0 oy
1,466 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3,599 puan) tarafından

Ya Müge anlıda bir kadın var halasının oğlu ile evliymiş, gerçi çok duyuyorum orda öyle evlilikleri 

Bana çok tuhaf geliyor ya, benimde abimin cocuğu var biz onları kardeş diye büyütüyoruz büyüyüp te evlenmelerini asla düşünemiyorum bile.

Sizin bakış açınız ne ?

61 Cevaplar

+1 oy
(2,397 puan) tarafından

Ben de çok karşıyım, orta karadenizliyiz ve özellikle baba tarafım da çok hevesli. Neymiş el olacağına içinden olsun. Oysa ki onda daha çok sorun cikiyor. Dünyada bir sürü insan varken bir de dibindekinden dışarı cikmamak l. Dini olarak sorun yok diyen arkadaşlar; dini olarak eşinizin 2., 3. eşi almasında da sorun yok o zaman, ona da olabilir neden olmasın diyebilirsiniz. Dini olarak izin veriliyor diye tamamdır diyemiyorum işin biyolojik tarafı ve bana göre etik tarafı da var.

(3,599 puan) tarafından

Bende onu dedim işine gelmeyen din diyip cıkıyor işin içinden ozaman 2 3 evlensin kocaları 

Aslında içeride daha da cok sorun olur bence bir anlaşmazlıkta tüm aile karışır 

(2,397 puan) tarafından

Hayır mesela dini olarak erkeklerin sadece göbeği ve diz kapağı arası haram. O zaman sokakta erkekler üstü çıplak dolaşsın. Dinin izin verdiği her şeyi sonuna kadar kullanmak zorunda değiliz. Toplum yapısı ve sağlığa olan etkileri göz ardı ediliyor işlerine gelince 

-Reklam-
+1 oy
(5,440 puan) tarafından

Çok var evlenen bende pek doğru bulmuyorum benimde kızım var kuzenleriyle hep siz kardeşsiniz cansınız deriz bizim ailede komşu bile yakın sayılır kız verilmez akrabaya hiç verilmez hem kardeş sayılır hemde ileride anlaşmazlık olursa ayrılırlarsa aile bağları Zedelenir diye verilmez

+1 oy
(3,995 puan) tarafından

Bakış açım aşağılama ile hareket etme. Çoğu akrabam akrabamla evli. Gerçi son 10 senedir bu yok. En son akrabayla olan benim. Birbirimizi hiç görmedik çokta yakın da değiliz birbirinden alakasız illerdeydik, daha dedelerimizin babası amca cocugu. Aslaaaaaa evlenmem ben diyip hakaret bile ettiğim insanla evlendim. İyi ki evlenmisim bazen alin yazısı diye bir şey var inanmak gerekir. 

+1 oy
(830 puan) tarafından

Ben de öz kardeşle evleniyormus gibi tepki verenleri anlamıyorum beraber büyüme olayına gelince komşu çocuğuyla da berabr buyuyorsun ama onunla evlenince kimse tepki göstermiyor çok saçma bu kadar tepki yası ve cinsiyeti uygunsa anormal bir durum değil bence tek bir şey dışında o da çocukların engelli doğma ihtimali ortada aşk sevgi yoksa yabancıya gitmesin diye akraba tercih edilmemeli.

(3,599 puan) tarafından

Komşu cocuğuyla kuzen bir mi ?  Kan bağı denen bir şey var kardeşimin çocuğunu kendi cocugumdan ayırmam can ya bana ters 

(830 puan) tarafından

İşte sen ayirmiyosun ama onlar öz kardeş olmadığı için ilerde birbirlerine duygusal yakınlık besleyebiliyorlar tabi sağlık yönünden çok doğru değil ona bı şey diyemem ama buyukte konuşmamak lazım.

+1 oy
(21,553 puan) tarafından

Dinen sakıncası yok toplumca kabul görmüş. Benim annemle babam Hala oğlu Dayı kızı evliler. Ama ben kendi adıma ve kendi çocuklarım adına karşıyım hem genetik hastalıklar için hem de aile bağlarına zarar verdiğini düşünüyorum çocuğumu da bütün kuzenlerine abisisin veya ablan diyerek büyütüyorum 

+1 oy
(179 puan) tarafından

Bende amcanın oğlu ile evliyim ayıplanacak yada kötülenecek tarafı yok ayrıca hastalık diyorsunuz amcamın eşi ile hiçbir akrabalığı yok ama çocuğu hasta olarak dünyaya geldi bu onunla alakalı değil bence 

(2,397 puan) tarafından
+1

Ne demek alakalı degil, çekinik genlerin biraraya gelme ihtimali artıyor. Şu an resmen bilimsel bir duruma bence diyerek karşı çıkıyorsunuz. Akraba olmayanlarda hastalık olmaz denmiyorz akraba olanlarda hastalık riski daha çok deniyor.

(179 puan) tarafından

Bizim ailede çok akraba evliliği var çok şükür genetik hiçbir hastalık yok ayrıca evlenmeden önce bütün testleri yaptık eğer sorun çıkarsa tedavisi var çok şükür öyle bir sorun da çıkmadı 

(2,397 puan) tarafından

Yine de bence diyebileceğiniz kadar basit bir mesele değil. Size denk gelmemesi bunu göstermez 

+1 oy
(198 puan) tarafından

Büyük konuşma 

(3,599 puan) tarafından

Bu konuda Konuşurum. 

Asla kabul etmem onlar kardeş öyle şey olmaz bizde etrafımızda hiç yok 

+1 oy
(162,680 puan) tarafından

bi suru kuzenim var aslada es gozuyle ne baktim ne baktilar benim kuzenim bana kardestir beraber buyuduk ayni tabakdan yedik ictik oyle bisi ne biz ne cevremiz dusundu yok olmaz ben asla istemem aileler istese bjle ben asla kabul etmezdim

+1 oy
(8,100 puan) tarafından

Kuzenlerime asla başka gözle bakmadım çok şükür bana da bakan olmadı olsaydı bir daha görüşmemek tercihim olurdu. Bana ters öyle seyler ama nikah düşüyormuş yani dinen bir şey diyemiyorum ama kala kala kuzenime kalmadım 

+1 oy
(6,529 puan) tarafından

Biz kardes gibi buyutulduk birimiz düşse birimiz kaldirdi ondan bana ters kuzen evliligi bizde herkes farkli biriyle evli 

+1 oy
(206 puan) tarafından

Bende dayımın oğlu ile evliym kan uyuşmazlığı da var ilk kızımda bir sorun çıkmadı şimdi 34 haftalık gebeym fetal anomali tanısı koydular gelişim geriliği doktor genetik akraba evliliği olanlarda oluyor dedi postumu gören dua etsin kızımı sağ salim aliym kucağıma 

0 oy
(1,305 puan) tarafından

Önceden hep öyleymiş ananemin 4 tane çocuğu var 4u de kuzeniyle evli ben tabiki doğru bulmuyorum ama Önceden yapılmış şeyler şimdi yok denecek kadar az şimdi herkes kimi isterse onunla evleniyor önceden aileler karar veriyordu o yüzden de kuzen evlilikleri vardı 

(3,599 puan) tarafından

Evet eskiden olabilir aman inşallah ta biter ben hiiç düşünemiyorum bile böyle bir şeyi

0 oy
(1,099 puan) tarafından

Bana hiç hoş gelmiyor. Allah'ım başıma vermesin, kınamıyorum da kimseyi, ama.. Neyse daha fazla bişey demek istemiyorum. 

(3,599 puan) tarafından

Yani bencede öyle kardeş bence zaten 

0 oy
(10,890 puan) tarafından

Ben akraba evliliğini sevmiyorum kuzenim bide başka akrabalarımda evlenmek istedi ama ben kabul etmedim  yaş aldık büyüdük şimdi düşündüğünde aklıma yatıyo yabancıyla olacağına bildiğin biriyle çocuğumun evlenmesi daha mantıklı geliyor hele birbirlerini sevip aşık olarak evlenirlerse çok sevinirim 

Yabancı biriyle evlenmelerine karşı değilim bu arada

(3,599 puan) tarafından

Bilmiyorum herkesin düşüncesi farklı bir de genetik hastalık kısmı var

(10,890 puan) tarafından

Benim çevremde çok var akraba evliliği  ama hiç doğuştan yada kalıcı genetik hastalığı görmedim

0 oy
(923 puan) tarafından

Ah ah maalesef bizde de var aman iyi kız yabancıya gitmesin kafası. Abim kuzeni almadı diye tüm sülale birbirine girdi te lise zamanı dönüyo bide bu muhabbet düşün. 

(3,599 puan) tarafından

Bilmiyorum ya anlayamıyorum neden karışırlar ki mutsuzluğa itiyorlar insanları 

0 oy
(3,772 puan) tarafından

Halasının oğlu değil canım öyle olsa normal zaten evlenebilir derim ama kuzeninin eski eşiyle evlenmiş adam 40 kendi 20 yaşında 

(3,599 puan) tarafından

Ayşegül vardı ben perşembe günkü yayını izliyorum şimdi onu diyorum hala oğlu 

(3,772 puan) tarafından

Haa bende sabahki olaydan bahsediyorsun sandım

0 oy
tarafından

Ben evlendim çok pişmanım asla asla olmaz bizimkiler istedi diye evlendim 

(3,599 puan) tarafından

Birde kaynanan halan teyzen vs oluyor sorun olunca tüm aile birbirine girer 

tarafından

Kesinlikle ve illa oluyor ne kadar iyi olsanda

0 oy
(2,059 puan) tarafından

Amca kızı, dayı kızı, hala kızı ve teyze kızı ve yenge, yani kardeş zevcesi (Zirahm-i mahrem) değildir. Yani bu beş kadın, yabancı demektir. Bu beş kadın yabancı olduğundan, bunlarla evlenmek caizdir. Fakat, bunlardan ilk dördü ile evlenmek tenzihen mekruhtur.

Hiç doğru bulmuyorum gönülleri kimi isterse o olayına aşırı karşıyım zaten ensest ilişkiler ülkemizde bu sebeplerden çoğalıyor ona nikah düşer buna nikâh düşer. Kimse demiyor ki gen aktarım diiye brisey var akraba evliliğinden bir sürü engel teşkil edecek durumları hepimiz biliyoruz. 

(3,599 puan) tarafından

Ya evet işine gelmeyen zaten dini katıyor haklı cıkmaya çalışıyor da biraz da mantık işte nebiliyim ya karışık 

(53 puan) tarafından

Bence ensest iliskisinin artması akraba evliliğinden kaynaklanmıyor eskiden daha fazla akraba evliliği vardı. Bu pis dusuncelerin olması bizim dinden ahlaktan uzaklaşıp tamamen batıya yonelmemizden kaynaklanıyor. LGBT diye bir lanet var mesela herşeyi mubah görüyor. İzlediğimuz diziler hep aile içi sapıklığı normalleşiyor. Çocukların oynadığı oyuncaklara izledikleri cizgifilmlere kadar düştüler. Bence akraba evliliklerine saracagimiza bu düzene kafamıza sokmaya çalıştıkları bu pisliğe dizilere carpisalim 

(2,059 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Sapkinligin bir nedeni yok ki bir sürü sebebi var. Diziler vs tercih meselesi istemezsen kapatirsin bu kadar basit. Burda dizi tartismiyoruz akraba evliliğini tartışıyoruz. Dizi sorulursa ona da kafa yorariz. Bence siz hiç normalleştirmeyin akraba evliliğini.  Benim eşimin tarafında küçücük bir köyde yasiyolarmis herkes birbiriyle akraba toplam 3 tane soy adı var yüzlerce hane olmasına rağmen. Biz kuzenlerimizke vs kardeş gibi büyütüldük akraba evliliği normal ailelerde kuzenine kötü gözle baktığını düşün. Bu da gayet ensest bir ilişki demek. 25 sene abi dediğin kişiyle sonra evlenmek sana sağlıklı geliyorsa bu senin fikrin. Bana göre normal değil ve ensest. Soybagi diye birşey var soy aktarımı diye birşey var. Uzmanlar bağırıyor bas bas akraba evliliği yapmayın genetik hastalıklar sebepli diye. Amcasının kızı teyzesinin oğluyla sırf dışarı gitmesin diye zorla evlendirilen insanlar var. Dinimizce de tenzihen mekruhtur. Suan konumuz akraba evliliği üzerine çarpışmak dizi değil. Televizyonun zararlarini tartışmaya gerek bile yok 

0 oy
(6,450 puan) tarafından

Banada biraz ters geliyor ama yormlara bakıyorum da millet abartmayı çok seviyor yok midem bulandı yok şöyle böyle abartmayın yaa tıp ilerledi hastalıklı genleri bulup hal edebiliyorlar başkalarının hayatından bize ne

(3,599 puan) tarafından

Ya ona bize ne buna bize ne diye diye her şey normalleşti işte 

(6,450 puan) tarafından

Alakası yok o bahsettiğin çok eskiden millet malımız yabancıya gitmesin diye idi hem dinende sakıncası yok ki efendimizin amcasının oğlu damadı olmadı mı ? Şimdi neden böyle bişey söyleme hakkımız olabiliyor ki, şimdi ki zamanda akraba evliliği baya azaldı eskiye nazaran. 

(3,599 puan) tarafından

O zaman dinen 4 eş de olabilir neden evlenmiyorlar dimi ama  

(6,450 puan) tarafından

ahahahah evet var ama cenabı hak kur an da biri ile evlenmenin daha iyi olduğu belirtmiş, şimdi konuyu nasıl buraya getirdin anlamış değilim dine saldırmak yerine sadece bir kısmı almak yerine iyice araştır güzelim ☺️ 

0 oy
(9,870 puan) tarafından

Benim de çevremde var bence de olmamalı

(3,599 puan) tarafından

Katılıyorum 

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 486 göst.
15 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 432 göst.
14 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde ...Hilal... (222 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 510 göst.
27 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Amine su (3,419 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,453,020 soru

23,852,262 cevap

319,937 kullanıcı

...