0 oy
187 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (226 puan) tarafından

24 yaşındayım 167 boyundayım bir tane kızım var 11 aylık.95 kiloyum doğum kilolarm da kaldı ne diyet yapıyorum ne spor.Ama  vücudum o kadar ağırlaştı ki ne yapacağımı şaşırdım.Diyete kaç defa başladım unuttum hiç bir azmim yok çünkü yemek yemek benim için can sıkıntısıni giderme boş vakti doldurma lütfen tavsiyenize ihtiyacım var nereden nasıl başlayabilirm? İştahım o kadar cokki abur cubur siz asla yapamam evde olmayınca moralim bozuluyor çayın yanına illaki Bir şeyim olacak diyetisyeni de denedim bir süre sonra sadık kalamiyorum

8 Cevaplar

+1 oy
(3,237 puan) tarafından

Bacım biz ne desek boştur herşey sende bitiyor, kendini tutman lazım 

(226 puan) tarafından

Ablamgil dil döke döke usandı bekarken de çocukken de hep öyleydim bir gün sadece bir gün istediğimi giymedim kilo yüzünden 

(6,427 puan) tarafından

dil dokmekle olmaz kendin idrak etmen lazim . 160 boyundayim 87 ile dogurdum ilk cocugu bi anda haffledim ben kendimi manken gibi kaldim saniyordum meger katana gibiymisim . kizimin 1 yas dogumgununde kendi resmimi gorunce sok oldum . demekki hep selfie tarzi cekinmisim . 1 yas digumgunu aksami resmen kendimden tiksindim ben bu olamam imkansiz dedim . o gunden sonra da daha kilo almaktansa ölmeyi tercih ederim. veridm kilomu . ve korudim. cikolata paketini kokladigim gunler de oldu. bir yiyecegi agzima alip cigneyip vigneyip

lezzetini kokusunu alip geri yutmadan tukurdugum zamanlar da oldu:) oyle boyle verdim 3 ayda 56 kiloya dustim yillardirda koruyorun. ikinciye hamile kaldi. . vogure bogure agladim ben kilo alamam diyie. dogurana kadar gunde uc dort saat spor yaptim artik ayak tabanlarim su topluyodu yuruyusten. kicim aciodu bisiklet surmekten kilo almamak icinbir dk dahi iturmadim . her frsatta soor. arti bir catal fazladan yemedim . bitekim almadim dogurdim ettim sukur eski halime 4 gunde geldim. o 4 gun bile bana iskenceydi.

yani bunu kendin idrak etmen lazim halinin farkina varman lazim tokat gibi carpmasi lazim  ben sismanim ve boyle olmak istemiyorum diyebilmen lazim

(226 puan) tarafından

Azmine hayran kaldım Maşallah Selfie cekinirim ben de hep onda bile gıdım yanaklarım şiş çıkıyor onu bile sevmiyorum insan dışarı çıkarken özenir özenmiyorum her türlü yakışmıyor bunu kendime anlatamıyorum 

(6,427 puan) tarafından

iste kafada bitiyir hersey . ilk once kendin ikna olman lazim

(1,341 puan) tarafından

Bende çok istedim 57 olmuştum ikincide 68 de kaldım bı tam o hedef yok  insan gerçekten isterse veriyo bekarkende çok kg almıştım artık tartilmiyordm bile kaç oldgmu bilmiyorm ama o halimi kimse ben sanmaz  çok istemekte yetmiyor cokkkkkkk istemek gerekiyor bir verrsen o teşvik ediyor verdikce 

-Reklam-
0 oy
(20,676 puan) tarafından

Sebzeyle başla canım sabah yumurta şekersiz çay bol su ve yürüyüş kendine deki ben başarmak istiyorum bu bi sağlıklı yaşam şekli diye kazı beynine zorluk değil kolaylık kazıki senin için kolay olsun 

(226 puan) tarafından

BAŞARMAK İSTİYORUM Allah'ım azim ver şu hayatta Bir şeyler başarmak istiyorum 

0 oy
(4,679 puan) tarafından

Boğazını tutman lazım 11 aylık kızın varmış yürümeye basladiginda peşinden giderken nefes nefese kalırsın daha çok yorulursun kızın için zayıflaman lazım 

(226 puan) tarafından

Dün 2 defa merdiven için Bebek Arabasıni kaldırdım bugün kollarım kalkmıyor vücudum o kadar tembellesmişki o kadar haklısın ki eşim de çok istiyor vermemi

(4,679 puan) tarafından

Kesinlikle eşin de istiyorsa ver, ilk önce sağlık ocağına git şekerin olabilir bende insülin direnci çıktı, sürekli yeme isteği vardı çayın yninda yerdim, yemek yerken doydugumu anlamazdim, dahiliye gittim insülin direncim çıktı ilaç verdi, şimdide diyetsiyen gidiyorum yavaş yavaş kilo veriyorum. 

(3 puan) tarafından

Merhaba ya bende de insülin çıktı ve çok yüksek hep yeme isteği hangi ilacı başladı doktorunuz

(4,679 puan) tarafından

Glifor canim ama ben kullanamadim midem maf oldu 2 hafta kullandim şimdi diyetisene gidiyorum yeme isteğim düzeldi 

(3 puan) tarafından

Banada glifor ver 5 yıldan beri veriyorlar asla kullanamadim midem pert ama 85 kilo oldum ikiz gebelik falan tekrar başladım glifora bu sefer mecbur günde 2 adet ama bintane kullaniyorum

(3 puan) tarafından

Yeme isteği nasıl düzeldi ya 23 buçuk olmuş insulinim

(4,679 puan) tarafından

@Ayazsibel benimde midem pert oldu, bende yarım kullandım sonra bıraktım. Şuan diyetteyim yemiyorum listeme uyuyorum galiba iş birazda kafada bitiyor. Ayrıca glifor kilo verdiriyor ve dikkat et yumurtalıkları iyi calistiyormuş 

(3 puan) tarafından

Evet öyle kafada bitiyor gerçekten ama diğer insanlara göre sürecimiz daha yıpratıcı olabiliyor bazen.evet glifor yumurtalıklarda calistiriyor

(4,679 puan) tarafından
+1

Evet ya canim tatlı istiyor yemiyorum tutuyorum kendimi.

(3 puan) tarafından

Allah yardımcımız olsun insaAllah 

0 oy
(1,417 puan) tarafından

Her şeyin başı kendine inanmak. Annemle konuşurken davetoyeme  "düğünüme kilolulari kabul etmiyorum yazidracagim" dedim. O da bunu kafaya bir taktı. Diyetisyene gitti, 30 kilo verdi. Artık ben ye aç kalma diyordum, kabul etmiyordu. Listesinde 2 dilim ekmek varsa 1 dilim yiyordu. Zayiflayacagin halini hayal et, motive olursun belki. 

(226 puan) tarafından

İnan ki edemiyorum bile göbek çevrem çok fazla sanki 6-7 aylık hamileyim en küçük bir işte tıkanıp kalıyorum bugün hastaydım canım bir şey istemedi inanır misin sırf yemek için yedim gittim marketten abur cubur aldim

(461 puan) tarafından

Yengemde böyle verdi senelerin üstüne oturmus kilolarını vala 

0 oy
(5,664 puan) tarafından

87 ile başladım şuan 85 84 arası gidip geliyom ama son bir kaç gündür saldım çok hastalandım ablam dedi ki çok kilo aldin önünde bir düğün var zayiflaman lazım bende başladım iki kişi bana çok kilo aldin derse elimden geleni yaparım sende yapabilirsin bence 

(226 puan) tarafından

Bizmkiler demekten usandı ben kendimden utanmaktan utandım.

0 oy
(1,291 puan) tarafından

Her şeyden önce kendi sağlığını düşünüp kendin için yapacaksın başka yolu yok 😉

0 oy
(6,017 puan) tarafından

Herhalde bnden başka kimse yapamaz diye düşünüyorum. Her gün şerbetli tatlı yapardım yapmasam eşimden getirmesini isterdim . Baktım can boğazdan gelir der gibi yerde yerdim .  Bı gün kuzenim şey demişti oda diyetteydi nasıl karar verdin dedim. Bana verdiği cevap 

Eşim ytakta bana sarılırken kilomdan dolayı sarilamadi  buda beni üzdü bayağı verdi ama 

Eve gelince öyle bı düşündüm aslında çok haklıydı ben evlenirken dal gibiydim kızım karnında 8 ay çalıştım yine hafiftim . Sonrası faciya. Bı gün kendime baktım gerçekten göbek falan var yani olmuyor   durmalisin  hediye dedim. Bu 15 gün falan oldu şeker ekmek çıktı hayatimdan hiç ekmek yemiyorum şeker koymuyorum cayima . Yapıyorum biseyler iki gündür Dukan birasi yapıyorum hafifledigimi hissettim gerçekten .  Ben çocukları bahane edip abur cubur poşet poşet alırdım az önce eşimle konuştum kart borcum hep abur cubur ...

Bunlar bizi hâlbuki biraz daha ölüme yaklaştırıyor gerek yok az yiyince daha huzurluyum artık 

Ay uzun oldu 

(226 puan) tarafından

Ay durumumuz o kadar benzer ki gerçekten en son ben de o duruma geldim 

0 oy
(1,341 puan) tarafından

Eve çok abur cubur alma kahve yanına basit şeyler al.hemen kahvaltı yapma kahve iç  limonlu su iç. Bebek arasına kat çocuğu yürü yiyom zatn deyip yatma yavaş yavaş bu bir anda alinmiyor kg kendini zorlamadan 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 160 göst.
0 oy
2 cevap 64 göst.
+1 oy
2 cevap 81 göst.

413,240 soru

12,441,722 cevap

46,004 kullanıcı

Kategoriler

...