+1 oy
129 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2 puan) tarafından

Kızım 29 aylık bezden rahatsız oluyor bugün denedim çıkardım her 30 dakikada bi götürdüm ben götürdüm giydirdim işedi 20 kere felan altına işedi tutmayı mı bilmiyor anlamadım en son da beklicem dedim anne çiş dedi ve işedi anlamadım napıcam 😃

7 Cevaplar

0 oy
(3,482 puan) tarafından

Güzelce anlat artık altına yapmak yok çiş geldiğinde tut de 

Yada bir oyuncak bebek aş işte oyna ay anne çiş geldi de annesi de tut sakın yapma desin bebek koşarak tuvalete yapsın sonra alkış vs 

(2 puan) tarafından

Yarın denerim inşallah 😇

-Reklam-
0 oy
(1,392 puan) tarafından

Kizimda ayniydi hatta ayni ayda bezi birakma karari almisiz. Ne yatak carsaf yerler cislendi bilsen. Yilmadim o yapti ben temizledim en sonunda bezi biraktik zaferi kazandim 😁

(2 puan) tarafından

Peki tutmayı nasıl öğrendi anne çiş diyo sonra bırakıyo işiyo olduğu yere😃

(1,392 puan) tarafından

Ilk zamanlar normal canim yeni ogreniyor zamanla orasi da terbiyeleniyo 😂 Sen geceleri hesaba katmadin daha 😁 Uyku arasinda kucagima alip klozete oturmazsam mutlaka gole donuyordu yatak 😐 15 gun icinde rayina oturur diye umit ediyorum 😄

0 oy
(2,040 puan) tarafından

Kardeşi falan varsa geç öğreniyorlar canım.. benim kızım 1 ayda öğrendi. Oğlum 8 aydır evde işemedik yer bırakmadı. Bilmediğinden değil inattan benimki..

(2 puan) tarafından

Benim oğlum var 1 buçuk yasında öğretmiştim hiç hatırlamıyorum nasıl oluyodu kız erkek farklı galiba hiç zorlanmamıştım ama bunda bez ıstemıyo takmak felan büyüğünü gelince söylüyor beze işeyince değiştir diyordu 

(2,040 puan) tarafından

İnşallah kolay öğrenir canım valla 8 aydır sinir hastası oldum.. evde çıplak geziyor sonra hasta oluyor. Hazirandan beri uğraşıyoruz.. 

(2 puan) tarafından
+1

Anaa Allah yardımcın olsunn

(2,040 puan) tarafından

Amin Allah razı olsun canım benim hepimizin yardımcısı olsun 🤲💕

0 oy
(132 puan) tarafından

Valla benim kızım da 3 yaşında Ekim'de 4 yaşına girecek 2 yaşında bezden kestim ama sürekli altın akacırıyor ya napacam bende şaşırdım artık 

(2 puan) tarafından

Benimde bi oğlum var mesela günde 3 kez gırıyo tuvalete erkek çocuk kız çocuk tuvaleti tutma şeyi farklı galiba kızım da böyle oturuyor saniyeler sonra ısıyo varsa azcık bile olsa kacıyor ya

0 oy
(498 puan) tarafından

Canım başlarda öyle oluyor. Yapıyorlar sürekli götür 5 dk bir sor öyle böyle alışacak

(2 puan) tarafından

Tamam denerim 😍

0 oy
(20,550 puan) tarafından

Böyle böyle öğreniyorlar. Zamanla alışır o da. Ama yarım saat çok geç. 15 20 dk da bir goturmen lazim.

(20,550 puan) tarafından

İlk zamanlar azar azar ve sık yapıyorlar. Zamanla daha seyrek ve çok yapıyorlar. 

(2 puan) tarafından

Tamam canım 15 dakikada götürüyümm

0 oy
(1,103 puan) tarafından

Güzelce önce konuş annesi onu ödüllendir altına kaçırmayı tamamen bitirince sana en sevdiğin istediğin oyuncağı alacağım gibi bi ödül sun önüne 

İlk günler öyle olması çok normal ben 3 yaşına bir ay kala başladım yani 12 ocakta başladım ilk iki üç gün kaçırması çok oldu tuvalete gidiyorduk çıkınca oyuna dalıp altına kaçırıyordu ben not tuttum üç dört gün sende yapabilirsin yani tuvelte gittiği saati bi deftere yazabilirsin ilk günler yarım saate hatta 15 dk ya bir tuvalete gidiyorduk ona rağmen altına da kaçırıyordu ama bir hafta sonra nerdeyse hiç kaçırmadı iki hafta olunca hiç kaçırması kalmadı biz bir haftadan az bi sürede tamamladık gündüz eğitimini ama gece ilk 4.5 gün kaldırdım ilk iki gün saat başı sonraki iki gün iki saatte bir derken iki hafta sonra yatarken yaptırdım sabaha kadar kaçırması olmadı sabahta kalkıp tuvaletine gitti şu an 1 ay olmak üzere ne gece ne gündüz kaçırması yok 

İlk günler anlattığın gibi olması çok normal bezden yeni çıktı haliyle tutmayı tam kavrayamıyor sonra sonra o süre uzayacak 2 saatte bir 3 saatte bir gidecek bizim gittiğimiz gibi işte uzayacak yani süresi çünkü tutmaya alışacak 

Bir de eğer yapmadıysan geceyi de beraber bıraktırmanı öneririm ilk iki hafta kaldırırsın ama sonra çocuğunda yatkın olursa tamamen gece eğitimini de bitirirsin sonra tekrar bir de gece eğitimi vermekle uğraşmazsın 

Gece eğitimi vereceksen de önerim slez çarşaf alez çarşaf şeklinde iki kat yapabilirsin ya da ilk kat alet çarşaf ikinci kat alt değiştirme örtüsünü yatağına göre ayarlayıp bantlarsın iki üç alt değiştirme örtüsü üstüne çarşaf seresin amaçı da olurda altına kaçırırsa o ilk katı çekip alır ikinci katta yatırırsın hem çocuk için hem senin için avantajlı bi durum ben çok rahat ettim ilk günler kaçırma olduğu için ilk katı çektim aldım ikinci de yattı 

(1,103 puan) tarafından

Benim oğlum 21 aylıkken bezden huylandı çıkar dedi denemek istedim hem anlattığımı tam anlamadı hem de yenidoğan bebeğim olduğu için vakit ayıramadım bıraktıracağım zaman da bezimi bağla istemiyorum dedi ama dediğim gibi ödül sundum önce markete götürdüm bişeyler aldım eğer bırakırsan istediğin oyuncağı da alırım dedim o şekilde ikna ettim ve kaçırması tamamen bitince ödülünü aldım rüşvet çok işe yarıyor bu dönemde 😂

(2 puan) tarafından

Öğrendi mi peki 21 ayda 😃

(2 puan) tarafından

Gece bezlemiştim de bi kere azcık işemiş tuvalete gittik sabah bakalım bugün nasıl geçicek 😇

(1,103 puan) tarafından

Hayır canım 21 aylıkken bezi istemiyordu çıkar diyordu ama benim yenidoğan bebeğim vardı hem üstüne düşemedim hem de söylediğimi tam anlamadı o yüzden erteledim bilerek 3 yaşını bekledim hem ben hazır olmak için hem çocuğun daha iyi anlaması için iyikş de beklemişim 1 haftada geceli gündüzlü öğrendik bitti şükür şimdi :) 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 39 göst.
+2 oy
5 cevap 118 göst.
+2 oy
5 cevap 122 göst.
0 oy
0 cevap 47 göst.
27 Eylül 2024 Diğer kategorisinde LEMAN339 (211 puan) tarafından soruldu

413,728 soru

12,454,105 cevap