0 oy
130 göst.
Diğer kategorisinde (1,103 puan) tarafından

Kızlar bugün görümcemlere gittik 15 aylık oğlum var bir de 3 yaş oğlum var iki de kuzenleri var 3 ve 5 yaşındalar 15 aylık olan oğlum gittiğimizde uyuyordu uyandı etrafı izlemeye başladı çok gitmiyoruz bu arada ayda 1 kere belki gidiyoruzdur genelde kaynanamda buluşuruz ama 15 aylık oğlum uyanınca etrafı izledi durdu ne abisiyle ne kuzenleriyle oynadı yanına biri yaklaşsın hemen kucağıma çıkmaya çalıştı sonra çocuk odasına gittiler hep beraber diğerleri koşuştururlen oğlum oturmuş kendi başına oynuyordu daha sonra girmeye yakın onlarla beraber bağırmaya gülmeye başladı bir de görümcem sevmek isteyince hep ağladı kimse de durmadı hep bana gelmek istedi Oyun dışında acaba çok görmediği için mi böyle yapıyor babaannesi ve anannesine çok olmasa da yaklaşıyor kucaklarına gidiyor yani bunun nedeni nedir ya bi yere gidince genelde benim kucağımda duruyor beni göremeyince bazen deliriyor hatta adımları var fakat henüz yürümüyor o yüzden mi onlara katılamıyordur acaba 

5 Cevaplar

+1 oy
(442 puan) tarafından

Paranoyak olduk çıktık annelik işte takılma canım çok bı gariplik yok benim kızımda 15 aylık dün amcası geldi seninkinin aynı davranışlarını sergiledi 

(1,103 puan) tarafından

Ya kıyas yapmak istemiyorum ama ilk oğlum ikinci oğluma göre gelişiminde baya hızlıydı mesela 15 aylıkken 2 li 3 lü kelimeler kurardı anne topu at ya da baba gel gibi ama bu oğlum sadece attım gel gel diyor bir de yeni yeni mama diyor anne baba de dediğim de attım diyor gülüyor farkındayım bi sıkıntı yok gibi ama belki var mıdır diye de garip bi düşünce giriyor içime ama ilk oğluma aşırı ilgi gösterdim sürekli konuştum şarkılar söyledim 7/24 başında bekledim uyudu yanına yattım sevdim kalktı evin işini gücünü her şeyi bırakıp onunla ilgilendim oynadım ama ikinci de maalesef biraz daha yüküm arttığı için çok ilgilenemedim konuşamadım bile doğru düzgün belki o yüzdendir diyorum ama yine de kör şeytan işte aklıma fitne düşüyor 🥲😞

(442 puan) tarafından

Mesela benim ilk kızımda çok uysal ve sakindi ve algısı çok yüksek bı kızdı bir yaşında tüm kelimeleri söyler abartısız cümle kurardi  ama 15 aylık olan belirli kelimeler çok az büyük kızım gibi çok uzun sarıllamaz yanımda asla uyumaz çok hareketli fazla kucakda durmaz iki saniye çok sıkılır sadece emerken ne yalan söyleyeyim bende çok şüphelendim neden böyle diye ama arkadaşımın çocuğuda aynı öyle rahatladım kardeşler arasında bile dağlar kadar fark oluyor 

-Reklam-
0 oy
(2,149 puan) tarafından

Benimde oğlum öyle sosyal bir çocuk olsun istiyorum yabanci eve gidince kucagimdan inmiyor.3.5 yaşında 

(1,103 puan) tarafından

Benim büyük oğlum bu seneye kadar kuzenleriyle çok sık görüşüyordu deprem döneminde birlikte kaldık ondan önce de sürekli gelip gidiyorduk küçük oldukları için tek yeğen olduğu için halası sık gelip gidiyordu o yüzden alıştı herhalde ama ikinci oğlumda evden pek çıkmadık bi annemler bi kaynanamlar o yüzden mi neyse pek yaklaşmak istemiyor kimseye bir de büyük oğlum kıskanmasın diye küçük oğlumu herkes gizli gizli sevdi az ilgi gösterildi bi tek ben yakınlık kurduğum için belki böyle yapıyordur diyorum 

(2,149 puan) tarafından

Her çocuk gelişimi farklı öyle düşünmeyin ilk oglunuzla kıyaslamayın büyüdükçe çok değişiyorlar 

0 oy
(3,022 puan) tarafından

Tam istediğin çocuk kınıyımda başıma gelsin kızım başkasını görünce asla yanıma gelmezdi beni tanımazdı bile ya çok kötü hissediyordum aşırı sosyaldi kızım şimdi ikinciye hamileyim istiyorum ki bebeğim benim dışımda kimseye gitmesin 

(1,103 puan) tarafından

Tam ben işte benim ilk oğlumda beni hiç aramazdı ama kuzenleriyle ilgiliydi oynardı tabi o zaman sık buluşurduk deprem döneminde hep birlikte kaldık çocuk doğduğunda sürekli gelip gitme durumu oldu falan şimdi sürekli gitmek ister kuzenlerinin yanına ama ikinci oğlumla çok bi yere gidemedik biz ya annemler ya kaynanamlara gittik arada bir de oyun parkı avm falan ama ilk oğlumda hergün akşam nerdeyse dışarıda vakit geçirirdik sanırım bu yüzden ikinci oğlum biraz bana düşkün bir de ilk oğlum 21 aylıkken kardeşi doğdu herkes ilk oğlum kıskanmasın küçüğün aklı yetmiyor diye gizli gizli ya da az sevdiler bi tek ben tam anlamıyla sevip kokladım ilgilendim ondan da bana çok düşkün 

Bi yerde kötü de oluyor ya mesela bulaşık yıkıyorum hop bacaklarımın arasından asılıyor tuvalete giriyorum kapıyı kapadığım an çıldırmışcasına ağlıyor beş dk sigara içmeye balkona çıkıyorum babasına bırakıp sigara bitemeden balkon kapısını yumruklayıp ağlıyor 😂evet çok güzel ama yorucu ilk bebeğim olmuş olsaydı tadından yenmezdi ee iki tane olunca sıkıntı büyük oğlum gelip sarılsın radarları açıp hızlı hızlı emekleyerek geliyor oğlumu ittirip abisinin sarıldığı şekilde sarılıyor 😂

(3,022 puan) tarafından

Kesinlikle yorucudur buna eminim ama o yoğun duyguyu çök istiyorum annemde annem diye tuttursun😂 kayınvalidemler sürekli memlekette veya İstanbul’da okuyorlardı biz başka şehirde yaşıyorduk o zaman bile aşırı bağlıydı onlara kuzenlerini görünce asla gözü beni ve babasını görmezdi eşimde bende çok üzülüyorduk herhalde huyunda sosyalleşme vardı benim kızın ama şimdi öyle değil çok şükür bizi aşırı seviyor bağlı ta ki biri kapımızı çalmayana kadar 😂

0 oy
(2,879 puan) tarafından

Her insan bir olmaz. Bazısı sosyal bir kelebektir, bazısı kendi kabuğunda yaşar. Kızım 2 buçuk yaşında asla bir ortamda hemen sosyalleşmez, bir çocuk bağırsın ağlasın korkar sinirlenir ve bir daha yanına gitmez. Kardeşleri bırak ikizler bile birbirine benzemez ki

0 oy
(59 puan) tarafından

Gelişim pediyatri bölümüne goturebilirsin çok güzel muane ediyor Dr lar bence bir sorun görünmüyor ama yinede için rahat etsin benim oğlumda zor alisiyor 

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 41 göst.
0 oy
2 cevap 136 göst.
0 oy
1 cevap 86 göst.
+1 oy
7 cevap 246 göst.
12 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Seherl (890 puan) tarafından soruldu

413,722 soru

12,453,930 cevap