+1 oy
204 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (735 puan) tarafından

Kızlar selamün aleyküm oğlum 18 aylık olacak kelimesi yetersiz gibi hissediyorum. Normal midir acaba kaynimin çocuğu var 4 yaşında konusmuyor normaldir geç konuşacak demişler bende korkuyorum oğlumda mı öyle olacak diye. Kelimeleri şunlar 

Baba, nennneenne(anne )  tete(teyze) , dede , nene , dada( dayı demek ) , duu(dur) , tutucu( tavuk çağırmak) , meyav, mö, a-a( maymun ) , beeeee(koyun) ,av(köpek ) 

Kapıyı kapat desem gidiyor kapatıyor kumanda telefon gırgır nerde desen getiriyor yani beni anlıyor farkındayım. Ama kelimesi az geldi bana. Norma mıdır 

11 Cevaplar

0 oy
önce (61 puan) tarafından

Benim oğlum 3 yaşında oda her şeyi anlıyor ama tam anlaşılır bir şekilde söylemeyior postlarimi okursa görürsün bence 18 aylık bı bebek icin normal diye düşünüyorum 

önce (735 puan) tarafından

Her çocuk farklıdır diyorlar da burda çok post okuyorum ve bebeğim kadar olanlarin kelimesi var o yüzden korktum bide ilk çocuk ondan. 

-Reklam-
0 oy
önce (1,091 puan) tarafından

Konuşması gayet iyi değil mi. Bayağı kelimesi varmış. 

Kelime bana az geldi. 4 ay oğlundan küçük yegnim var maşallah çok şey söylüyor ve yapıyor. Bana da tuhaf geldi. Normaldir dimi

önce (1,091 puan) tarafından

Gayet normal. Kıyaslama yapmak doğru değil ama. Gelişim süreci normal ilerlediği sürece neden onun kadar değil diye strese girmeye gerek yok. Algıları da açık bir bebek ve onunla bol bol konuşarak, zamanla daha iyi olacaktır. 

Kıyaslama değil ya 

Sadece oğlundan küçük ve konuştuğunu görünce maşallah. Şaşırdım bian. Ama her bebek aynı degilmis 

0 oy
önce (574 puan) tarafından

Bu konuyu bende çok merak ediyorum. Oğlumu yalnız büyütüyorum bu yüzden sürekli onunla ilgileniyorum içine kapanık olmasın kendini ifade edebilsin diye. Benimki 15 aylık baba- dede- mama- attım- ganga -hav hav -ap(aç) şimdi bebi demeye başladı bebek diyor heralde. Anneyi daha önce diyordu şuan demiyor niye bilmiyorum. Çok kitap okuyorum etkinlikler yapıyoruz evde sürekli ne yaparsam onu anlatiyorum simdi bunu yapıyorum bunun adı yumurta falan gibi kısa cümlelerle ifade etmeye çalışıyorum. Hatta konuşmayı seven ben artık konuşmaktan yoruldum 😅 

Ama çevremde bazı çocukları görünce veya duyunca bende tedirgin oluyorum kelime sayısı az diye. Onun haricinde bı sıkıntı yok ama algısı çok iyi komutları yerine getiriyor. Kitaplardaki etkinlikleri yapıyor. Bazen bizimle dalga bile geçiyor oynuyor ☺️ yapı gereği belkide geç konuşuyor olabilirler. Gereksiz yere evham yapıyor da olabiliriz. 🤷🏼‍♀️

Bana da öyle geldi ya. Sonuçta her bebeğin gelişimi aynı değil. Sağlıklı olsunlar da şimdilik bu kadar da olsun bksey olmaz.  Bide ilk olunca insan sürekli endişeli her konuda 😄

önce (574 puan) tarafından
+1

Kesinlikle canım. Hatta bugün birşey oldu ben oğlum hani sen bunu yapıyordun yapsana falan diyordum eşim kızdı en sonunda şu çocuğu bı rahat bırak sürekli birşeyler öğretmeye calisiyorsun gerekirse bazı şeyleri geç yapsın çocuğun bı sıkıntısı da yok zaten bı sal şu çocuğu diye 😅

0 oy
önce (4,314 puan) tarafından

2 yaşına yaklaştıkça kelimeler çoğalır ve anlaşılır olur. Bana kelimeleri yeterli geldi korkulacak bisey yok

Eşim de dedi az. Şimdiye kadar kelimeleri fazla olmalı koekrum bende 

önce (4,314 puan) tarafından

Aman şu erkekler herseyi çok biliyo 😄

😄😄😄

0 oy
önce (3,151 puan) tarafından

İlk oğluma göre ikincisinin de bana az geliyor kelimesi 18 aylık şuan , geee geee l bababaaaba buvv (su) annne av av mev telefon nerde kaşık getir çorabın nerde desem alır gelir gösterir dışarı çıkalım desek montunu bulur getir çocuk doktoruna sordum anca dedi daha ufak , ama abisi bu aylarda baya baya konusurud 2 li cümle kuruyirdu senli benli konuşur abisi akıcı konuşması var 

Hmm demek hepsi aynı değil. Ama abisi konuşsun bol bol onunla oda abisine baka baka konusuru 

önce (3,151 puan) tarafından

İşte abisi oynamıyor o bilmiyor o konuşmuyor diyo soyluyorm anlatiyorm yok inat ,, ben soyluyorm nesneleri h******seslerini taklit etsin diye yapıyor dışarda kedi görse mev der dün bana abisine kizayim diye sinirli sinirli bisiler geveliyordu ağzında parmağını sallıyordu kızıyordu konuşur inşallah hemencik 

0 oy
önce (13,802 puan) tarafından

doktor ortalama 20 kelimesi varsa iyi demişti bana 18.ay kontrolünde. 

O kadar yoktur ama bı 13-14 tane vardır oda hep yarım yamalak 

önce (13,802 puan) tarafından
+1

aynı nesneye hep aynı şeyi söylüyorsa yeterli. 

bebeğim ayakkabıya aııkkkı gibi bir şey söylüyor. ama hep ayakkabıya bunu diyor. 

0 oy
önce (1,308 puan) tarafından

18 aylık bir bebekte 15-20 kelime haznesi bekleniyor bir tık az ama endişe edilecek birşey değil daha sık konuşun öğretmek istediğiniz kelimeyi 40 kez tekrar edin gün içerisinde kolaylıkla öğrenir. Bu yöntemle haftada bir kelime çok rahat öğreniyorlar. Kitap okuyun bol bol ama düz okuma yapmayın gösterin işaret edin. Gerçek hayattan basit cümlelerle kelime tanıtın. Bak bu su, bak bu yumurta vs gibi 1 yaşta da 3-4 Kelime beklenir yani normal bir durumu. Sadece daha sık tekrar yapın. Gün içerisinde 1 saati aktivite saati olarak ayırın 

Zaten benle o tekiz evde. Sürekli konuşurum onunla daha fazla yapmam lazım o halde. Teşekkür ederim 😊 

0 oy
önce (3,563 puan) tarafından

Gayet iyi. 18 aylıkken kızımın 6 kelimesi vardı. Şuan 3 yaş 4 aylık. Bülbül gibi. Hiç susmuyor. 

Normal olmasına sevindim bian korkmuştum 

0 oy
önce (5,527 puan) tarafından

Gayet normal benim kızımda 19 aylık ne desen oda aynısıni söyler   maşallah çok  konuşkan ama benim kiz

Maşallah canım 

0 oy
önce (429 puan) tarafından

Bebeğim 18 aylık ıhh ıhh tan başka kelimesi olmayan ben posttan uzaklaşıyorum:(

Benim bebeğimde net bişey demiyor sadece baba yi net söylüyor diğerleri hep eksik tam anlatamiyor 

0 oy
önce (335 puan) tarafından

25 aylık kızım baba işe gitti abi araba gitti mama Park diyor ama mesela baba nereye gitti soruyorum ise ayrı ayrı kelimeleri birleştiriyor henüz 

Anaanne dede teyze dayı hala emmi abi anne baba bişey isteyecek ilgilenmiyoruz gelip istesin diye gelip dokunuyor şiiii şiiii anne baba der l

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 152 göst.
30 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Tokyo (158 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 123 göst.
11 Ekim 2024 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (3,151 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 118 göst.
12 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde mehal (778 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 172 göst.