+5 oy
1,114 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (989 puan) tarafından

Çocuklarım doğduğundan beri kızların 5-6 yaşına geldi akşam 19.00 dedi mi uyutmaya alıştım tek başlarına uyumaya alıştılar 2 yaşında odalarını ayırdım sabah yataklarını toplamadan kahvaltıya oturmak yok odalarını toplarlar üstlerini değiştirirler yüzlerini yıkar öyle otururlar kahvaltıya dün de sadece bir saat tablet izleme hakları var bir yeri kirlettiler mi ellerine bez verir sildiririm hep yetişkin bir insanmış gibi konuşuyorum onlarla onlar da benimle bu şekilde konuşmaya alıştılar tabii ki sevgimi eksik etmiyorum sürekli sarılıyorum sevdikleri yemekleri yapıyorum ama sorumsuz şımarık elinden hiçbir iş gelmeyen birey yetiştirmek istemiyorum ödevleri olsun günlük ihtiyaçları olsun hep tek başlarına yapmalarına yönlendiriyorum 10 aylık kızım hariç oğlum kızlarım bu şekilde ilerliyorlar kızımın karnesi çok iyiydi öğretmen sorumluluklarının farkında özgüveni yerinde bir çocuk olduğunu söylüyor 5 yaşındaki kızım acıktığında kalkar kendine salatalık domates doğrar tabak hazırlar sonra tabağını yıkar yerine koyar bazen çok mu üstlerine gidiyorum diyorum ama dediğim gibi ağaç yaşken eğilir derler ya ileride kendi başlarının çaresine bakamayan Nazlı sorumsuz gençler olmalarını istemiyorum

47 Cevaplar

0 oy
(52,238 puan) tarafından

ben bu zihniyeti sevemiyorum cocuklugunu yasamali isi her turlu yapacak ogrenecek zaten elbette sorumluluk verilir düzen ogretilir de büyük insan mualemesi de yapilmaz 

(989 puan) tarafından

Büyük insan muamelesi değil de onunla ciddi bir şekilde yetişkin gibi konuşunca daha iyi anlıyorum ayrıca çocuklarlarını çok güzel yaşıyorlar akşama kadar TV başında oturmuyorlar akşama kadar bahçede oynuyoruz her etkinliği yapıyoruz toprakla oynuyorlar suyla oynuyorlar çevreyi keşfediyorlar salıncak top saklambaç gibi oyunlar oynuyorlar yani sorumluluk yüklüyorum derken evde 7/24 iş yaptırmıyorum hiçbirine

(52,238 puan) tarafından

ben bir is yapmadan cok rahat büyüdüm evlenince yemek yapmaya basladim şuan çok şükür hersey yolunda gidiyor cok kasmamak lazim elbette kizima bende bazi kuralları ogretiyorum kendisi geliyor yardim etmek istiyor ama zorlamam hic 

sen cok katı yanlari anlatmissin ondan oyle gelmis olabilir

-Reklam-
0 oy
(419 puan) tarafından

Anneliğimin o kısımlarına şuan uzağım bebeğim daha 1 yaşını yeni geçti. Küçük görevlerimiz var sadece o yüzden anlayamam ama olduğum yerden bakınca kızım 5 yaşına geldiğinde kendine hazırlayabileceği tek atıştırmalık olaki verirsem gevreğine süt dökmek olur sanırım. Ve benzeri şeyler. Domates salatalık doğratmam. 5 yaşındayken evi yakmak üzereymişim oyuncak bebeğimi sobada tutuşturup koltuğun altına atmışım. Bu sebeple 5 yaşındaki çocuğumun uyanıp yatağını toplayıp kapısını kapatıp beni uyandırma rutini olmasına izin vermem. Her çocuk farklıdır siz bi problem görmüyor ve olması gerektiği gibi olduğunu düşünüyorsanız evet güzel bi disiplin. Ama bence fazla.

(989 puan) tarafından

Odalarında soba yanıcı üzerlerine düşecek zarar verecek herhangi bir şey yok kocaman bir elbise dolabı ve sadece yatakları var o yüzden içim rahat onlar için tehlike oluşturabilecek her şeyi ortadan kaldırdım bu tehlikeleri ya da tehlike oluşturabilecek her şeyi ellerinin altından kaldırıyorum

(419 puan) tarafından

Tabiki tüm önlemleri almışsınızdır. Zaten bizler kendi karakterinize göre anneliğimizi şekillendiriyoruz. Ben kendimi biliyorum aklımdan sürekli felaket senaryoları geçer. Bebeğim dönmeye başladığı gibi yüz üstü uyumaya geçti ve ilk başlarda gece gözüme uyku girmezdi ya ağzı burnu kapanırda kaldıramazsa başını diye beklerdim. Halbuki o sıra başını da tutabiliyordu yani. Ben o sebeple yapamam. Dediğim gibi güzel bir disiplin. Çocuklarınız mutluysa hem sorumluluk sahibi bireyler hemde yaşlarının gerektirdiği gibi çocuk olabiliyorlarsa ne mutlu size.

(989 puan) tarafından

Aynen bazı anneler ne olursa olsun içleri rahat etmezler çocuğum nefes alıyor mu yatağındaki herhangi bir şey zarar verir mi sürekli kontrol ederler sürekli gözlerinin önünde olmasını isterler o biraz da annenin kişiliğine göre değişiyor ama dediğin gibi çocuk halinden memnunsa ve severek yapıyorsa sıkıntı olmaz

0 oy
(20,676 puan) tarafından

Aslında seni çok iyi anlıyorum ben senin kadar katı değilim ama sorumluluklarını bilen birey yetiştirmek benimde gayelerim arasında inşallah hayırlı evlat ve düzgün insan olurlar ne diyeyim 

(989 puan) tarafından

İnşallah sorumluluklarının bilincinde ahlak sahibi temiz insanlar olurlar ne yapıyorsam onların iyiliği için yapıyorum sıkmadan bıktırmadan zorlamadan sevdirerek yaptırmaya çalışıyorum

(20,676 puan) tarafından

En güzeli biz küçükkende annem çalışıyordu bize öğreten olmadı kendimiz kendimizi yetiştirdik çoğu yerde ne eksikse bende fazlasyla veriyorum onlara tek dileğim hayırlı evlat olmaları 

0 oy
(2,782 puan) tarafından

Tamam yataklarini toplamalaro ustlerini giymeleri el yuz yikama bunlar normal seyler ama bence digerleri biraz fazla degilmi.hanj onlar daha cocuk canim.tabiki agac yasken egilir ama bukadari fazla bence.yemek hazrlarken yada masayi kaldirirken yardim falan ederler isterler heves ederler ama bilemedjm ya bana cok agir geldi suan anlattiklariniz.annem bana boyle yapsaydi eger asla iyi niyet arayamazdim.cocuklugum elimden alnmis gibj olurdu.kucuksun ama bu yasta buyumek zorundasin gibj.kurallar var ve agir kurallar.benmde 2kizim var evet yataklarinj toplarlar oyuncaklarini toplarlar.kendj dagittiklarinj toplarlar ama eline bicak aliota mutfakta bisey kesmesine musade etmem herseyin bi zamani vardir ve bence o zaman dilimi oncesnde yapilmasina karsiyi.yarjn obur gun arkadslariyla oturup annelerden konu acildgnda kizlarimin beni arkadslarjna daha sempatik anlatmalarinj ve arkadas gibj oldgumuzu anlatmalsrjnj usterdim.annemin kurallari var oteriter biri diye anlatmalarjnj istemezdm acikcasi

(989 puan) tarafından

Kızlar siz olayı yanlış anladınız elle bıçak verip git kendine tabak hazırla demiyorum elle masada kullandığımız kesici olmayan bıçaklar var ya onu veriyorum nasıl tutması gerektiğini nasıl kesmesi gerektiğini gösteriyorum benim gözetimin altında öğretmeye çalışıyorum git kesici bıçağı al yemek hazırla demiyorum olayı yanlış anladınız o kısmını mesela ben akşama kadar onlarla birlikte oynuyorum bahçede koşturuyoruz arkadaş gibiyiz kızlarımla elimi hiçbir işe sürmüyorum akşam onlar uyuduktan sonra ben yalnız kaldığımda bulaşıkları çamaşırları süpürme işini o zaman hallediyorum onlara yeterince vakit ayırıyorum

(2,782 puan) tarafından

Anladim canm tabi simdj yazi olunca farkli anlasiliyor olabilir yuz yuze konusmaya benzemez tabi ama biraz daha kurallari genisletebilirsn canim.bende oteriterim kizlarima ama senin kadar degil.yataklarini mesela toplarlar ama kuralim.yoktur ben ev toplamaya baslayinca onlardan rica ederim onlarda yapar.seninki birqz agir kurallar gibj olmus canim.birqz daha yumusatsan daha iyi olur.

0 oy
(493 puan) tarafından

Yok artik diyorum nasil kendi salatalik donatesi dogruyor bu  kadar da olmaz

(989 puan) tarafından

Kızlar siz olayı yanlış anladınız elle bıçak verip git kendine tabak hazırla demiyorum elle masada kullandığımız kesici olmayan bıçaklar var ya onu veriyorum nasıl tutması gerektiğini nasıl kesmesi gerektiğini gösteriyorum benim gözetimin altında öğretmeye çalışıyorum git kesici bıçağı al yemek hazırla demiyorum olayı yanlış anladınız o kısmını

(493 puan) tarafından

Bence sadece o kısım değil canım çoğu şey çok fazla abartı bence geri tepki yapabilir büyüyünce çocuk çocukluğuna yaşamalı Yeri gelir evi dağıtır Yeri gelir duvarı çizer Benim ev savaş alanı ben yine de çocukluklarını kısıtlamıyorum

(989 puan) tarafından

Ben de çizim yaptırıyorum bugün de bir saat ama evin içindeki duvarları değil önüne ya kağıt koyuyorum duvar çizmek istiyorlarsa da bahçeye indiriyorum bahçenin duvarlarını boyuyorlar oynadıklarında o da savaş alanına dönüyor daha sonra üç kardeş birlikte topluyorlar yani hem çocukluklarını yaşıyorlar hem de dağıttıktan sonra toplamaları gerektiğini biliyorlar

(493 puan) tarafından

Bilmiyorum canım çocuk senin çocuğun Karar senin Ama benim tanıdığım bir arkadaş vardı yakın O da çok disiplinleydi küçücük kızı ağlarken bile kadın gibi ağlıyordu o kadar çok üzerine sorumluluklar verilmiş ki çocuk gibi asla ağlayamıyordu

0 oy
(3,455 puan) tarafından

Bazi sorumluluklar vermek güzel tabiki ama ben çocukluğunu yaşaması taraftarıyım, 3 yaşında kızım var nazlı bir bebek gibi tek çocuk tek torun, ama yeri geldiği zaman üstünü de giyer yemeğini de yer dağıttığı oyuncağı da toplar, yapabilir ama ben yaptırmıyorum, erkenden bu hayatın sorumluluklariyla yüzleşmesini istemiyorum zamanı gelince zaten sorumluluk sahibi bir birey olacaktır

(989 puan) tarafından

Tabii ki zamanı geldiğinde her şeyi öğrenecekler ama bizler de anne olarak yavaş yavaş yapabildikleri kadar alıştıra alıştıra öğretmemiz gerekiyor 3 yaşındaki oğlum kalkıyor yüzünü yıkıyor ablası çorabını giyiyor tuvaleti geldiğinde gelip bana söylüyor yere bir şey döküldüğünde toplamaya çalışıyor dışarı çıktığında gidip montunu getiriyor ayakkabısını giyiyor hepsine yapabildiği kadar sorumluluk veriyorum ve bunu yaparken hiçbirine zorla baskı yaparak yapmıyorum

(3,455 puan) tarafından

Anliyorum benimde kızım 3 yaşında tuvaletini kendi yapar elini yikar gelir ayakkabi mont zaten normal 

Ama mesela bazen de anne gel sen çiş yaptir diyor halbuki kendisi de yapabiliyor naz işte gidip yaptiriyorum bende 

Dışarı cikmadan oyuncakları topla diyorum anne birlikte yapalim diyor yapiyoruz illa sen yap demem mesela, yemekleri hep benle yapmak ister yumurta kirar havuç soyar ama istediği için ben dediğim icin değil demek istedigim o 

(989 puan) tarafından

Tabii ki istediği için istemediği zaman çocuk bir defa yaptırırsın iki defa yaptırırsın bıkar zorla dahi yaptıramazsın ama sevdirerek birlikte bir şeyleri başarınca çocuğun da hoşuna gider başarabilmek bir şeyleri halledebilmek ona özgüven kazandırır bunu demek istiyorum

0 oy
(1,982 puan) tarafından

Sorumlulukları öğretmek elbette güzel. Ama katı olmak yerine esnek olmak taraftarıyım. Bu şekilde mükemmeliyetçi bir tutum uzun vadede mutlu etmez. Köşeli jeton olmamaliyız. Bazen pijamayla kahvaltı edilir bazen edilmez. Çoğunlukla yatak toplanır kahvaltı edilir ama bazen dağınık ta kalabilir. Çoğumuz bize şımarabilmeli bence. Dışarıda ahlaklı olmak şartıyla. Tüm bunları sağlamak çok kolay olmamalı. Kolay oluyorsa otoriteye karşı gelmeyen çocukların var demektir bu da sağlıklı değil. Zorla yaptırıyorsan bu ceza ile oluyorsa daha sıkıntı. Normal şartlarda hiçbir çocuk bu şekilde yaşamaktan mutlu olmaz güle oynaya yapmaz 

(989 puan) tarafından

Ben hiçbir şeyi bugüne kadar çocuklarıma zorla bağırarak illa yapacaksın bu senin görevin bunu yapmadan bunu yapamazsın demedim yeri geldiğinde birlikte de yaptık birlikte de topladık her şeyi eğlenceli hale getirerek onların seveceği şekilde yaptım bu yüzden sabah kızlarım uyanır uyanmaz yataklarını kendileri toplar yüzlerini yıkar odama geldiklerinde mutlu bir şekilde anne odamızı topladık yüzümüzü yıkadık hadi kalk kahvaltımızı hazırlayalım diyor çocuk bunu yapmayı istemediğinde zaten anne farkına varır üşengeç olduğunun istemeyerek yaptığının onlar eğlenerek yapıyor ben onları aferin dedim mi yüzlerinde gülücükler atıyor anneciğim bak temiz olmuş mu giydiğim elbise güzel mi yakışmış mı gibi sözler duyuyorum onların böyle severek yapması beni daha çok onurlandırıyor

(1,982 puan) tarafından

O zaman mükemmel annesin diyecek birsey yok 

0 oy
(1,121 puan) tarafından

Bence yaptığınız çok normal. Çocuk çocukluğunu yaşasın diye yetişen çocukların yetişkinliklerini görüyoruz. Size hak veriyorum. 

(989 puan) tarafından

Elbette çocukluklarını yaşayacaklar birlikte oynuyoruz koşuyoruz saklanıyoruz boyuyoruz onların Bir gülüşü için canımı veririm ama çocukluklarını yaşarken aynı zamanda yaşlarına göre sorumluluklarının bilincinde olmaları için uğraşıyorum ve bunu yaparken de sevdirerek eğlendirerek yapıyorum bazı arkadaşlar çok otoriter çocuklarını zorlayan mutsuz eden bir profil olarak görüyorlar sanırım öyle bir şey yok kızım bir şey kendisi yaptığında gelir beni çağırır anneciğim nasıl olmuş diye benim onu takdir etmem daha da hoşuna gidiyor

0 oy
(390 puan) tarafından

Bazen ev işi yemek vs yaparken oğlum kendisi yardım etmek ister onun dışında asla zorlamam 

Sadece oyuncaklarını toplamasını kıyafetlerini kirli sepetine atmasını isterim onun dışında çocukluğunu dilediği gibi yaşamalı bence bu yaptığınız inanılmaz fazla geldi bana 

Sorumluluk bilinci bu şekilde gelişmez tam tersi çocukları psikolojik olarak yıpratıyorsunuz korkuyorlardır bir yeri dağıtmaya 

(989 puan) tarafından

Yok birlikte dağıtıyoruz birlikte topluyoruz yapamadıkları zaman bana söylüyorlar ben yapıyorum onları sıkmadan kızmadan gururlarını incitmeden sorumluluk bilincinde yetiştiriyorum ve yaptıkları her şeyi isteyerek zevkle yapıyorlar

(390 puan) tarafından

Kusura bakmayın ama ben öyle olduğunu düşünmüyorum 

Sizin hayatınız sizin çocuklarınız elbette karar sizin 

(390 puan) tarafından

Diğer postlarina baktım hiç otoriter değil tam aksine vurdumduymaz bir anne gibi duruyorsun 

Üzgünüm 

(989 puan) tarafından

Vurdumduymaz ve ben olabilir fikrine saygı duyuyorum ama öyle biri olsaydım böyle bir posta açmazdım umursamazdım daha doğrusu ve emin olun hiçbir çocuk zorla baskı altında hiçbir şey yaptıramaz bir yaptırırsın iki yaptırırsın devamını getiremezsin çocuklar ne yapıyorlarsa isteyerek severek yapıyor yaptıkça da mutlu oluyorlar fazla olan bir şey görmüyorum yatağını toplaması kişisel bakımını yapması sofrayı toplaması benim gözetimin altında kendine meyve sebze hazırlaması hiçbir sakınca görmüyorum siz görüyorsanız saygı duyuyorum

0 oy
(26 puan) tarafından

Yorumlar şaka gibi gerçekten.Csnım sen kimseye bakma sanki çocuğu dilendiriyor gibi konuşmuşlar.Zaten bunlar çocuk yapmak istemezler yapmaz.yada yapmak istemediklerinde sen zorla bağırarak veya ki döverek illa yapacaksınız diyorsan o zaman durum başka.Şuan gayet güzel çocuklar sorumluluklarını biliyor eminim ki severek yapıyorlar zaten ergen olduklarında yapmayacaklar gibi .Ağaç yaş iken eğilir.Namazı duaları falan da öğretmeye çalış baskılamadan oyun eşliğinde canım.Çocuklar bizleri örnek alıyor .oyunundan yemesinden içmesinden geri kalmıyorsa sorumluluklarını bilmeleri güzel.Ama dediğim gibi,yapmak istemediklerinde onları zorlamıyorsan.Sana saygı duyuyorum burada ki yorumlara bakma .Gayet iyi yapıyorsun

(989 puan) tarafından

Ya ben anlamadım yorumdakilerin hepsi çocuk çocukluğunu yaşasın şımarık büyüsün biz yaparız ederiz diyorlar da 4-5 sene sonra bu çocuklar nasıl alışacak ben alışamadım annem bana yaptırmadı hiçbir şey sap gibi büyüdüm ve büyüyünce de çok zorluk çektim benim çektiğim zorluğu çocuklarım çeksin istemiyorum ve bu yaştaki çocuklar yaptıkları her şey meraklı oluyorlar severek eğlenerek yapıyorlar sanki akşama kadar çocuğa ağır iş yaptırıyor musun gibi yorumlar akıl alır gibi değil ben çocuğumu akşama kadar TV başında oturtmüyorum eline telefon verip serbest bırakmıyorum kahvaltıdan sonra bahçeye çıkıyoruz koşuyoruz eğleniyoruz sallanıyoruz top oynuyoruz doya doya yaşıyoruz çocukluklarını ben onlar için ev işlerimi yapmıyorum gündüzleri onlar uyuduktan sonra yapıyorum her şeyi sırf onlarla daha fazla vakit geçirebilmek için bir anne kendinden çok çocuğunu düşünür zaten onun geleceği için mutluluğu için uğraşır hangi anne zorla kalbini kırarak bağırarak yaptırım yapmaya çalışır

(26 puan) tarafından

Canım diyorum ya sen boş ver. Bak ben 3 4 yaşında ablamla inek otlatmaya giderdim.4.sınıfta tek başıma buz gibi suda bulaşık yıkardım her işi yaptım.tek başıma yumurta pişirir yersin.lise 2 de her yemek yapmaya başladım.sorumlukuklarımı hep bildim .Namaz kılmaya dua okumaya 5 6 yaşında başladım.Çocukluğumuda doya doya yaşadım Kardeşim hep işten kaçtı asla sorumluluklarını bilmedi şimdi zorluk çekiyor iki iş yapınca yoruldum şöyle böyle diyor. Sen çocuklarına da vakit ayırıyormuşsun ne güzel  Sorumluluğunu bilen çocuk her zaman daha iyi.Sen ne kadar evlatlarına düşkün isen onlarla oyun oynuyor dinliyorsan onlarda kendilerince sorumluluk alarak teşekkür etmek istiyordur.Eğer ki içinde ukte varsa yarın konuş.Çocuklar bunları yapıyorsun ama zorla m ıyapıyprsunuz yoksa isteyerek mi diye en güzel cevabı çocuklar verir.Ben olsam öyle yapardım yada rahatsız oldukları bir şey varsa mesela yatak toplamak zorlarına gidiyorsa diyelim onun yerine başka bir sorumluluk vermeye çalışırdım ama yok istemiyorum derlerse yapmak zorunda değilsiniz derdim

0 oy
(178 puan) tarafından

bana fazla geldi çocuk çocukluğunu yaşasın vakti gelince insanoğlu her işi yapıyor merak etme Alah seni eksik etmesin başlarından ama bişi olursada öğrenilir insanoğlu öğreniyor herşeyi yatağını toplat tabi ama yatak toplanmadan yemek yok doğru davraniş değil mesela daha sıcak ılımlı yaklaşarak yap bunları bakın ben kalktım her sabah yüzümü yıkıyorum yatağımı topluyorum inzalrlar böyle yapar gibi gibi anlatarak 

(989 puan) tarafından

Zaten yatağı topladıktan sonra kahvaltıyı birlikte hazırlıyoruz buzdolabını açarlar kahvaltılıkları sofraya koyarlar her şeyi severek isteyerek yapıyorlar ortada herhangi bir zorbalık dayatma yok ne yapmaları gerektiğini bilincindeler

0 oy
(133 puan) tarafından

Ben katılmıyorum. Sorumluluk vermek böyle birşey değil . Siz kati kural uyguluyorsunuz ve bunlara mecbur bırakıyorsunuz gibi geldi. Çocuk yapmak istemediği zaman ne yapıyorsunuz çok merak ettim eğer sürekli yapıyorlarsa neden bunu yapmak mecburiyetinde hissediyorlar ? 5 yaşındaki çocuk bıçak kullanmamali bence ne olursa olsun sizin gozetiminiz dışında kullanırsa ne olacak bıçaktan korkması gereken yaşta bıçakla hasır neşir bı çocuk olmaz bence kendi dusuncem.  Benim de iki tane oğlum var 5 ve 3 yaşında yataklarını oyuncaklarını toplarlar kendi kıyafetlerini kendi giyerler ayakkabılarını kendileri giyer çıkarır ama yediği kabi en fazla bana yardım etmek için mutfağa getirirler. Sizinki bıraz aşırıya kaçmış. Dediğim gibi bu benim doğrum . 

0 oy
(2,364 puan) tarafından

Tam da böyle olan bir arkadaşım vardı benim çocuğum istediği gibi bir çocuk değil diye bizi kovdu evinden herşeyin aşırısı zarar bence ve herşey yaşında zamanında olmalı 

(1,247 puan) tarafından

Bu okuduğum yorum şaka mı :D kendi çocuğu istediği gibimiymiş

(2,364 puan) tarafından

Tabi ki birde bana senden anne olmaz böyle çocuk mu yetiştirilir demişti oysa benim üçüncü çocuğumdu ve kızım epilepsi hastası haliyle nöbet geçirmesin diye üstüne çok gidemiyorum kendisi bunu bildiği halde böyle konuşmuş bizi istemediğini söylemişti evinin düzeni bozuluyormuş diye 

0 oy
(947 puan) tarafından

Otoriter anne değilsin canım. Gayet normal olan tek başına hayatta kalma yeteneği kazandırıyorsun olması gereken bu tebrikler

0 oy
(3,984 puan) tarafından

Hem iyi hem kötü, aslında suan ki nesil berbat durumda 20 li yaşlarında yumurta bile kırmayı bilmez, kırmak istemez, yatak toplamasına asla karışmaz iyice başına buyruk oldular ne söz geçiyo ne istekleri bitiyo bu konuda haklısın en iyisini yapıyosun ama çok sıkmadan yap eminim sen ayarını kuruyosundur, annem bizden sürekli iş yapmamızı beklerdi ve oyuna müsaade etmezdi erken bıktık sen böyle değilsen sorun yok bakma kim ne demiş bu nesli yetistirecek olan biziz bizden oncekiler başaramadı bu apaçık belli, her tarafta çıt kırıldımlar türedi 25 yaşına gelmiş annesi hastaneye gitmiş kız yemek yapmayı beceremem diye komsudan yemek alıyo bunu da biliyorum. Sen herseyin en iyisini bilirsin güzel anne 

0 oy
(4,218 puan) tarafından

Maşallah. Bence çok iyi bişey. Her dk tepelerinde değilsinizdir heralde. Başlığı okuyunca bi an öyle bişey çıkacak sandım.

0 oy
(3,178 puan) tarafından

Bı ara TV de bı dizi vardı kiz üveydi kadın her şeyi ona yaptırıyordu yemek temizlik ütü ve kız daha 8 yaşında bebekken almıştı kizidanseviyordu  , kız bir gün aynı yaştaki arkadaşına gidiyor arkadisin annesi onlara bisiler getiriyordu kız şaşırıyor sen yapmiyormusun annen mi yapıyor bizim evde herşeyi ben yapıyorum diyordu annesine anlatıyordu annesi de onlar kutu çocuklar annelerine yardım etmeli diyordu ama kız da hep bir şüphe uyanmıştı annem beni sevmiyor diye soeguluyordu kendini ,, yanlış anlama beni tabikide çocukların sorumluk almalı güzel bişi bnm 4 yaşındaki oglmda canı bişi ister alır dolaptan kesme işinli bisiyse ben hallederim  1,5 yasnda bı oglm  daha var süt istediği zamn açar dolabı alır ama ben ısıtır veririm , bezini getir montunu getir ayakkabını giy oyuncak toplama yada bişi döküldü girgiri getir bunlar basit örnekler ama çokta yüklenmek doğru değil , eşimin kuzeni var kadın kızının bir dersi 4 gelmiş hepsi 5 o 4 için kıza çok yukleniyordu nasıl alırsın o notu diye ilerde bunlar travma yaratır yada belli bı yerde patlak verir..

0 oy
(69 puan) tarafından

Canım bence gayet iyi oluyor bir zaman sonra cocuk annesini bir kolesi gibi görüyor annesi hasta olunca açlıktan kıvranan hic bir sey elinde gelmeyen bir birey oluyor maalesef. Bende küçüklükten yapıyordum. Bende sadece sevmedigim bir kac bir sey vardi halende sevmem ama diger seyleri yemekleri supurmeyi severek yapıyorum. Mesela kuzenlerim cok disiplinl8 büyüdüler isten hiç üşengeçlik cekmezler ben bir isi bitirene kadar 10 defa dinlenirim

0 oy
(1,242 puan) tarafından

Tabiki çok yanlış yaptığın eşimi annesi böyle buyutmus şuan burnumdan getiriyor az bir yer tozlu olsun hemen kızıyor annesinden çok çekiniyor sen onların nasil insanlarla karsilacagini bilmiyorsun ve inan bana eşim ailesini suçluyor onalrin yüzünden böyle oldum diyor daha 2 3 gün önce babasına senin yüzünden böyleyim bende çocuklarıma böyle yapıyorum hepsi senin yüzünden dedi kayinbabam az bir ışık açık unutsak bağırıyor hemen kızıyor eşim de panik oluyo emin ol senin çocukların da hayatları acaba bunu yapmazsam annem bana kızar mı diye panik olmakla geçecek 

0 oy
(4,675 puan) tarafından

Tamam kendi işlerini yapsın istiyorsun ama biraz fazla sanki benim de 5 yaşında kızım var he ufak tefek şeyleri bende yaptiririm yatak toplama odasını toplama vs ama kalkıp da git kendine bı şeyler hazırla demem biraz abartı geldi bana davranışların 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 228 göst.
0 oy
30 cevap 481 göst.
4 Mart 2021 Diğer kategorisinde ASENA40 (20,676 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 819 göst.
12 Mayıs 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Pyr (129 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 341 göst.

413,251 soru