+1 oy
194 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,305 puan) tarafından

Kendimi bildim bileli hep tombul kilolu biriydim evlenmeden önce 68 69 kilo ile evlenmiştim o zamanlarda tombuldum kilolu biriydim ama şimdi evlendim 2 tane çocuk doğurdum biri 5 biri 2 yaşında sonrasında emzirme dönemi vesaire çocuk beslensin çocuk beslensin gelişsin diye yedim de yedim yedim de yedim zaten çok yeme bozukluğum var sürekli bir şeyler yemek istiyorum sonra dedim ki buna bir dur diyeyim diyete başlayayım spor yapayım Bir süre yaptım sonra sıkıldım ve bıraktım  sonra tartıya çıktım bir ara bir baktım 87 kiloya gelmişim 90'lara doğru gidiyorum bu işe bir dur demem gerekiyor dedim 2 haftadır yediklerimi eksiklerime dikkat etmeye çalışıyorum Bir gün dikkat etmezsem ertesi gün dünkü yediklerinden daha az kalorili dikkatli bir şekilde yemeye çalışıyorum dengelemeye çalışıyorum spor yapıyorum 87 kilodan 83.2'yi gördüm bu sabah tartı da çok sevindim ama sanki bana hiç kilo veremeyecekmişim gibi ya da verirsem de bu kilolu göründüm gitmeyecekmiş gibi örneğin 15-20 kilo versem bile bu tombul görüntü duracakmış gibi geliyor bir de en cok kilo göbeğimde kollarım kalın yüzümde tombul kilo verirsem sarkma olur mu ondan korkuyorum kilosu olanlar kilo vermiş olanlar bana tüyot avsiye moral verebilir misiniz sen yaparsın verebilirsin gibisinden azimet bırakma

9 Cevaplar

+2 oy
önce (4,123 puan) tarafından

Bence önce kendini sevmeyi öğrenmelisin. Eskiye dediklerin için söylüyorum 69 kilo tombul değil ki boyun kaç. Psikolojik destek alabilirsen al veya kişisel gelişim kitapları okuyabilirsin. Önemli olan kendini iyi hissetmen kilo her türlü verilir zaten veriyorsun da maşallah . 

önce (1,305 puan) tarafından

Boyum kısa 159 ya o zamanda kilolu görünüyor dum  ama işte bazen kendimi sevmekle ilgili endişe duyuyorum kilo veremezsem versemde bu görüntü deismiscek gibi geliyor 

-Reklam-
+2 oy
önce (95 puan) tarafından

Sana bir şey diyeyim mi kollarım 38 cmden 31 buçuğa düştü. 83 kilodan 69a düştüm 2 buçuk ayda. 60-70 olsan balık etli olursun cânım yani hepten de zayıf olcan diye bir kaide yok ki azıcık da ele avuca gelsin diye bir tabir vardır. Benim 10 kilo ile yaşam kalitem resmen arttı hedefim daha vermek. Seni diyet+spor başladığın için tebrik ederim daha çok kalıcı ve afiyetli -ler gör🦋❤️🦋

Ay çok teşekkür ederim böyle yorumlar örnekler beni dahada motive ediyo valla neler yaptınız bu süreçte ben yediklerimi dikkat edip spor  bol su içmeye çalışıyorum ekstra bişey yapiyonuzmu

Kollarda vs sarkmaniz oldumu 

Daha sarkacak kadar bir zayıflama yaşamadım da  sarkmaz tahminimce. Sarkması için 100lerin üzerinde bir kilo olması lazım.

Bazen iki öğün bazen tek öğün. 

Günlük 30-40 dk yürüyüş veya leslie. 100 suguat 100 mekik 100 omurgu rotosyonu 10-15 dk stepper.

4-5 gündür yapamıyorum çünkü tansiyonum çok düşüktü biraz toparlamak için ara verdim. 

Spor öncesi l carnitinne bir kapak içiyorum.

Öğünlerden 30 dk  öncede Aspir yağı bir yemek kaşığı. 
Krom pikolinat alıyorum açlık hissi yaşayıp saldırmama adına.

Kahve hindiba içiyorum da bir etkisi yok.

Bu süreçte baklava da yedim ekmekte simit poğaçada tâbi küçük porsiyon şeklinde aşırıya kaçmadan.

2-3 litre su içiyorum. 2 veya 3 kahve öyle işte.
+1 oy
önce (1,160 puan) tarafından

Canım sporla zaten vücudunu sarkmadan toparlaya toparlaya zayiflayacaksın ve emin ol zamanla 1 kilonun bile farkına varacaksın. Şuan mesela hiç hafiflemiş hissetmiyor musun? Kaç kilo vermişsin demekki yaparsın canım zor birşey değil sadece dengeli besleneceksin

Çok sağol eveli sabah kalkınca bile şişkin hissederdim şimdi bir hafifleme geldi valla onu hissediyorum sarkmaktan korkuyorum valla yürüyüş bandı spor yapmaya çalışıyorum vakit buldukca

+1 oy
önce (4,552 puan) tarafından

Bende şuan diyetteyim, evde Leslie yapıyorum. Youtube yaz canim Leslie 1 mil yaz ilk ondan basla 15 dakika vücudun alışır sonra 30 dakika yaparsın. Her gün yapamazsan da hafta da 2 3 kere yapmaya çalış canim vücudun toparlanır 

zatet spor yapuyorum yazmış

Sağolun bende yürüme bandına biniyorum birde dediniz Leslie tarzı başka spor yapıyorum alıştım da inşallah sarkma vs olmaz endişeliyim o konuda 

sarkma olmaz hiç dert etme onu 

önce (4,552 puan) tarafından

Hahhaha benim gözüm onu görmemiş 🤣🤣🤣🤣🤣

+1 oy
önce (5,525 puan) tarafından

Bende 86 dan sonra 84 gördüm bu sabah tartıldım 83gordum dikat ediyorum ekmeği çok fazla azalttım 

Bende azalttim valla ekmeği 

+1 oy
önce (66 puan) tarafından

Aynı ben eksiği var fazlası yok hep tombul kilolu biriydim.. 96 kilo ile ikinci sezaryen doğumdan girdim.. Doğumdan 1 hafta sonra 86 kiloydum 3 ay kilo veremedim sonra vermeye başladım tabi spor ve diyetle birlikte şu an 65 kiloyum 21 kilo verdim inanılmaz değişim var gören herkes şaşırıyor küçücük kalmışsın diye ama bana hala kiloluymuşum gibi geliyor herhalde uzun süredir kilolu olmanın verdiği hisler.. Göbeğim daha var biraz spora ve diyete devam ediyorum bu ara durdu 65-64 ten aşağı inemedim.. Ama devam pes etmek yok 55 kilo olmana kadar devam edeceğim boyum 1.57... Pes etme canım veriyorsun sabırla devam et 2 haftada güzel kilo vermişsin illaki duracak direnç kilon olacak hiç yılmadan devam etmelisin.. Kendi sağlığın ve görüntün için sabırlı ol.. Sarkma spor yapamazsan olur.. Ben hep spor yaptım göbeğim kollarım ve sırtım kalındı Allah'a şükür o kadar kalmadı.. Sadece göbekte var üst üste sezaryen oldum kızım 2 buçuk yaşında oğlum 10 aylık.. Göbeğim gidene kadar spora devam.. Bu arada youtube da Leslie var 50 dk onu yapıyorum.. Başlarda 30 dk ile başladım şu an 50 dk ya çıktım.. 

Bende 

30 dakika Leslie yapıyorum fırsatım olursa yürüyüş bandına biniyorum bol bol su içiyorum inşallah pes etmem veririm

önce (66 puan) tarafından

İnşallah canım 

0 oy
önce (403 puan) tarafından

Bende 83 kilodan 73 kiloya düştüm uç ayda hala devam ediyorum arada kaçamak oluyo malesef ve duraksama daydim bir aydir çok şükür kirdim direnç kilomu sende vazgeçme cnm sabırlı ve azimli ol inşallah başaricaz

İnşallah canım güzel vermişsin sende almak kolay vermek zor bizim icin hemen alıyoruz zor veriyoruz deisim varmı gözle görülür bedenen insan hafifledini hissediyo ama verdikçe 

önce (403 puan) tarafından

Evet canm belli oluyo zayifladigim kısa olduğum icin gobegim çok var inşallah kalanida verebilirim 

0 oy
önce (18,778 puan) tarafından

Ben şu an 83 kiloyum on kilo verdim ama dediğin gibi hep kilo problemi olan ve hep kendini kilolu gören biriydim evlilik hamilelik emzirme dönemlerinde aldım çoğunlukla ama işin kötüsü 70 kilo iken de şu an hissettiğim gibi hissediyordum tabiki kilo vermelisin ama biraz da bakış açını değiştirmelisin. İlk başlangıç kilon aman aman bir kilo değil bence biraz kendimizle barışmayı oğrenmeliyiz 

0 oy
önce (29 puan) tarafından

Öncelikle bol su kendimden anlatayim ayni senin gibi canım hep tombik biriydim hiç AA zayifim demedim yemek seviyorum tatlı bayılırım doğumdan sonra bu kilo beni iyice kötü yapti kiyafet alamiyordum disari çıkmak istemiyorum kışın monttan nefret ediyordum 60 evlendim 75 le hamile kaldim 89 doğurdum dogumdan sonra sadece 87 de kaldım kızım 2 yasina geliyordu tamam dedim zayiflicam 20 kilo verdim eliptik ile ama günlük 1 saat yapıyordum 15 dk felan Leslie genelede Sabah Leslie yapardim hareketle baslamak icin ee tabi sonra geri aldim hepsini ama stres kaynakli benimki tam zayiflayayim dedim hamile oldugumu öğrendim 14 haftalık suan 93 kiloyum 3 aydir hic kilo almadim 1 kilo verdim de denebilir suan icin kilo almamak verebilirsem kendime ve bebegime zarar vermeden zayiflamak bol hareket vücudum sürekli spora alisik oldugu icin cokda yormuyor beni zaten bakınca 93 durmadigimi soyluyorlar  onu da eliptike bağlıyorum sarkmiyoruz sıkılaşiyoruz aksine sporsuz zayiflarsaniz sarkma ihtimaliniz var

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 84 göst.
6 gün önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde By (25 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 383 göst.
10 Ocak 2025 Moda kategorisinde Seher M&M (6,362 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 64 göst.
20 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Birkucukbebis (323 puan) tarafından soruldu

412,314 soru

12,411,751 cevap

44,874 kullanıcı

Kategoriler

...