+1 oy
195 göst.
önce Diğer kategorisinde tarafından

Kızım 16 aylık herşeyi anlıyor  ne söylesem yapar 

Ama konuşmuyor kediyi görürse kedi der başka da bişey demez anlamıyorum okadar konuşuyoruz kızımla ama tık yok TV izletmiyorum telefondan da bişey izlemeyi sevmez söylüyorum tekrar etsin diye hadi sende söyle diyorum mal mal suratıma bakıyor kafayı yiycem sinirimden oturup ağlıyorum şuan :(

11 Cevaplar

+6 oy
önce (20,338 puan) tarafından

Çocuğa mal mal demesen mi acaba. 18 aya kadar devam et. Bol kitap oku. Kelime kartlari ile oynayın. Gelişim olmazsa doktora sorarsin

He bı de aklını yitiren brn mi oldum. Ağzından iyi bı laf duyamiycaz heralde 

önce (879 puan) tarafından

Problem li bu ya gitmis bı bayana cougunun kilosu için çok düşük doktor benim bebeğime masallah dedi falan yazmış ki öyle bı soruda yok 

🤣🤣🤣 kilodan kurtarmış kendini

önce (879 puan) tarafından

Kesinlikle 😂

önce (1,022 puan) tarafından

@Annesininmasali ay bu o kadın mı? Çok **** olmuştum da bulaşmak istemedim. Tövbe estağfurullah yaa

-Reklam-
+1 oy
önce (943 puan) tarafından

Benimki 18 aylık 6/7 kelimesi var sadece. Anliyorsa bir skrun yok bence

önce (943 puan) tarafından

Bu arada mal mal suratıma bakıyor demen hoş değil, stres yapma. Konuşacak elbette, zaman gelecek sen onu susturmaya calisacaksin

önce tarafından

Maşallah maşallah 

önce tarafından

Mal dediysem boş yani  susuyor 

+1 oy
önce (1,730 puan) tarafından

Çocukla da aynı agresiflikle konusuyorsaniz ondan olabilir diye tahmin ediyorum. 16 aylik bir çocuk için mal denmesi hele de annesi tarafından çok üzüldüm su an 

önce tarafından

Çocuğuma birebir nasıl konuşurum böyle aklınızı yitirmişsiniz  boş boş demek istiyorum çocuğuma mal demiyorum baskı yapmıyorum 

önce (1,730 puan) tarafından

Bos boş bakıyor diyin o zaman ki boş boş bakıyor la boş bakıyorun arasında bile fark var. 

Biz sizi tanımıyoruz burada ne yazıyorsanız onu okuyup yorumluyoruz. 16 aylik konuşmuyor diye kafayı yemenize gerek de yok doktorunuz zaten taniyordur çocuğu muayene eder bir sorun yoksa 18 ayına kadar beklenir. Ayrıca mesela bir yere giderken bay bay yapıyorsa araba görünce düt diyorsa köpek görünce hav hav diyorsa bunlar da kelime sayılıyor ona göre degerlendirilir

önce tarafından

Tek çocuk tabiki endişe ediyorum üstüne titriyorum en ufak cümleleri bile takıntı yapıyosunuz 

Tabiki kafaya takicam böyle söylüyorum diye çocuğuma da böyle konuşuyorum anlamına gelmez 

0 oy
önce (1 puan) tarafından

Kaç aylıkken dış çıkarttı 

önce tarafından

1 yaşına basar basmaz çıkmaya başladı

0 oy
önce (4,317 puan) tarafından

O ne biçim tabir küçücük bebeğe 

önce tarafından

Mal dediysem boş boş yani

Sözlü olarak çocuğuma baskı yapıp bagirmiyorum kendi soylemim boş boş demek istedim

önce (4,317 puan) tarafından

16 ay konuşmak için çok küçük 18 aydan sonra ufak tefek şeyler söylemeye baslar 

önce tarafından

İnşallah inşallah 

0 oy
önce (1,321 puan) tarafından

Çok kotu bir tabir çocuğa. 1 yaşında yani 12.ayinda en az 3-4 kelime beklenir. 18 ayda 15-20 kelime haznesi istenir. Bir doktor görüşü alin. Bazı çocuklar geç konuşabiliyor 

önce tarafından

Haklısınız 

0 oy
önce (4,498 puan) tarafından

Napicak 16 aylik oturup senle dedikodumu yapicak :D kelime sayisi fazlaysa super. Suan zaten 2li cumle kurmaz tek tek kelimeleri soyler. O da hadi sende soyle seklinde ogretilmez. Siz konustukca ve tekrar olarak duydukca kendi tekrarlar. Anormal bi durum yok suan. Gereksiz stres yapiyosunuz.

önce tarafından

Haklısın 

0 oy
önce (4,544 puan) tarafından

Mal mal ne demek ya. 16 aylık çocuk kelimeleri olur, bol bol kitap oku, yaptığın işi anlat yemek yaparken içine ne koyuyorsan tane tane söyle. 

önce tarafından

Orda yazılı bol bol konusuyoruz diye  

Ayrıca mal dediğim boş boş bakıyor yüzüme 

Böyle söyledim diye kızıma aynısı söylemiyorum psikolojik şiddet uygulamıyorum 

önce (4,544 puan) tarafından

Boş boş yüzüme bakıyor ifadesini kullansaydin herkes aynı şeyi yazmazdı. Psikolojik şiddet felan kimse demedi sen yazıyorsun mal mal yazdığın için bu aklıma gelmemisti.  

0 oy
önce (2,669 puan) tarafından

Benimki üç kelime söylüyor sadece .bence bir kelime söylemesi de iyi .hiç söylemese daha zor olurdu senin için 

önce tarafından

Haklısınız 

0 oy
önce (11,659 puan) tarafından

Boş boş diyeydin o zaman mal demenin anlamını hepimiz biliyoruz değil mi?

önce tarafından

O an aklıma boş kelimesi gelmedi 

0 oy
önce (25 puan) tarafından

Öncelikle tabiriniz doğru degil 20 aylik bebegim var. Dil gelişimi icin 1 yaş üstü kartlar aldim gösterip isimlerini söylüyoruz. İlk kitabım setini aldik. İçinde hayvanlar meyveler taşıtlar meslekler vb. Şeyler var. Çoğu seyi o kitaplardan öğrendik. Sabırlı olun. Ayrica kitap okuyun bol bol. Öğretmek isteğiniz kelimeyi belirleyin ve sık sık kullanın. Göz temasi kurarak bol bol etkileşim halinde olun

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 382 göst.
24 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde asllyd (625 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 87 göst.
0 oy
5 cevap 184 göst.
15 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Ftmh (367 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 233 göst.

412,232 soru