+2 oy
147 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (335 puan) tarafından

Kızlar bahar gibi yaza doğru ikinci çocuk planlıyoruz ilk  oğlum 4 yaşında o biraz hazırlıksiz oldu nelere dikkat etmeliyim sağlık açısından olsun başka şeyler olsun önemli dediğiniz yorumlarınızı bekliyorum

7 Cevaplar

+1 oy
önce (1,064 puan) tarafından

Ben önce jinekolojiye gidip rutin kontrol yaptırdım. Bir sorun yok, kalabilirsiniz dedi doktor. Asit folik kullanmaya başladım. Yanına multüvitamin de yazdı. Öyle başladım. 

önce (335 puan) tarafından

Gittim canım sorun yok dedi multivitamin kullanmaya başladım son 1 ay önce folik asite baslayim diyorum ama zamanı iyi mi sence

önce (1,064 puan) tarafından

Evet bu şekilde gayet iyi. Hamileliğe ağustosta karar verdiniz diyelim, haziran-temmuz gibi asit foliğe başlarsınız.

+1

Anladım canım çok teşekkür ederim 

-Reklam-
+1 oy
önce (4,138 puan) tarafından

Folik asit kullanamaya başla 3 ay öncesinden. Düzenli su içme alışkanlığı edin. Bu ay oldu mu acaba diye sürekli düşünme. Ne zaman olursa olsun kısmet artık de.

Evet bi de öncesinde genel bi kontrolden geç.

önce (18,688 puan) tarafından

Folik asiti eczaneden alabilir miyiz benim kadın doğum doktoru vermişti kağıdı kaybettim ben 

Reçeteyle alınabilen iki tane folik asit bar acaba onlardan biri miydi?

Kendiniz de alabilirsiniz çünkü reçeteli olanların dozu normalden yüksek.

Broşür gibi bir şey vermişti takviye vitamin gibi 

Eczaneye de sorabilirsiniz en iyisi hangisi diye

Tamam canım teşekkür ederim sorayım.ben 

+1 oy
önce (177 puan) tarafından

Allah nasip ederse bende planlamaya başladım şuan sağlıklı beslenme surecine girdim bi üç ay devam edeceğim sonra kadın doguma kontrole gideceğim.Sağlıklı beslenmek kesinlikle kolaylastırıyor 

+1

Allah isteyen herkese hayırlısını nasip etsin inşallah doğru diyosun sağlıklı beslenmek şart bende cabaliycam bunun için teşekkür ederim kadın doğuma gittim ama tekrar giderim olmadı o dönem 

+1 oy
önce (11 puan) tarafından

Bende 5-6 aydır düşünmeye başladım ama daha olmadı hap ile korunuyordum son iki aydır adetlerim 13-14 gün gecikti 42 günde bir adet olmaya başladım yarın doktora gideceğim bakalım ne diyecek 

Allah inşallah sana da nasip etsin en kısa zamanda ben biraz şuna da inanırım herşeyin bı zamanı var ya o da zamanını bekliyordur bizler plan yapıyoruz ama Rabbimin bizim için planı başka olabilir 

önce (11 puan) tarafından

Amin isteyen herkese inşallah Ne zaman ki kafan rahat takmamaya başladığın zaman oluveriyor ilacı bıraktığımdan beri aceba bu ay oldu mu ddim hep gidip kontrollerimi olayım da gerisi Rabbime kalmış hayırlısından versin 

Ama benim ablamın olmuyor kontrol ettirdi kendini bir defa çatlatma iğnesi yaptırdı çok pahalı diye alamadı tekrar sorunu da yok ama olmuyor o çok istiyor 

Öyle tabi çok isteyince de kafaya takınca stresten yumurtlama etkileniyor bence ama dediğin gibi kafan rahatlayınca düzene giriyo ve oluyo 

+1 oy
önce (731 puan) tarafından

Kadın doğuma muayene oldum. Ketem e smear testi verdim. Sağlık ocağına sma testi verdik, 3 ay önceden folik asit kullanmaya başladım sonra çalışmalara başladık 😂

Ooo valla maşallah ya tam hazırlık 😊 ama testi sağlık ocağı dışında başka yere veriliyor mu genetik bölümü falan acaba ne kadar sürede çıktı sonuçlar 

2 ayda çıkar dediler de 15 günde falan çıktı. Sağlık ocağından direkt çıkıyor zaten e nabiza düşüyor. Eşten alıyorlar riskli çıkarsa kadından da alınıyor. Esiminkinde risk görülmedi falan yazıyordu ben vermedim o yüzden 

Bende aldım randevu ama tıbbi genetik bölümünden başka hastalıklara da baktiririm dedim gitmisken genetik eşime de aldım kendime de iyi ya çabuk cikiyomus bende 2 ay falan diye duymustum

İyi etmişsin canım baksınlar ne var ne yok :)

Aynen canım:)

0 oy

Bende istiyorum. Kan vitamin değerlerime baktırdım kadın doğuma muayene oldum çürük bir dişim var hamilelikte başıma bela olmasın diye dolgu yaptırdım. 

Ben hepsine her sene düzenli baktiriyorum şimdilik düzenli bir multivitamine başladım bakalım bı tekrar giderim kadın doğuma da dişlerim de çürük yok ama ona da bı gideyim ne olur ne olmaz dediğin gibi çürük zor ya 

0 oy
önce (368 puan) tarafından

KESİNLİKLE ÖNCE SMA VE DMD TARAMA TESTİ YAPTIRIN. ÜLKEMİZDE HER GÜN BİR DMDLİ BEBEK DOĞUYOR VE BİR DMD Lİ YAVRUMUZ ÖLÜYOR. kadın doğumdan smear yaptırın orda yapılacak şeyleri yaparlar zaten folik asit kullanmaya başlarsınız kan değerlerinize bakılır sağlıklı beslenmeye dikat edersiniz ama dediğim gibi dmd ölümcül kas hastalığı ve sma önlenebilir hastalıklar ben yandım sizde yanmayın 

Sma duymuştum ama dmd ilk defa duyuyorum tıbbi genetik bölümünden randevu aldım ona da bakarlar mi yoksa benim mi söylemem lazım biz sadece sma için ve vücudumuzdaki bütün genetik hastalıklar için gitcektik

Bir de çoğu kişi smear demiş ama 1 sene önce aldirmistim temizdi tekrar aldırmam gerekir mi 

önce (368 puan) tarafından

Smear her sene tekrarlanması gereken bir şey. Ve maalesef dmd hastalığı ben oğlumun hasta olduğunu öğrendik sonra öğrendim. Keşke önceden bilseydim biri gelip böyle böyle bir hastalık var deseydi ben önlemimi alırdım daha nisanliyken sma testi yaptım ama başıma dmd geldi genetik bölümüne gidin yaparlar 

Çok üzüldüm Allah şifa versin inşallah hepsini dikkate alicam çok teşekkür ederim 

İlgili sorular

+2 oy
4 cevap 174 göst.
19 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Baharcancaz (54 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 155 göst.
0 oy
3 cevap 82 göst.

411,893 soru

12,399,690 cevap

44,373 kullanıcı

Kategoriler