+2 oy
661 göst.
önce Diğer kategorisinde (153 puan) tarafından

Oruçta iftara çok misafir çağıran mısınız ? 

Yoksa  gitmeyen onlarında sana gelmesini istemeyen taraf mısınız? 

33 Cevaplar

+5 oy
önce (103 puan) tarafından

Yani durumu iyi olmayan fakire fukaraya yedirmedikten sonra o beni çağırdı borçlandım ben de onu çağırmalıyım diyerek pekte mahiyeti yok çeşit türlü sofrayı donatıp 2 rekat namaz kılacak takat dahi kalmayacak kadar yedikten sonra ne anladım ben bu işten. Ramazan orucu bir arınmadır maddi manevi hastalıklar için bir şifa bir detokstur. Çorba salata kafidir. Hurma ve süt ile iftâr edilmesi tavsiye edilir. 

En güzel iftar nasıl yaptırılır bir ilim meclisine hafızlık kuran kursu olur yada yaşlı bakım evleri, çocuk esirgeme yurtları alınır 3-5 kilo hurma orlara verilebilinir zaten herkes hemen hemen orucunu hurma ile açar. Yada bir fakir komşunuz vardır yaptığınız yemeklerden yâ ikrâm edersiniz yada davet edersiniz hep birlikte yatsı teravih vitir kılarsınız tâbii misafir çağırıp haremlik ve selâmlığa da dikkat etmek icâb eder diğer türlüsü hakikatten sevâb kazanayım derken günah kazanmaktır. Çünkü siz bilirsiniz ahlaklı insansınızdır fakat gördük yani burda daha 3-4 gün önce eve gelen erkek misafirlerin cinsel organına gözüm kayıyor diyeni.  

önce (468 puan) tarafından
+1

Hepsi işte mahremiyet sizlikten oluyor

Birsey deyince adimiz yobaz oluyor 

önce (2,559 puan) tarafından
+1

Kur an kursu talebesiydim ramazan zamanı hocanın sohbetine gelen kadınlar sıraya girer biz talebeleri davet ederdi iftara bi günde annem sıraya girmişti sınıfımdaki arkadaşlarımı hafızaları hepsini evime götürdüm o günler çok güzeldi ama dağıldı şimdi öyle birsey yok artık:( 

-Reklam-
+2 oy
önce (1,909 puan) tarafından

Çok kalabalık değiliz 1 gece çağıracam.1 gece gidecem 😊

+1 oy
önce (7,405 puan) tarafından

Çağıran tarafım. Gün aşırı misafirim vardır mutlaka çok da severim.

önce (153 puan) tarafından

Bende severim ama eşimin tarafı o kadar kalabalık ki hepsi 1. Derece 30 günün 20 si hep misafir ağırlıyorum 3 aileden aşşağı çağıramıyorum yetişmiyor bu yıl kızımda var nasıl yapacam bilmiyorum eşim bu konuda hiç anlayışlı davranmıyor

önce (7,405 puan) tarafından

Benimde öyle geçiyor o Ramazan'ın telaşını özledim 🥲ama bizim arkadaş veya kuzen çevresi, aileler başka şehirde yaşıyor. Eşin yardımcı olsa kolaylıkla kalkarsın altından aslında :(

+1

İnşallah canım

+1 oy
önce (553 puan) tarafından

Misafir severim,  oruçta daha çok severim yanlış bilmiyorsam ramazanda sofrada en az bir misafir olması sunnet diye biliyorum 

Evet canım haklısın ama benim 30 günümün 20 si dolu önce kızım yoktu bu yıl bebeğim var nasıl yapacam bilmiyorum

önce (553 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun çocukla evet zor benimde ilk çocuklu ramazanın olacak inşallah 

+1 oy
önce (517 puan) tarafından

Çağıran tarafım davet edilırsemde giderim ama genelde ben cagırırım hayırlısıyla kavuşsak ramazana 😊

+1

Bende çok yoğun geçiriyorum ramazanı 🤗

+1 oy
önce (500 puan) tarafından

Ben ramazanda kalabalık olmayınca bı kötü oluyorum ya ben giderim ailecek tabi yada birileri gelsin isterim ramazan kalabalık olunca güzel oluyor bence tabi bu ramazan 2 çocukluyum biri küçük daha nasıl olacak bilmiyorum:)

Valla inan bende bunu düşünüyorum 3 aileden aşağı çağıramıyorum yetişmiyor bu yıl kızım da var o da huysuz bir çocuk nasıl olacak aklım almıyor valla

+1 oy
önce (8,125 puan) tarafından

Çok tanıdığım yok burada bi kaç aileyi davet ediyorum genelde onlarda bizi davet ediyor.Bu kadar. 

Mis gibi valla

+1 oy
önce (4,150 puan) tarafından

Çok halsiz bir yapım olduğu için halim oldukça çağırabiliyorum maalesef. Ama biri çağırdıysa karşılıksız bırakmıyorum yakın aileyi çağırıyorum. 

Valla ben 3 er 3 er çağırıyorum 20 günde anca bitiyor eşimin ailesi çok bağlı birbirlerine bu yıl kızımda var nasıl halledecem bilmiyorum eşim bir tek bu konuda çok anlayışsız

İnsan içinden gelince yapmalı ya böyle zor oluyor işte. Kendisi yardımcı olsa çok mu geç geliyor. Fazla abartmadan hazırlan sen de yorulma

önce (1,614 puan) tarafından

Bende cocuk dogurduktan sonra halsizlik başladı sizde de mi öyle acaba eskiden hiç yoruldugumu bilmem çalısırken, şimdi evde cocugumlayım daha yorgun bitkinim yaşımda 28 canımı sıkıyor bu durum , cabuk yorulmaya başladıgım icin üzülüyorum 

Yani hep kansızlığım falan vardı ama sürekli bu kadar halsiz değildim. Çocuktan önce de her gün yürüyüşe gider 10 bin adım atardım. Hem hareketsizlikten hem de değerlerim düşük ondan böyle olduğumu düşünüyorum. Vitamin aldığımda biraz toparlıyorum ama tam dinç olamıyorum. Belki sizin de bu sebeplerden olabilir. Gerçekten çok sıkıntı oluyor. Bir misafir geliyor gidene kadar dayanıyorum gittikleri an yatıyorum hiç bir şey yapamıyorum. O kadar büyük hazırlıkta yapmıyorum yani veya bir yere gidince de aynı oluyorum. Ben de 24üm🥲

+1 oy
önce (84 puan) tarafından

Ben misafirliğe gitmeyi de misafir ağırlamayı da çok severim ama bu sene benden geçti bu ay sonu doğum yapıcam 😂😂😂

Yaa hayırla gelsin bebişşş rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

önce (84 puan) tarafından

Amin çok saol

+1 oy
önce (7,014 puan) tarafından

Çağırmayı çok seviyorum ama maalesef kaynanamlar sadece kızlarını çağırır bir oturuyorum 

Sen kendi aileni çağırmıyormusun

önce (7,014 puan) tarafından

Ailem uzakta köydeler hayvanları var o yüzden hiç çağırmadım bir kere dedim kızım nasıl gelelim hayvanlar var iftara yakın anca giriyoruz dedi bende bir daha demedim bu sene zaten hiç gelemez annem anjiyo olacak Ramazan haftasında 

+1 oy
önce (17,460 puan) tarafından

Ben severim misafir özellikle Ramadan ayında. Ama çağıracak kimsem yok burda. Sadece eşimin dayısı gil var bir tek onları çağırıyorum ve bir tek onlara gideriz. 

Bi yandan iyi bir yandan benim eşimin tarafı gibi aşırı kalabalık aileler için zor ben çok zorlanıyorum

+1 oy
önce (52,056 puan) tarafından

iki aileyi aliyorum sadece yetiyo suan annemlerle konusmuyorum tek kaynanamlari çağırırım 

Olsun canım yeter ya

+1 oy
önce (8,925 puan) tarafından

Gelen  oluyo gidiliyoda baya kalabalık oluyoz cağirıyom hepte 

Benim tarafım hiç yok eşiminki çağır çağır bitmiyor ama ben bitiyorum bu yıl kızımda var nasıl olacak bilmiyorum

önce (8,925 puan) tarafından

8 aile var benim canım eşimin akraba yok araları bozuk

+1 oy
önce (5,964 puan) tarafından

Peki ramazandan iki hafta sonra tek başına iftarını açan ben 🫣

Ramazan sahur full tek başına yapan ben ☹️şükür gene ilk haftasi eşim var 

Yaa kıyamam sana 

önce (5,964 puan) tarafından

Benm eşimde ilk iki hafta var sonra iş yoğunluğu başlıyor elhamdülillah yinede esnafın gözü önce Allah sonra bayramlarda  işte sahur oda yapmaz iftarida iki hafta ya olur ya olmaz . Eşimin ailesi bn çağırınca gelirler Allah razı olsun bnm ailemde babam çok bı uerde kalmayı sevmiyor yani bizi çok sever siz gelin der ama kendisi evden çıkmaz ;) 

Böyle değişik bir ailem var . Yani tekim hep bide iki küçük civcivim var 

+1 oy

Samimi olduğum kisileri çağırıyorum ramazanın ilk haftası eşim evde olduğu için bu fırsatı milleti çağırmak ile degerlendirecegim ztn pek kimse yok 1 hafta bana yeter onlarda davet edecek müsait olursam yani eşimin işine bağlı ona gore giderim

En güzeli canım bereketli sofralarınız olsun

Cümlemizin inşallah 

+1 oy
önce (2,643 puan) tarafından

Çağırdım ama kimse beni cagirmadi bıraktım bemde

Sen üzerine düşeni yspmışsın canım boşver

+1 oy
önce (317 puan) tarafından

Ben hiç sadece iftarlik misafiri gitmedim banada gelen olmadı iftira ama Şöyle söyliyim Beni Çağırdılar ben gittim ben onları çağırdım onlar gelmedi dedim ki Melike dur sakin  sen ***** mısın onlar niye gelmiyor da sen gidiyorsun diye Ve geçen sene çağırdılar bilerek gitmedim bende onları çağırmadım Annem babam Ablamlar gelir onun dışında kimse gelmez ki ben eve alan biri değilim  Cidden Ben gidiyorum onlar gelmiyorlar diye ben kendime kural uydum kimse kimseyi evime almıyorum kolay Kolay 

Tercih meselesidir canım sen bu şekilde uygun görmüşsün bize laf düşmez haklısın ama

+1 oy
önce (184 puan) tarafından

Anneler kardeşler sık görüştüğün bir kaç yakın akraba yeter her sene bütün sülale çağırılmaz ki bazı erkekler hem usul bilmiyor hem herşeye karışıyor kendi yapsın yemekleri madem

En güzeli valla aşırı bağlılar birbirlerine çok zorlanıyorum ben

+1 oy
önce (18,789 puan) tarafından

Ben ramazanı inzivaya çekilme olarak görürüm açıkçası kalabalık ve dolu dolu iftar sofraları bana çok hitap etmiyor ancak en yakınlarımı eşimin ailesi kendi ailemi çağırmak isterdim o da ben ağırlayayım mantığından çok beraber yiyelime odaklıyım ama gurbetteyim kimseye gidip gelmem 

Ben senin gibi düşünüyorum ama eşim malesef benimle aynı fikirde değil

+1 oy
önce (2,002 puan) tarafından

Cemaat cagrir iki bebeğim old.icin çağrılan yere gidene kadar ramazan biter davetlerde camiise yemek dağıtılıyor..

Oda iyimiş😂

önce (2,002 puan) tarafından

Bana fırsat olmuyor köyden hergun biri cagriyor 30 gün bitiyor

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 336 göst.
20 Nisan 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Muhammedelifmertomer (50 puan) tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 625 göst.
16 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde Mavi-beyaz (2,421 puan) tarafından soruldu
0 oy
61 cevap 1,278 göst.

412,365 soru

12,413,726 cevap

44,940 kullanıcı

Kategoriler

...