Kızım 16 aylık herşeyi anlıyor ne söylesem yapar
Ama konuşmuyor kediyi görürse kedi der başka da bişey demez anlamıyorum okadar konuşuyoruz kızımla ama tık yok TV izletmiyorum telefondan da bişey izlemeyi sevmez söylüyorum tekrar etsin diye hadi sende söyle diyorum mal mal suratıma bakıyor kafayı yiycem sinirimden oturup ağlıyorum şuan :(
Çocuğa mal mal demesen mi acaba. 18 aya kadar devam et. Bol kitap oku. Kelime kartlari ile oynayın. Gelişim olmazsa doktora sorarsin
He bı de aklını yitiren brn mi oldum. Ağzından iyi bı laf duyamiycaz heralde
Problem li bu ya gitmis bı bayana cougunun kilosu için çok düşük doktor benim bebeğime masallah dedi falan yazmış ki öyle bı soruda yok
🤣🤣🤣 kilodan kurtarmış kendini
Kesinlikle 😂
@Annesininmasali ay bu o kadın mı? Çok **** olmuştum da bulaşmak istemedim. Tövbe estağfurullah yaa
Benimki 18 aylık 6/7 kelimesi var sadece. Anliyorsa bir skrun yok bence
Bu arada mal mal suratıma bakıyor demen hoş değil, stres yapma. Konuşacak elbette, zaman gelecek sen onu susturmaya calisacaksin
Maşallah maşallah
Mal dediysem boş yani susuyor
Çocukla da aynı agresiflikle konusuyorsaniz ondan olabilir diye tahmin ediyorum. 16 aylik bir çocuk için mal denmesi hele de annesi tarafından çok üzüldüm su an
Çocuğuma birebir nasıl konuşurum böyle aklınızı yitirmişsiniz boş boş demek istiyorum çocuğuma mal demiyorum baskı yapmıyorum
Bos boş bakıyor diyin o zaman ki boş boş bakıyor la boş bakıyorun arasında bile fark var.
Biz sizi tanımıyoruz burada ne yazıyorsanız onu okuyup yorumluyoruz. 16 aylik konuşmuyor diye kafayı yemenize gerek de yok doktorunuz zaten taniyordur çocuğu muayene eder bir sorun yoksa 18 ayına kadar beklenir. Ayrıca mesela bir yere giderken bay bay yapıyorsa araba görünce düt diyorsa köpek görünce hav hav diyorsa bunlar da kelime sayılıyor ona göre degerlendirilir
Tek çocuk tabiki endişe ediyorum üstüne titriyorum en ufak cümleleri bile takıntı yapıyosunuz
Tabiki kafaya takicam böyle söylüyorum diye çocuğuma da böyle konuşuyorum anlamına gelmez
Kaç aylıkken dış çıkarttı
1 yaşına basar basmaz çıkmaya başladı
O ne biçim tabir küçücük bebeğe
Mal dediysem boş boş yani
Sözlü olarak çocuğuma baskı yapıp bagirmiyorum kendi soylemim boş boş demek istedim
16 ay konuşmak için çok küçük 18 aydan sonra ufak tefek şeyler söylemeye baslar
İnşallah inşallah
Çok kotu bir tabir çocuğa. 1 yaşında yani 12.ayinda en az 3-4 kelime beklenir. 18 ayda 15-20 kelime haznesi istenir. Bir doktor görüşü alin. Bazı çocuklar geç konuşabiliyor
Haklısınız
Napicak 16 aylik oturup senle dedikodumu yapicak :D kelime sayisi fazlaysa super. Suan zaten 2li cumle kurmaz tek tek kelimeleri soyler. O da hadi sende soyle seklinde ogretilmez. Siz konustukca ve tekrar olarak duydukca kendi tekrarlar. Anormal bi durum yok suan. Gereksiz stres yapiyosunuz.
Haklısın
Mal mal ne demek ya. 16 aylık çocuk kelimeleri olur, bol bol kitap oku, yaptığın işi anlat yemek yaparken içine ne koyuyorsan tane tane söyle.
Orda yazılı bol bol konusuyoruz diye
Ayrıca mal dediğim boş boş bakıyor yüzüme
Böyle söyledim diye kızıma aynısı söylemiyorum psikolojik şiddet uygulamıyorum
Boş boş yüzüme bakıyor ifadesini kullansaydin herkes aynı şeyi yazmazdı. Psikolojik şiddet felan kimse demedi sen yazıyorsun mal mal yazdığın için bu aklıma gelmemisti.
Benimki üç kelime söylüyor sadece .bence bir kelime söylemesi de iyi .hiç söylemese daha zor olurdu senin için
Boş boş diyeydin o zaman mal demenin anlamını hepimiz biliyoruz değil mi?
O an aklıma boş kelimesi gelmedi
Öncelikle tabiriniz doğru degil 20 aylik bebegim var. Dil gelişimi icin 1 yaş üstü kartlar aldim gösterip isimlerini söylüyoruz. İlk kitabım setini aldik. İçinde hayvanlar meyveler taşıtlar meslekler vb. Şeyler var. Çoğu seyi o kitaplardan öğrendik. Sabırlı olun. Ayrica kitap okuyun bol bol. Öğretmek isteğiniz kelimeyi belirleyin ve sık sık kullanın. Göz temasi kurarak bol bol etkileşim halinde olun
1,487,814 soru
24,321,042 cevap
345,310 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın