+2 oy
667 göst.
önce Diğer kategorisinde (155 puan) tarafından

Oruçta iftara çok misafir çağıran mısınız ? 

Yoksa  gitmeyen onlarında sana gelmesini istemeyen taraf mısınız? 

33 Cevaplar

+1 oy
önce (4,941 puan) tarafından

Sadece anne, baba, kardeşler başkasını davet edilmediysem etmiyorum 2 çocukla zor oluyor.

önce (155 puan) tarafından

Olmaz mı ya geçen sene hamileydim belim çatlardı ağrıdan çok zorlandım bu yıl aşırı huysuz bir kızım var eşim bu konuda hiç anlayışlı değil ne yaparım bilmiyorum

-Reklam-
+1 oy
önce (629 puan) tarafından

Ben gitmeyi de çağırmayı da sevmiyorum ya çünkü yorgun oluyorum zaten ve insan iftardan sonra şöyle rahatça oturmak istiyo.  Kendi ailem hiç kimseye gitmedi ve çağırmadı da küçükken kızardım ama büyyğnce bende sevmemeye başladım ama sevap niyetine kaynanamgiki görümcemgili çağırırın

Valla aynı düşüncedeyim ama eşim toplu kalabalık iftarlara alışmış öyle istiyor 4 yılda çok zorlandım bu yıl kızım da var nasıl olacak inan çok düşünüyorum

0 oy
önce (2,812 puan) tarafından

Çok aşırı akrabam yok, eşimin akrabalarıda köyde yaşadığı için en fazla 4 gün misafir ağırlıyorum. Birde onlara giriyoruz o kadar. Ama daha çok olsun isterdim

Tercih meselesi canım inan ben yoruldum haddi hesabı yok misafir yetiştiremiyorum o derece 

0 oy
önce (1,723 puan) tarafından

Tandiigm normalde misafirlige gittigim herkesi iftara cagiririm . Gitmeyi de cok severim .

Ramazanın ve orucun tadı bence

Öyle tabiki ama ben artık bunaldım eşim tarafı çok fazla 1. Derece hepsi ramazan yetişmiyor onları çağırmaya 

önce (1,723 puan) tarafından

O zaman zor canm. 

0 oy
önce (13,907 puan) tarafından

Eşimin işi nedeniyle ne gidebiliyoruz ne davet edebiliyoruz.(ineklerimiz var)

Çok zor canım inek bakımı halamda da var oda hiç biryere gidemez

önce (13,907 puan) tarafından

Oyle canım maalesef saatinde girmek zorundasın ölün yok, düğünün yok.

0 oy
önce (5,651 puan) tarafından

Hem cagiririm hem de giderim. 

Misafir agirlamayi cok severim,yemek yapmayi da cok severim. Normalde pek gelen giden olmaz. O sebeple ramazanda ozellikle cagiririm. 4 haftasonumuz da dolu olur genelde. Her hafta sonu 1 misafir agirlarim. 1 kezde biz gideriz. Calisiyorum o sebeple cumartesi agirlamayi tercih ediyoruz. Kalabalik iftar sofralarini severim. Tabi kucuk cocukla yemek yapmak,sofra hazirlamak zor oluyo. Esimle bi sekilde idare ediyoruz.

Gitmeyi de seviyorum. Acikcasi iftara gittigimiz gunler benim dinlenme gunlerim oluyo :)

Bende severim ama 4 yıllık evliliğimde bitiyorum bu ramazan günleri bi çağırmaya 3 aileden aşağı çağıramıyorum bitmiyor buda beni çok yoruyor bu yıl kızımda var nasıl olacak bilmiyorum

önce (5,651 puan) tarafından

Allah yardimciniz olsun kucuk bebekle zor oluyo. Ben genelde 1-2 aile cagiririm diger turlu sohbet-muhabbet anlasilmiyo. 

İmkaniniz varsa ici hazirla cevrenizde tabi yapan yer varsa lahmacun ya da pi de yaptir. Bi corba yap,ortaya salata ,hazir manti al bi de tamamdir. Migrosta manti-ye diye bi marka var tavsiye ederim. 

Ben bebegim kucukken genelde ,mercimek corbasi,pilav,et kavurma ,salata bi de ortaya hazir manti yapardim. Fikir olsun :)

Sağol canım güzel fikirlerin içinn😍😍

0 oy
önce (2,129 puan) tarafından

Çalıştığım için kendi karnımızı zor doyuruyoruz o yüzden cagirabilecegimi sanmıyorum 

Çalışıyormuşsun canım kimse senden beklemez zaten  aman en iyisi 

0 oy
önce (839 puan) tarafından

Ben kimseyi çağırmicam bu sene. Gecen sene eltimle kaynanamları çağırdım gelmedıler. Annemlerde uzak fıyr gelemiyolar. Görümcem var oda gelmiyo. Hiç çağırmadılarda şimdiye kadar. Bende iki çocukla çağırasımda yok kimseyi açıkçası 

Gelmiyorlarsa bende çağırmam tabi en iyisi boşver

0 oy
önce (4,351 puan) tarafından

Önce beni cagirirlarsa çağırırım değilse kimseyi cagirmak istemiyorum çünkü karşılıklı olmuyor davetlerim 

Hepsi 45 yaşının üstünde eşim önce sen çağır onlar büyük diyor daralıyorum

önce (4,351 puan) tarafından

Amannn de geç 😂

0 oy
önce (18,164 puan) tarafından

Misafirim de olur bizde davetli oluruz ama bu yıl iki çocukla birde ikincisi yeni doğdu çok zor misafir ağırlayamam

Eşin bu konuda sana destekse ohh miss benimki geçen sene hamileliği bahane ettin bu yıl çocuğu mu bahane edecen diyor 

0 oy
önce (20,355 puan) tarafından

Ben gitmeyi de gelinmesini de çok severim. Çocuklar zorlamasa hoc erinmem. Çağırırım hep misafir 

Kızım 1 buçuk yaşında inan çok huysuz evimi mi topalayacam kızımla mı ilgilenecem iftar yemeği mi hazırlayacammmm o kadar büyüdü ki gözümde rabbim affetsin

önce (20,355 puan) tarafından

Benim kızım da 1.5 yaş. Seni çok iyi anlıyorum. 

0 oy
önce (1,845 puan) tarafından

Kimseyi csgirmayacam ramazan için değil normal gundede ben cagirsam bile kimse cagirmiyor aman masrafim gitmesin aman evim kirlenmesin diye herkesi çağırdım defalarca kimse beni çağırması teklif dahi etmedi ramazanda da kimsenin çağıra ağını düşünmüyorum 

Çağırırlarsa git canım çağırmazlarsa da eşinle çocuklarınla yap mis gibi iftarını aman eşim zorlamasa inan ben gitmekte çağırmakta istemiyorum

0 oy
önce (2,095 puan) tarafından

Ayy ben cagirmaktan yanayım net. Hem o sevabı kapmak hem evin coşkulu misafir dolu en en sevdiğim. Ama böyle orucunu tutanlar olacak. Çevrem tutmayanlarla dolu cagirasim gelmiyor

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 336 göst.
20 Nisan 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Muhammedelifmertomer (50 puan) tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 625 göst.
16 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde Mavi-beyaz (2,421 puan) tarafından soruldu
0 oy
61 cevap 1,278 göst.

412,408 soru

12,415,583 cevap

45,009 kullanıcı

Kategoriler

...