+3 oy
538 göst.
önce Diğer kategorisinde (199 puan) tarafından

Komşum sürekli bi tabak ymk getriyor bende onun tabağını boş gündermiyom tabi ama bana getrdiği yemeği yiyemiyorum bi kaç defa saç gördüm diye ayreten kimsenin yemeğini yiyemiom. Verme desem ayıp olcak. Mecbur çöpe gidiyo napcm bilmiom

21 Cevaplar

+8 oy
önce (1,132 puan) tarafından

tabağını geri verme ;) verdiğim tabak gelmiyor diye düşünür bida vermez. aradan aylar geçince ay ben bunu unutmuşum der verirsin

-Reklam-
+2 oy
önce (13,521 puan) tarafından

tabağı hemen verme geç ver belki boş olarak ver. 

yiyemiyorsan haklısın ama kırmadan çözmek lazım

önce (199 puan) tarafından

Evet bende kırmadan incitmeden göndermemesini istiyorum ama söylersem kibar bir dil olsa bile alınır diyorum

+2 oy
önce (570 puan) tarafından

Benımde eskı binada öyle vardı bir süre sonra bilerek geç verdım tabakları ay geçti yanı vermem😀 bıraktı yollamayı

Gözleme ekmk yapıp bana getiriyo yiyemiom 

+2 oy
önce (4,382 puan) tarafından

Tabağını çok geç ver içine de birşey koyma verince öyle öyle belki 1 2 daha getirir sonra keser

+1 oy
önce (888 puan) tarafından

açık açık söyle yemiyorsan yazık çöpe gitmesin

O benimkini yiyor ama şimdi ona desem ayıp olur alınır

önce (888 puan) tarafından
+1

bende yemekten ziyade başkasının tabağı emanet içime çok dert olur ya kırılırsa diye komşumada demiştim oda anlayış gösterdi sağolsun .Sadece tabak değil birinin bi iğnesi bile bende olsa içim içime yer bir an.önce vermek isterim

+1 oy
önce (214 puan) tarafından

Nasıl ya kıllı tabak mi geliyor midem bulandı 

+1 oy
önce (855 puan) tarafından

Evet herkesin yemeği yenmiyor cidden çok haklısın ama çöpe dökmek yerine bir kapla çöp kenarına koysan hayvanlar yer 

+1 oy
önce (855 puan) tarafından

Evet herkesin yemeği yenmiyor cidden çok haklısın ama çöpe dökmek yerine bir kapla çöp kenarına koysan hayvanlar yer hiç olmazsa

+1 oy
önce (7,862 puan) tarafından

Bende kimsenin yemeğini yemiyorum getiren olursa çöpe döküyorum direkt. Sürekli veren biri yok olsaydı tabağını boş gönderirdim veya arkadaşların dediği gibi bekletirdim tabağı. 

+1 oy
önce (1,266 puan) tarafından

Bende kimsenin yemeğini yemem heleki tavuğunu 🤮 

+1 oy
önce (166 puan) tarafından

Müslüman muslumanin ayıbını kapatmalı bilerek atmamistir ya içine  hiç yemek yemiyor musunuz bakarsin saç yoksa yersin ya da o aklına geliyorsa yemezsin kedilere köpeklere poşete koyup verirsin ama aklına sürekli saç ciktigindaki yemek geliyorsa evde yokmuş gibi davran

Altlı üstlü olduğumuz için evde olduğumu biliyor çocuklarımın sesinden ve başkasının yemeğini yiyemiyoruz. Bende mecburen hayvanlara veriyorum hayrı olsun 

önce (166 puan) tarafından

Yine iyiliğini dusunmussunuz bir tanıdığım direk söyledi kıza valla yemeklerinizde saç çıkıyor diye ben utandım toplum içinde rencide edinilmemeli valla bir kişi olsa bile

Ben söyleyemem hayata çok ayıp ve kadın darılır. Bende hayrına hayvanlara veriyom yemiş kadar oluyorum. Yapcak bşy yok gönül kırmak kabbe yıkmaktan daha günah

0 oy
önce (2,415 puan) tarafından

Diyetteyim evde de yiyen yok abla yazık çöpe gidiyor de yaptığımı bile üç gün zor bitiriyoruz gönderme yazık de bitti :D

0 oy
önce (207 puan) tarafından

Canım komşum Allah razı olsun çok incesin bana getirdigin yemeklere elinin emegini döküyorsun ama bende akşama yemek yaptıgım için hepsini yiyemiyoruz ve israf oluyor dersen getirmemesi gerektiğini anlar diye düşünüyorum ayrıca bu devirde böyle paylaşımcı bir komşuyu bulmak zor kırmamak da önemli diye düşünüyorum 😍

0 oy
önce (302 puan) tarafından

Diyete girdim eşim de yemez de :) ben öyle kurtuldum iki güne bir tabak gelirdi boş versem olmuyor e sürekli sürekli bir şey yapmak gerekiyor çünkü ben sık sık hamur işi vs yapmam normal yemek koyup göndermekte olmaz gibi geliyordu.  en sonunda kabul etmedim Canım kusura bakma diyete başladım eşim zaten hamur işini sevmiyor yiyen olmaz boşa gitmesin sen al geri dedim belki bozuldu ama en iyisi bu oldu. 

0 oy
önce (5,195 puan) tarafından

Belkide senin yaptığın yemekler onun hoşuna gidiyor diye bu sıklıkla gönderiyo boş gönder geldiği zmnda kapiyi açma evde yoksun desin 

Evet yaptığım yemkleri beğeniyo söylüyor nasl yaptın die 

0 oy
önce (99 puan) tarafından

Aynı durum bende de var ya yaşlı kadın ama senden benden sağlam gezer tozar baya sağlam yani ama el hijyenine güvenmiyorum. Afedersin gelininden evine tuvalet kağıdı almadığını ve eliyle kendini temizledigini duymuştum. Kimse onun elinden bişey yemiyor ve ısrarla bana yemek gönderiyor ya hepsi çöpe gidiyor. Hani tabağını aylarca göndermiyorum bilerek bir daha vermesin diye ama yine gönderiyor. Geçen tabaklarını istedi baktım 10 tabak varmış. Boş verdim bide tabakları hani anlasin diye ama yok anlamiyor. Yaşlı kadın kırmak istemiyorum ama bende ne yapacağımı şaşırdım. Kibarca nasıl rededebilirim bilmiyorum. 

Bu arada benim üst katimdaki kadın buna benim çocuklar yemiyor bana bir daha yemek falan gönderme demiş o günden beri göndermiyor ama arkasından da neler neler sayıyor. Ağzı bedduali bir kadın ve en önemlisi benim ev sahibim :( 

Benimkide ev sahibi olduğu için bşy diyemiyorum

önce (99 puan) tarafından

Malesef biz kiracıların böyle mecburiyetleri var sırf evden çıkarmasın yada kiraya fahiş fiyatta zam yapmasın diye susuyoruz Allah yardımcımız olsun 

Amin ecmain

0 oy
önce (81 puan) tarafından

Benim komsumda getirir iki kere çıktı ben söyledim kız Nasrettin hocanın kazan doğurduğu gibi sende de kıl çıkıyor diye dikkat eder şimdi 

0 oy
önce (1,264 puan) tarafından

Aynı durumdayım canım 

0 oy
önce (376 puan) tarafından

Hanımlar çok fenasınız ya. Yorumları okudum bir çoğunuz tabağı verme, geç ver filan yazmış. Valla süpersiniz. İyi fikir

0 oy
önce (39 puan) tarafından

Bazen bende yan komşuma yapar veririm çalışır kendisi hani aç gelir falan diye düşündüm hep. Sonra doğum yaptı çocuktan yiyemez yapamaz diye düşünüp götürdüm ama aklımdada hep ya yemiyorsa sevmiyorsa banada söylemeyip döküyorsa diye düşündüm hep. Bu düşünce beni bazen birşey götürmeme sebep olur bazende destek oluyum olarak düşündürür. Ama yemiyorsa da söylemesini isterim mesela 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 235 göst.
9 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Karadenizin incisi (10,481 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 188 göst.
5 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Zeyneparslan (957 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 183 göst.
20 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Casperiye (6,226 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 352 göst.
8 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Hatice Beren (167 puan) tarafından soruldu

411,299 soru

12,381,316 cevap

43,216 kullanıcı

Kategoriler

...