+1 oy
230 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,676 puan) tarafından

Saglik ocaginda verem aşısı dışında diğer aşıları neden illa sabah yapıyorlar,  bilen var mı? Inşallah mantıklı bir açıklaması vardir. Dün gece büyük kızım ateşlendi. Başında sabahladım,  6 da yattım,  dolayısıyla sabah aşıya küçük kızımı götüremedim. Bende günü geçmesin diye öğlen götürdüm. Sağlık ocağındaki ebemiz neden geç geldiğimi sordu, söyledim. Aşı odasına aldı beni ve yanıma gelen arkadaşına " bunlarda böyle yok ateşlendik , yok hastayiz diye bahaneler uydurup aşıya gelmiyorlar" dedi. Bende kafami kaldırıp kadına baktım,  gülümseyip kivirdi , pandemi zamanı tabi herkes hasta oluyor dedi. Bilmediğim için soruyorum aşı illa neden sabah yapılmalı

8 Cevaplar

+1 oy
önce (6,283 puan) tarafından

mantiken asiralri eritiyorlar yani buzluktan cikiyir atiyirum bir pakette bes asi o paketi acip eritiyorlar bekleme suresi az. kan da oyle sabah kani alip ogleden sonra kurye ile gonderiyor saglik ocaklari.

+1

mantiksiz aciklamasi da salla basi al maasi memur kafasi sabahtan birkac saat de olsa calisayim sonra yan gelip yatayim kimseyle muhattap olmayim ilk bir iki saatde halledeyim islerimi  falan diye dusunuyorlardir

önce (2,676 puan) tarafından

Kanı biliyordum ama aşı konusunda bir fikrim olmayinca hanımefendiye bişey diyemedim. 6 ay aşısı olduk direk dolaptan çıkarıp yaptı. Biraz tatlı dilli olsa daha iyi olacak , elbette herseyin bir yapılış kuralı vardır diye düşündüm 

Geldiğimde oturuyordu aslinda ama dediğin gibi toplu açıyorlarsa bilemiycem, sagol canim bilgi için 😊

anladim canim . bizm basimiza geldi de ondan . asi kalmamis biz normalde ozelde dr muayenesine hem genel kntrole gdince asimizi da olup cikiyorduk .  hastanede asi kalmamis . saglik ocagini aradim sordum cikmisken evden simdi gelelim mi diye. kesin gelecekseniz yarin yeni paketi acicam eritip dedi sizede ayirayim dedi randevuyu verdi . ordan biliyorum.

-Reklam-
+1 oy
önce (4,022 puan) tarafından

Bununki aşıdan bağımsız saygısızlık. Randevu saati verdiyse vaktinde gidilmeli ama insanız aksilikler olabilir. Hakkı olabilecek tek şey vaktinde gelmeniz için uyarmaktır. 

Ben artık işini düzgün yapmayan insanlardan bıkmış durumdayım ya. Sabah bir meseleden çalışana yaptığınız saygısızlık diyorum şuursuzca yapmaya devam ediyor. Çoğu alışmış ceza görmedikçe sürüye uyarak yanlışa devam etmeye. Asıl hesabın sorulacağı vakti düşünen az maalesef. 

Aslında ondan beklediğim hareketler ama ben her zaman iyi niyetli düşünmeye çalıştım. Sürekli elestirip surat asıyor. Meslegi zor diye gecistirdim, yaşıda epey var. Diğer ebeler daha ılımlı yaklaşıyorlar. Degistirsem iyi olacak

önce (4,022 puan) tarafından

Beklentin gayet normal ne olursa olsun zor da olsa bunu yapması gerekiyor. Keyfi olmaz gülmeden söyler sorun olmaz ama bu şekilde söylememeli. Bence de sen yeterince sabretmişsin ne güzel artık imkan varsa değiştirebilirsin. 

0 oy
önce (1,302 puan) tarafından

Sabah yaptıklarını kim söyledi? Ben hep akşam yaptırıyorum salı günü esnek mesai. Her asimızı salı 6 an sonra yaptiirmisimdir. Her saat yapiyorlar. Bana deseydi neden geç gelsin diye sana ne derdim. Her işimizi açıklamak zorunda mıyız. Vur geç yani. Sizin ebe biraz işgüzarmis. Ben olsam sana ne ya. İşini yap derdim bir güzel buzerdim ağzını. Saglikcilara çok saygın var ama işini yapmayan insanlardan bıktım bende. Herkeste burun 5 karış. Herkes saygılı olsun işini yapsın hasta zamanında gelsin. Doktor baksın bu kadar. Ebelerin bu laf cümbüşü beni kahrediyor allahtanki bizim ebe benim arkadaşım

Sağlık ocağında mı? Ben başka bir semtte otururken işim olduğu zaman öğlen yaptırıyordum, burası neden boyle diye  merak ettim

Evet sağlık ocağı, salı esnek mesai burada. Sabah 10.30 akşam 6.30 çalışma saatleri. Eşimde gelsin diye her aşıyı salı akşam 6 an sonra yaptiirmisimdir hiç sabah yaptırmadım herhalde 

Bazıları böyle işgüzar okuyor gayet vuruyorlar. Aile hekimini değiştirin isterseniz bazı ebeler gıcık oluyor boyle

Aynen değiştiricem ama süresini bekliyorum,  teşekkürler 

0 oy
önce (13,760 puan) tarafından

verem aşısı dışında saat önemli değil.

sabah yapılırsa geceyr kalmadan çocukta atrş vs kendini belli ediyor. atıyprum3 te aşı oldu, eğer aşı ateş yapacaksa belki gece 3te yapacak ve sen belki de farketmeyeceksin, onun dışında saati farketmiyor. 

verem aşısında diğer aşılar gibi tekli paket değil. şişe açılınca bütün çocukları aşılamaları gerekiyor. açılan aşı 6 saat sonra mı ne bozuluyormuş. o yüzden 2 aylık bütün bebekleri aynı gün aynı saatte çağırıyorlar 

Verem aşısını bende duymuştum, zaten hep sabah götürürüm,  yalan borcum varmış gibi bahaneler uyduruyor demesine kızdım açıkçası. Uykusuzluktan gözlerim acıyor 

+1

o ebenin saçmalaması yoksa 3 te de gitsen yapılır hadi mesainin son 5 dk olmaz toplanırlar da son ana kadar yine yapılır. belki çay sigara yapacaktı, o saatte gitmen keyfini bozdu. bizimki istediğiniz saatte gelin diyor. 

0 oy
önce (1,716 puan) tarafından

Biz hep 5 gibi akşam esim gelince beraber gidiyoruz sabah yapılacak diye jir şart yok ama avantaji var ateşi falan çıkarsa gece değil gündüz cikar daha cok takip edebilirsiniz ya da sabah daha dinç olduğumuz için bebisin vucudu belki daha güzel kotarabilir aşıyı. Bir de şey duymuştum bazı sağlık ocaklarında uygun saklama koşulları olmadığı için sipariş veriyorlarmış dolapta belli kalma süresi varmis bozulabiliyormus. 

Biz burada aşısı eczaneye sipariş veriyoruz muhafazali Pakette doktorumuza götürüyoruz öyle pat diye gidince asi olmuyor 

önce (1,716 puan) tarafından

Bunların tamamının dışında ebe hanim terbiyesizlik etmiş ben olsam daha sert bir tavır takinir belki şikayet ederdim 

Cokta elle tutulur bir konu degil aslında,  kendi kabalığı.  Değiştiremezsem şikayet ederim belki 😄

Ayni günün ogleni bozulmaz heralde, diger yanındaki ebe arkadaş birsey demedi. Devlet has. vuruyor mu aşı 

0 oy
önce (731 puan) tarafından

Valla ben kızımda ateş yan etki falan yapacak olursa yatana kadar etkiyi atsın uyur kalırım korkusuyla hep sabah yaptırdım 

Öncekiler etki yapmadi inşallah bundada yan etki olmaz. Bende bu zamana kadar iki kızımda sabah yaptırmaya gayret ettim buda böyle oldu 

0 oy
önce (6,966 puan) tarafından

Bana sadece verem aşısı için sabahtan çağırdı onun haricinde genelde geç gittim bir sorun olmadı birşey demedi 

Önceki oturdugum semttede sizinki gibiydi. Burda hep sabah gel diye ısrar ediyor 

önce (6,966 puan) tarafından
+1

Gelebilirim gelemem saçmalıyorlar valla artık ya 

0 oy
önce (20,286 puan) tarafından

Terbiyesizlik yapmış. Aşının saati yok. Biz hep farklı saatlerde gittik. O yayilamamistir rahatını bozmussunuzdur. Ondan öyle diyodur

Banada öyle geldi, Allah meslegini seven dürüst insanlarla karşılaştırsın 

önce (20,286 puan) tarafından

Aminn

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 420 göst.
0 oy
10 cevap 294 göst.
4 Aralık 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 189 göst.