+3 oy
783 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (23 puan) tarafından

2.5 yıl önce evlendim. Eltim benden 7 yaş küçük ama ilk gelin o. Ben evlendiğimde eltim ev üstündeydi. Eşi de çocuk için tedavi görüyordu. Biz evlendikten sonra ben öğrendim tabii bu durumu. Eşimde de aynı sorun olabilir diye çocuk yapmaya karar verdik. Çok şükür ki hiçbir sorun çıkmadı. 1.5 yaşında oğlum var. Eltim de o günden sonra uzak durmaya başladı. Mesafeliydi bana karşı. Yaklaşık 1.5 yıldır tüp bebek için tedavi oluyorlardı. Bana hiçbir şey söylemezler. Doğum yaptım hastaneye bile gelmediler. Ve sanırım şuan eltim 1-2 aylık falan hamile. Bana da kaynanam söyledi. Test yapmışlar emin olduktan sonra bana söylediler dedi. Hayırlı olsun dedim. Sonraki gün de eşimle konuşurken abisi de ordaydı. Tebrik ettim kendisini. Ama daha ortada bir şey yok, test falan yapmamışız, olunca sana söyleriz vs. dedi. Anlayacağınız yalan söyledi. Bende eltimi arayıp tebrik bile etmedim. Mesaj da atmadım. kaynanama bu durumu söyledim. Senden mesaj bekliyor dedi. Daha çok bekler dedim. Sende haksızsın dedi. Onları savundu anlayacağınız. Ben ne yaptım da haksızım anlayamadım. Zaten kaynanam eltime karşı daha sıcak, daha çok seviyor onu. Siz bu durumda olsaydınız ne yapardınız?

35 Cevaplar

+1 oy
önce (2,062 puan) tarafından

Benimle paylaşmıyorsa ben de deli gibi kendi kendime arayıp tebrik etmem 🙂 benim de oğlum 1 sene sonra oldu. Kalp atışını duyana kadar kimseye söylemedik. 8 haftalık olunca kimse sonradan duymasın diye herkesi aradık. Babamla küstüm onu da aradım. İnsanlar hep karşısındakinden bekliyor her şeyi. Benim de çocuğum geç oldu o arada abimin bebeği oldu ben koşarak gittim yani. Ne demek hastaneye gitmemek. Onların sevincine ortak oldum. Yengem yanımda bebek seviyor diye de hiç üzülmedim yani 

-Reklam-
+1 oy
önce (128 puan) tarafından

2 3 ay ben Kendi aildem sakladım iki gebeliğimide kaldı ki eltin. Sadece ablama dedim. Hem nazardan hemde ilk 3 ay ay sıkıntılı bir dönem olduğu için. Onlar zor bulmuşlar ben de saklardm eltinin yerinde olsam 3 4 aylık olana kadar 

+1 oy
önce (705 puan) tarafından

Bırak birak girme o toplara bırak gizlesin gitmede görmede istenmediğin yerde ne işin var senin . Duymani dahi istemiyorlar baksana. Gidiyorsa kocan buyursun sende koy poponu otur evinde belli ki ortalık karıştırmaya müsait bi kadin sende bunları dert edip kaynanla diyaloğa mi girdin bide üstüne onu haklı bulmuş. Ahh ahh isterseniz lincleyin beni kizlar buyrun hadi başlayın ama ucgunluk dünyada herkese kısasa kısas o beni insan yerine koymuyorsa ben neden biseyy yerine koyayimki 

Kayananmlq araya mesafe 

Eltiyi diskalifiye  bitti gitti masalları mutlu sonla bitsin işte. 

+1 oy
önce (2,638 puan) tarafından

Herkesin kendi tercihi saygı duyardım öyle bir şey varsa kötü düşünmez hayırlı olsun derdim sonuçta incileri dökülmez yani insanın iki güzel şey demekle . Ki bizde eşimle 13 haftalk olunca dedik herkese. Tebrik eden de kendine etmeyen de kendine yani canım 

+1 oy
önce (3,565 puan) tarafından

Hamileligi gizliyor dediğinde 5 6 aylik sandım. Daha 1 2 aylık çok erken bebek sağlıklı mi tutunacak mi belli değil ki. Açıkçası eltimi bırak kendi sülaleme 3 ay bitince söyledim. Annem ve kaynanam dahil. Ama herkese söyleyip sana söylememeleri bende bozulurdum.  Ama hata kaynananda niye söylüyor ki.

+1 oy
önce (1,013 puan) tarafından

Ben aramazdım ama gönül koyduğumdan değil. Senelerce beklemiş ve tedaviyle hamile kalmış. Kendisi paylaşana kadar dua etmekten başka birşey yapmazdım. Kaynanama bozulurdum ben asıl, onların özelini niye gelip anlatıyor ki? Sizin de özelinizi anlatıyordur muhtemelen. Böyle konularda saygı duyulması ve anlayışlı olunması gerektiğini düşünüyorum. 

+1 oy
önce (7,804 puan) tarafından

Kız tüp bebekle yıllar sonra kavuşmuş ve daha çok yeni senin trip atman çok yersiz . Benimki ikinci çocuğu 6 haftalık falanken ben bilmeden sordum istiyor musun diye bilmiyorum ki bir yanım istiyor bir yanım korkuyor karar veremedim dedi ki gebe olduğunu bile bile böyle cevap vermiş bana . Bize de 11 haftalıkken bizim tahmin etmemiz sonucu söylemek zorunda kaldı hiçte bir şey demedim keyfi bilir kendi tercihi benim de bir daha çocuğum olursa doğumda söylemeyi düşünüyorum 😂😂😂

+1 oy
önce (3,638 puan) tarafından

3 5 ay söylemedim. Çünkü kalp atışı için doktor bulamamjstim. Duyunca hepsine söyledim biri hariç. Zaten o da arayıp tebrik etmedi. Bir meseleyle ilgili konuşunca tebrik etti hiç alındığıni caktirmadi (ki alindigini biliyordum) sen de öyle yap

+1 oy
önce (24 puan) tarafından

Benım 5 aylık bir oğlum var oğlundan önce bir gebelik geçirdim Kaynana gole dedim kimseye söylemeyin daha çok yeni 6 haftalık dı sonra dayanamadı lar herksese yaydilar sonra ben düşük yaptım kürtaj oldum bana dedikleri aynen şuydu MARİFET GİBİ MİLLETE YAYDIn halbuki kendileri yaydilar ben günler sonra WhatsApp durumunda paylaştım neyse kürtajdan 2 ay sonra hamilelikten şüphe ettim kan vermeye gittim bu arada beraberi yaşıyor uz ve ben her defasında büyük kızımı götürüyorum diye gidiyordum ama kendim kan veriyor dum en son çok rahatsızım falan dedim kadın doğuma gittim kalp atışını durduktan sonra ilk eşime sonra ailesine söyledim hamile olduğumu yani bazen gebelikler insanların ne tepki vereceğine yada söylemek istemezsin o yüzden gizli kalır ama kırılmış olabilir sin takma bence vardır illaki bir sebebi 

+1 oy
önce (95 puan) tarafından

Hiç oralı olma madem kayininda öyle demiş demekki tebrik edecek bir durum yok kendini neden strese sokuyorsun ki aynı cevabı kaynana da verseydin yokmuş hamilelik olmayan birşey için neden tebrik edeyim deseydin

0 oy
önce (1,299 puan) tarafından

Yıllardır bebek istemişler yeni olmuş daha yolun başındalar geç kavusmuslar normal değil mi daha erken diye yayılmasını istemiyorlar olabilirler ki bunu normal gebelik yasaynlar bile aylarca saklıyor hiç alinmazdm sakliyan saklasın.benle mesafe nasılsa bende öyle olurdum onun psikolojisini biraz anlamaya çalış herkes bu duruma farklı tepki verr

0 oy
önce (596 puan) tarafından

O kadar haklı ki saklayıp soylememkte 

Kadının yillarca olmamış çocuğu şuan çok güzel hamile ve zamanın nasıl ilarleyecegini bilmiyor ne yani yani test yaptı hamile diye hemen herkese söyleme zorunluluğumu var kadın zaten yıllarca beklemiş bu durumu sakınması gayet normal siz biraz kıskançlık yapıyorsunuz halden anlamamış birde üstüne kendinizi haklı bulur gibi yazmışsınız burda yanlısı yapan eltiniz değil sizsiniz bı aramak msj atmak bu kadar zor değil suanki yıllarca bekledigi mutluluğu korkuyla beraber yaşıyor sizin gibi istediği anda olmamış çocuğu gayet doğru davranışı tebrik ederim eltiniz siz etmesenizde İnşallah sağ salim kucağına alıp sağlıkla büyütsün 

0 oy
önce (5,499 puan) tarafından

Vallahi canım yorumları okudum da herkes bir anlayış abidesi kesilmiş yalnız sen demişsin ki diğer kaynıma görümceme filan söylemişler sadece bizden saklamışlar diyorsun kesinlikle haklısın sakın sakın arama tebrik etme o sinsi ise sen de ondan daha sinsi ol. Zaten fesatlıktan doğum yaptığım zaman da yanına gelmemişler fesatlıklarını o zaman belli etmişler kıskançlar. Sakın arama tebrik falan da etme hak ettiğini hak ettiği gibi davran

önce (23 puan) tarafından
+1

Tebrik etmeyi düşünmüyorum. Ben bu konuda haklıyım. Eşim de öyle düşünüyor 

0 oy
önce (1,122 puan) tarafından

Benim tavrım şudur. Biri bana hamile olduğunu söylerse tebrik ederim. Bana söylemediyse asla arayıp tebrik etmem. Bana kendi söylemesini beklerim. Söylemezse de doğduya hediyemle giderim. Kimseye de alınmam. Benim şahsen yengem hamile olunca söylemez bana. Belki utanıyordur veya öyle tercih ediyordur. Saygı duyarım. Özel bir haber bu sonuçta. Söylemek zorunda değil 

0 oy
önce (347 puan) tarafından

Yıllarca çocuk yapamayan bir kadın hakkında mı bu düşünceniz?

Kusura bakmayın ama gerçekten ayıp. Kaynananız da ayıp etmiş, belki de sırdı?

Çocuğu olmuyormuş belki bizim de olmaz diyerek çocuk yapmak istemişsiniz, normal karşılıyorum. Ancak bakın bizim hemen oldu dercesine tebrik beklemek falan anlayışsızlık gibi geliyor.

Sizi tanımam etmem, eltinizi de hakeza. Ama sizden saklamaları bana çok normal geldi. Ben 5.aya kadar kimseye söylemedim. Alınan alınsın ben ilk çocuğumda ölüm riski atlatmışım yani kime ne?

Ki bu kadın tüp bebek tedavisi görüyor, ne kadar ağır bir süreç bu haberiniz var mı? Bebek tutsa bile acaba sağlıklı mı? Nazar diye de bir mesele var neticede.

Kaynananız sırrı tutmayı becerseydi daha güzel olacakmış. Biraz empati kurun, tam tersi bir durumda olsaydınız ne olurdu acaba diye bir düşünün.

Eşiniz de kardeşi gibi tedavi görmek zorunda kalabilirdi… Daha da bir şey diyemem.

önce (23 puan) tarafından
+1

Şöyle söyliyim. Ben ilk evlendiğim zamanlar onunla yakındık. Herşeyimi anlatırdım aynı şekilde o da bazı şeyleri anlatırdı. Sonra ben hamile kalınca uzak durmaya başladı. Ben hamile halimle ona gebelik testi almaya bile gitmiştim. Doğuma girerken yanımda olmamasına rağmen o dar kapıda onlar için dua etmiştim. 

Ben onların durumundan dolayı hamileliğimi yaşamadım. Kaynanam çocuktan bahsetme üzülüyorlar, ay uy etme, karnına elini atma vs. Derdi. Midem bulanıyor dediğimde eltimle eşi ne kadar abartıyor diyorlardı. Yine de aldırış etmiyordum. Çocuğum sabah doğdu hastaneye gelmediler. Eltim gece mesaj atıp hayırlı olsun dedi. Allah razı olsun dedim. Orda bile beni suçladılar. Darısı başınıza dememişim diye. Şimdi de hamileliğini herkese söylemişler benden gizliyorlar. Üstüne bir de benden mesaj ve arama bekliyorlar. Eşini tebrik ettim öyle bir şey yok dedi. Bu durumda daha neyin mesajını bekliyorlar benden ? 

önce (347 puan) tarafından

Böyle şeyler de yaptılarsa artık daha da gerek yok o zaman sen haklısın. Yine de onun yaptığı gibi yapma da seviyeni düşürme.  Büyüklük sende kalsın. 

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 183 göst.
18 Ekim 2024 Diğer kategorisinde clk38 (1,451 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 199 göst.
25 Eylül 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 81 göst.
1 Mayıs 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mdemr (595 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 106 göst.
13 Kasım 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Sarikizzz (159 puan) tarafından soruldu

412,097 soru

12,405,941 cevap

44,606 kullanıcı

Kategoriler

...