+1 oy
69 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,210 puan) tarafından

Merhaba kızlar,

Kızım 31 aylık 50 yi gecik kelimesi var 2 'li ve 3lu cümleler kuruyor ama biraz çekingen ve sessiz konuşuyor. Doktora gittik gayet normal olduğunu söyledi. 3 yaşında tekrar bakarız ilerleme olmazsa dil terapistine başlarız dedi. Ama ablam sürekli çocuk konuşmuyor diyip duruyor beni korkutuyor. Otizmli değil dimi diyip duruyor oda korktuğundan söylüyor ama . Gittik doktora kesinlikle otizmli olmadığını dil gelişiminde normal olduğunu söyledi. Beni de gerip korkutuyor. Sizin bebekler nasıldı bu yaşta çok mu geri bu anlattiklarima göre. 

2 Cevaplar

0 oy
önce (5,502 puan) tarafından

33 aylik oglum senin kizla aynı suan ama ilk cekingen gibi dursada alisinca atilgan oluyor her cocugun gelisimi farklidir bence üzme kendini stres yaptikca onlarda etkileniyor 

önce (2,210 puan) tarafından

Ben de zaten çekingen ve soğuk biriyim . Atılgan değilim 

önce (5,502 puan) tarafından

Cok takilma canim havalar isinsın bol bol.parka cikar ordaki cocuklarla.kaynasir oynamaya baslar cocugu olan  bir arkadasin varsa bir araya gelmeyi calisim benimki normalde kucagimdan inmez gittigim yerde ilk aglardi simdi ayak uyduruyor cocuklara 

-Reklam-
0 oy
önce (1,132 puan) tarafından

yeğenim 2 buçuk yaşında ve ikili cümle mecbur kalmadıkça kullanmıyor. her bebek farklıdır. kaldı ki az da olsa konuşuyorsa konuşuyor demektir. her sessiz sakin çocuk otizmli mi oluyor olsaydı ben de otistiktim kesin. sadece çekingendir bence. evde sürekli ikiniz kalıyorsanız sosyalleşmediğinden utangaç kalıyordur. 

dokotr iyi dediyse, ablanıza biraz sakin olmasını söyleyebilirsiniz

önce (2,210 puan) tarafından

Evet sadece ikimiziz. Biraz da ondan farkındayım. Oyun gruplarına götürmek istiyorum ama öyle bir yerde oturuyorum hicbir şey yok. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 96 göst.
+1 oy
3 cevap 45 göst.
0 oy
4 cevap 64 göst.
+1 oy
4 cevap 52 göst.
10 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Frtnzn (264 puan) tarafından soruldu

411,325 soru

12,381,885 cevap