+3 oy
1,034 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3,170 puan) tarafından

Şimdi kızlar benim bı arkadaşım domuz gribi olmuş. Gruba yazdı işte bizde yakalandık dikkat edin falan diye . Konuşurken bı arkadaş dedi ki iğne çok yakıyor demi ben zor yürüdüm. Bu grip olan arkadaşta ben vurdurmadim ki bütün hemşireler erkekti dedi . Sonra konu kaynadı gitti . Cokta dinine düşkün biri olduğu için sormak istiyorum ben dinde böyle bı ayrım yok diye biliyorum yanlışım varsa beni düzeltin. Yani ben kim denk gelirse ona muayenemi olur ignemi yaptırırım. Bu konuda bilgisi olan biri varsa beni aydınlatsın günah ta ben mi bilmiyorum 

40 Cevaplar

0 oy
(19,603 puan) tarafından

Dinen sakıncası yok diye biliyorum ama keşke seçme şansımız olsa geçen ben mamografi çektirdim seçme şansım olsa kesinlikle kadın seçerdim ama maalesef ultrasonda kime denk gelirsen hesabı oluyor 

-Reklam-
0 oy
(961 puan) tarafından

Dini açısını düşünmedim hiç. 

Erkek kadın farketmez hangisi denk gelirse

0 oy
(1,917 puan) tarafından

Seçme şansım varsa bende hemcinsimi seçerim ama yoksa el mahkum😐

0 oy
(8,364 puan) tarafından

Sağlık önemli tabi herşeyden önce ama imkan varken zorda kalmadıkça uygun değil diye biliyorum. Benim sancım vardı gittik erkek alttan muayane etmek istedi ben istemedim başka yere gittik birşeyler oldu o arada sonuçta geri o doktora muayene olmak durumda kaldım 

0 oy
(88 puan) tarafından

Eğer kadın doktor/hemşire var ise ilk tercih o olmalı. Yoksa erkek doktor/hemşire sorun değil dinimizde diye biliyorum ben. Böyle duymuştum. Tabi ki zorunlu da olsa erkek hemşireye doktora baktırmamak işlem yaptırmamak yine kişinin kendi tercihi. Kalben huzursuzluk yaşayabilir. Rahat hissetmeyebilir 

0 oy
(7,047 puan) tarafından

Benim spirali mi erkek Dr taktı😀yapacak bişey yok

0 oy
(321 puan) tarafından

Tıpta günah olmaz ayırt etmeyide yanliş bulurum yeminli insanlar hangi birimize yanlış gözle baksınlar ki hemde neden böyle yapsınlar sonuç olarak kol bacak neyse diğer yerlerde onlar için o cinsel birşey düşünmezler ki ben sırf kadın doktor yok diye bebeğini düşüren gördüm kadın doktor yada hemşire her zaman denk gelmeye bilir kim varsa ona muayene olurum yada ilacımı yaptırırım çıkarım 

0 oy
(1,823 puan) tarafından

Ben ilk doğumumda erkek doktor sayesinde sezeryandan kurtuldum kadın dıktor direk sezeryana alıyodu o ar erke doktor geldi konustular muayene etti kadın doktorlada tartıştı baya sonra git haftaya direk gel beni bul dedi kontrole gittim hazırlıklarını tamamla bu hafta bitmeden bebş gelir dedi o akşam doğum oldu 🤣 2ci doğumdada erken doğum riskim vardı yatış yaptık yine aynı erkek doktor geldi ne kadar uzatabilirsek okadar uzatıcaz dedi.ama erken olacağı kesin dedi ki 9 cü gün doğum oldu

0 oy
(1,441 puan) tarafından

Yani özellikle eğitim hastanelerinde kadına da alsan randevuyu bi gidiyorsun asistanı erkek o bakıyor ilgileniyor. Doktor konusunda bişey yapamıyorsun genelde ama hemşirede de kadın varken erkek olmasın bi zahmet ya

0 oy
(4,263 puan) tarafından

Hemsire olarak soruyosan ben ilçedeyim burda genel görüşten dolayı önce erkek Hemsire, kadın hastaya benden baska boşta hemsire yok ben yapayım mi diye soruyo, kadın hastanın verdiği cevaba göre, ama her yerde illa kadın ve erkek Hemsireli nöbet yazılıyo, hatta erkek hemsire, kadın hasta var sen yapar mısın iğneyi diye, kadın hemsireyle paslaşıyolar, kadın hemşireler de erkek hastaya aynı şekil,  doktor olarak kadın da olabilir erkekte imkanlar dahilinde tıpta günah yoktur 

0 oy
(2,103 puan) tarafından

Valla bende kadın olmasını isterim ama o an caresizsem mecbur muayne olurum 

0 oy
(2,896 puan) tarafından

Kadın Doğum olmadığı sürece ayırmam aklıma da gelmez ama secenegin yoksa yaptirirsiniz sağlık icin

0 oy
(13 puan) tarafından

Benim eşimde hemşire onlar günde kaç tane hasta görüyor çok saçma geliyor bana Arf niyetle yaklaşmanın mantığı ne 

0 oy
(17,669 puan) tarafından

İmkan varsa erkek ben de istemem. Özellikle fotoya iğne yapılacaksa bende yaptırmam. 

0 oy
(47 puan) tarafından

Evet ayırt ediyorum. Yaşadığım durumlar ve tecrübelerden de yola çıkarak erkek olsun istiyorum, doktor randevumu da hep erkek doktorlara alırım daha nazik ve kibarlar. Damar yolu vs. Onlarda da çok acıtmıyorlar

0 oy
(124 puan) tarafından

En doğru cevabı fetva hattını arayarak öğrenebilirsiniz burda herkes birşey söyler 

0 oy
(4,300 puan) tarafından

O zman doğum yaparken aniden erkek doktor girerse doğuma dogurmayacakmiymis yani sağlık açısından bir sakınca yok diye biliyorum 

0 oy
(144 puan) tarafından

Kim varsa o oluyor illaki ben yaptırmam demiyorum. Ama eşim yanimdaysa ve erkek varsa bayan hemşire yokmu diye muhakkak sorar ben kızıyorum genellikle ona kimse keyfiyete bana bakmıyor bende keyfiyeten kimseye açmıyorum sonuç olarak.

0 oy
(547 puan) tarafından

Hic yapmam ben

0 oy
(561 puan) tarafından

Hemşire ayrımı yapmıyorum. Sıram kime gelirse de randevu alacaksam kadın doktorlardan alıyorum. Kendimi daha iyi hissediyorum. 

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 1,458 göst.
0 oy
4 cevap 600 göst.
26 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 382 göst.
16 Mart 2023 Diğer kategorisinde LMihrace (7,894 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 958 göst.

Kategoriler