Bir yere okumuştum peygamberimiz uyurken hep sağ tarafına döner sağ elinin basinin altına koyar öyle uyurmus diye bebekliklerinden beri çocuklarımıza öyle yatırırım.Bugunde köye gittik küçük biraz ayakkabısız çorapla dolaştı.usutmus yatmadan onu uyuttum soluna dönmüş sağına çevirdim.derin uykumdan uyandım aniden.baktim düz yatıyor yine sağına dondurdum yattım yarım saat sonra küsmüş sağ tarafına döndüğü içinde sağına küsmüş yanıma bir geldi üstü kusmuk nasıl korktum.Rabbim korudu.cok şükür o yüzden bebekken arkasına yastık koyarak sağ tarafına destekle uyutun büyüyünce hep sağ tarafına dönerek yatmayı alıştırın insaallah Rabbım bütün evlatlarımızı korusun biz sadece bekçilik evlatlarımız ona emanet
Tibben doktorlar bebekler icin sirti duz kafasi sag ya da sola donmeli der. Kusma olsa dahi bu pozisyon guvenlidir. Hep ayni yone yatmak kaslari zayiflatir, bebeklerde kafa yamukluguna sebep olabilir. Ayrica gece biyolojik olarak hep sag yatmak imkansiz. Son olarak din boyle bisey degil.
Böyle dikte edenlerin çocukları ters kimliğe sahip oluyor zaten büyüyünce. Yani konu sahibinin amaçladığının tam tersine bir role bürünüyorlar. Ağzım açık okudum cidden, sabah burnuna dokunması ve sağ tarafına yatması için baskı kurmasını. Fiziksel açıdan aşırı rahatsız edici.
gercekten soklardayim ya kesinligi belli olmayan bisey icin sirf peygamberimizin oyle olduguna inandigi icin cocuga bunu dikte ediyor din boyle bisey degil ebeveynlik boyle bisey degil kendi istedigi kaliba sokmus cocugu ama bilmiyor ki boyle cocuklar buyuyunce asiri hircin ve bunalmis oluyorlar gercekten cocuklarinizi bi rahat birakin ya
Çocukları uyandırıp uyandırıp sağına döndermek pek normal bi insanın yapacağı şey değil ya
kesinlikle
Geçmiş olsun. Evet sünnettir, her sünnette olduğu gibi bunun da faydası vardır. Ama sadece uykuya dalarken gece boyu çevirmene yok sırt üstüyken daha küçükse çevirmelisin ama diğer türlü sürekli uykusunu bölüyorsun çok rahatsız edici. Bir yetişkin olarak bak gece sürekli eşimiz yakınımız yönümüzü değiştirse dokunsa asla verimli uyku uyunmaz. Sünnete uygun yaşaman çok güzel ama eksiğini veya fazlasını değil orta yollu uygulamalısın. Efendimiz aleyhisselam sadece yüz üstü uyuyan birini görünce uyandırırmış zararlı olduğu için. Yaptığın gibi her halde müdahale ettiğine dair bilgi görmedim.
Ek olarak sabah namazı için de sizin sesleriniz ona yeter zaten. Evde o alışkanlığın olduğunu görerek büyür. Annelerimiz öyle yapmadı ama elhamdülillah uyanabiliyoruz. Önemli olan görüp bilincinde yer etmesi inşaAllah örnek alacaktır zaten. Ben mesela hatırlıyorum hep özellikle teyzelerim vs bizdeyken sabah namazına kalktıklarında görüyordum hepsi gözümün önünde. Önemli olan uyanmak değil bilinçlenmek. Yoksa o saatte nice uyanan insanlar var keyfi veya iş için ama kılmıyorlar maalesef nasip olmuyor
Çok çok çok güzel bir yorum. Keşke bir sürü artım olsa. Bizim inancımız aklı kullanıp mantıklı davranmayı öneriyor. Israrla akıl edin diyor.
Teşekkür ederim 😔🩷
Allah aşkına rahat bırakın çocuğu. Nasıl uyumak istiyorsa öyle uyusun. Peygamberimiz bütün gece sağa dönüp uyuyun mu demiş. Bu kadar manyak olmayın kusura bakmayın ya. Kendiniz bütün sünnetleri yapıyor musunuz? Bir bebeğe karışma hakkınız yok
Uyku pozisyonu hep aynı kalmazki neden sürekli sağa cevirdiniz anlamadim. Peygamberimizin sunnetini biliyorum ama her şartta uygulamak mümkün degil. Öğretmeniz çok güzel fakat illada öyle yatsın diye diretmek mantıksız geldi
Sadece peygamber efendimizin sünneti değil aynı zamanda sol tarafımıza yattığımız taktirde kalbe giden damarlar sıkıştığı için kalp krizi riski var ondan dolayı büyük olsun küçük olsun sol tarafımıza yatmamalıyız
Bilmiyordum ama şaşırmadım peygamberimiz yaptıysa vardır bir bildiği demistim içimden ne güzel sağlık açısından önemliymiş
hangi doktor tek tarafli yatir der ki bu ne bilgisizlik boyle doktorunuzu degistirin bence tabi gercekse
Hiçbir doktor bebeğe sadece sağa yatırın demez, dememeli. Sadece sola yatırın da demez. Aksine düzenli olarak bir sağa bir sola yatırın der.
kafasi ***** olur iki tarafa donusumlu yatirilir ayrica hep saga yatsan kulağın acır
bırakın da çocuk nasıl rabat ediyorsa öyle yatsın
Sence peygamber efendimiz peygamberlik vahyolunduktan sonra tüm ömrünü sağa yatarak geçirmiş olabilir mi... Tıbben mümkün mü sence bu? Yapmayın ne olur inanç böyle bir şey değil... İslam hiç değil. Dindar evlat böyle yetişmez. İnsana bir şeyi önce kalbine yüklemez fiziksel olarak verirsen o işi robotlaştığı için yapar sadece. Sen evladının kalbine güzellik tohumlarını at, güzel olan her şey Allah'a çıkıyor zaten. Yaşı gelince namazı da öğretirsin sağa yatmasının faydasını da. Önce onun kalbine anlat.
Canım sürekli aynı tarafa yatırmak çocuğa rahatsızlık verir
Lütfen kendi halinde bırak
birak cocugu istedigi gibi uyusun ilk uyurken buyudugunde sag tarafında uyur zaten
1,489,760 soru
24,348,542 cevap
346,375 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın