+2 oy
779 göst.
Diğer kategorisinde (28 puan) tarafından

Kızlar 6 Şubat 2023 te depremi yaşayan varmı aranızda şimdi durumlar nasıl 

35 Cevaplar

+6 oy
(7,406 puan) tarafından

En İyi Cevap

Herkes arkadaşa çıkışmış ama hassas davranmış hal hatır sormuş destek için yazmış yaşamış biri olarak yazıyorum hatırlamak için post açılmasına gerek yok zaten unutulmuyor i yaşayan insanın unutabileceği şey değildi 

(28 puan) tarafından

Aynen öyle cnm niyetimiz kimseyi üzmek yarasını deşmek değil yani hâl hatır sordum sadece inşallah herkeste normal hayatına dönmüştür depremde ölen herkesin de mekanı cennet olsun nurlar içinde yatsınlar Allah böyle bir felaketi bir daha yaşatmasın inşallah 

-Reklam-
+20 oy
(3,200 puan) tarafından

İki güne kalmaz bütün sayfa böyle postlarla dolacak, bence böyle postlar açmayın milletin yarasını deşmeyin 

(5,780 puan) tarafından
+2

Aynen öyle. Bu postun kime ne gibi faydası olacak? Daha çok yaralarını deşeceksiniz 

(2,604 puan) tarafından

Katılıyorum yasamamamiza rağmen o günün tarihi yaklaştıkça fenalasiyoruz birde yaşayan kişiler ne yaşar:( 

(3,002 puan) tarafından

Elbette kötü niyetli sormuyordur ama travmaları hortlatmanın kime ne faydası var. Kim bilir belki hâlâ düzenini kuramayan çok insan var, sormak yersiz olmuş bence de. 

+8 oy
(52,135 puan) tarafından

tam unutur gibi olurlarken kafa dağıtmaya buraya giriyorlarken tekrar tekrar hatirlatip uzmenin anlami yok Rabbim bir daha yasatmasin

(1,213 puan) tarafından

Aminnnn 🙏Rabbim cenneti ihsan eylesin.

(52,135 puan) tarafından

amin canim 

+4 oy
(5,780 puan) tarafından

Bence böyle postlar açıp daha çok yaralarını deşmeyin. Evet siz post açmasanızda onlar o günü tekrar yaşayacak ve hatırlayacaklar, ama en azından buraya girdikleri zaman kafa dağıtsınlar 

(44 puan) tarafından

Aynen öyle oluyor ben hala yatak odama gidip yatınca dolabın sallanması yatağın oynaması hepsi aklıma geliyor. Rüyalarımda hep deprem oluyor. Her banyoda hızlı çıkıyorum heran olacakmış gibi rahat olamıyorum 

(5,780 puan) tarafından

Yaşamadığım halde bende de oluyor 🥺yaşayanları düşünemiyorum Allah yardımcınız olsun inşallah 

(44 puan) tarafından

Allah razı olsun kardeşim ❤️ 

+3 oy
(2,829 puan) tarafından

Neden insanlara acısını hatırlatıp yazdırmak istiyorsunuz. Konu mu kalması post açacak

+1 oy
(13 puan) tarafından

Bende Kahramanmaraş ta yaşıyorum depremi yaşadık, arada yine sallanıyoruz her sallantıda aynı korku deprem durmayacak mı yaşadıklarımızı asla unutamayacağız 

+1 oy
(5,638 puan) tarafından

Van depremi yaşamış biri olarak bence arkadaşların yarasini desmiyelim uzulmesinler 

+1 oy
(7,406 puan) tarafından

Hataydaydım hala ordayım durumu böyle şuan gözünün gördüğü yer inşaat toz

image

image

image

(962 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun canım Hatay'da yaşam nasıl hâlâ depremin izleri var belli ama toparlandı mi yaşam nasil hastaneler vb?

(7,406 puan) tarafından

Çoğu yer açıldı işlerimizi görecek kadar var hastane okul vs yıkılmayan çok bina var hala onlar sıkıntı birde heryer böyle işte inşaat 

(962 puan) tarafından

Anladım canım cok teşekkür ederim 

+1 oy
(281 puan) tarafından

Yaşadım hem de 40 li bebeğimle . Şükür canlarimiz sağ Malatya'da yaşadım şuan da daha toki çıkmadı bize çarşı merkez hep inşaat çalışması her yer şantiye daha yıkılmayan binalar da var 

+1 oy
(788 puan) tarafından

Depremi yaşadım, Kahramanmaraş'ta. Hiçbir yakınımı kaybetmedim, evim hasar almadı. Ama buna rağmen konuşulduğunda hala gözlerim doluyor. Allah düşmanımın başına vermesin böyle birşeyi. Ben küçükken 99 depremini de yaşamıştım, yıllar sonra bunu da yaşadım. İlkini atlatamamıştım, bunu hiç atlatamam heralde. En ufak bir çıtırtı, en ufak bir uğultu deprem oluyormuş hissi yaşatıyor bende. Çocuğumu tek başına okula gönderirken aklım onda kalıyor. Bebeğimi beşiğinde bırakıp diğer odaya giderken aklım onda kalıyor. Yapıları ve şehrin genel durumunu sorarsanız ayaklandırmaya çalışıyorlar merkezi yerleri. Kuytu kenar yerlere pek önem veren yok. Hala molozlar yığılı duruyor. Kimseye sitem edemem çok büyük depremdi hangi şehire yetişsinler. Şimdi ege sallanıyor Rabbim yaşatmasın bir daha inşallah küçük küçük olup biter.

(972 puan) tarafından

Rabbim bir daha yaşatmasın egedeyim kac gündür gözüme uyku girmiyor kendimce planlar yapıyorum 4 çocuğum var her biri bi odada uyuyo o anda ne yaparım kime koşarım diye beynimi yiyorum hersey bi yana panik atak var bende o anda kitlenirmiyim kacar gidermiyim nasıl bir tepki veririm bilmiyorum 

(788 puan) tarafından

Bir ara bu depremi yaşamadan 1 yıl önce filan bende çok düşünürdüm çocuğum benimle aynı yatakta yatmasına rağmen geceleri gözüme uyku girmezdi. Deprem olursa ne yaparım nereye saklanırım çocuğumu nasıl korurum diye düşünmekten. O an insan kilitlenip kalıyor maalesef ne yataktan inip yaşam üçgeni oluşturabildim ne kaçıp gidebildim. Sadece eşim çocuğum birbirimize sarılıp yatakta durmasını bekledik ama bir türlü durmadı sonra kendimize gelip dışarı zor attık kapımız kapanmıştı arkasına ütü masası koymuştum devrilmiş açamadım ilk başta. Sizler şuan ufak ufak yaşarken önlem alabilirsiniz. Deprem çantası hazırlayın,  deprem anında odalardan çıkışı engelleyecek kapının açılmasına engel olacak şeyler varsa kaldırabilirsiniz, çocuklarınızla birlikte tatbikat yapabilirsiniz. Hatta imkanınız varsa çadır kurup dışarıda bile yatabilirsiniz. Allah ım sizlere yaşatmaz inşallah.

+1 oy
(2,807 puan) tarafından

Rabbim bir daha yaşatmasın hiçbir felaketi ülkemizden uzak tutsun 🤲🏻

0 oy
(44 puan) tarafından

Ben yaşadım cnm

0 oy
(583 puan) tarafından

Rabbim o günleri birdaha yaşatmasın unutmadık unutulacak gibi değil :( her an korku ile yaşıyorum. Malatya'da yaşadım felaketi Elazığ a taşındık Elazığ da Bingöl. Bekleniyor Malatya'da olanları hissediyorum tel kalamiyorm aartik evde eşim nöbetteyken gidiyorum aileme 

0 oy
(5,680 puan) tarafından

Rabbim yaşatmasin hamileydim 6 katta o merdivenlerden nasıl indiğimi asla unutmam 

(44 puan) tarafından

Bende binada tek kalarak 11.kattan indim cnm karanlıkta.. Esımı önden gönderdim birimiz ölürse birimiz kurtulsun diye o oglumu kucakladı ben kızımı sürükleyerek indirdim resmen 

(5,680 puan) tarafından

Rabbim birdaha yaşatmasın 

0 oy
(289 puan) tarafından

Ben malesf kizm zaten hiç unutamıyor hep aklnda o en kazdan nasıl çıktık nasl oldu bilmyrz demin eşimle bunu konuşuyorduk çok büyük şeyler atlatmisiz çok şükür bugunumuze 

0 oy
(71 puan) tarafından

Osmaniye de yaşadım ben depremi esimin memleketinde  tek başımaydim evim 7.kattaydi o günü dolapların kapanip açılmasını evden şangır şungur gelen sesleri asla unutmadım evden kusumu alıp 7 kattan o karanlıkta nasıl indim hiç hatırlamıyorum çok zor günlerdi hala depremin izleri orda devam.ediyo ben depremden sonra kendi memleketime taşındım geçen 6 şubatta annem kalmıştı yanımda şimdi yine annem gelecek kaç yıl geçerse geçsin unutulmayacak o can pazarı o çaresizlik 

0 oy
(1,035 puan) tarafından

2020 Elazığ depremini ve 6 Şubat Kahramanmaraş depremini yaşamış biri olarak söylüyorum Rabbim beterini yaşatmasın korusun vatanımızı milletimizi. Çok kötüydü her ikisi de ama Şubat depremi felaketti resmen hâlâ oturduğum yerde sallanıyorum gibi psikolojik olarak 

0 oy
(216 puan) tarafından

Maalesef yaşadık Rabbim bir daha göstermesin Şubat ayına girdik gireli her yerde yine karşıma deprem videoları çıkıyor ve uyuyamıyorum korkudan 

0 oy
(3,175 puan) tarafından

Allah göstermesin bidaha durmak bilmeyen sallanma ve hayla articalr devm ediyor , her an tetikte o korkuyu atlatmış sayılmayız berbat bir geceydi ,, 

0 oy
(1,103 puan) tarafından

Elbette o felaket günleri unutamam

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 233 göst.
27 Ekim 2022 Diğer kategorisinde A04 (16 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 305 göst.
5 Ocak 2024 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (3,175 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 128 göst.