+1 oy
86 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (23 puan) tarafından

Yıllardır anksiyete panik atak yaşıyorum inatla ilaç kullanmauı redediyorum ama artık aşırı tükendim ve git gitr daha kötü olmaya başladım. Herşeyin en kötüsünü düşünüyorum evimle çocuklarımla ilgilenemiyorum depresyon halim var sürekli ve geçmeyen. Birşeye heves etsem 10 dakika sürmez sonra ne gerek vardı derim. Her an ölcekmişim gibi olurum. Sanki her an her ağrı kalp krizi felç ağrısı gibi gelir bana herşeyde korkarım kendimi dinlerim. Pencereye çocuklrmla asla yaklaşmam düşerlerse diye gelir aklıma hatta ben kendim bakarken bile aşağı ya şimdi düşersem diye düşüncelere girerim. Evime bişi almak istemem alırsam da soğurum hemen. Birde hep nazar olurum düşüncesi var. 

Benim gibi olan var mı ne yaptınız düzelmek için bu yazdıklarımı normal insanlar anlamaz ancak benim durumumu yaşayan bilir ve düzelmişse nasıl düzelmiş yazarsa sevinirim 

4 Cevaplar

0 oy
önce (1,261 puan) tarafından

Canım bendede babaanemin trafik kazasından sonra panik atak oluştu bacağı kolu falan kırılmıştır düşüncesiyle hastaneye gittik düğüne gidiyorduk eşimle hazırladık aynadan bakıyoruz kendimize canım sanki cenazeye gidiyrouz diye söyledim aradan 5 dakika geçti arama geldi babaannem hastanede gittik ölüm haberini aldık hiç beklemiyordum şoka girdim hayatımda hiç ceset görmedim babaanemi gördüm ondan sonra olanlar oldu bana

Evde tek başıma kalamiyordum 1 yıl evliydim sabah eşimle çıkar akşam gelirdim eve girince ev benim üstüme geliyordu boğuluyordum sanki gece kalkıp WC dahi gidemezdim her an ölecekmişim hissi vardı ilk 3 yıl çok kötü oldum panik ayağımın olduğunu bilmiyordum taki mr cekilene kadar bağırıp çağırdım çıkarın beni burdan diye doktor anti deprasan yazdı eşim kullanmama izin vermedi banyoyu yikayamazfim elektirik çarpacak diye 

Annem bize geldiğinde eve gidene kadar onunla konusurdum araba çarpar düşüncesiyle uzun yolculuk asla yapmasını istemiyordum boğuluyordum arabaya binemezdim 

Daha çok şey yaşadım uzun olur diye yazmıyorum ben ilacla değil eşimin desteği ile atlattım panik atagim tuttugu anda eşim kacmama izin vermedi korkularimim üstüne gittim birşey olmadığını öğrendim geceleri beni tek başıma WC yolladı evde tek kalmamı sağladı dediğim gibi korkularimin üstüne gidip birşey olmadığını anladığım da yendim bazen panik atağım tutar eskisi gibi değil sakin kalıp beklerim bak birşey olmadı der devam ederim hayatıma ilaç kesinlikle kullanma korkularının üstüne git rahat ol 

önce (23 puan) tarafından

Sizede çok geçmişler olsun vefat eden babaanenize allah rahmet eylesin. Hayat kalitrmi sfırı yaptı bu rahatsızlık yıllardır ilerliyor ama geçmiyor molacak bilmiyorum

-Reklam-
0 oy
önce (907 puan) tarafından

Bende şu sıralar yaşıyorum ama tedavide olamıyorum emzirdiğim için  evet ilaç kullanmayı bende istemem ama daha kötü olmaktansa bence ol tedavi , akıl sağlığı çok önemli hayat kaliteni düşürür bu rahatsızlık. 

Hayat kalitemi yerle bir etmiş durumda zaten

0 oy
önce (74 puan) tarafından

Vallah cnm bende oyleyim postumda var bende doğumum 40 im bitti başladı öyle her an olecem her an bayılacam diye bende korkuyorum çocuklarımı taşısam dusururum diye bazen adımımı atmayı korkuyorum bazen düşünüyorum bişey olsa bana hastane uzak ne yapacam stresten panik ataktan sürekli internete araştırıyorum yemin ediyorum istegramda psikolojik doktorları kim varsa msj atıyorum normaldir her annede oluyor dediklerinde biraz rahatlıyorum sonra yine oluyor panik ataktan sürekli sanki her yerim ağrıyor biliyor musun elimizdedir sürekli dusunmememiz gerekiyor bana öyle olunca hisediyorum hemen başka bişey düşünüyorum surekli aklıma başka şeyler getiriyorum bugün öyle yaptım sanki bir tık faydası gördüm 

Rabbim şifa versin sizede nolcak halimiz bilmiyorum düzelmemiz lazım nu böyle olmycak kafam hep dolu hep

Amin inşallah teşekkürler he vallah duzelmemiz lazım yaa tam gözümu kapatıyorum diyorum aklımı atacam delirecem resmen uyuyamıyorum ama aklıma getirmemeye çalışıyorum sürekli başka biseyler düşünüyorum idare oluyor sende öyle yap cnm iyiyim diyelim sürekli başka biseyler düşünelim sürekli geçmiş zaman güzel hatırlar gelecegi düşünelim hap üstünde kalmak istemiyorum psikoyatriye de gitmek istemiyoeum inşallah duzelecez bazen iyi oluyorum bazen yine öyle oluyor iyi olunca bişey olmicak diyorum kendime kaderimizde ne varsa yasacaz ölümum bile gelse kendimi korkutuyorum sanki ölümden mi kurtulacam öyle geçecek isnallah iştahım yok 

Abla sende böyle sanki bu dünyada değilmiş gibi oluyor mu sana ben sanki bu dünyadan değilim ne yaptığımı bilmiyorum sanki sana da öyle oluyor mu

0 oy
önce (4,427 puan) tarafından

Malesef bu tur hastaliklarin tedavisi geciktikce ilerleyip baska hastaliklara evrilmesi olabiliyor. Vucudun bi organi beyin. Onunda tedaviye ihtiyaci olabiliyor. Tavsiyem aksatmaman. Hobi edin cevre edin dicem ama o psikoloji duzelmedikce yapilabilir mi bilmiyorum. Benim kardesimde de anksiyete vardi ilac tedavisi oldu. Duzeldikce ilaci azaltip birakabiliyosun. Terapide alabilirsin.

Haklısınız artık çok ileri boyutlara gitti düzelir sandıö düzelmedi

İlgili sorular

+2 oy
6 cevap 151 göst.
0 oy
5 cevap 167 göst.
0 oy
4 cevap 101 göst.
26 Temmuz 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ysmnynr (381 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 124 göst.

411,110 soru

12,374,267 cevap

42,700 kullanıcı

Kategoriler

...