Yani durumu iyi olmayan fakire fukaraya yedirmedikten sonra o beni çağırdı borçlandım ben de onu çağırmalıyım diyerek pekte mahiyeti yok çeşit türlü sofrayı donatıp 2 rekat namaz kılacak takat dahi kalmayacak kadar yedikten sonra ne anladım ben bu işten. Ramazan orucu bir arınmadır maddi manevi hastalıklar için bir şifa bir detokstur. Çorba salata kafidir. Hurma ve süt ile iftâr edilmesi tavsiye edilir.
En güzel iftar nasıl yaptırılır bir ilim meclisine hafızlık kuran kursu olur yada yaşlı bakım evleri, çocuk esirgeme yurtları alınır 3-5 kilo hurma orlara verilebilinir zaten herkes hemen hemen orucunu hurma ile açar. Yada bir fakir komşunuz vardır yaptığınız yemeklerden yâ ikrâm edersiniz yada davet edersiniz hep birlikte yatsı teravih vitir kılarsınız tâbii misafir çağırıp haremlik ve selâmlığa da dikkat etmek icâb eder diğer türlüsü hakikatten sevâb kazanayım derken günah kazanmaktır. Çünkü siz bilirsiniz ahlaklı insansınızdır fakat gördük yani burda daha 3-4 gün önce eve gelen erkek misafirlerin cinsel organına gözüm kayıyor diyeni.