+1 oy
232 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,255 puan) tarafından

Merhaba kızlar,

Kızım 31 aylık 50 yi gecik kelimesi var 2 'li ve 3lu cümleler kuruyor ama biraz çekingen ve sessiz konuşuyor. Doktora gittik gayet normal olduğunu söyledi. 3 yaşında tekrar bakarız ilerleme olmazsa dil terapistine başlarız dedi. Ama ablam sürekli çocuk konuşmuyor diyip duruyor beni korkutuyor. Otizmli değil dimi diyip duruyor oda korktuğundan söylüyor ama . Gittik doktora kesinlikle otizmli olmadığını dil gelişiminde normal olduğunu söyledi. Beni de gerip korkutuyor. Sizin bebekler nasıldı bu yaşta çok mu geri bu anlattiklarima göre. 

9 Cevaplar

+1 oy
önce (5,532 puan) tarafından

33 aylik oglum senin kizla aynı suan ama ilk cekingen gibi dursada alisinca atilgan oluyor her cocugun gelisimi farklidir bence üzme kendini stres yaptikca onlarda etkileniyor 

önce (2,255 puan) tarafından

Ben de zaten çekingen ve soğuk biriyim . Atılgan değilim 

önce (5,532 puan) tarafından

Cok takilma canim havalar isinsın bol bol.parka cikar ordaki cocuklarla.kaynasir oynamaya baslar cocugu olan  bir arkadasin varsa bir araya gelmeyi calisim benimki normalde kucagimdan inmez gittigim yerde ilk aglardi simdi ayak uyduruyor cocuklara 

-Reklam-
+1 oy
önce (1,171 puan) tarafından

yeğenim 2 buçuk yaşında ve ikili cümle mecbur kalmadıkça kullanmıyor. her bebek farklıdır. kaldı ki az da olsa konuşuyorsa konuşuyor demektir. her sessiz sakin çocuk otizmli mi oluyor olsaydı ben de otistiktim kesin. sadece çekingendir bence. evde sürekli ikiniz kalıyorsanız sosyalleşmediğinden utangaç kalıyordur. 

dokotr iyi dediyse, ablanıza biraz sakin olmasını söyleyebilirsiniz

Evet sadece ikimiziz. Biraz da ondan farkındayım. Oyun gruplarına götürmek istiyorum ama öyle bir yerde oturuyorum hicbir şey yok. 

+1 oy
önce (5 puan) tarafından

Korkma sakın bebek bu sonucta yavas yavas konusur merak etme benim oglan 2 yasinda fazla birsey konusmazdi icine kapanikti hareketliydi sadece simdi 3 yasinda bidir bidir susmak bilmez bide insanlari taklit ediyor bi gör :-D yani insanlarin dediklerine aldirma sakın anlattiklarina gore normal bir bebisin var sakın aldanma denilenleri masallah bebeklerimize neden bebek cunku okula gidene kadar bebek diyorum onlara kendilerini anlatamiyorlar pek ondan :)

Bence de normal. Ama böyle denilince de korkuyorum. Mesela bugün dışarı çıktık. Ooo soğuk deyip elini yumruk yapmış içine  üflüyor ısınsın diye. Bunu bile düşünebiliyor. Bence süper bir şey bu.

+1 oy
önce (1,310 puan) tarafından

Konuşup sohbet edebiliyoruz .maşallah ama sizinkide çok çok normal seviyede daha ne yapsın çocuk. O yaşta.

Ben de sohbet ediyorum. 2 li 3lu cümle olarak her şeyi anlatıyor dediğim gibi. Ama biraz çekingen ve sessiz konuşuyor sadace. Bir şey versen hemen teşekkür eder. Kendi bir şey yapınca teşekkür bekler. Biri gidince el sallar görüşürüz der. Daha bir sürü şey var bunun gibi. Ama işte en ufak şeyde de korkuyorum hemen.

+1 oy
önce (551 puan) tarafından

Kelimesi var ve ikili üçlü cümleler kuran bir çocuk iki buçuk yaşında üstelik sessiz çekingen olduğu için hemen nasıl otizmli oluyor? Otizm konusunda annelere fazlaca tedirginlik veriliyor diye düşünüyorum en yakinlarimiz dahi olsa.

Bana göre her anne çocuğunun hangi problemi hastalığı olursa olsun zaten az çok onu görür bı şüphelenir araştırır. Üstelik burda çekingenlik diyoruz bu birazcık karakter yapı meselesidir. Küçükken ben ortamlarda konuşmaya çok çekinen bir çocuktum çünkü annemde babamda öyle bir insan mesela onlara çekmişim. 

Ben oyleymisim ama oğlum öyle olmasın diye şimdi uğraşıyorum ama az çok bana benziyor gibi böyle biraz kırılgan duruyor :) Kizinizda bence tedirgin olacak bir durum yok canım belki daha çok ortama girerek arkadaş edinerek zamanla daha açılabilir. 

Ben de çekingen bir insanım. Benim kızım da çok mızmız narin bir çocuk. Kendi yapısında bir çocuk olunca oynar. Ama böyle bağıran oyuncağını elinden alıp vermeyen vurmaya çalışan bir çocuk olunca onu sevmiyor. Kendini de savunamıyor. Ben müdahale ediyorum 

önce (551 puan) tarafından

Çok normal canım çocuklarımız başka kime benzeyecek zaten. Bende kızın gibi olurdum ya  ağlardım napcagimi bilemezdim ya annemin yanına kacardim hemen ☺️ zamanla değişir yine canım senin desteginle de inşallah 😊

Insallah canim tesekkur ederim

+1 oy
önce (3,884 puan) tarafından

Kız gayet normal ne bekliyor yani daha 2 buçuk yaşında çocuk bülbül mu sakisin her çocuk aynı degildir gelişiminde farklıdır doğal olarak ablan öyle sorduğunda gayet normal konuşması doktordan iyi bilemezsin de kız benim komşumun kızı var 3 olacak nerdeyse hiç konuşamıyor tek kelimesi anne gelişim geriliği olduğunu söyledi doktor kabul bile etmiyor yanı senin kızın çok şükür ki kelimeleri varmış 

Ben takıntılı ve pimpirikliyim. Bir ara sosyal medya da sürekli otizmle ilgili videolar çıkıyordu ona takmıştım kafayı kızım küçüktü o zaman oturup ağlamıştım benim kızım da böyle diye sa.lak ben. Onları engelledim. ablam da böyle diyince daha çok takıntı yapıp korkuyorum. Ki ben bunun için doktora gittim öyle bir şey olmadığını gelişiminin normal olduğunu söyledi. 

önce (3,884 puan) tarafından

Canım otizm çok belirtileri var demekki ablan tam olarak bilmiyor bence otizmi ona detaylı bir şekilde anlat ve benim kızım böyle değil abla doktorda gayet sağlıklı dedi de 

+1 oy
önce (62 puan) tarafından

Benim oğlum dün kendi kendine bir diyalog oluşturdu 26 aylık merhaba amca ekmek alıcam al bakalım ham ham ham teşekkür ederim bay bay görüşürüz 😂 şak diye kaldım bence çocuklara bir anda geliyor böyle şeyler 

Maşallah ne güzel 

Otizm diye endişe etme sende insanlar hemen yapıştırıyor bir şey gördüğü zaman sizi öpüyorsa elinden tutuyorsa seninle oynuyorsa en önemlisi senin gibi bir pimrikli anne kötü doktora da götürmez doktoruna güven etraf kendini çok bilmiş sanıyor bu en yakının olsa dahi maalesef  bak benim oğlumda ne var biliyor musun bazen hatta çöpü zaman istediği şeyleri parmağıyla gösteriyor konuşmuyor ben anlamamış gibi onu konuşmaya teşvik ediyorum gösterme bana ne istediğini söyle diyorum yoksa hiç konuşmayıp tembellik yapacak kutuları istedi geçen bana söyle kutuları istiyorum de dedim söyledi öyle verdim  sende bu şekilde teşvik edebilirsin çocuklar bazen tembellik yapıyor konuşmakta onlara bir iş aslında :) 

Öpmeyi çok sevmez . Tokalaşmak için elimizi uzattığımız da öper alnına koyar kendini opturur. Beraber oyun kurar oynarız , bogusuruz. Boyama kitabını çok sever oyun hamuru . Kalemlerinin ucu bitince hemen açar. Doktorumuz iyi bir doktor özel hep ona gidiyoruz zaten. Ben çok takıntı yapıyorum bir de. Bezi de bırakmadı henüz. Denedik ama korktu ben de zorlandım erteledim biraz. Annem de bugün kazık kadar oldun ne bezi hala diyince modum düştü. Aman ne bileyim sanane demek lazım aslında ama ...

Kızın senin gibi bir anneye sahip olduğu için çok şanslı emin ol diğerlerine de he de geç 

0 oy
önce (2,051 puan) tarafından

İnsanların çok şey biliyor gibi her çocuğa otizmli mi demesinin saçmalığı...

Hep sosyal medyadan oluyor. Sürekli otizmle ilgili paylaşım yapılıyor oda ister istemez kiyas yapılıyor. 

önce (2,051 puan) tarafından

Benim oğlum da henüz ikili cümle kurmuyor. Ama tek tek 100 den fazla kelime biliyor. Ama benim ihmalim yüzünden konuşması gecikti. Kimsemiz yok ve doğum yaptım yeni. TV açtım mecbur kaldımm. Oğlu 3 yaşında konuşmaya başlayan biri bana çocuğun otizmli olmasın dedi sadece güldüm😁

0 oy
önce (17,446 puan) tarafından

6 yaşındaki kızım hala öyle. Bişey anlatacağı zaman utancından sessiz konuşuyor sonra ağlıyor 😁

Aslında bu çekingenlik yapı meselesi. Ben kaç yaşında kadınım hâlâ aynıyım. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 104 göst.
+1 oy
3 cevap 55 göst.
0 oy
4 cevap 69 göst.
+1 oy
4 cevap 63 göst.
10 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Frtnzn (264 puan) tarafından soruldu

411,873 soru

12,399,092 cevap