Kızlar bu ramazan misafir ağırladıniz mı neler yaptınız hafta sonu anne babalar kaynım eltim falan bizde toplanicaz fikir verir misiniz ne yapabilirim birde meze olarak da fikre ihtiyacim var
Salı günü benimde misafirim var benim menü
Tavuk çorbası
Baklavalı yufkadan kiymali börek
Kofteli beğendi
Brüksel lahana salatası
Yoğurtlu kereviz
Muhallebili Balkabakli tatlı yapacam rabbim.kismet ederse
Tavuk çorbasına ne koyuyorsun
Tavuk butu veya göğsünü hasliyoeum ayrı tencerede ilk önce soğan sarimsak kavuruyorum sonra rendelenmiş havucu , 1 yemek kaşığı kadar un katıp kavuruyorum tavuk suyunu döküyorum kaynadıktan sonra üzerine didikledigim tavuğu katıyorum göz kararı arpa yada tel şehriye atıyorum en son tuz,karabiber ve limon suyu koyuyorum çok lezzetli oluyor .
Tarhana çorbası
Pirinç pilavı
Karnı yarık
Ispanaklı el açması börek
Pancar sarması
Yufka tatlisi
Tepsi kebabı yapabilirsin hem kolay hem lezzetli yaninada pilav salata çorba gayet yeterli olur.tatli olarak magnolya yapabilirsin hem hafif olur hem şık görünür ucuzda.
Tepsi kebabıni hiç yemedim yapmadım çok merak ediyorum yalnız 9 kişiye yetermi şahsen bakınca ben bı oturuş da hepsini tek başıma yerim gibi geliyor yemek isterdim de :-D:-D
1 kilodan bir tepsi yaparsın kare kare dilimlersin biz 13kisi yemistik.sonucta iftar sofrasında çeşit çok oluyo sadece pilavla kebap yapsan yetmez tabiki.bide sulu yemek yaparsın gözüne az gelirse
Çok teşekkür ederim
Bnde yarın misafir çağıracağım çorba daha karar vermedim yaprak sarma et sulu ymk yapcam kanat Aticam fırına . Pilav islim kebabı yabinada ıspanak sarmısak yoğurtlu yapacm kabak tatlısı cayinyaninada eşim tatlı alir
Benim bu hafta sonu kayınım gelecek bekar 23 yasında yurt dışından geldi. Diğer kayınıda cagıraca çağıracağım.
Menü;
Köz biber çorbası
Patates püreli tepsi kebabı
Pilav
Lahana sarması
Biber dolması
Salata
Tatlı tam karar veremedim
Ağlayan pasta trilece yada gelin pastası kararsızım
İkinci gün içinde
Soğan kebabı patlıcan kebabı lebeniye çorbası düşünüyorum
Havuç tarator çiğ köfte kereviz salatası olabilir tavuk suyu çorba yada lebeniye çorbasi
Karnıyarık zeytin yağlı barbunya islim kebabı fırında tavuk patates
Cuma günü misafirim vardı
Şehriyeli tavuk suyu çorba
Buğu kebabı ( bu çok güzel oluyor çok beğenildi tavsiye ederim davet sofralarına yakışıyor. Ben kuşbaşı etten yaptım ama tavuk etinden de yapılır.)
Kuru patlıcan biber dolması
Havuç tarator
Cevizli İncirli muhallebili tatlı.
Yarında davetim var. Mercimek çorbası,etli nohut yemeği,pilav, beşamel soslu tavuk sote,ortaya yoğurtlu,salata , muhallebili kadayıf tatlısı
Merhaba canim bugu kebabini bugün misafirlerime yapmayi düşünüyorum ocine garnitur bezelye falan koymasan patlican kizartip koysam olur mu sence denedin mi daha once
Hiç denemedim canım ama bezelye havuç çok yakışıyor bu yemeğe öyle yapmanı tavsiye ederim. Geçen gün misafirlerime yaptım onlar da bezelye yemiyorlarmış normalde ama hiç bezelye varmış gibi değildi çok lezzetliydi demişlerdi☺️
Hmm bizde hiç kimse yemiyor hani o yüzden riske atmak istemiyorum canım senin de ellerine sağlık Etli yapicam sen de etli mi yapmıştın?
Canım misafirim vardı bugün yeni gördüm cevabı kusura bakma evet et ile yapmıştım bende
1,486,257 soru
24,298,587 cevap
343,925 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın