+2 oy
194 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (702 puan) tarafından

Kizlar bana biraz fikir verir misiniz ? 

Çocuklarınıza tuvalet eğitimi için hangi ay başladınız süreç nasıl geçti?

İlk başladığınızda karambole beze yaptığı oldu mu yoksa nasıl önlemler aldınız mı, 

Adaptasyon suresi nasıl oldu ve nekadar süre sonunda anne çişim geldi deyip haber verdi ? 

tüm fikirlere açığım 27 aylık oğlum.  

14 Cevaplar

+2 oy
önce (5,537 puan) tarafından

Cocuk ne zaman hazirsa bence o zaman 3 e girince baslicam yazi bekliyorum

önce (702 puan) tarafından

Daha önce hiç denediniz mi 

önce (5,537 puan) tarafından

Denedim canim lazimliga oturmadi bile bir kez oturup tuvaletini yapsaydi devam edicektim ama yapmadi ustune surekli yapti bir kac gun sonrada usuttu hasta oldu sicakta daha iyi olur

-Reklam-
+2 oy
önce (424 puan) tarafından

Çocukta ne zaman belirtiler görürsen o zaman. Belirti olmadan başlamak eziyet olur

+1 oy

Eğitim sürecinde bez taksam yine başarılı olur muyum ? Malum hava soğuk yerlere yaparsa temizlemek de sorun ıslak kalırsa cocuk hasta olur . 

Allaha şükür ifade var ama yaptıktan sonra gelip söylüyor anne altimi değiştir diyor bazn yapıyor bazen yapmıcam diyor ama dik gidersek dik gidiyor kızmak zorlamak istemiyorum da bu konuda . Bu konuda benden korksun istemem.  Bu sefer ilerde korkudan yapar saklar yada altına yapmaya başlar 

önce (78 puan) tarafından

Kızarak kesinlikle değil ama dediğim gibi yazın rahat olursunuz hatta köyümüz varsa salın çayıra taaaa öğrenene kadar 

Biraz daha sabredelim bakalım odasına koydum lazimligi arada gidip oturuyor sandalye olarak 😀 . Hatırlatıyorum bak bu bunun için felan oyun icabı oturuyorum ama gerçeğe gelince topukluyor:)

önce (6,291 puan) tarafından

e bezi cikarmak amac zaten:) bezi cikarip birdaha omur billah yaslanipda alti bezlenecek duruma dusene kadar kullanmayacak yani egitimde bez olmaz

Asla kızma taraftarı değilim bu konularda bazen geriliyorum farketmesin diye baktım daha sinirlencem direk konuyu erteliyorum 1chafta  unutur tekrar başlarım.  Ona karşı nazik olmaya çalışıyorum ama neyse bakalım zamana bırakalım nolcak bakalım arada da şansımı deneyeyim belki boşluk buluruz ikna ederim oturmaya :) 

+1 oy

Oğlum 1 buçuk yaşındaydı birden kestim bahar temizliği öncesi yazındi. Kendimle birlikte götürüyordum alıştı Max 1 haftada. Ama geceleri bağlıyorum bu yaza geceleri de açacağım 

Bende bir buçuk yaşta tanıştırdım ama ocak ayiydi iki defa haber verdi sonra baktım soğuk ishale döndü yaza bıraktım sonra unuttu cocuk :(  

Kışın sizi zorlar havalar ısınmaya yakın başlamanız daha iyi olacaktır 

Mayıs haziran diyorum ama daha da dik davranır mi acaba nedense ters davranıyor bende geriliyorum ama kızıp korkutmak istemiyorum bu eğitim ona çok şey katacak genelde sakin zamanda yapmaya fırsat kolluyorm deniyorum olmazsa 1 hafta sonra tekrar yokluyorum onda travma yaratmak istemiyorum 2 yaş yüzünden mi bilmiyorum ama çok dik gidiyor yap de yapmıyor yapma de yapıyor.  

+1

Dediğim gibi oynayarak tuvaleti sevdirebilirsiniz yani ben yaptım belki doğru değildir ancak kendimle birlikte götürüyordum ben onu o şekilde daha çabuk adapte oldu

+1 oy
önce (10,496 puan) tarafından

Ben iki oğlumu da tam 27 aylıkken başladım. Küçük 1 haftada anladı büyük 2 3 hafta da öğrendi

+1 oy
önce (13,898 puan) tarafından

Annem gelmişti memleketten, Sürekli ilgilendi götürdüğü çişin gelince öyle dedi

Cıs geliyor diyordu ama yapıyordu

Baktık ilerleme olmadı bıraktık

Hazır değildir diye

Bir ay sonra falan açıyor dedi orası ben de enfeksiyon mu kaptı dedim hemen hastaneye götürdüm

Çişini yapamadı aldılar o zaman dedi oradaki doktor yapışıklık var Vajinal bölgesinde diye ertesi gün randevu aldık götürdük şükür ufak bir şeymiş hemen müdahaleyle açtılar

Ertesi gün kalktı tuvaletini istedi cıs yaptı aynı gün içinde kakasını da yaptı ben de bir daha bez bağlamadım öyle gitti

Gece de Kaldırmadım

İki aya kadar oldu tam tamamen öğrendi 31 aylik şimdi kızım

+1 oy
önce (145 puan) tarafından

3 yaşına 3 ay vardı bezden kestim . İlk başta 3 yaşında denedim başarılı olamadık iatemedi bende zorlamadım biraz ertelemiştim . 2023 kasım ayında bıraktırdım kızım şuan 4 yaşında 

+1 oy
önce (960 puan) tarafından

Benim oğlum 21 aylıkken bezden çok rahatsız oluyordu ama hem yenidoğan bebeğim vardı hemde kendisi çok hastalanıyordu o yüzden ben erteledim 3 yaşına 1 ay kala bıraktırdım hatta daha yeni 12 ocakta başladım öyle birden çözdüm konuştum hayır istemiyorum bezimi istiyorum dedi eğer bırakırsan ödül alırım dedim heyecanlandı markete götürdüm biraz istediği şeylerden aldım rüşvet verdim yani 😂ilk iki gün kaçırması çok oldu bazen unutuyordu bazen yetişemiyordu tutma refleksi olmadığı için ben deftere not tuttum ilk günler kolay geçsin diye yaptığı zamanı not aldım saat başı giriyordu nerdeyse saat başı gitmesine rağmen kaçırması da çok fazlaydı geceyi de birlikte bıraktırdım ilk 3.4 gün saat başına alarm koydum kaldırdım uyuyup kaldığım saatlerde altına kaçırmıştı ilk gün 3 kere tuvalete gitti 3 kere kaçırdı mesela gece 3.4 gün böyle yaptım sonra 2.3 saatte bir kaldırmaya başladım şimdi 3 hafta oldu herhalde bırakalı ne gece ne gündüz kaçırmıyor tuvalete girme süresi de uzadı 2 saate bir giriyor gündüz gece de yatarken giriyor sabah uyanana kadar girmiyor kaçırma da olmuyor 

Tavsiye verecek olursam 

İlk tavsiyem gece ile gündüzü beraber bıraktır baktın gece için erken gibine geliyorsa biraz daha bekle seni anlaması dediğini yapması önemli bu konu da 

İkinci olarak bazı çocuklar beze alıştığı için bırakmak istemiyor ödüllendirebilirsin biz tamamen kaçırmayı bıraktıktan sonra oyuncakcıya götürüp istediğini aldık böyle vaatlerde bulunabilirsin 

Gece eğitimi verirken alez çarşaf alez çarşaf şeklinde iki kat serersen gece kaçırınca hem sana hem çocuğa kolaylık olur ilk katı sıyırır atar ikinci de yatırısın 

Tuvalet saatini not tutma olayı da bana mantıklı geldi çünkü ben gece oğluma öyle kaldırdım gündüz de kendi unutursa saatine göre götürdüm sonra sonra tutmaya süreyi uzatmaya başladı bir 2.3 gün not tuttum ben 

Bol olarak atlet kilot almanı öneririm bende 8 tane vardı ama yetmedi annemi arayıp toptancıdan aldırdım 12 tane ilk zamanlar aşırı kaçırıyor bazı çocuklar yetişmiyor dolayısıyla 

Ama benim için en önemli olan geceyi de bıraktırmaktı iyiki bıraktırmışım gündüz bezi bırakıp gece bağlanan çocukta kafa karışıklığı oluyormuş tuvalet eğitimi uzun sürüyormuş ve gece altına kaçırma devam ediyormuş bi yaşa kadar 

Benim tecrübelerim bu yönde direk sormak istediğin soru olursa yardımcı olurum bıraktırma sürecine baya bi araştırma yaptım 

önce (960 puan) tarafından

Bi de ben lazımlık aldım oğlum ilk iki gün oturuyordu ama yapmıyordu sonra altına kaçırıyordu bende lazımlığı kaldırdım normal tuvalete götürdüm orada her seferinde yaptı belki lazımlık oturma pozisyonunda olduğu için yapamamıştır dedim klozet için apart alıp klozeti de öğreteceğim boş zamanında almayı düşünüyorum bunu biraz da deneye deneye bulman gerek çünkü ben oğluma sürekli lazımlık diye ısrar etsem belki kaçırma günü uzayacaktı biz bir hafta da bitirdik 2. Haftada Tamamen bitti kaçırma olayı 

0 oy
önce (1,607 puan) tarafından

Ben 2 yaş 3 aaylıkken öğretmiştim 

1- önce çocukta sinyal gördüm, k.ka yapacagı zaman anne bez demişti

2- tüm halıları kaldırdım ve bezi komple çıkardım  asla geri takmadım gece de dahil yataklara koltuklara alez taktım.

3- arabalı lazımlık aldım oturmayı cok sevdi, ilk gün 5 dakkada bir goturdum arada kaçırdığı oldu ama 1 haftada öğrendi tamamen

Sen sor ben cevaplarım

0 oy
önce (2,864 puan) tarafından

Iki oglumdada 26 aylikken basladkm 1 haftada alisti kolay gecti 1 haftada hic bez baglamadim hatta kucuk oglum 10 gunde alisti markete falan gitsek esim bagla dedi ne zamana kadar boyle olcak alisir sonra dedi yok baglamiycam dedim

0 oy
önce (303 puan) tarafından

Ben 1 buçuk yaşında öğretmeye çalıştım Yapamadım sonra biraz zamana bıraktım tam 2 yaşında 3 aylıktı başladım tuvaleti götürdüm devamlı gösterdim tekrardan anlattım dedim burda yapacaksin bez yok gibisin 3 gün Zor geçti Sonra alıştı şimdi 3 yaşında 4 e giricek kendi gidiyor yapıyor ve şimdi 23 aylık oğlum var prematüre bebek zor bı Bebek daha el gül bebek küçücuk bı görseniz milyon tipi Onu Nasıl eğitim vericem bilmiyorum hiç yaparmi yapmazmi kafam kucaliyo bazen yaza bekliyim başlasam Diyorum bakalım görecez senin ki 27 aylık tam Tuvalet eğitimi zamanı gibi ama 3 yaşa kadar zamanı var isterseniz bı deneyin ve söyleyin tekrarlayın Hep o aklı tutukca bırakır tuvalete götürun gösterin burda yapacaksin bezini gösterip burda yapmayacaksin gibisi anlatın 

önce (2,907 puan) tarafından

Çok çok erken başlamışsınız. Popo kaslarının gelişimini beklemeniz gerekiyor o yüzden 3 yaşa yakın başlayın deniyor. 1.5 yaşında bebeğin ıkınmasını nasıl beklediniz... Sonra ileride bir sürü bağırsak sıkıntısı yaşıyor erken tuvalete başlayan bebekler. Prematüre çocuğunuzun kas gelişimini bekleyin bence. 

önce (303 puan) tarafından

Evet 1 buçuk yaşında Söyledim olmadı dedim küçük az daha bekleyim diye bekledim tekrar başladım ve Ben Saglikocaginda doktorum la ve çocuk doktorumla görüştüm dedim dediler daha küçük en az 2 buçuk yaşında başlayabilirsiniz diye ben o civarı başladım Sonra alıştı söyledi ama benim prematüre bebeğim.var çok küçük Gibi milyon tipi bı görseniz dedim bu tuvalet eğitimi başlamicam çok küçük dedim ama Mart sonunda 2 yaşına giricek başlasam diyom yada tam 3 buçuk yaşındaykenmi başlasam Diyorum kararsız kaldım burda yorumlar da Okuyan annelere sesleniyorum prematüre bebeğiniz varmı aramızda varsa tuvalet eğitimi nasıl başladınız??

0 oy
önce (8,036 puan) tarafından

Ben 30 aylık başladım Aralık doğumlu olduğu için. Yazın doğsa direkt 24 aylık başlardım sıcak havada. Bence biraz havaların ısınmasını bekle ev ne kadar sıcakta olsa yaz gibi olmaz

0 oy
önce (2,907 puan) tarafından

33 aylıkken başladım Eylül ayına falan denk geldi. Sıcaktı gayet hava. Psikolojik sinyalleri alıyordum ama popo kaslarının gelişimi için 3 yaşına yakın başla dedi doktoru. 30 aydan önce deneme, biz yetişkinler bile zorlanıyoruz kakada bir de onun küçücük bedenini düşün dedi.

Burada 1.5 yaşında deneyenler okudum, üzücü. Bağırsak çok çok kıymetli bir organ ve boşaltım sistemi kritik bir sistem. İleride bağırsak hastalıkları yaşasın istemiyorsan kas gelişimini de bekle derim.

Bir de geceyi gündüzü aynı anda kes derim. Bolca alez al. Bir hafta uykusuz kalacaksın ama hepten kesmiş olacaksın ve çocuğun kafası da karışmayacak. 

0 oy
önce (4,482 puan) tarafından

Buyuk oglumu tam 27 aylikti biraktirdim. Ilk once gece bezlerine baktim kuru kalkiyodu zaten direk cikardim. Ne gece ne gunduz hic baglamadim bi daha. Aman disarda isemesin yok gece yataga salmasin yapmadim. Yaz oldugu icin bi tik daha kolay alisti. Her sivi tuketiminden yarim saat 40 dk sonra cise goturdum. Buyuk abdestinde de kendi oturdugunda yapiyodu o an. Sık gittigi icin problemde olmadi. Henuz basladiginizda esimin koyune gitmistik bag bahce hadi ucuralim cisimizi diye diye tam oturdu. Bence 2 yasinda bu fikir baslamali ve eger konusmasi da varsa en erken zamanda bitirilmeli. Geciktikce cocuklar inatlasiyo.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 150 göst.
23 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde Rumeysa0196 (1,536 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 55 göst.
+2 oy
2 cevap 58 göst.
0 oy
5 cevap 174 göst.
17 Aralık 2023 Diğer kategorisinde 2323 (2,171 puan) tarafından soruldu

412,042 soru

12,403,833 cevap

44,542 kullanıcı

Kategoriler

...