekmek almaya gönderirdi çok utanırdım halbuki ne var meğer arkamdan o da gelir ben gelmeden eve kosarmis sonra yaşım büyüdükçe marketten bir şey aldık mesela al bunu iade et derdi ayyy nasıl utanırdım ama yapa yapa alıştım sonra doktora hastalığını kendin anlatacaksın o yüzden gitmeden önce düşün bankayla sen konuş bunları yapa yapa alıştım şimdi dilini bile bilmediğim bir ülkede tam olarak anlamadığım bir dilde bile bunların çoğunu yapabiliyorum çünkü ailem bana ozguven aşıladi siz de böyle yapın çok faydasını görürsünüz 

Teşekkür ederim yapacağım ❤️

+1 oy
önce (134 puan) tarafından

Evde disadonuk ama dışarıda içine kapalıysa muhtemelen sosyal fobisi veya özgüven eksikliği var diyorlar ama daha minicik. Dış dünyaya çok alışkın değildir ve pasif kalıyor olabilir. Bizim cocuklugumuz da öyleydi biri bana birşey diyecek vuracak diye ödüm kopardı ki uzun güçlü bir çocuktum. Sonra annemle babam beni çok gaza getirmeye başladı konuşarak. Kendiniz ezdirme, birşey olursa mutlaka bizimle paylaş, sen çok güçlüsün sen çok zekisin biri sana kötü birşey diyince ona gerekli cevabı ver, susma gibi şeyler diyebilirsiniz. İletişim için çok küçük olsa da zamanla illa ki bilincine yerlesecektir.

+1 oy
önce (1,505 puan) tarafından

Bende post açtım bununla ilgili. 3 yaşına girecek kzim maalesef tamda dediğin gibi. Gerçekten çok zor ne yapacagm hiç bilmiyorum. Kaynanam da fena diyor . Hiçte fena degl . Fena kız görmemişler. Gorsen çok svecen  herkesle oynar. Biri oyuncağını alsa gidip ve o benim demez . Nasl baş edecegm bununla bilmiyorum 

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 23 göst.
0 oy
2 cevap 107 göst.
0 oy
2 cevap 77 göst.
27 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Huniliprenses (11,926 puan) tarafından soruldu

411,129 soru

12,374,936 cevap

42,749 kullanıcı

Kategoriler

...