0 oy
67 göst.
önce Diğer kategorisinde (242 puan) tarafından

Sahura kalkıp su içtim ama niyeti unuttum kaza orucumu tutuyorum sabah namazına kalkınca aklıma geldi orucum kabul olurmu 

3 Cevaplar

+2 oy
önce (320 puan) tarafından

Imsaktan sonra nafile tutabilirsin ancak kaza için imsak atmadan niyet etmek şartı vardı. Ama sahura kalkmak bile niyettir, olur. Dil ile pekiştirme şartı aranmamıştır. 

önce (242 puan) tarafından

Ay İnşâAllah öyledir içimi sıkıntı kapladı nası yaptım nası unuttum niyeti 

Kız inşallah maşallah olmaz bunda fıkıh kesindir. Niyet kalple alınır, sahura kalkmak da niyettir. Dil ile tekrar aranmaz. Kaza orucun oluyor yani.

Eğer sahura kalkamasaydın, imsaktan önce niyet olmadığı için kaza değil, nafile oruç olurdu. İnce mesele. 

İnşâAllah demek suçmu bacım hep kullanıyorum bunu ben hocama da sordum İnşâAllah kelimesini kullandı günahmı sanki tövbe estağfurullah tamam teşekkür ederim cevabın için 

İnşallah da bir sıkıntı yok ki güzelim, kızmanıza da gerek yoktu.

Fıkıh meselesinde inşallah öyledir denmez. İnşallah gelecekte bir iş yapılacağı vakit kullanılır. Fıkıh meselesi çoktan belirlenmiş ve kati olan bir meseledir. İnşallah kabul olur diyebilirsiniz mesela. İnşallah orucumdur diye bir şey yok diye belirttim. 

Bu şekilde üzücü davranışlar yüzünden hiç kimseye cevap vermek istemiyorum, neden böyle sert çıkışasınız ki düşman değiliz…

Ben bir daha cevap vermem, siz de hocanıza sorarsınız. Olur biter… Durduk yere üzmeye lüzum yoktu. 

Estağfurullah kusura bakmayın birbirimizi yanlış anladık ben sizi kırmak istemedim aslında ben İnşâAllahı sizin dediğiniz anlamda dedim de farklı anlaşıldı 

-Reklam-
0 oy
önce (1,484 puan) tarafından

Sen o niyetle kalktığın için sözlü olarak niyet etmesen de olur zaten oruca niyetle kalkıp su içtin yani sıkıntı yok 🙂

+1

Cevap için çok teşekkür ederim 

0 oy
önce (10,495 puan) tarafından

Sen zaten oruç tutmak niyeti ile kalkıp sahur yaptın kalpten niyetin var ve öğlene kadar da niyet edebilirsin 

Cevap için teşekkür ederim 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 376 göst.
5 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Ashshhshs (995 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 187 göst.
4 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Sedaa. (118 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 185 göst.
25 Mart 2023 Diğer kategorisinde Serap2020. (635 puan) tarafından soruldu