O kadar kotuyumki şu an hem ağlıyorum hem çok sinirliyim bugün adetim 6 gün geciktiği için sağlık ocağında kan verdim sonuç yarın öğlen çıkar dediler bende içim içimi yiyor diye test yaptım pozitif çıktı annemde bana sordu sağlık ocgina gidicektin sonuç ne diye bende anlttim testin pozitif olduğunu soyledim Allahim bir bagirdi bana sen salakmisin nasıl aldanirsin maması sütü bezi ne kadar senin haberin varmı hemen aldır dedi bana zamaninda kendi aldırmış hala vicdan azabı çekiyorum diyordu bende dedim oldu bir kere ben aldiramam o günaha giremem dedim senin bı tane çocuğun var zaten onu ihmal ediceksin dedi oğlum 3.5 yaşında doğduğunda 4 yaşında olucak neden ihmal edeyim ikiside benim çocuğum dedim daha neler dedi bende ben bakicm kimseden bişey beklemiyorum dedim iyi o zaman bana niye soyluyosun dedi sen sonrdun bende söyledim deyip yüzüne kapattım telli ben zaten daha kendim idrak edemeden bana bağırdı çağırdı içimi dökmek istedim bir anne böyle yaprmi bana destek olacgi yerde gercekten çok kötüyüm
Yazıklar olsun diyorum sadece
O kadar üzüldüm ki
Cok şey yazardım ama dakika ile yarışıyorum şimdilik tek diyeceğim rabbim ıslah etsin o karıyi karaktersiz kendi aldırmış senide sürüklüyor sakın yapma canim çocuk aldiranlar benim gözümde en büyük katil
Aldirirmiyim canım asla öyle bişey yapmam bana bu sözleri çok dokundu biraz uzak durucam kendi anlasın hatasini
çocuğun bakımında annenin maddi ya da manevi bir desteği var mı? eğer varsa o nedenledir bu tepki. ha yoksa da zaten kimseye söz söylemek düşmez. çocuk benim bakacak benim kime ne der çıkarsın
Yok canım ne maddi ne manevi sadece ilk çocuğum doğduğunda hasatenede bir gece bı haftada evde baktı gitmisti
ozaman bi zahmet karışmayıversin...
Zaten biraz uzak durucam
Yaa öyle şey mi olur bi annenin evladına vereceği öğüt bu mudur yani? Hiç üzülme canım benim zaten bir tane yavrun varmış yaşı da gayet güzel tam hem de. İkisine de yetersin evelallah. Allah sağlıklı sıhhatli olmayı nasip etsin yeter ki gerisi halloluyor.. gözün aydın şimdiden☺️
Çok sağol cqnim bak demedim bişey demedim bana bu kadar tepki vermesi o kadar zoruma gittiki birde kendi öz annem destek olacgi yerde
Eğer maddi desteği varsa tepkisi ondandır ama yine de o hakka girilir mi öyle denir mi yani aşk olsun annene de. . Hiç sıkma kendini sen nasip edene bin şükür.
Yok canım asla maddi desteği yok zaten istememde bana aciyormus destek olsan ben zaten iyiyim şükür
Annen cahillik etmiş hiç bir sözüne bakma unut hepsini lütfen bu konu hakkında da bir daha konuşturma. Rabbim dağına göre kar verir sen içini ferah tut. Rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin inşaAllah. Aldırma konusuna girmiyorum bile hiç bir şekilde doğru değil. Eğer şu an Rabbim sana bir bebek verdiyse bu süreçte annene karşı duygusal mesafeni koru. Oğlunun yaşı çok küçük değil olsa bile anneler evlatlarına en güzel şekilde bakar hiç endişe etme.
Çok teşekkür ederim zaten biraz uzak durucam kendi hatasını anlayana kadar anlamazsaa kendi bilir zaten içimi feahlattiniz
Rica ederim ne demek hep iyi olursunuz inşallah. Anne de olsa etkilemesine izin vermemek lazım Mutlu anne mutlu çocuklar🩷
Tabiki öyle mutlu olmak onlar mutlu bir yuva verbilmek çok önemli
Benim kızım 3 yaşına yeni girdi biz isteyerek bebek yaptık 8 haftalık hamileyim bebek doğduğunda kızım 4 yaşında olacak birbirlerine arkadaş olacaklar inşallah sen bakma kimseye kendin bakacaksın kimse umrunda olmasın kesinlikle de aldırma oğlun kardeşi doğduğu zaman evet biraz kıskanacak ama zamanla alışacak kaç yaşında olursa olsun bu süreç zaten olacak 4.sınıfa gidip yenidoğan kardeşini kıskanan çocuklar biliyorum ben ayrıca oğlunu ihmal etmezsin iki çocuğunla beraber yapacak etkinlik bulursun kulak asma kimseye
Yok canım asla aldırmam ben nasıl kiyabilirim zaten oğlum doguncq 4 yaşını geçmiş olucak nlamis kerdesi oluvgini gelip gidip cannim kardesim deyip karnimi öpüyor ben ikisinide ihmal etmem ki ikiside benim evladım bu arada sizede hayırlı olsun
İyi gene seninki canım kardeşim diyor benim kız hayır sadece ben varım deyip duruyor :D
Benim oğlum doğana kadar bakalım sonrasında ne olucak oda kıskanır ama alisicaklar sonrasında benimsiyorlar seninki de benimki de toz kondurmaz kardeşlerine genelde öyle oluyor
Tabii ki annen çok sert ve anlayışsız davranmış ama burada onu linçlemek de doğru değil. Muhtemelen vakti ile kendisinin yaşadığı kaygılar bir anda patladı. Sakinleşir zamanla.
İnşallah sadece öyle bagirmasi çok zoruma gitti destek olmasını beklerdim
Çocuk 3.5 yaşında gayette bakabilirsin. Aldır vs demesi zaten fazlası ile sinir bozucu ama onu demese bile sen ***** mısın vs çok gereksiz konuşmalar biraz mesafe koyun aranıza. Sınırını öğrensin
Zaten bugün den sonra ben uzak durucam hiçbir şeyi anlamadan dinlameden tepki veriyor maddi anlamda destekte istemedim manevi destek verse yeterdi ben zaten onun aldır demesiyle aldırmam ama çok zoruma gitti iki cocugumada bakarım biraz zorlarim manevi anlamda çünkü diğer oğlum hiç yerinde durmaz ama bı orta yol bulurum yani
Hemen peşine hamile kalsan bile olmuş çocuğa destek olması gerekiyor aslında ama :( neyse sen üzme canını her şey yoluna girer merak etme.
İnşallah yani başkası olsa zaten bu sözü edemez ettirmemde ama sen benim öz annemsin biraz manevi destek olacağı yerde hiç beklemedigim bı tepkiyle karsilastim
Annen iyi mi bende çok çocuğun falan var yada bebeğin var diye düşündüm ona neymiş çocuğun gayet yası ideal sakın alma benim oğlum 4.5 kızım 3 aylık zorluğu tabiki çok ama büyücek ler elbet hep böyle kalmaz ya
Bir tane var 3.5 yaşında oğlum diğeri doğana kadar zaten 4 u gecicek tamam biraz hareketli oğlum ama ben ikisi içinde orta yolu bulurum iki sene belki biraz zorlanirim ama ihmal etmem bu sözleri çok dokundu bana
Boşver önemli olan sensın o yüzden kim bişey derse bırakın ben düşüneyim de geç
Çok haklısıniz biraz uzak durucam umursamiycamda artik
Pardon da kimene. Çocuğu doğuran bakan sizsiniz. Anneniz bile olsa bu hakka sahip değil. Desenize anne sen doğurma ben doğuracam çocuğumu diye.
Dedim zaten sen bakmiycaksin ben kimseden yardım beklemiyorum dedim
Kusura bakmayın ama anneniz sizin bir yetişkin olduğunuzun farkında değil
Ne kusuru gerçekten bebekmisiz bı cocukmusuz gibi davranıyor diğer karrdeslerim bekar dışarı çıktıklarında kaç kere arar onlarda çok yakınıyor kaç kere söylüyoruz yetişkin olduğumuzu ama anlamamakta ısrar ediyor
Bekar bile olsalar yetişkinler, evden çıkmadan sorarsın güzelce tamam. Hele ki sizin çocuğunuza karışması büyük rezillik. İsterseniz 10 çocuk doğurursunuz, isterseniz hiç doğurmazsınız
Ne demek bezi maması o su şusu diye bebek nasibiyle gelir. Sakın aldırma bak kendisi de aldırmis herhalde bir tane çok pişmanmış sana niye yaptiriyor
Bende onu anlamadım ben onun sözüyle zaten aldırmam dedikleri çok zoruma gitti
sanki kendi bakacak ona ne
Bende öyle söyledim zaten ama söyledikleri çok zoruma gitti
bide diyen anne olunca daha cok koyuyor tabi
Tabiki öyle başkası olsa zaten söyleyemez ama annem olunca bı dusundum bunu bana nasıl söyler diye hiç böyle bir tepki beklemezdim
Aldır.ne dmeek ya
Rabbim vermiş ne güzel yaşida da müsait çocuğunun olmasa bile her türlü olacağı varsa oluyor geçiyor büyüyor bir şekil
İşte bunu söyleyince kulaklarıma inanamadim nasıl söyler diye diğer sözleri düşünmedim bile çok zoruma gitti
Allah Hidayet versin
Amin canim
Allah o kadını ıslah etsin inşallah ne diyeyim sen dediklerine kulak asma çocuğun o kadar da küçük değil ve rızkı veren Allah'tır verdiyse vardır bir bildiği elbet ve gözün aydın yine anne olacaksın işte ne güzel gülüm benim 💜🩷🥰
Ben seviniyorum aslında ama böyle kursağımda bıraktı o sözleri çok zoruma gitti ne anneler görüyorum imreniyorum bazen çok teşekkür ederim
Rica ederim gülüm bide boşver takma benim annemde ilk gebe olduğumu duyunca yüzü düştü daha erken değil miydi iki yıl sonra yapsaydın dedi sonra kızım doğdu dünyaya geldi annem benden daha çok sahiplendi şu an arar ama torunu için arar ve bana şu cümleyi kurar kızım bilseydim torun bu kadar tatlı olacağını daha erken yap derdim sjsjsj sen de sıkma canını elbet pişman olacağı gün gelir ☺️💜🩷😁
Zaten şimdi aradı ben çok şaşırdım seni düşündüğüm için öyle bi tepki verdim yaptığım yanlıştı dedi birazda kardeşlerim de anneme kızmış hayırlı olsun dedi
Annen sanki kendisi bakıyor veya bezini mamasını alıyormuş gibi davranmış. O ne demek canım. Çocuk senin çocuğun. Doğuracak olan sensin. Tepkisi fazla her ne kadar annen olursa da olsun bu kadar ileri gidemez. Ben kazara 3. Ye hamile kaldım asla böyle bir tepki yoktu ki seninkilerin arası bide 4 yaş olacakmış. Aslında ideal sayılır. Benim iki çocuğum arası 1.5 yaş. 3. De kızım 2 yaş 9 aylıkken doğacak. Allah nasip etmiş vermiş ona ne oluyormuş
Hayırlı olsun canım sağlıkla al kucağına şimdi aradı aşırı tepki verdim seni düşündüğüm için yanlış yaptım dedi hayırlı olsun dedi
İyi bakalım canım en azından hatasını anlamış özür dilemiş. Sevindim senin adına. İlk şokla fevri bir tepki verdi o zaman
Aynen canım oda öyle söyledi bı şaşırdım dedi kardeslerimde sen karisma zaten onlar bakicak dedi
Değişik bir annen var. Sanki 2 aylık bebeğin var öyle bi tepki verdi ki. Çocuğun büyüdü velev ki 2 aylık olsa ne olacak. Sağlıkla kucağına al inşaAllah
Annem gerçekten değişik tuhaf zaten panik atağı var bundan mi böyle davranıyor anlamıyorum çok teşekkür ederim
Benim annemde iki gebelik haberimde de sevincimi paylaşmadı. Beklediğim tepkiyi alamadım. Sizinki gibi çok bağırıp çağırmadı aldır demedi ama ters tepki verdi. Şimdi hep yüzüne vuruyorum bende. İkisinde de istemedin haber verdiğimde ters tepki verdin şimdi seviyorsun ama diyorum.
Anneden beklediğin tepkiyi alamamak çok kalp kırıcı birşey. Ben istemişim hamile kalmışım sadece sevincimi paylaşsan olmuyor mu ama yapamıyorlar maalesef. Onlar ne der diye düşünmekten insan rahat rahat hayatını yaşayamıyor bile. Ne kadar takmıyorum desem bile kafama takılıyor söyledikleri :/
Tabiki takilmazmi insan ne kadar umursamaz davransada icinde bı yerlerde kalıyor sadece istediğimiz sevincimizi pylasmak ama buna ortak olmuyorlar olmadıkları gibi birde duymak istemediğimiz laflara maruz kalıyoruz örnek benim annem bazen kızlarına çiçek gibi bakan arkasında dağ gibi duran anneleride görüyorum o kadar imreniyorum ki
Annelerimiz yine arkamızda duracaktır Allah vermesin başımıza birşey gelse. O kadar söylendi ama iki doğumumda da yanımdaydı onu inkar edemem. Ama biraz başta kırıp sonra tamir etmeye benzedi.
İlk dogumda yine Allah razı olsun yanımdaydı bana çok yardımcı oldu zaten ilk çocuğu duyunca çok sevinmişti ama ikinci cocukta gelirmi bilmiyorum ama zaten illede gel demem zaten aradı beni dün akşam ben çok şaşırdım duyunca biraz fazla tepki verdim hayırlı olsun dedi
Kendilerince bizi düşünüyorlar. Benimde eşim iki hamileliğimde de çalışmıyordu. O yüzden annem ters tepki vermişti. İkinci hamileliğimde kız bereketi ile geldi. Birdenbire hiç beklemediğimiz yerden eşimin işi oldu. Birkaç ay içinde arabamızda oldu. Allah'ıma şükürler olsun şuan iyiyiz bugünumden geri koymasın Rabbim.
Yok artık daha neler oğlun 3 buçuk yaşında çok ufak değil ki bakarsın millet yaşına girmeden yapıyor
Aynen öyle çok küçük değil evet biraz zorlarinirim belki manevî mental anlamada ama yinede bir şekilde üstesinden gelirim
Böyle annelere sinir oluyorum bezini mamasını sanki kendi ödüyor ilk çocuğun da 4 yaşındaymış zaten evet biraz zorlanirsin kıskançlık olayı olur da aldırmak ne ya ne kadar günah bide böyle söyleyen de bir anne benimki de öyle herşeyime karışır eder sinir olurum en son mesafemi koydum sen de mesafeni koy canım boşver sıkma canını da
Zaten canım en son bende koydum mesafe düşündüm dedim bu böyle olmiycak herşeye karışıyor yemin ederim ben her dediğini eşime anlatmıyorum anlatsam bizimde aramız acilicak en güzeli mesafe şart annem de olsa
Kapını kapattığın zaman herkes dışarı da kalıyor sen eşinle canım o yüzden boşver bir yerde erkekler de anlıyor rahatsız oluyor benim eşim anlamıştı herseyimize karıştığını bana tavır almaya başladı
Çok haklısın canım bazi şeylerden benim eşimde anlıyor bazen kızıyor ama ben sakinletiriyorum hep
O yüzden mesafe şart canım
411,910 soru
12,400,030 cevap
44,390 kullanıcı