+1 oy
381 göst.
Diğer kategorisinde (160 puan) tarafından

İyi akşamlar arkadaşlar sizden bir konu hakkında fikirlerinizi almak istiyorum.2 yıl önce kayinpederim 8 bin TL borç vermişti.Simdi ise bizden 600 Euro olarak istiyor.Verdik parasını ama şimdi sorum şu borcumuz 8 TL 600 Euro istemesi doğrumu tamam para değer kaybı oldu ama verirken ben size Euro olarak veriyorum demesi lazım degilmiydi bize 8 bin TL verdi biz 600 Euro olarak ödedik 

16 Cevaplar

+1 oy
(13,661 puan) tarafından

Size bozdurup mı verdi

(160 puan) tarafından

Hayır türk parasi olarak verdi 

(7,055 puan) tarafından

euro aldiysan uro vereveksin .  tl aldiysan ero ustiosa o telenin euro karailigi ber gitsin iste . biz babamdan 2 bin euro borc aldik te 8 sene once 12 bin mi ne ediodu. simdi biz babama 12 bin tl versek kufur eder gibi olur euro aldigimizi euro verecez 2 bin euro seklinde. 12 bin tl alsaydik ozaman . suan 12 bin tl veirirdik  bence -‘a esim dio para deger kaynetti 0 parayi fazla sekliyle babama verecek . :)12 bin tl degil uri istiyorum diyorsa 12 bin tllik eruro verirdik.

(13,661 puan) tarafından

Ama para çok değer kaybetti 

-Reklam-
+1 oy
(3,592 puan) tarafından

Nasıl aldıysam öyle veririm 

+1 oy
(1,990 puan) tarafından

Evet para değer kaybetti ama 8 bin ile 22 bin arasında da çok fark yok mu? Ama isteyen kişi eşinizin babası. İhtiyacı olduğu için o kadar para istemişse bir şey denmez. 

(160 puan) tarafından

Bende eşime onu söyledim verirken  bize Euro olarak isterim demedi hakkından fazla istemesi çok tuhaf geldi 

(1,990 puan) tarafından

Mesela 8 bin 200 küsür euro yapıyor. Düz hesap 300 euro ver dese tamam. Ya da para değer kaybetti, 400 euro ver dese yine tamam. Bunu demek istedim. 

(1,990 puan) tarafından

Verdiği borcun aynı değerde euro olması sorun değil yoksa. 

(160 puan) tarafından

Bende eşime onu soyledim bu kul hakkına girer dedim oda babam ne yapayım dedi 

(1,990 puan) tarafından

Evet babası olduğu için bir şey denmez. 

+1 oy
(3,849 puan) tarafından

Olur mu öyle 

Lira  verildiyse lira

Dolarsa dolar 

Niye demedin ki bunu

Neyse artık verdin

Ama kayınpeder uyanık sanırım 

Diyelim ki

8 bin TL 

600 Euro ediyor ama ben gene TL olarak veririm 

(160 puan) tarafından

Malesef parası çok değerli 

+1 oy
(403 puan) tarafından

Değer kaybetmesin istiyorsa tüfe ortalamasını isteseymiş daha adil olurmuş 600 euro çok olmuş

+1 oy
(9,403 puan) tarafından

Bir ara okadar borca sıkıstım ki 2 altın ceyrek borcu aldım adam sonradan demiş 2 ceyreği 3 ceyrek olarak ödeyin üstüne 1500 tl de para istemişti zorla ödedim Allah bu duruma koymasın ama insanlarda merhamet denen bişey kalmadı

(2,288 puan) tarafından

İyi de Altın altındır her zaman değer kazanan yatırım.

Türk lirası olsa anlarım ama çok saçma ve size haksızlık olmuş.

(9,403 puan) tarafından

Adam üstüne faiz koymak istedi

(2,288 puan) tarafından

Benim bile zoruma gitti.

Adam Açıkgözün biri imiş

Allah Bir daha böyle insanlarla karşılaştırmasin sizi

(9,403 puan) tarafından

Amin canım Allah düsürmesin  kimseyi

+1 oy
(605 puan) tarafından

Hesaplanmıştır 2 yıl önce 8 bin TL 600 Euro yapiosa o şekilde istemiştir uyanık bari 8 den fazla iste derdini anlatıp ihtiyacın varsa Euro nedir 

(160 puan) tarafından

Bencede bizi borç verdiği yıl ne kadar Euro ediyorsa bizden onu istedi.Bizde verdik 

+1 oy
(1,155 puan) tarafından

Dinen haram faiz bu yaptığı. Verirken kaç euro ediyorsa onu öyle ödeyin demeliydi. Verdiği de çok bişey değil ki. Sanki mezara götürecek. Allah ıslah etsin 

(160 puan) tarafından

Bize verirken 8 bin TL verdi.Euro olarak vermedi zaten tl istemeyip 600 eoru istemesi bana göre kul hakki

+1 oy
(10,823 puan) tarafından

2 senede 8 bin TL 22 bin TL nasıl oldu hade 15 bin isteseydi çok fazla almış 

(1,699 puan) tarafından

Hesaba göre 14 bin TL vermeleri gerekiyor zaten kayınpederi uyanık çıkmış 

(10,823 puan) tarafından

Haram ya torunları varsa rizkina göz dikmiş oluyor 

(160 puan) tarafından

Evet 2 tane cocugum var 

0 oy
(1,699 puan) tarafından

Hesap yapıldığı zaman 2023 yılında sizin ondan 12 bin TL almış olmanız gerekiyordu 600 Euro verebilmeniz için . 

Euro 2023 yılında 20 TL'di 

Yani hesap yaparsak şuan siz kayınpederinize 400 Euro vermeniz gerekiyordu. Adam ayak üstü sizi şeyetti 😂 adam sizi 8 bin TL daha fazla dolandırdı 

0 oy
(1,230 puan) tarafından

TL veren TL alır. Borcun birimi ne ise o şekilde ödenir. Köylü kurnazlığı yapmasın

0 oy
(593 puan) tarafından

TL verip altın istendi bizden de :) borç usulü nedir bilmiyorlar. Aile yapıyor bir de bunu. :)

(160 puan) tarafından

Aynen öyle 

0 oy
(1,183 puan) tarafından

Oha resmen faiz haram para almış ne konustunsa odur 

0 oy
(7,952 puan) tarafından

Asla dinen caiz değil 

0 oy
(7,055 puan) tarafından

8 bin tl almissaniz siz  8 bin tl olarak verin istiosa kendi euro yapsin. euro istiosa 215 euro falan yapio 220 euro verin gtsin iste 8 bin tl =215 euro 

600 euroyu neye gore bicmis deger

0 oy
(5,974 puan) tarafından

Normal borc iliskisine gore yorum yapacagim. 2 yil onceki 8 bin gunumuzde ki 8 bin ile ayni degil. Ben cocugumu 1 sene once aylik 8 bin olan bi krese gondermistim. Ayni kres bu yil icin 24 bin istedi. Yani tl gun gectikce deger kaybediyo. Size borc veren kisi 8 bin ile altin ya da yabanci para alabilirdi. Parasi degerlenirdi. 

Ama tabi bunu bastan belirtmesi daha dogru olur. Tabi kayinpederinizmis ihtiyaci da yokmus. Evlattan geri istemeyi dogru bulmuyorum. Ama belki baska cocugu varsa onlara haksizlik olmasin diye kendi icinde biseyler dusunuyo olabilir. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 66 göst.
+3 oy
3 cevap 114 göst.
10 Mart 2025 Aile & Aşk kategorisinde hanimeli (621 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 45 göst.
8 Mart 2025 Diğer kategorisinde Sevda01 (1,503 puan) tarafından soruldu
+3 oy
10 cevap 421 göst.

Kategoriler