Benim oğlum 21 aylıkken bezden çok rahatsız oluyordu ama hem yenidoğan bebeğim vardı hemde kendisi çok hastalanıyordu o yüzden ben erteledim 3 yaşına 1 ay kala bıraktırdım hatta daha yeni 12 ocakta başladım öyle birden çözdüm konuştum hayır istemiyorum bezimi istiyorum dedi eğer bırakırsan ödül alırım dedim heyecanlandı markete götürdüm biraz istediği şeylerden aldım rüşvet verdim yani 😂ilk iki gün kaçırması çok oldu bazen unutuyordu bazen yetişemiyordu tutma refleksi olmadığı için ben deftere not tuttum ilk günler kolay geçsin diye yaptığı zamanı not aldım saat başı giriyordu nerdeyse saat başı gitmesine rağmen kaçırması da çok fazlaydı geceyi de birlikte bıraktırdım ilk 3.4 gün saat başına alarm koydum kaldırdım uyuyup kaldığım saatlerde altına kaçırmıştı ilk gün 3 kere tuvalete gitti 3 kere kaçırdı mesela gece 3.4 gün böyle yaptım sonra 2.3 saatte bir kaldırmaya başladım şimdi 3 hafta oldu herhalde bırakalı ne gece ne gündüz kaçırmıyor tuvalete girme süresi de uzadı 2 saate bir giriyor gündüz gece de yatarken giriyor sabah uyanana kadar girmiyor kaçırma da olmuyor
Tavsiye verecek olursam
İlk tavsiyem gece ile gündüzü beraber bıraktır baktın gece için erken gibine geliyorsa biraz daha bekle seni anlaması dediğini yapması önemli bu konu da
İkinci olarak bazı çocuklar beze alıştığı için bırakmak istemiyor ödüllendirebilirsin biz tamamen kaçırmayı bıraktıktan sonra oyuncakcıya götürüp istediğini aldık böyle vaatlerde bulunabilirsin
Gece eğitimi verirken alez çarşaf alez çarşaf şeklinde iki kat serersen gece kaçırınca hem sana hem çocuğa kolaylık olur ilk katı sıyırır atar ikinci de yatırısın
Tuvalet saatini not tutma olayı da bana mantıklı geldi çünkü ben gece oğluma öyle kaldırdım gündüz de kendi unutursa saatine göre götürdüm sonra sonra tutmaya süreyi uzatmaya başladı bir 2.3 gün not tuttum ben
Bol olarak atlet kilot almanı öneririm bende 8 tane vardı ama yetmedi annemi arayıp toptancıdan aldırdım 12 tane ilk zamanlar aşırı kaçırıyor bazı çocuklar yetişmiyor dolayısıyla
Ama benim için en önemli olan geceyi de bıraktırmaktı iyiki bıraktırmışım gündüz bezi bırakıp gece bağlanan çocukta kafa karışıklığı oluyormuş tuvalet eğitimi uzun sürüyormuş ve gece altına kaçırma devam ediyormuş bi yaşa kadar
Benim tecrübelerim bu yönde direk sormak istediğin soru olursa yardımcı olurum bıraktırma sürecine baya bi araştırma yaptım