+5 oy
1,023 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (942 puan) tarafından

Çocuklarım doğduğundan beri kızların 5-6 yaşına geldi akşam 19.00 dedi mi uyutmaya alıştım tek başlarına uyumaya alıştılar 2 yaşında odalarını ayırdım sabah yataklarını toplamadan kahvaltıya oturmak yok odalarını toplarlar üstlerini değiştirirler yüzlerini yıkar öyle otururlar kahvaltıya dün de sadece bir saat tablet izleme hakları var bir yeri kirlettiler mi ellerine bez verir sildiririm hep yetişkin bir insanmış gibi konuşuyorum onlarla onlar da benimle bu şekilde konuşmaya alıştılar tabii ki sevgimi eksik etmiyorum sürekli sarılıyorum sevdikleri yemekleri yapıyorum ama sorumsuz şımarık elinden hiçbir iş gelmeyen birey yetiştirmek istemiyorum ödevleri olsun günlük ihtiyaçları olsun hep tek başlarına yapmalarına yönlendiriyorum 10 aylık kızım hariç oğlum kızlarım bu şekilde ilerliyorlar kızımın karnesi çok iyiydi öğretmen sorumluluklarının farkında özgüveni yerinde bir çocuk olduğunu söylüyor 5 yaşındaki kızım acıktığında kalkar kendine salatalık domates doğrar tabak hazırlar sonra tabağını yıkar yerine koyar bazen çok mu üstlerine gidiyorum diyorum ama dediğim gibi ağaç yaşken eğilir derler ya ileride kendi başlarının çaresine bakamayan Nazlı sorumsuz gençler olmalarını istemiyorum

47 Cevaplar

+11 oy
önce (4,608 puan) tarafından

1 cokda lafmi aşırı senin yaptığın 

2 5 yaşındaki çocuğun bıçakla ne işi var 

önce (458 puan) tarafından
+3

Eşimin bir lafı var bı insanı en çok hangı konuda baskılarsan ilk fırsaatta tam tersini yapacaktır herseyın ortası iyidir uçlarda olmuycaksım hıcbır konuda  . Yanı kendi fikrimi aktarayım sımdıde  bence otorıter bır anne yok çok sinirli baskın tahammül sevıyesi çok düşük bir anne gördüm ben  çünkü herseyı çocuğun kendısıne yaptırıp  sorumluluk yüklüyor olması yorgun olduğunu da gosterır ayrıca  .. Ve bence o çocuk daha 100 defa karakter değişcek bu yaşta neyın sorumluluğu  

Bizim bı yakın akraba vardı kızına asla iş yaptırmazdı  koca evınde zaten yorulcak derdi   kızı benle yasıttı herseyı annesı yapar hıc kızına temizlik vs yaptırmadı  ve o kız dunyanın en tatlı ınsaydı gayet düzgün  namuslu ahlaklı bir kızdı  yanı sen bence  bunu bır psikiyatrıste sor genede bize degıl.  Bana göre saçma  kımse benım küçük çocuğuma bu saydıklarını yaptıramaz çok kızarım  ne gerek var sonuçta öğrenecek  . Ayy bılmıyorum

önce (942 puan) tarafından

Tabii ki ileride karakterleri değişecek namus ahlak temiz güler yüzlü olması karakterini belirler ama ben de o bahsettiğim kız gibi hiçbir iş yaptırmadan el Bebek Gül Bebek büyüdüm ve üniversitede evlendiğimde çok büyük zorluklar yaşadım çok zor balığa uğradım bu yaptıklarımı anaokulu öğretmenine de danıştım hiçbir sakınca görmedi iş yaptırıyorum derken her işi sen yapacaksın evi sen temizleyeceksin yemeği sen yapacaksın gibi bir şey yok ortada Sabah kalkıp yatağını toplaması temizliğine önem vermesi yediği tabağa götürmesi sofrasını toplaması kıyafetine Özen göstermesin kişisel temizliğinin farkında olması bence bunlar bu yaşta alıştıra alıştıra öğretilecek şeyler bilmiyorum herkese aynı fikirde olmayabilir ben yaparım çocuğuma kıyamam o sadece oynasın şımarsın diyenler de olur herkesin fikrine saygı duyuyorum ben sorumluluk sahibi bakımlı çocuklar yetiştirmekten yanayım bu benim tahammü bir seviyemin düşüklüğü ile işlerimi onlara yaptırmakla bir alakası yok zaten evin bütün temizliği yemeği bana ait olan bir şey yapabildikleri kadar sorumluluk veriyorum

Vicdanın rahat olsaydı ve yaptıgından emın olsaydın bu postu acmazdın bence  neden acdın bu postu  mesela ben aksamları uykum gelınce uyuyorum dıye bır post acıldıgını görmedim neden mi ; çünkü kımse bunu onaylatmak istemez bu doğru bırseydır zaten  sızınde ıcınıze sınmeyen bırsey mı oldu da böyle onay alma ıstegı oluştu

Onay almıyorum zaten çocuklarımın güvenliği için evimi komple sadeleştirdim yataklar koltuklar elbise dolapları hariç üzerlerine düşebilecek zarar verebilecek her şey kaldırdım ortadan dediğim gibi yaptığım sorumluluklari başkaları da uyguluyor mu benimle aynı fikirde misiniz çoğunluk başka fikirde mi onu merak ettim o yüzden yaptıklarımı anlattım hani acaba başkaları nasıl düşünüyor

Kız bana acıklama yapma. Sen neyı doğru bılıyosan öyle yap. Ama lütfen  bıraz  abartılı geldı bana   ve yazık onlar daha çocuk  bıcak kullan ayı öğreterek ıyı yaptıgını mı sanıyorsun  varsın onuda ogrenemesın  ne faydası olacak bıcak kullanmayı öğretmenin 

-Reklam-
+7 oy
önce (129 puan) tarafından

Bence olması gerektiği gibi ben öyle düşünüyorum tebrik ediyorum kimse kimsenin anneliğin sorgulayamaz ve siz iyi bir annesiniz♥️🌸

Sağ ol canım ben başıboş büyüdüm annem ilgilenmiyordu iş yaptırmıyordu hemen ergenliğinde hem evlendiğimde çok zorluklar çektim kızlarımın oğlumun benim gibi olmasını istemiyorum sadece aynı işleri oğluma da yaptırıyorum ki ileride her şey karısından beklemesin kendi başının çaresine bakabilsin her zaman ben olmayacağım yanlarında yalnız kaldıklarında başlarının çaresine bakabilsinler istiyorum

önce (129 puan) tarafından

Kesinlikle haklısın sorumluluk sahibi olurlar umarım bende sizin gibi başarırım 💐

+4 oy
önce (13,800 puan) tarafından

Ben ilk okula gidiyordum annem ise başladığında. Yemek de yaptım temizlik de yaptım yeri geldi pazar harcını da gördüm.

Benim için olmaması gereken bisi. Cocuklar çocukluğunu yaşamalı. 5 yaşındaki çocuk neden kendine bisi hazırlama ihtiyacı duyuyor? İlerde ters teperse peki bu durum ?

Gün boyu iş yaptırmıyorum tabii ki kahvaltıdan sonra akşama kadar bahçede oyunlar oynuyorlar etkinlikler yapıyorlar günlerini boş geçirmiyorlar ama ben yokken bir gün yalnız kalırlarsa başlarının çaresine bakmalarını istiyorum sorumluluk sahibi olsunlar istiyorum çok ağır sorumluluklar yüklemiyorum üstlerine yani kızlarım şu an kendilerine bir şeyler hazırlayabilecek kabiliyetteler niye illa birine ihtiyaç duysunlar ki mesela yemek yedikten sonra sofrasını toplayıp silkmesi etrafını temiz tutması bilincinde olması bana yanlış gelmiyor

önce (4,608 puan) tarafından
+7

Sana yanlış gelmiyorsa neden sorma gereği duydun 

Bunların elbette bilincinde olmalılar ama kendilerine yiyecek hazırlamayi öğrenmek için erken bi yas. Onun dışında sorumluluklarını yapmaları gerektiğini bende düşünüyorum ama dediğim gibi ben cocuk yasimda yapardım ve şuan daha takıntılı hale geldim.

Doğru fikir de miyim Bir yerde yanlış yapıyor muyum diye sormak istedim bir de sorumluluklar çocuktan çocuğa göre değişiyor bazı çocuklar hiçbir şey yapmak istemezler sadece oyun oynamak TV izlemek isterler bazıları da annelerine bakarak sürekli yardım etmek yeni bir şeyler öğrenmek isterler daha meraklıdırlar ben ne yaparsam kızlarım kendileri gelir anne biz de yapalım mı bize de öğretir misin derler ben de yapabilecekleri şekilde öğretmeye çalışıyorum anaokuluna gidiyor anaokulu öğretmeni yaptığı etkinliklerde kek hazırlıyorlar meyve suyu sıkıyorlar yemek yaptılar çocukların eline bizzat kendisi veriyor ki el becerileri gelirsin ben öğretmenimize de anlattım gayet iyi yapıyorsun dedi 6 yaşında hala düğmesine ilikleyemeyen ayakkabısını bağlayamıyorum elini nasıl yıkayacağını bilmeyen çocuklar var dedi

Benim demek istediğim şey o değil öğretmek başka ama bunu kural haline getirmek başka. Benim de kızım var 33 aylık isterse kendine göre yardım ediyor onun için oyun bu ama ben şunu yap bunu yap demiyorum zamanı geldiğinde zaten yapacaklar.

+3 oy
önce (2,765 puan) tarafından

Disipline karşı değilim ama nazi kampına dönmüş biraz sizin ev. Annem sizin gibiydi devamlı bir otorite şuanda 30 yaşındayım temizlik ve iş yapmaktan nefret ediyorum, elimden geldiğince ertelerim ve yapmam. Bu alışkanlık sağlamıyor sonrasında çocuklar nefret ediyor. Sizi uyandırıp kahvaltıdan sonra hep beraber yatak toplayabilirsiniz. Siz kendi odanızı onlar kendi odalarını toplarlar. Askeri kışla değil sonuçta eviniz. İnsan öğlen toplamak ister yatağını. Annesi toplasın ve şımartsın ister. Komutan değilsiniz annesiniz

He bacım yemekten sonra da kırbaç atıyorum gerçekten yorumlar şaka gibi arkadaşlar ortada zorla yaptırılan hiçbir şey yok çocuğun sabah uyandığında yatağını toplaması kadar normal bir şey yok toplamaması elini yüzünü yıkamadan sofraya oturması yemeğini yedikten sonra yardım etmemesi şımarık büyümesi tehlikeli ben zamanında yaşadım zorlukları bildiğim için çocuklarımın o zorluğu yaşamasını istemiyorum askeri kışla değil benim akşama kadar çocuklarımla oynadığım oyunları etkinlikleri postlardan anladığım kadarıyla hiçbir anne yapmıyor işe yetişemiyoruz yemeğe yetişemiyoruz diyen bir sürü anne görüyorum ben hiçbirini yapmıyorum gündüz onlar uyuduktan sonra yapıyorum bütün işlerimi yataği toplamassalar da olur elbet ama bu onları sorumluluk sahibi değil şımarık sorumsuz yapar herkes çocuğunu kendi doğruları üzerine yetiştirir bunun faydalı veya zararlı olduğunu ileriki zamanlar gösterir elbet herkesin fikrine saygı duyuyorum ama çocuklarıma zarar veriyormuşum gibi zorla bir şeyler yaptırmaya çalışıyormuşum gibi konuşulması akıl alır gibi değil

Sizce yanlış mı diye kendiniz sormuşsunuz. Yoksa biz evinize gelip yorum yapmadık. Şımarık olmakla aşırı bunaltmak arasında ince bir çizgi var. Siz dikte etmişsiniz en basit yatak toplamayı. Banane istersen elinde cetvel evin içinde gez

önce (169 puan) tarafından

E siz sormuşsunuz bizde yorum yaptık bu yazdıklarınıza göre askeri kışla gibi geldi nasıl oynadığınızı bilmem çünkü onları yazmamışsınız herkes bundaki yazıya göre cevap veriyor 

önce (10,396 puan) tarafından

Evet hiç kimse çocuğuyla ilgilenmiyor hiç kimse sizin kadar etkinlik yaptırmıyor ve kimse işlere güçlere yetişemiyor. Tek mükemmel anne sizsiniz tebrik ederim(!)

Arkadaş kendini mükemmel ilan etti. Kime göre, neye göre. Askeriyede de öyle kurallar var, uyanınca herkes yatak toplamak zorunda. Birde kendinizi övmenin bir anlamı yok, başkasının sizi övmesi gerekiyor. Evi kışlaya çevirirseniz tabiki her şey kolay olur. Bence birde düdük alın elinize

+2 oy
önce (18,553 puan) tarafından

Beş yaşındaki çocuk için aşırı buldum salatalık vs doğrama kısmını benimde oğlum 3 yas 2 aylık bir sürü işini kendi e yaptırıyorum ama yaşına uygun olanları 

Keskin bıçak vermiyorum eline yemek bıçağı olur ya yemek yerken kullandığımız masalara konulan onunla kesmeye çalışıyorlar ve başlarında duruyorum elleri alışsın diye

önce (18,553 puan) tarafından
+2

Bir daha hiç çocuk olmayacak kontrollü bir şekilde şımartmaya da hakkı olduğunu düşünüyorum tabiki sorumluluk bilsin :)

Tabii canım yeri geldiğinde küçük şımartmalar yapıyoruz dün 6 yaşındaki kızım annen neden bütün paranı hep bize harcıyorsun biraz da kendi isteklerini alsan olmaz mı hiç kendine bir şey aldığını görmedim dedi ben de dedim sizin mutluluğunuzu gördükçe ben zaten mutlu oluyorum kendime bir şeyler almama gerek kalmıyor dedim olsun sen de al kendine diyor bu yaşta annesini de düşünüyor

+2 oy
önce (4,279 puan) tarafından

10 yaşından sonra bu dediklerini yaptirsan daha iyi olmaz mı sence. Bana yaşları çok küçük geldi zaten büyüdükçe omuzlarına ister istemez yük binecek ki kendilerini daha fazla yipratmis olacaklar ve bunda emin ol ki seni suçlu görecekler küçük yaşta bu kadar çok sorumluluk yüklediğin için 

+2 oy
önce (7,194 puan) tarafından

Abarttığını düşünüyorum baskı ile biyütülen çocuklar genelde ergen olunca patlak veriyor kızım 5 yaş olacak o yaş bir çocuk için verdiğin sorumluluk fazla bıçak olayına hiç girmiyorum çocuk şımarmalı bence tabiki ukalaca değil ama kızım bana naz yapıp şımarmayacaksa neden annesiyim derim yatağını toplamadan onu yapamaz buna asla izin vermem diye büyütmedim ben rahat büyütüyorum hatta çevrem şımarık ve doyumsuz olacak derdi ama kızım aksine çok akıllı görmüş tok bir çocuk öğretmeni kızım içinde çok bilinçli yapması gerekenin farkında diyor 

Çocuğuma hiçbir zaman baskı uygulamıyorum hiçbir zaman bağırmıyorum zorla yaptırmaya çalışmıyorum 3 yaşından beri onlara yatak toplanmadan el yüz yıkanmadan sofraya oturulmaması gerektiğini anlatıyorum sorumluluklarının bilincnde olmaları için uğraşıyorum ben yokken dağınık sorumsuz kirli çocuklar olsun istemiyorum bir çocuğa baskı yapmak zorbalamak çocukluğunu yaşatmamak başka bir şey güzellikle sorumluluklarını öğretmek alıştıra alıştıra yapmak başka bir şey bıçak derken Keskin bıçak vermiyorum masaya konulan bıçaklardan eline veriyorum salatalık doğruyor mesela başında duruyorum aferin anneciğim böyle tutmalısın böyle yapmalısın güzellikle öğretiyorum elbette yeri geldiğinde şımartıyorum oynuyoruz eğleniyorlar gün boyu boş durmuyoruz çocukluklarını doya doya yaşatıyorum ve bizzat ben de onlarla birlikte oynuyorum akşam 7'de onlar uyuduğunda o zaman bütün işlerimi hallediyorum gündüz işim var deyip onları boş bırakmıyorum

önce (7,194 puan) tarafından

Baskı illaki bağırmak zorbalamak değil ki zaten çocuğun zaten fıtratı ne ise o şekilde davranacak umarım ömrü boyunca bu çizgide devam eder ama dediğim gibi ben rahat büyümesi taraftarıyım bir daha 5 yaşında olmayacak bende yaşından erken sorumluluk yüklenerek büyümek zorunda kaldım hiçte memnun değildim bu durumdan o yüzden kızımı bu şekilde büyütüyorum ☺️

Bizim zamanımızda ben değil de kuzenlerim yeğenlerim aşırı sorumluluk altında büyüdüler daha 9-10 yaşlarında yeğenim annesi yokken hamur yoğuruyordu ekmek yapmaya çalışıyordu ben çocuklarımı dün de sadece bir saat elle tablet veriyorum onun dışında sürekli bahçedeyiz saklambaç salıncak top boyama her şeyi yapıyoruz zaten akşama kadar o kadar yoruluyorlar ki saat yedide hemen uykuya dalıyorlar biz ne yaparsak yapalım dediğin gibi fıtratı neyse o şekilde büyüyecek inşallah sorumluluklarının bilincinde bir birey olur

+1 oy
önce (13,537 puan) tarafından

hem iyi hem değil, çünkü biraz fazla geldi. evet çocuklar sorumlukları bilemeli ama her yaşın ayrı sorumluluğu var. 

+1 oy
önce (5,607 puan) tarafından

Yok canim dogru olani yapiyosun sen. 

Benim kizim krese gidiyo 3 yasinda. Hafta da 1 kez ikindi ogunlerini kendileri hazirliyolar ogretmeni rehberliginde tabi. Bu hafta sebze corbasi yapmislar. Benim kizin havucu ,kabagi dogramis. Arkadasi soyacakla soymus. Ben evde eline bicak vermiyorum alinca da cok tepki verdigim icin cocuk onune bicak gelse korkardi. 3-4 sene de vermezdim heralde. Gecen hafta da meyveli kek yaptilar bizim ki yumurta kirmis,cirpmis. Ben evde yumurta daha vermedim eline. 

Sen dogru olani yapiyosun sonra cocuklar ilk okul cagina geliyo ayakkabi baglama,dugme ilikleme gibi basit islerini bile yapamiyolar hazira alistiriyolar. 

Bende sorumluluklarini bilsin istiyorum. Kiyafetlerini kirli sepetine atar,oyuncaklarini toplar,pijama,corap ve ayakkabisini kendisi giyer,bos tabagini mutfaga goturur,masa kirlendiyse siler,disardan gelince ellerini yikar ve ev kiyafetini giyer. Ama iste bicak vs vermeye korkuyorum. 

Dediğin gibi bizim yapmaya korktuklarımızı anaokulunda öğretmen kek yapıyor meyve suyu hazırlatıyor öğretmen bizzat diyor hala tek başına düğmesini kapatamayan ayakkabısını bağlayamayan lavaboda elini yıkayamayan çocuklar var tamam korkuyoruz ama başında durduğumuz sürece alıştıra alıştıra yaptığımız sürece onların aslında ileri ki zamanlarda hayatlarını kolaylaştırıyoruz kek yapıyorum kızım malzemeleri veriyor karıştırıyor spatula ile tepsiye düzeltmeye çalışıyor yani benim gözetimin altında her şeyi öğretmeye çalışıyorum onlar da aslında severek yapıyor onlara güvendiğimi hissediyorlar kendileri diyor anne sana yardım edebilir miyiz biz de yapabilir miyiz merak ediyorlar ne isterlerse bugüne kadar yapma sen küçüksün sen yapamazsın bırak onu demedim

+1 oy
önce (10,151 puan) tarafından

Otoriter bir anne tarafından büyütüldüğüm için yaptıklarını ve annemin yaptıklarını asla yapmadım yapmam biri 9 yaşında biri 5 yaşında çocuklarım senin 6 yaşındaki kızının yaptıklarını 9 yaşındaki kızım yapamaz. Yani tabi odasini toplasın sorumluluklarıni bilsin ama kendine yemek hazırlamak yıkamak benim vicdanım el vermiyor yada öyle büyüdüğüm için sevmiyorum.annem o kdr otoriter bir kadındi ki kahkaha atmamiza bile.kizardi kahkaha atılmaz derdi şuan 30 yaşındayım asla kolay kolay gülmem kahkaha çok çok nadir atarim

Sağ ol canım çok şükür o zaman fakülteye sevk edildim çok iyi bir profesör girdi doğuma çok rahat atlattım bebeğim 5 gün küvezde kaldı kavuştuk şu an her şey yolunda

Peki şimdi ki bebeğinin cinsiyeti belli oldu mu bende hamileyim 16 haftalık 

Hayırlı olsun 12 haftalıkken gittim bacağını açmadı doktorum erkeğe benziyor dedi 13 haftalık şu an 2 hafta sonra tekrar gideceğim

Bende postuna baktım ve erkek diyorum oglumunkine çok benziyor. 

Sağlıklı olsun da ikili test taraması verdim Bir ay sonra çıkacak sonucu dedi öbür gebeliğimde hemen çıkmıştı sonucu

+1 oy
önce (1,678 puan) tarafından

Çocukların için üzüldüm 

0 oy
önce (12,905 puan) tarafından

Ay bilmiyorum ya öğretmek güzel ama çokda sıkıştırmadan. Ben Hiçbişey bilmeden büyüdüm evlendim valla ama herseyi yapıyorum yani şimdi. 

Ben de evin tek kız yedim annem hiçbir şey öğretmeden büyüttü evlenince çok ezildim çok hor görüldüm küçükken ben yapmak istesem dahi evi süpürtmedi yemek yaptırtmadı yatağımı toplamama bile müsaade etmiyordu çok başı boş büyüdüm çocuklarımın bu şekilde büyümesini istemiyorum yaptıkları her şeyi de başlarında duruyorum

Valla bizde 3 kızkardeşiz prenses gibi büyüdük. Annem tabiri caizse elimizi sıcak sudan soğuk suya sokmadı. Ama kimsede ezmedi bizi evlenince. 6 senelik evliyim 2 çocuğum var. Evimi çekip çeviririm çocuklarıma gül gibi bakarım. Yemegimide yaparım. Bende öğretiyorum el yıkama tabak getir götür sofra kurma işte üst değiştirme büyük olan 4.5 yaşında kendi tuvalete gider temizler ellerini yıkar falan. Oyuncaklarını toplar ama çokda sıkmıyorum yani

İşte genel olarak bunları yaptırıyorum çocuk bu bazen uyanıyor yatağını toplamadan geliyor gönderip toplamasını istiyorum sorumluluklarının bilincinde olsunlar istiyorum ben üniversiteden sonra evlendim ama yumurta kırmayı bile bilmiyordum ve öğrenmekte temizlik yapmak da düzen kurana kadar çok zorluk çektim her aile bir değil

Bende valla ne makarna haşlamıştım ne yumurta kırmıştım ne de bir kere soğan kavurmuştum 27 yaşında evlendim düşün. Ama evlenmeden önce evde çalıştırılmış arkadaşlarım hep ne şanslısın derdi halada öyle. Biz evde zaten yapıyorduk evlendik bari kendi evimizde yapalım diye. Sen zaten şanslıydın ne diye evlendim derler :)

Vallahi annemin yaptırmaması beni kendime hiç şanslı hissettirmedi çok zorluklar çektim öyle anlayışlı bir aileye de denk gelmedim yani boşandım tekrar evlendim şu an karışanım edenim yok ama ilk evliliğimde kaynanamdan görümcelerimden işitmediğim azar hakaret kalmadı tamamen psikolojimi bozdular

0 oy
önce (14,742 puan) tarafından

Otoriter olunmalı ama bu sizin ki mecbur gibi Yatak toplamadan kahvaltı yapılmaz bilemedim doğru değil gibi geldi 

Çocuklara belirli sorumluluklar verilmeli fazlasına kaçmadan 

Zaten büyüdükleri zaman her şeyi yapacaklar 

Annem bise hiç demezdi yapın edin diye biz kendimiz annemden görerek yaptık 

Ama yarın öbür gün üniversiteye gittiğinde misafirliğe gittiğinde sabah kalktığında yatağını toplamadan yemek yemeye başlaması hoş olmaz alışkanlık kazandırmaya çalışıyorum onlar da alıştılar artık benden önce uyanıyorlar yataklarını topluyorlar odasının kapısını kapatıyor ellerini yüzlerini yıkayıp gelip uyandırıyorlar beni

0 oy
önce (2,578 puan) tarafından

Amacın güzel ama yaptırımın fazla. Mecbur bırakmışsın biraz . Tamam yatağını toplasın pislettigi yeri silsin odevlerini yapsın ama o çocuk daha canı ne zaman isterse o zaman yapsın. Oğlum kendi yatağını kendi toplar 4 yaşında o toplamazsa hayatta elimi sürmem ister kalkınca toplar ister öğlen ister hiç toplamaz kendi odası kendi yaşam alanı ne isterse onu yapabilir. Duvarları boya içinde ama evin diğer hiç bir yerinde boya yok . Badana yaparken vercem eline fırçayı kendisi boyasin duvarını . Yatak odasında ve kendi odasında bişey yedirmiyorum çok döküyor ama mecbur değil arkadaşları geliyo odamda piknik yapcaz deyip alıp gidiyo sonradan eline gırgır veriyorum girgirliyo orayı. Ödevlerini yaptırırken ben yanında oluyorum okuma yazma bilmiyor ki çocuk 😅 nasi yapsın ödevini neyi ne yapacağını bilmiyo çocuk . Senin ev biraz askeriye ye dönmüş gibi geldi bana ama biraz esneklik göstersen iyi olacak gibi 

Ödevlerini yaparken ben de başında duruyorum böyle yapacaksın diyorum ama ben yapmıyorum yemek saatleri haricinde bir şeyler yemek isterse benim gözümün önünde hazırlıyor yedikten sonra sofrasını topluyor kaldırıyor sadece yatağını toplama konusunda gerçi artık alıştılar uyanır uyanmaz yorganlarını katlıyorlar çarşaflarını düzeltiyorlar yapabildikleri kadar tabii ondan sonra yüzlerini yıkayıp sofraya geçiyorlar yoksa akşama kadar iş yaptırmıyorum sadece sorumsuz olmazsıni istemiyorum

önce (2,578 puan) tarafından

Bilemiyorum bana fazla geldi herkesin doğrusu kendine doğru. Ben çocuklari biraz şımartma taraftarıyım pis gezsinler kirlensinler dagitsinlar bilmiş bilmiş konuşsunlar çocukluğunu yaşasınlar. Tabiki sorumluluk almalılar ama dayatmadan alttan alttan tatlı tatlı. Dediğim gibi senin doğrun sana doğru benimki bana 

Tabii ki canım ben her annenin kendine göre yetiştirme tarzına saygı duyarım kimse kimsenin anneliğini oturup da sorgulayamaz her çocuk özeldir her çocuğun yapabilecekleri yapmak istedikleri farklıdır ebeveynlerinin aynı şekilde sağlıklı olsunlar gerisi zamanla halloluyor

0 oy
önce (1,039 puan) tarafından

Altı buçuk dört buçuk yaşında oğlum var beraber yaparız tek onlara yikmam oda topanacaksa beraber oyuncakları dağ ** tokat kendileri toplar odayı kendileri toplar tuvaleti kendileri halleder ellerini yıkar yerde yeseler yediklerini kaldırır lar.cop atarlar ayakkabılarını içeri koyarlar bunlar benim kuralların bunları kendileri yapar ama sıkıştırmam

Ya ben de güzellikle söylüyorum sıkıştırmıyorum yapmaları gerektiğini bunun onların sorumluluğu olduğunu anlatıyorum artık Kendi başlarına halledebileceklerini söylüyorum güzellikle anlatıyorum zaten çocuklara karşı bağıra çağıra zorla dayatmakla hiçbir şeyin halledemeyeceğini biliyorum şimdiye kadar onlar da şikayet etmedi geliyorlar anne odamızı topladık yüzümüzü yıkadık aferin diyorum hadi kahvaltıya geçelim kahvaltı hazırlıyoruz yedikten sonra onları hazırlıyorum bahçeye çıkıyorlar hava kötüyse masayı kuruyoruz boyama yapıyoruz evde oyun hamuru yapıyorum kum hazırlıyorum bir sürü etkinlik yapıyoruz

önce (1,039 puan) tarafından

Sorumlulukları elbet olmali

0 oy
önce (670 puan) tarafından

Bana fazla gelmedi açıkcası oda toplamak fln kirlettiği dediğin de en fazla bi şey dökerler onu siler halı koltuk komple silmiyolardır sadece bıçak konusu bana göre yanlış ne kadar gözetiminde de olsa çocuk. Bende çok rahat büyüdüm ve hiç sevemedim alışamadım iş güç mecburiyetten yapıyoruz. Alışmaları iyi bence

Ya bıçak derken yemek masalarında kullandığımız keskin olmayan bıçaklardan veriyorum alışsınlar diye yoksa ellerine Keskin meyve bıçakları vermiyorum ben de rahat büyüdüm ve büyüdükten sonra bunları yapmak bana zor geliyordu dediğin gibi mecburiyetten yapıyordum onların da benim gibi olmasını istemiyorum

0 oy
önce (638 puan) tarafından

Ay maşallah bence çok iyi yapıyorsunuz. Keşke bende yapabilsem ama çok sabırsızım bazen yapmasına izin veriyorum bazen vermiyorum. Geçen bir çocuk gelişimcinin videosunu izlemiştim bu anlattığınız becerileri çocuklar 7 yaşına geldiklerinde kazanmış olmalılar diyordu. 

0 oy
önce (598 puan) tarafından

Ben köyde doğup büyüdüm ablalarımla küçük hasta herşey yaptık çocukluğumuzu yasayamadık şuan o kadar güçlüyüz ki her konuda iki doğum yaptım bır gün bile yatmadım hastalıktan ölsek bile herşeyi biz hal edıyoruz ve aşırı psikolojimizi etkiliyo biz sorumluluklarımızı biliyorız ama partnerlerimiz asırı rahat ve ben böyle olmaktan nefret edıyorm bir isim olsa geceden hal etmesem uyuyamam yani. demem o ki bu kadar küçük yaştan kızıma asla asırı yük yüklemem Allahın izniyle 

Peki ya hiçbir şey bilmeseydin doğum yaptığında başının çaresine bakamasaydın yemeğini yapamasaydın çocuğuna yetişemeseydin güçlü olmasaydın ve partnerin yine de sana yardımcı olmasaydı daha kötü olmaz mıydı erkek milleti ne kadar yardım edebilir ki zaten kaynana görümce de sen iki gün sana baksa lafını ederler minnet yaparlar bence nefret etmek yerine kendinle gurur duyman gerekiyor kocan da seninle gurur duyuyordur ne kadar güçlü bir karısı olduğunu farkındadır o yüzden rahattır

İnan ki sadece oo değil can çekisiyosun ama ayaktasın karnı azıcık bası agrıyo diye yatağa girenleri görünce sorguluyosn ve oğlum hasta mesela esım arabada küçüğe bakar 2 aylık bile değil ben götürüp gösteririm ve bir yerden sonra tukenıyosn inan bana

Sunu da eklıyım 7 kız kardeşiz 6 tanesi asırı mutsuz ama bir tanesi daha pozitif ve mutlu çünkü o bizden daha az sorumlulukla büyüdü

Ben de senin gibiyim 4 çocuk doğurdum eve gelir gelmez ev topladım yemek yaptım hiçbir zaman Nazlı olamadım şuram ağrıyor buram ağrıyor demedim azıcık başı ağrıyınca kendini yatağa atanlara da hak vermedim doğrusu çünkü biz doğuruyorsak o sorumluluğu alıyorsak eşimiz haricinde hiç kimsenin bakmak zorunluluğu yok kimseye demedim ne anneme ne kaynanama doğruyorum gel bana bak yemeğimi yap demedim eşim sağ olsun bana baktı ama yemekleri yine ben kalktım yaptım bugüne kadar tükenmedim İnşallah bundan sonra da tükenmem Allah güç kuvvet verdiği sürece devam edeceğim

Herkes farklı tabi ama ben bazen mesela nasılki her konuyu ben hal edıp sorun yasamıyosam bende bazen birileri bişey yaparken arkama yaslanıp rahat olmak isterdim bir evle alakalı ne varsa herşey bende eşim sadece ise gider o kadar dısardaki içerdeki resmi hastane herşey bende 

0 oy
önce (10,396 puan) tarafından

Robot değil çocuk yetiştiriyoruz..

Kızım 5buçuk yaşında daha eline bıçak almış değil. Evet otorite kuralım ama otoriter olacağız diye de çocuğumuzu tehlikeye atmayalım..

Canım ben yanlış yazdım herhalde çocuğun eline bıçak verip hadi git kendine kahvaltı hazırla demiyorum kesici olmayan yemek masasına konulan bıçağı veriyorum eline bak kızım böyle tutacaksın diyorum salatalık kesiyor domates doğramaya çalışıyor ve bir şeyler hazırladığında ben zaten başlarında duruyorum bunun sıkmakla tehlikeye atmakla alakası yok

0 oy
önce (14,894 puan) tarafından

Haklısın aslına bakarsan ama eğlenme alanı da oluşturuyorsun dimi ? 

Benim kızım 5 e girecek az kaldı dediğin gibi tuvalet yemek yeme kendi hallediyor. 

Tanıdık bir erkek çocuğu var tuvaleti kendi yapamıyor yani biraz sıkı biraz gevşek tam ortası herşey vaktinde güzel. Alıştırma da önemli eğlenmesi de 

Tabii ki canım bahçeye 2-3 tane salıncak kurduk eşimle top oynuyoruz saklambaç oynuyoruz birlikte tohumu ekiyoruz ağaçları suluyoruz günümüz hiç boş geçmiyor bahçede sürekli Yeni şeyler keşfediyorlar yeni oyunlar kuruyorlar bugün de bir saatte tablete bakıyorlar öğretmenimiz de diyor hala ayakkabısını bağlayamayan düğmesini ilikleyemem tuvalete tek başına gidemem yemek yemeyi bilmeyen çocuklar var elbette sorumluluk veriyorum ama yaşlarına göre yapabildiklerini inandığım kadar onlara güvendiğim derecede sorumluluk veriyorum yaşlarından büyük iş yüklemiyorum başlarına

önce (14,894 puan) tarafından

Evet yani uerine göre dozu önemli. Bıçağa da dikkat et canım Allah korusun 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 226 göst.
0 oy
30 cevap 464 göst.
4 Mart 2021 Diğer kategorisinde ASENA40 (20,629 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 815 göst.
12 Mayıs 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Pyr (129 puan) tarafından soruldu
0 oy