+1 oy
265 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (356 puan) tarafından

Kızlar oğlum 10 aylık oldu iki gün önce post acmiştim otizim belirtisimi diye fakat TV den kaynakli olduğunu anladım iki gundr TV çizgi filim açmıyorum ve herşey normal ilerliyor Sorum şu oğluma TV yasagi koydum ama bizde günlük rutin hayatimzda TV izlemycezmi bu onuda etkilermi 

14 Cevaplar

+4 oy
(11,028 puan) tarafından

10 aylık çocuğa neden tv ya? 

Bide tv yasağı koydum demişsin sanki çocuk 10 yaşında. Önce kendinize yasak koyun, sen açmasan nerden bilecek çocuk

(356 puan) tarafından

Malsef cnm.bilmeden konuşmak böyle bişey olsa gerek galipa çok takılmadan yorumuna teşekkür ederim 

(11,028 puan) tarafından
+1

Bilmeden konuşmak mı 😂😂 sen çok biliyorsun ondan 10 aylık bebeğe tv açıyorsun demek ki. 

(356 puan) tarafından

Aa evet tatlım hadi

(3,808 puan) tarafından
+1

Yorum sahibi biraz sert girmiş olabilir konuya ama aşırı haklı maalesef. Çocuğa TV açmanın herhangi bir gerekçesi olamaz. Oğluma anestezi etkisiyle ağlarken hemşireler açmış, görür görmez kapattım. Şu an 40 aylık olacak hala erkan bilmiyor gayet de ana baba çocuk ekransız yaşıyoruz ölmedik yani :D

-Reklam-
+1 oy
tarafından

onun uyanık olduğu anlarda izlemeyin. 

(356 puan) tarafından

Anldim cnm teşekkür ederim 

tarafından

2 yaşına kadar sıfır ekran sonra da abartı olmadan izletin diyorlar en iyisi hiç izlememesi. bizim için de öyle tv yararlı bir şey değil. dizileri falan telefondan izlemeye alıştım 😂😂

kızımın canı sağ olsun 

tv otizm yapmıyor ama otimzliymiş gibi davranıyor çocuklar. duyular kapalı oluyor. konuşması gecikebiliyor. bi de bazı çizgi filmler reklamlar şiddet, cinsellik gibi öğeler içeriyor. 

+1 oy
(912 puan) tarafından

9-4-2  yaşlarında cocuklarim var.tv bin uydu kablosunu çıkarttık evde hiç izlenmiyor .eşim işten gelir sadece yarım saat telefon verir.orda da kesinlikle YouTube yasak sadece TRTcock uygulamasından izler.buyuk okula gidiyor derslerini yapıyor.camiye gitmeyi çok sever vakit namazlarında camiye gider hocalardan izin alıp müezzinlik bile yapıyor .küçüklerde akşama kadar kendi kendilerine oynarlar.gercekten tvsiz hayat çok güzelmiş.daha sakinler çok şükür.

0 oy
(52,792 puan) tarafından

10 aylik cokmkucuk hep acip onune mi oturtuyodun

(356 puan) tarafından

Yok cnm birkaç kez açtım alışmış bende fark etmedim.acikcasi ama şuan kestim çizgi flm izlemiyor aramiyorda şükür sorum şu ben kendim TV açsam acaba bir etkisi olurmu yine bebeğime yani açsam.olurmu acaba 

(52,792 puan) tarafından

arkasini cevir dikkatli bakmasin bizim hep acikti ama o zamanlar tv ye cevirirsek.bakiyordu 

0 oy
(3,365 puan) tarafından

https://www.instagram.com/reel/DDiTPz0N2tn/

Haftada 3 saat diyor. Kaldıki senin bebeğin çok küçük bence hiç alıştırma. 

(3,365 puan) tarafından

Bu videoya denk gelmiştim o yüzden attım

(356 puan) tarafından

İzlemiyor artık cnm teşekkür ederim bu arada ama.benom.sorum.şu bizdemi izlmemiz gerek acaba TV 

(3,365 puan) tarafından

Görüp izliyorsa zaten açmaman lazım. Ama yokken uyurken falan izle. O da izlerse alışır zamanla 

0 oy
(4,368 puan) tarafından

Ben bu konudan rahatsız olsamda çocuklarıma başkası baktığı için ve özellikle annem kaynanam yaşlı oldukları için durmayınca tv açılıyorl hatta hep açık ama anormal bişey görmedim bu durumun önünede ben eve gidince geçebiliyorum açmıyorum ama maalesef bizde tv hep açık 

0 oy
(5,901 puan) tarafından

Cocugum 40 aylik. Yaninda hic tv izlemedik. 

2 yasina kadar ekran hic gormedi. 2 yasindan sonra sureli ve belirledigimiz seyleri izledi. 

(3,808 puan) tarafından

Bizimki de 40 aylık olacak. Hiç açmadık okula gidene kadar da açmayız inşallah. Evde TV yok bizim, işimiz o yüzden kolay. Gittiğimiz yerlerde de açıksa kapattırıyorum.

0 oy
(549 puan) tarafından

Benim eşim Televizyon izlemeyi çok sever Daha doğrusu izlemez ama açık olsun ister ama bebeğimiz olduktan sonra o benden daha dikkatli kızım uyanık olursa asla açmaz telefondan bir şey göstermez çok nadir görüntülü konuşurken gösterir Onun dışında da telefon dahi göstermen yani o uyanıkken tamamen Televizyonu kapatın onunla ilgilenin Onun dışında da istediğiniz zaman bakın ya da onun görmeyeceği şekilde telefondan bir şeyleri takip edebilirsiniz

0 oy
(14,268 puan) tarafından

Yani izlenmese de olur biz akşamdan akşama açardık şuan 33 aylık oturup bakmaz bile

0 oy
(1,713 puan) tarafından

14 aylık kızım yanında telefonla bile konuşmayı tercih etmiyoruz sadece bizim ebeveynlerimiz ve teyzeleriyle görüntülü konuşur. 10 aylık bir bebek nasıl TV'ye alışsın canım Allah aşkına. Sen acmazsan istemez daha baba mama diyemiyorlar sana TV aç diyemez herhalde. Oyun oyna aktivite yap yatir yere yuvarlansin zaman dediğin su gibi akıyor. TV den ne anlayacak ki izlesin zaten. Açma önüne. Bu aydaki çocuk daha alışmaz rahatça kesersin. TV herşeye engel 

0 oy
(4,369 puan) tarafından

Belki ilk çocuğumda izlemezdim gündüzleri gece o uyuyunca izlerdik. Şimdi ikinci çocuk var. Küçük 4 aylık büyüğü izliyor artık 4.5 yaşında. 5 aylık olsun bıraktırcam büyüğüne de. Çünkü oturma dönüp bakma dönemine giriyor küçük. İnşallah kesebilirim.

Sizinki tek çocuk daha kolay olur. Tek çocukla daha kolay yani. Zaten gündüz güzel programlar yok ki boşverin:) Çok sıkılırsanız radyo açın. Veya haber izleyecekseniz biraz, telefondan açıp yüksek yere koyup kendiniz bakın.

0 oy
(832 puan) tarafından

Yani bu televizyon olayı çocuktan çocuğa değişiyor galiba benim oğlum çizgi film de izler konuşur şarkı söyler 2 yaşında yani hiç öyle belirtileri olmadı bilmiyorum tv nin başına oturtup ilgilenmemezlik yapmıyorum yeri geliyor çizgi film de izliyor yeri geliyor etkinlikte yapıyoruz dışarı da çıkıyoruz resimde çiziyoruz  konuşuyoruz da yani ben tv ile otizm gibi davranan çocukları pek anlayamıyorum 2 kuzenim de öyle büyüdü birisi ortaokulda derece yapıyor diğeri de çok zeki ana sınıfında ama büyük büyük konuşur çok olgun galiba ebeveynler tv başına oturtup hiç ilgi göstermiyor 

Bende oğlum varken tv izliyorum o da yanımda arabalarıyla oynuyor telefon kesinlikle ama kesinlike yasak babası da bende çok katıyız telefon konusunda zehir saçıyor  ama senin oğlun daha çok küçük tabi ekran için biz o aylarda yanında izliyorduk yani bilmiyorum bir şey olmadı sapasağlam evladım ben 1 yaşına kadar ailemle büyüttüm babam haberini de izledi akşam dizi de izledik hani zaten uyku düzeni vardı 21.30 22 de en son uyurdu hala öyle 

0 oy
(3,041 puan) tarafından

Yani o uyurken falan açabilirsiniz görmemesi için de ama yine tv o evde bulunduğu sürece çocuk isteyecektir bir şekilde biz hiç tv açmayız ben ileride oğlum açmayı çok isterse ne yaparım diye düşündüğüm için evden komple gönderdim tv yi kafam rahat şuan 

0 oy
(8,359 puan) tarafından

Sizde izlemeyin tabi ne var ki izleyecek hepsi arsız ahlaksız diziler progrmalar. Ayrıca çok küçük çocuğun çizgi film yasak değil ekran yasak. Yani bu kadar küçük çocuklarda herşeyin yavaş görünmesi gerekiyor hızlı geçişler beyinde dalgalanmalara neden oluyor. Örnek veriyorum niloya yavaş cekimlidir ama rafadan tayfa hızlı cekimlidir. Ne demek istediği araştırırsaniz daha çok anlamış olursun. Ben pek anlatamadim 

İlgili sorular

+1 oy
16 cevap 1,753 göst.
29 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Poncikk (940 puan) tarafından soruldu
+2 oy
4 cevap 67 göst.
3 gün önce Diğer kategorisinde Amour (1,144 puan) tarafından soruldu
+2 oy
11 cevap 305 göst.
+2 oy
3 cevap 63 göst.

Kategoriler