+2 oy
257 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (243 puan) tarafından

2 yaşında kızım var işte az çok yiyo bizim yediklerimizden çokta iştahlı değil.Suan evde et türü yok .Ne yemek yapabilirim ?

13 Cevaplar

0 oy
önce (407 puan) tarafından

Kızına yapacaksan bi çorba ile makarna yeter. Genelde severler bunları. Benim dünden mercimek çorbam vardı, dün şehriye çorbası içtiği için bugün mercimek çorbası yanına da tavuk pilav yapıcam meze vs. bitti gitti akşam menüm :) 

önce (243 puan) tarafından

İçi dışı makarna oldu bişey yemiyo başka :) teşekkür ederim tavsiyeler icin

-Reklam-
0 oy
önce (681 puan) tarafından

Bizimki o yaşlarda sadece pilav, yayla çorbası, sade makarna yiyordu. Yanında yoğurt veriyordum. Şimdi 6 yaşına gelecek bizimkilerden zar zor yediriyorum. 

Öyle oluyo yayla çorbası yemesini çok istiyorum ama onu da yemiyor .biraz salçalı şeyleri seviyo sanirim

0 oy
önce (5,631 puan) tarafından

Ben corbalarini kemik suyu katarim. Yemeklere de katiyorum. Etli de olsa da etsiz de olsa. 

Pilav ve makarna yaparkende ilik suyu katiyorum. 

Corba ,pilav veya sebze yemegi yapabilirsiniz. Kurubaklagil de olur. Nohut,kurufasulye falan bunlarda besleyicidir. 

0 oy
önce (1,087 puan) tarafından

Havuçlu pirinç pilavı

Bulgurlu ıspanaklı yemek

Şehriye çorbası

Mercek çorbası

Börek

Biberli ekmek

Patates kızartması vs yapıyorum eşref saaatinde olunca da sebze yemekleri yiyo

Teşekkür ederim böyle biseyler yaparım bnde

Rica ederim kesinlikle havuçlu pilav ile ıspanaklı pilavı dene canım

İnşallah yer canım deniycem hangi tariften yaptinz acaba 

Kendimce 🤣

Havuçlu olanı tereyağı koy tencereye üzerine rendelediğin havucu ekle biraz rengi dönsün pirinç koy kızına göre tuzunu at suyunu ekle pişince kapat

Ispanaklı olan soğanı yağda kavur sonra salça koy domates salçası sonra ıspanak ve bulguru koy tuz at su ekle göz kararı bulgur pişince kapat

+1

Tamamdir teşekkür ederim

0 oy
önce (135,779 puan) tarafından

eriste yap pilav makarna yogurt patatesdeb kofte yap 

0 oy
önce (489 puan) tarafından

2 yaşında herşeyi yer kendinize ne yapıyorsanız onu yesin:) 

Keşke :)

0 oy
önce (1,284 puan) tarafından

Bende npacami sasiriyorum cocuk yzuunden 

0 oy
önce (2,729 puan) tarafından

Benimki haşlanmış hamur yemez makarna mantı falan eti de sevmez genelde sebze köfte patates kızartması yaparim

Patetes kizartmasini ayçiçek yağıyla mi yapiyorsunuz

0 oy
önce (1,065 puan) tarafından

Vallahi yemek çok secmiyor evlatlarım 

Ne guzeeel

0 oy
önce (697 puan) tarafından

Canım ligone adında takviye multiv8tamin surup var bana eczacim önerdi normalde argivit kullanıyordum oğluma.  Ligone da beta glukan var bağışıklık için gerekli ve çoklu vitamin takviyesi yanisira kullanımdan 5 yada 6 gün sonra oğlum gelip ağzıyla anne yemek istiyorum dedi corba icmezdi pilav yemezdi öğürürdü ne alsa ağzına oğlum şuan 2 yasinda 1 buçukta başlamıştım şuan pilav makarna bezelye meyveler salatalık domates direk salata haşlama tavuk lahana kavurma kek hepsinden yemeye başladı tıka basa olmasa yedi çok acikmadikca önüne yemek koymayın yemezler ağzına alır ikinci de kaçarlar.  Ligone öneririm dr a da sordum argivitten daha iyi demişti şimdi daha rahat kullanıyorum severek de kullanıyor oğlum.  Öneririm 

Teşekkür ederim öneriniz için doktora soracağım 

önce (697 puan) tarafından

Sor tabi canım ama güzel iştah açar ben memnun kaldım hala da kullanıyorum 2 yaş 

0 oy
önce (1,269 puan) tarafından

Mücver çorba yap canım 

Teşekkür ederim 

0 oy
önce (871 puan) tarafından

Makarna

Çorbanın her çeşitleri 

Köfte patates

Börek 

Fasulye çok sever pilava

Yani genelde ne yaparsam az da olsa yiyor çok şükür pek iştahlı değil ama idare ediyoruz 😏

0 oy
önce (2,268 puan) tarafından

Evde ne varsa o olur.

Çorbada olur 

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 410 göst.
0 oy
13 cevap 477 göst.
0 oy
4 cevap 181 göst.
19 Ocak 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Tatlibiranne (673 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 350 göst.
28 Eylül 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

411,925 soru

12,400,690 cevap

44,410 kullanıcı

Kategoriler

...