+1 oy
526 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (892 puan) tarafından

Hanımlar merhaba, bugün komşumla bir olay konusunda celistik ve gerçekten kötü hissettim, lütfen siz de kendi fikirlerinizi belirtin. Kendisi annem yaşında fakat yaşı çok büyük değil, az çok anlasabiliyoruz. O biraz daha yaşından kaynaklı herhalde ataerkil bir düşünce yapısına sahip ve öyle bir aileden geliyor. Ben severim kendisini bu arada. Sabah mesaj attım abla bugün bime hiç uğradın mi diye süpürge gelmiş oyuncak süpürge, araz için alacağım, gözüne çarptı mi dedim? O da arayıp sanki çok büyük bir kabahat islemisim gibi erkek çocuğuna oyuncak süpürge mi alacaksin?  Saçmalama, devir çok farklı bir devir. Büyüyünce işte farklı hissedebilir ( trans bir birey olabilir) gibi  imalarda bulundu. Ben de ona sorumluluk aldiriyorum, ben evi süpürurken sürekli peşimde dolanıyor o da süpürmek istiyor , hem öğreniyor hem de eğleniyor dedim. Eğer farklı bir birey olacaksa da bu süpürge yüzünden olmaz , teknolojiden uzak tutmak lazım süpürgeden değil gibisinden cümleler kurdum ama kızlar içime çok oturdu bu durum. Bizim eslerimiz de çok farklı benim eşim her türlü ev işi yapar onun eşi ( kendisinin söylediği kadarıyla) hemen hiçbir şey yapmazmis. Düşüncelerimiz farklı diye bir şey demedim çünkü biz böyle konulara pek girmiyoruz . Normal komşu ilişkisi işte. Neyse bu süpürge karakter meselesini etkiler mi ya? Yani arazın ev işlerine yatkınlığı ilerde karakterini etkiler mi? 

Cahil değilim, biliyorum her şeyin farkındayım fakat insanların bu konu hakkındaki düşüncelerini merak ediyorum. Derdim pohpohlanmak da değil , şimdiden teşekkür ederim. 

33 Cevaplar

0 oy
önce (204 puan) tarafından

Süpürge makinesiyle büyüyen oğlum 🙄😏

önce (892 puan) tarafından

Benimki de çok sever de garibimi trans ilan ettiler 😂

önce (204 puan) tarafından

Amaan takmayın o öyle görmüş ya öyle zannediyor eski kafa diyelim 😏

-Reklam-
0 oy
önce (57 puan) tarafından

Bugün aynısı benimde başıma geldi komşuma aldircâktm oda aman bir sürü oyuncağı var süpürgeyi napacak erkek çocuğu dedi bende evde süpürge yaparken elimden cekiyor oda süpürür oynar dedim maalesef erkek çocuğu olunca bu tarz şeyleri ters görüyorlar temizlik bir tek kadınlara mi ben oğluma gelecegin kadir ezildisi diyorum

0 oy
önce (90 puan) tarafından

Canım kendi eşinde sana yardım eden biriymiş. Ne yani trans birey mi eşin ? Tabiki hayır. Seninde dediğin gibi bu ataerkil düşünce yapısı. Çok yanlış. Onlar alışmış erkeğine hizmet etmekten başka bir işe yaramayan kadın modeline 😁 

0 oy
önce (1,597 puan) tarafından

Benimde oglum evi supurmeme musade etmiyordu iste kapatip duruyordu supurgeyi

Bende ogluma oyincak dyson aldim. Bence erkek kadin isleri kadin da ufak tefek  tamir isi vb isleri yapabilmeli. Eger  karsi tarafin dusuncesi sizi rahatsiz ederse mesafe koyarsiniz

0 oy
önce (319 puan) tarafından

Senin komşu benim kaynana sende ben 😄

Daha birsey demek istemiyorum ben saldim

0 oy
önce (2,138 puan) tarafından

Benim bir sürü erkek arkadaşım var hepsi yemeğini temizliğini kendisi yapıyor.

Ve yaptıkları yemek sunumları vs de gerçekten şef düzeyinde.

Trans falan değiller

Yönelimleri de yine karşı cinse 

Ama son derece seçiciler nefes alsın kafasında değiller. 

Abla da kötü düşünmemiş ama ev işi yapanin yönelimi değişmiyor...

0 oy
önce (464 puan) tarafından

Benım eşimin en sevdıgı şey evi süpürmek  yoksa benım eşim    erkek mi değil yoksa 🤣

0 oy
önce (660 puan) tarafından

Canım 

1  o onun fikri onu ilgilendirir 

2 cahille sohbete girme akıl yaşta değil baştadır 

3 herkes herzaman çok bilir zaten o herkes de kendini iyi biliyor !

4 seni tebrik ediyorum oğlunu iyi yetiştirmeye çalışıyorsun bu çok güzel.  İlerde ortama gircek yada evlenecek baba olcak rol model olcak . Hicbisey bilmese insanlar demez mi ananın eline de mi hiç bakmadın iki yumurta kırıp döktüğünü temizleyemiyorsun der yuh çeker.  Hayat acimas8z insanlar çok acımasız.  Eğitmeye öğretmeye çalışman güzel bisey tebrik ediyorum.  O kadına bu konuda nokta dahi koymam . O bile fazla . 

Ben oğlum 2 yasinda babası ne yaparsa oda yapar.  Sofrayı kurar kaldırır babası oda anne yardim etcem der alır eline bi tabak ekmek ne geçerse toplar evi supururum süpürgeyi ittirir anne yatdim edicem diye . Bunlar güzel şeyler eşini de tebrik ediyorum maşallah işlere yardim etmek çok güzel bisey . Evde kadını köle gibi kullanan adam değildir benim gözümde. Esi artık bitkin haldeyken  Fırsatı varken vakti varken eşine destek çıkan erkek varya o erkek değil adamdır en iyi babadır gözümde.  Sevginizde merhametiniz de empatinizde galiba karşılıklı o evde büyüyen çocuk da cömert eli açık ahlaklı,  yardımsever ve sabırlı olması muhtemeldir. İnşallah  ❤️. 

Sizin düşünceleriniz önemli benim yada başkalarının nededigi asla önemli değil.  Gelecekte yetişen o çocuktan siz sorumlusunuz iyi yada kötü oyuzden sizin kurallariniz sizin kararlarınız gerisi balon havasi indirin gitsin  😀

0 oy
önce (287 puan) tarafından

Benim bir akrabam var 3 oğlu vardı yaşları baya büyüktü  eşiyle beraber evde 4 erkek kadın yetişemiyordu bunların temizliğine düzene birde pinti titiz bişeydi kolay kolay beğenmezdi bişey kızı sonradan oldu ee kız olana kadar diğerleri değil ama ikinci oğlu her işine yardım ederdi halı yıkardı cam silerdi bulaşık makinesini boşaltıp düzlerdi evi süpürürdü her işi yapardı annesine şimdi evli çocuğu var hiçte öyle değişik tavırları yoktu yani normal erkekti sonra da gider arkadaşlarıyla maç yapardı gezerdi çevremizdeki kimsede öyle bişey demezdi tam tersi takdir ederdik annesine yardım ediyor diye komşun saçmalamış devir eski devir gibi eskiden de her türlü pislik vardı ama gün yüzüne çıkmıyordu teknoloji yoktu böyle duymuyorduk üstü kapanıyordu herkes susuyordu ama şimdi öyle değil millet afedersiniz wc ye girse sosyal medyaya atıyordu yediğini içtiğini özel hayat kalmadı hiç telefon tablet gibi şeyler yerine ev işleri yapması daha iyi hiçte bişey olmaz boşver komşunu mesafeni koru canım bu kadar laf edecek kadar yakın olmasın bende oğluma şuan yavaş yavaş öğretiyorum ben süpürürken o da mopla yaptığımı yapıyor gırgır yaparken elimden alıp yapıyor masayı silerken o da bez alış siliyor daha 16 aylık ve büyüdükçe birçok şeyi de öğreteceğim ona 

0 oy
önce (518 puan) tarafından

Araz kaç yaşında bilmıyorum ama 3 yas ve altı diye düşünüyorum. Olabildiğince objektif bakmaya çalışıyorum şuan. Teyze kısmen haklı olabilir. Sebebi de şu ki ataerkil toplumda evişleri kadının işi olarak görüldüğü için daha küçüklükten bu işlerle mesgul olan çocuk buyudukçe bunu yapmasını gayet normal bulur ki tabiki normal kendo işini görmesi gerekiyor. Ama ithamlarla dalga konusu olma ihtimali çok yüksek. O eziklik duygusuyla iyi bir erkek olamama düşüncesiyle karşı cinse kendini daha yakın hıssedebilir. Bence sadece dağıttığını, kirlettıgını kendisine yaptırabilirsiniz. 

0 oy
önce (2,363 puan) tarafından

Çocuk bu heves eder geçer. Benim oğlanla pasta , turşu aklına n gelirse yapardık. Ev işide dahil buna. Şimdi 7 buçuk yaşında. Tabağını zor kaldırıyor. Sen bakma teyzeye. Bütçeni zorlamıyorsa al boşver

0 oy
önce (4,458 puan) tarafından

Ben buyuk ogluma hamur oynarken tencere tabak vs almistim. O zaman 2 3 yaslarindaydi. Yemek yapiyomus gibi kullaniyoduk. Hemde pembeydi rengi.(sadece kizlar oynayabilirmis gibi) Suan 7 yasinda hic oyle bi egilimi yok. Zaten kendi oynamiyor yasi buyudukce ilgi alanlari degisiyo. Ayrica yemek yapmak supurge kullanmak kadina has bisey mi ne cag disi bi dusunce. Oyunun disinda da benimle yemek yapar ev islerinde yardim eder. Bunlar olmasi ogrenmesi gereken seyler zaten.

0 oy
önce (1,062 puan) tarafından

Supurebilir yemek yapabilir temizlik yapabilir duygusal gelisimi icin evcilik oynayabilir hatta pembe bile giyebilir renklerin cinsiyeti yoktur.. sorumluluk kazanmasını sagliyorsunuz kimseye bağımlı olmadan yaşamayı ogretiyorsunuz bundan güzel ne olabilir ki..

Ben sadece 3 yasimdan sonra saç uzatılmasına karşıyım çünkü o yaştan sonra cinsiyet algısı oluşuyor daha sonra benim mudahalem olmadan kendisi isterse uzatabilir 

İlgili sorular

+1 oy
18 cevap 190 göst.
+2 oy
4 cevap 138 göst.
0 oy
53 cevap 966 göst.
14 Kasım 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 42 göst.

411,613 soru

12,391,380 cevap