+1 oy
223 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından

Bir yere okumuştum peygamberimiz uyurken hep sağ tarafına döner sağ elinin basinin altına koyar öyle uyurmus diye bebekliklerinden beri çocuklarımıza öyle yatırırım.Bugunde köye gittik küçük biraz ayakkabısız çorapla dolaştı.usutmus yatmadan onu uyuttum soluna dönmüş sağına çevirdim.derin uykumdan uyandım aniden.baktim düz yatıyor yine sağına dondurdum yattım yarım saat sonra küsmüş sağ tarafına döndüğü içinde sağına küsmüş yanıma bir geldi üstü kusmuk nasıl korktum.Rabbim korudu.cok şükür o yüzden bebekken arkasına yastık koyarak sağ tarafına destekle uyutun büyüyünce hep sağ tarafına dönerek yatmayı alıştırın insaallah Rabbım bütün evlatlarımızı korusun biz sadece bekçilik evlatlarımız ona emanet 

8 Cevaplar

+8 oy
(4,952 puan) tarafından

Tibben doktorlar bebekler icin sirti duz kafasi sag ya da sola donmeli der. Kusma olsa dahi bu pozisyon guvenlidir. Hep ayni yone yatmak kaslari zayiflatir, bebeklerde kafa yamukluguna sebep olabilir. Ayrica gece biyolojik olarak hep sag yatmak imkansiz. Son olarak din boyle bisey degil.

(362 puan) tarafından
+4

Böyle dikte edenlerin çocukları ters kimliğe sahip oluyor zaten büyüyünce. Yani konu sahibinin amaçladığının tam tersine bir role bürünüyorlar. Ağzım açık okudum cidden, sabah burnuna dokunması ve sağ tarafına yatması için baskı kurmasını. Fiziksel açıdan aşırı rahatsız edici.

(302 puan) tarafından

gercekten soklardayim ya kesinligi belli olmayan bisey icin sirf peygamberimizin oyle olduguna inandigi icin cocuga bunu dikte ediyor din boyle bisey degil ebeveynlik boyle bisey degil kendi istedigi kaliba sokmus cocugu ama bilmiyor ki boyle cocuklar buyuyunce asiri hircin ve bunalmis oluyorlar gercekten cocuklarinizi bi rahat birakin ya 

(11,130 puan) tarafından
+2

Çocukları uyandırıp uyandırıp sağına döndermek pek normal bi insanın yapacağı şey değil ya

(302 puan) tarafından

kesinlikle 

-Reklam-
+5 oy
(4,881 puan) tarafından

Geçmiş olsun. Evet sünnettir, her sünnette olduğu gibi bunun da faydası vardır. Ama sadece uykuya dalarken gece boyu çevirmene yok sırt üstüyken daha küçükse çevirmelisin ama diğer türlü sürekli uykusunu bölüyorsun çok rahatsız edici. Bir yetişkin olarak bak gece sürekli eşimiz yakınımız yönümüzü değiştirse dokunsa asla verimli uyku uyunmaz. Sünnete uygun yaşaman çok güzel ama eksiğini veya fazlasını değil orta yollu uygulamalısın. Efendimiz aleyhisselam sadece yüz üstü uyuyan birini görünce uyandırırmış zararlı olduğu için. Yaptığın gibi her halde müdahale ettiğine dair bilgi görmedim. 

(4,881 puan) tarafından
+1

Ek olarak sabah namazı için de sizin sesleriniz ona yeter zaten. Evde o alışkanlığın olduğunu görerek büyür. Annelerimiz öyle yapmadı ama elhamdülillah uyanabiliyoruz. Önemli olan görüp bilincinde yer etmesi inşaAllah örnek alacaktır zaten. Ben mesela hatırlıyorum hep özellikle teyzelerim vs bizdeyken sabah namazına kalktıklarında görüyordum hepsi gözümün önünde. Önemli olan uyanmak değil bilinçlenmek. Yoksa o saatte nice uyanan insanlar var keyfi veya iş için ama kılmıyorlar maalesef nasip olmuyor

(4,178 puan) tarafından

Çok çok çok güzel bir yorum. Keşke bir sürü artım olsa. Bizim inancımız aklı kullanıp mantıklı davranmayı öneriyor. Israrla akıl edin diyor. 

(4,881 puan) tarafından

Teşekkür ederim 😔🩷

+2 oy
(3,021 puan) tarafından

Allah aşkına rahat bırakın çocuğu. Nasıl uyumak istiyorsa öyle uyusun. Peygamberimiz bütün gece sağa dönüp uyuyun mu demiş. Bu kadar manyak olmayın kusura bakmayın ya. Kendiniz bütün sünnetleri yapıyor musunuz? Bir bebeğe karışma hakkınız yok

+1 oy
(2,970 puan) tarafından

Uyku pozisyonu hep aynı kalmazki neden sürekli sağa cevirdiniz anlamadim. Peygamberimizin sunnetini biliyorum ama her şartta uygulamak mümkün degil. Öğretmeniz çok güzel fakat illada öyle yatsın diye diretmek mantıksız geldi

(1,732 puan) tarafından
+1

Sadece peygamber efendimizin sünneti değil aynı zamanda sol tarafımıza yattığımız taktirde kalbe giden damarlar sıkıştığı için kalp krizi riski var ondan dolayı  büyük olsun küçük olsun sol tarafımıza yatmamalıyız

tarafından

Bilmiyordum ama şaşırmadım peygamberimiz yaptıysa vardır bir bildiği demistim içimden ne güzel sağlık açısından önemliymiş 

(302 puan) tarafından

hangi doktor tek tarafli yatir der ki bu ne bilgisizlik boyle  doktorunuzu degistirin bence tabi gercekse 

(4,178 puan) tarafından

Hiçbir doktor bebeğe sadece sağa yatırın demez, dememeli. Sadece sola yatırın da demez. Aksine düzenli olarak bir sağa bir sola yatırın der.

(53,183 puan) tarafından

kafasi ***** olur iki tarafa donusumlu yatirilir ayrica hep saga yatsan kulağın acır 

+1 oy
tarafından

bırakın da çocuk nasıl rabat ediyorsa öyle yatsın

+1 oy
(4,178 puan) tarafından

Sence peygamber efendimiz peygamberlik vahyolunduktan sonra tüm ömrünü sağa yatarak geçirmiş olabilir mi... Tıbben mümkün mü sence bu? Yapmayın ne olur inanç böyle bir şey değil... İslam hiç değil. Dindar evlat böyle yetişmez. İnsana bir şeyi önce kalbine yüklemez fiziksel olarak verirsen o işi robotlaştığı için yapar sadece. Sen evladının kalbine güzellik tohumlarını at, güzel olan her şey Allah'a çıkıyor zaten. Yaşı gelince namazı da öğretirsin sağa yatmasının faydasını da. Önce onun kalbine anlat. 

0 oy
(3,851 puan) tarafından

Canım sürekli aynı tarafa yatırmak çocuğa rahatsızlık verir

Lütfen kendi halinde bırak 

0 oy
(53,183 puan) tarafından

birak cocugu istedigi gibi uyusun ilk uyurken buyudugunde sag tarafında uyur zaten 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 135 göst.
0 oy
2 cevap 105 göst.
19 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde ASMIRA&TOPRAK&RUZGAR (5,551 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 86 göst.
0 oy
1 cevap 83 göst.
4 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde Adohitlerin annesi (346 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,444,343 soru

23,732,670 cevap

313,569 kullanıcı

...