0 oy
67 göst.
Diğer kategorisinde (1,103 puan) tarafından

Kızlar 15 aylık oğlum var saçları doğduğundan beri seyrek hiç kestirmedim eşim kesersek gürleşiyor diyor ama hiç istemiyorum 3 yaşındaki oğlumun doğuştan zaten saçı çoktu hala daha gür saçları ama ikinci oğlum seyrek eşimin dediği doğru mu sizce 

3 Cevaplar

0 oy
(2,462 puan) tarafından

Bence hiç alakası yok canım 🤗 ben yapmadım kızıma şahsen ☺️

(1,103 puan) tarafından

Biz ilk oğluma yaptık eşimin ısrarı üzerine ama zaten gür saçlıydı oğlum doğuştan ama ikinci oğluma yaptırmak istemiyorum hem sarışın hemde biraz tombiş ve saç çok yakışıyor uzatmak istiyorum eşimde kazımadığımız için ilerde seyrek olur diyor 

(2,462 puan) tarafından

Anladım canım Allah bağışlasın evlatlarını 🥰 ama bence kazıtma inan hiç alakası yok gür olmasının kazıtmakla 🤗

-Reklam-
0 oy
(1,346 puan) tarafından

Saçı kesince hepsi aynı anda çıkacağı için sonrasında daha gür durabilir. Biz kardeşler olarak kimisizin gür saçları, kimimizin seyrek saçları var. Ki annem hepizi sıradan geçirmiş yani. Sanırım biraz yapıyla alakalı. 

(1,103 puan) tarafından

Evet canım benim ilk oğlum doğuştan kıl yumağı gibiydi esmerdi ama ikinci oğlum sarışın ve kılsız doğdu ilk oğlum 1 yaşındayken kazıdı eşim ama zaten gür olduğu için fark etmedi bununki seyrek olduğu için gürleşir diyor bende istöeşyeum hem tombiş hem sarışın saç çok güzel yakışıyor ama ilerde seyrek olur diyip aklımı karıştırıyor 😂

(1,346 puan) tarafından

Sarışın olduğu için de seyrek izlenimi veriyor olabilir doğru. Ama ileride değişedebilir. Doktoruna da sorarak tabiki, saç besleyecek yağlar kullanabilirsiniz. Ben kızım için (3 yaşında) duştan sonra argan yağı sürüyorum. Onunda saçları çok seyrek. 

0 oy
(1,269 puan) tarafından

Saçları kazitmak peygamber efendimizin sünnetlerindendir ama tabi doğumundan itibaren 1 hafta içinde yapmak uygun görülmüştür 

Saçların gürlüğü  genetik faktörlere bağlıdır ondan dolayı saç kazitmanın gürlükle hiç bir alakasi yok canım , eşine yazdığımı okutursun ☺️

(1,103 puan) tarafından

1 hafta içinde yapmak doğru mu ki canım bıngıldak falan oluyor ya sıkıntı olmaz mı peki 🙃

(1,269 puan) tarafından

Yok canım bilimsel olarakta sağlık açısından çok iyi olduğu kanısına varıldı ama yeni doğan bebekler vücut ısısını dengeleyemedikleri için çocuğu hasta ederler diye doktorlar tarafından önerilmiyor. Zaten sünnet olduğu için kazitmak zorunda da değilsiniz 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 129 göst.
27 Haziran 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ruhugencanne.. (745 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 813 göst.
0 oy
12 cevap 168 göst.
31 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Gurmeanne (722 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 132 göst.
31 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Fatma1112 (462 puan) tarafından soruldu

413,728 soru

12,454,077 cevap

46,418 kullanıcı

Kategoriler