+1 oy
229 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (3,058 puan) tarafından

Anne,babam vefat ettiler kzkardesimde yok bugun arkadaslarim davet ettiler beni sagolsnlar 

Kayannamlar bana agza alinmayacak hakaretler,hirsizlik,buyu vs seyler yaptilar onlarla da iliskiyi bu sebepten kestim 

Anne evine giden akrabalarimiz surekli ana baba evinde kahve icmek bacilarla topmasmak baskadir temali durumlar paylastilar onceden mi farketmiyodm simdi gorunce uzuluyorm bu beni kiskanc biri yapiyosa oyleyim 

Esim de yanimda degil disarida calisiyo 4 yasinda oglumdan baska kimsem yok saka gibi koca sehirde 1 ben bir kucuk cocuk kalmisiz 

Bu nasil imtihandir 

9 Cevaplar

+1 oy
önce (63 puan) tarafından

Canım, psikolojin iyi degil bu sebeple herseyi kendi üzerine alinman normal ..en ala düşman bile anne babası ölmus birine anne baba üzerinden gönderme yapmaz.. Sen yanlış anlamışsındır akrabalarını.. sende yalnızlığını once kabullen sonra da eşinle gider ..eşine rica et kendimi yalnız hissediyorum akşamları telefonda sohbet edelim, uzun uzadıya mesajlaşalim..Bana gününü anlat , istediğin her şeyi anlat de .. elinde telefon bağımlı gibi olan olinsanlari sevmem ama insana da yalnızlığını unutturur ... apartmanda komşun var ise sen bir adım at bir kek yap gönder,  belki arkadaş olursunuz..oğlunu oyun grubuna yazdır orada sende velilerle sohbet eder belki bir dost bulursun 

önce (3,058 puan) tarafından

Ozellikle beni dusunerek paylasim yaptiklarini dusunmuyorum ama sureklj durumlari da dusuyo goruyorm duruma bakanlar da ismimi gorunce kendilerini hic mi garip hissetmezler engelleseler beni durumlarindan ben silicem cunku uzuluyorm 

Esim de oyle sicak paylasimci biri degil ac acik degilsn gorevim tamam kafasinda 

Bugun arkadas grubuyla bulustm mutluydum esasen eve gelip gorunce ne yalan soyliyim uzuluyorm kiskancaqm oyleym ama hislerime engel olamiyorn sikta yapiyolar 

-Reklam-
0 oy
önce (864 puan) tarafından

Tabiki kıskançlık değil bu karsidakilerin cahilliği herkes bir şekilde imtihan oluyor işte. Rabbim evladini sana bağışlasın 

Ben bunlari silsem ayp etmis olur muym

Silme canim ama durumlara da bakma. Sen inciniyorsun belki sen yanlış algiliyorsun ama anlayışlı olmaları kesin. Mesela benim eşimin annesi yok kucukkken kayipetmisler bugüne kadar hiçbir şekilde anneyle alakalı bir durum paylasmadim çünkü listemde gorumcelerim de var annesi olmayan arkadasimda

Kesinlikle durumlara bakanlar listesinde adimi gorunce hic mi kendilerini garip hissetmezler 

Garip hissetseler paylaşım yapmazlar diye düşünüyorum ama yine de ön yargılida olmak iyi olmaz sen çocuğuna bak eşine bak eşinle muhabbetini artır 

Keske gidicek baba kapim olsa cok kotu oldm elimde degil 

0 oy
önce (1,055 puan) tarafından

Canım onlar eminim ki senin annen baban ölmüş dur ona nisbet yapalım  diye paylasmamislar dir herkes üzüntüsünü mutluluğunu paylaşmak da özgür onda r bende neden yok düşüncesine tabi girebilirsin ama onlarında Ayri imtihanı ayrı yarası vardır unutma kimseyi suclama

Kesinlikle ona eminim bana ozel yapmiyolar ama surekli durum yapinca bakanlarda adimi goruyolardir 

Ben olsam bu kiz ne ana ne baba var durumlarda engel koyalim derdim bide yalnzim da kardeste yok yanimda dayanamiyorm qma 

0 oy
önce (843 puan) tarafından

Cnm benim annem var ama yok gibi piskolojik rahatsizliklarından dolayı.Dertleşemiyorum şakalaşamiyom yani.Teyzelerim var mesela ama annen yoksa kimsen yok!Kendimi bir türllü rahatlatamiyom.Kiz kardesim yok yazmışsın peki erkek kardeşin varmi

Vsr oda uzakta Tr nin bir ucunda.

Seninki.de.zor varken yoklukta zor.ama inan.varligini bile bilmek.cok.guzel.surada annem var diyebilmek

0 oy
önce (3,595 puan) tarafından

Burada 2 aydır tanıdığım bir arkadaşım var aile olduk ailecek çok çok seviyorum. Anne babası yok kardeş varsa da bilmez vs. Ben de paylaşıyorum ya da diğer arkadaşlarımız da paylaşıyor asla kötü niyet değil hatta ailemle tanıştırdım bazen görüntülü de birlikte konuşuyoruz. Gurbet ellerde iyi geldi arkadaşıma da hep dua ediyor Sağ olsun. Üzme kendini sen bacım ❤️

Bilerel yaptiklaroni bende dusuuyorm ama kimsesizlgim bazen tokat gibi.xarpiyo

Benim gidecek baba.ocafim yok ananmin sicak koynu zor.anlarom.da teselli edwcek sozleri duasi yok

En basitinden artik karsilikli kahve icip konisacagim sirdasm yok nu yoklugu ne kapatabilir ki 

Ayrica annen yok kimsen yok.

0 oy
önce (2,364 puan) tarafından

Seni çok iyi anlıyorum canım kimse sana nispet olsun diye öyle paylaşım yapmaz ama boşlukta olduğun ve bu konuda hassas olduğu için sana öyle geliyor insanın içinde ne eksik ise o gözüne batar senin de aile ilişkilerin olmuş olsaydı hiç böyle düşünmezdin emin ol 

Mesela biz 10 kardeşiz 5 kız 5 erkek şuan görüştüğüm başıma bişey gelince gideceğim gideceğim hiç kimsem  yok herkes birbiriyle küs aile ilişkileri o kadar zor olmuş ki varlık içinde yalnızlık yaşıyorum herkes ben büyüdüm kafasında bir alıp verememe var çözemedim anne babam da var ama yok gibiler aman kötü olmayalım başlarına kalmayalım diye uğraşıyorlar  

Eşim hoca devamlı dersler le geçim sıkıntısıyla uğraşıp duruyor artık ondan da birşey beklemiyorum 

Yani canım biz kendi kendimize yetmek zorundayız 

Haklsiniz paylasirken ben akillarina dahi gelmiyorumdur ama durima bakanlra bakinca da uzulecegimi dusunmeleri zor olmamali

Yine de uzulmeyin varliklarini.bilmek bile guzel

Bayramalrda gidip ellerini opuyorsunuz ozel gunlerde alo diyeceginz buyuklerinuzin olmasi bile nimet oyle dusunmeyin

Ben yalnz kendime degil evldima da uzuliyorm bayramda seyranda onu sevecek annane dede yok 

Ne bileym ramaAn geliyo iftara sevinclw davet edecegmz dua eden.dede annw yok oda bi nevi kimsesiz hayarinda bi ben varim baba uzakta calsiyo

Haklısın canım işte bizim biraz farklı menfaat ilişkiler olmuş maalesef kimse kimseye gidemiyor özel günlerde bile böyle artık alıştım benimde 3 çocuğum var onlarla avutuyorum kendimi  küçük kızım 4 buçuk yaşında yanlız büyüdü kimseyi bilmeden 19 senelik evliyim babam daha nerde yaşadığımı evimi bilmez adım atmamıştir düşün artık 

Herkes bizim gibi hassas olamıyor paylaşım yaparken empati yapmak herkesin harcı değil maalesef üzülme 

Haklisinz olan da baska imtihan da olmayan da benim gibi yokluk.imtihaninda.

Bazen diyorm.keske varolduklarini bilseydjm de yedi dagin ardinda olsalardi malesef hayat varsayimlarla ielelremiyor benim.imtihanim.bu mecburi sabir dustu payima.

Rabbimden tek.dilegim olene kadar sagligimdan etmesin kimsesizim.ameliyat flan olsam.Allh korusjn hic.kimsem.yok. tek.dilegim saglikli.kalblmek

Amin canım Allah yardımcın olsun çocuğun büyüsün okula başlasın bir uğraş olur senin için de iyi olur inşaAllah 

0 oy
önce (1,262 puan) tarafından

Bu kıskançlık değil ozenmektir bende isterdim kardeşlerim olsun bir ablam bir abim var keşke çok kardeş olsaydık 

Ozeniyorm bende hic dgilse.bir.bacim olsydi.bi.bacim olsaydi mesela hastalansam.ameliyatlik.durum olsam.evladimi.biralacak kimsem yok bana bir corba yapacak destek olacak hick8msem yok

Bu sebepten dolayı çocuklarım kardessiz kalsın istemiyorum 

Kesinlikle.anne babadan kalan en iyi.miras.kardestir kiymetini bilene 

Ins birbirini seven sayan destek olan kardeslik.bagi saglam.olan hayirli evlatlarnz olur 

Amin canım inşallah 🤎 üzülme sen kendi aileni büyüt onlarla mutlu ol eksiğini tamamla 

Amin insAllah❤️

0 oy
önce (343 puan) tarafından

Öyle bir imtihan ki .. Okullar tatil oldu herkes çoluk çocuğunu aldı anne baba evine gitti . Kimilerinin kardeşleri geldi . Kız kardeşler buluşmaları yapıyorlar. Bütün kardeşler anne evinde toplanıyorlar. Biri doğum yapar bütün ailesi başında ,birileri evine gidiyor hazırlık yapıyor. Biri doğum günü yapar anneanneleri dedeleri baş köşede oturur . Bunun gibi bir sürü güzel şey . Ve ben bunların hepsine aç kedi gibi bakarım . İçten içe kıskanırım. Geçen hafta görümcelerim kaynanama gelmiş kek börek çay partisi yaptılar. Ben gitmedim çünkü orda bir türlü eglenemem evde oturdum ağladım ağladım basım ağrımis uyudum. Biliyorum benim gibi insanlara uyumsuz mutsuz gözüyle bakıyorlar kim bilir arkamdan neler diyorlar. Ama onların annesi ölmemiş ki ,babaları terk etmemiş ki . Sende onlara karış eglenmene bak diyorlar ama olmuyor insanda sağlam psikoloji ve rol yeteneği olmali . Benim kıskançlığım tutuyor. Çocuklarım ve eşim var ama o yokluğu bir sen bir ben ve bizim gibiler biliyor işte . 

Kesinlikle benim gibi birinin halini anca basina gelen anlar onca yorumun icinde beni anlayan tek.yorum.halimi anlatan kisi sizsiniz keske bu durumu anlamaaadik ama Allah tan geldi

Herkes hoby edin vs diyo.ama o oyle derin bisey ki basit bi.moralsizlik ddgil bunu kimse anlamiyo

Yaklasan ozel gunler kimi mutluluk.sebebi.bizim gibiler icinse bogazda dugumlenen yumru oluyo.

Evlatlarimiz guzel geleneklerden de mahrum.kaliyolar cok sukur ki siz kaynana tarafiyla gorusuyosnz en azindan evlatlarinz oradan eksikligi daha az hssederler 

Milletin anlamadigi sey bu maddi yokluk degil onun yerine hobi evlat koca vs o boslugu doldurmuyo.heryerin.yeri ayridir seni karsliksiz seven bagrina basan zor anlarda elini tutup kaldiran gucunin yetmedigi.yerlerde el.acip yavrusu icin dua eden.ananin yoklugunu dunyada yerini ne doldurabilir

önce (343 puan) tarafından

Senin içini var ya içim gibi biliyorum. Çok üzücü çok kötü . Bende kardeşte yok . Olsa sarılır yapıştırdım diyorum ama oda yok . Doktor çare değil hastalık değil. İnşallah bir gün alışır miyiz bilmiyorum ama bu ağlamalar anormal hayat ilerleyişi biter. Çocuklarımız büyüyecek onlar öz ailemiz olarak bizi hayata bağlayacak. Çocuğunu kardeşsiz büyütmemeye çalış . Hatta aileni genişlet. Kalabalıktan korkma çocuktan korkma. Çok iyi biliyoruz ki bizim halimiz kalabalıktam daha zor . 

Cocugum olsn cok isterdm ama esim sorumsuz biri.

Rabbim evlatlarimizin gununu gostersin insAllah oglumun en az 3 cocugu olur o oyle tatmin olur

0 oy
önce (952 puan) tarafından

Malesef Canım bazı boşlukların yeri hiçbir zaman dolmuyor, bende babasız büyüyen bir çocuktum hemde hayatta olmasına rağmen, annemde göçtü bu dünyadan , akrabalar desen kimse gidip gelmez birbirleriyle sağmısın ölümüsün , eşim yoğun çalışıyor bir pazar günü var onuda ya köye gider yada dinlenir . Benjmde iki büyük kızım ikide bebeğim var , onlar bana herşey oldular annemde babamda akrabalarımda oldular . Onlarla yaşıyorum güzellikleri hayata tutunmaya çalışıyorum, ilk evlendiğim seneler eşimin ailesinde aradım o sıcaklığı ama baktımki olmuyor malesef vazgeçtim evlerine senede anca 3 kere anca giderim zaten uzakta oturuyorlar , Yani yok gibiler hiçbir paylaşım ımız yok. Senj çok iyi anlıyorum istersen buradan arkadaş olabiliriz arada sıkıldığında havadan sudan dahi olsa iki muhabbet edersin belki iyi gelir, birde verebileceğim tavsiye kendini elinde olmayan şeyler için üzme , evladın içinde üzülmen normal ama kendjnj üzme çok fazla elinde olsa gitmezmiydin akrabalarına ama yoksa yalabilecek birşey yok. 

Annn baban hayayta olmayinca akrabalar kibrit gibi kesiliyo uzaklasiyo 

Bir ogluma tutunuyorm onq elimden geldigince sosyal ortamlara katmaya calisiyorm ama aile ortami bayram seyran goremeyecek buyuk sevgisi goremeyecek 

Rabbim evlatlarimizin gununu gostersn

Sizde bana her zman yazabilirsinz bende konusmak isterim

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 49 göst.
21 saat önce Diğer kategorisinde nehirgoksu (275 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 132 göst.
0 oy
2 cevap 229 göst.
+1 oy
3 cevap 152 göst.