+1 oy
338 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (135,792 puan) tarafından

sorum baslikda kizlar

24 Cevaplar

+1 oy
önce (135,792 puan) tarafından

En İyi Cevap

kizlar cocugu veya tanidigi bi cocuk apandisit ameliyati olan varmi lutfen acil biraz

önce (2,236 puan) tarafından

Erkek kardeşim. Oldu neyi merak ediyorsun tam olarak 

cocuklsrda nasi ilerliyo kac gub hastanede kaliniyo agri aci cekiyolarmi gunluk hayata donus ne xaman oluyo 

önce (2,236 puan) tarafından

Benim kardeşiminki patlamıştı apar topar alındı ameliyata. 2 hafta dan çok kaldı hastanede üzülerek söylüyorum çok ağrılı acılı bir zaman oluyor ama geçiyor bünyeye bağlı. Bide baya kilo bıraktı kardesimde. 

Karın ağrısı ve şiddetli mide bulantısı varsa apandisitten supheleniyorlar 

önce (297 puan) tarafından

Sevda apandst cok sinsi bisey bide agridan duramaZ gorumcem oldu yazin kadin bagira bagira agliyordu karni cikacak gibiydi ihmal etme sen olmadi yine gotur

goturcem yarin

-Reklam-
+1 oy
önce (1,094 puan) tarafından

Postunuz tepede dursun diye yazıyorum. Benim çevremde yok. Yetişkin olarak var ama prosedür belki farklıdır. 

sagolasim

+1 oy

Post yukari.........

sagol mervis

Gecmis olsun canim

+1 oy
önce (2,702 puan) tarafından

Annem geçen gün oldu ama çocukta farklıdır heralde

Post yukarı çıksın diye yazdım geçmiş olsun 

cok sagol

+1 oy
önce (2,341 puan) tarafından

Yıllar önce bı konusu.uzun çocuğu oldu hayırdır insalah canim

kuzey hasta dr goturdum dr apandisit olabikir dedi yarina rontgen cekilcej

Yaa geçmiş olsun inşallah öyle bı şey yoktur ama varsa da endişelenme tehlikeli bı şey değil 

ben stresten ölecem valla☹️

Kıyamam üzülme apantist olsaydi yarına bırakmazdı bence ☹️ genelde çocuklar karnım ağrıyor derler ama bilemedim acaba kabız falan mı yada yediği bı şey mi dokundu

yoo kabiz degil oyle farkli biside yemedi acikcasi 

+1 oy
önce (4,524 puan) tarafından

Bilgim yok post yukarı çıksın

sagol

+1 oy
önce (4,049 puan) tarafından

Tam emin değilim de Apandisite hemen bakılması lazım değil mi yarına attıysa çok acil bir şey değildir diye düşünüyorum . inşaAllah iyi sonuç alırsınız 

dr bakti suanlik iyi ama karin agrisi gecmezse yarin gelin bide cihazla bakalim dedi  ara ara karnum agriyo diyo ama

+1 oy
önce (1,161 puan) tarafından

4-5 gün 1 haftaya kadar hastanede kalabiliyorlar. Sıvı beslenme oluyor ilk gaz ve büyük abdest çıkışına kadar. Geçen yıl oğlumun ameliyatı için hastanede bulunduğumuz dönemde yanımızdaki yatakta kalan çocuk apandisit ameliyatı olmuştu. Hatırladımlarım bunlar

zormuydu hatirliyobmu cani cok yandimi☹️

önce (1,161 puan) tarafından

Yani çocuk büyüktü 12-13 yaşlarında. Baya nazlanıyodu ağrıyo falan diye. Ama muhtemelen zordur ya. Kendi sezeryanımdan pay piçiyorum. Neyse ki çocuklar çok hızlı iyileşiyolar. Sandığımızdan daha dayanıklılar. Yarın tekrardan ameliyatımız var. Apandisit ameliyatı görürsem daha fazla dikkat ederim senin için 

aay cok iyi olur yaa bana bilgi verirsen cok sagol

+1 oy
önce (2,750 puan) tarafından

Hiç bilgim yok sevdoş hayırdır inşallah çocuklara mi bişey oldu

kuzey gece ateslendi karnum agriyo dedi dr goturdum muayene etti apandisit olabilir dedi gecmezse yarin getir bide cihazla bakalim dedi suanlik iyi ama yarina kadar bekle dedide ben bi gerildim☹️

Geçen sene koca kadın kuzenim olmuştu ameliyat sevdos duramiyodu ağrıdan aynı zamanda kusuyodu ve duvarları tirmaliyodu baya çoktu ağrısı ne alem kuzey şuan 

Bildiğim kadarıyla arada şişiyor o apandisit öyle bişey olabilir mi operasyonluk bişey olsa hemen alırdı bence 

uyuyo oyle agrisi yok amaara ara aciyo karnim diyo

Yediği bişey dokunmuştur belki içini ferah tut sen 

0 oy
önce (5,601 puan) tarafından

Ben oldum ameliyat.ama kuzey kadar küçük değildim. 14 yasindaydim.

Bir gün uyandim midem bulaniyordu. Atesim yoktu ama. Birde yuruyemiyordum sag kasiktan velime ve ayagima sanci giriyordu. 

bejde ergenken oldum kucukde nasi oluyo zor olurmu cani yamarmi

Çocukların iyilesme süreci daha cabuk oluyor. Korkma inşallah değildir. Olsada cabuk gecer inşallah 🥺

olmasin☹️

0 oy
önce (909 puan) tarafından

Hayir olsun sevdoş 

dedim ya atesi var diye dr karnim agriyo dedi sag tarafi gosterdi dr bakti ama yarina kadar gecmezse gel karnindan bakalim suanlik iyi ama apandisit ilabilir dedi☹️

Aman Allah korusun yaa Rabbım korktuğuna ugratmasin inşallah 😢

amin hulyosum valla ben kalp jrizi gecircem ne zor bi donemden geciyon☹️

Allah korusun kizz sıkma canını öyle 

0 oy
önce (110 puan) tarafından

Benim apandisim patladı 4-5 yıl önce. Belirtiler çocuklarda da aynıdır diye belirtilerini yazıyorum. 

Sağ karında şiddetli ağrı

Mide bulantısı 

Kusma 

Bir de kambur yürümeye başlamıştım ben ayakta dik duramıyodum.. 

Hemen ilaçlı Mr çekip sonra ameliyata aldılar. 

Apandisitten şüphelense mr çekmeden bırakmazdı bence ama bazen apandis şişmiş oluyor uzun süre fark edilmiyor öyle bir şey varsa yarın röntgende görünür o da çok ufak bir ameliyat bir iki dikişlik.. Korkma yani allah şifa versin

önce (2,558 puan) tarafından

Bu dediklerin eskiden bende çok olurdu bizim komşuya götürürdü annem kadın karnıma bakardı göbeğim düştüğünü söylerdi yerine getirince ağrı fln kalmazdı apandisit miydi diye şimdi şüphe ettim :( ama olsa şuan bu halde olmazdım bence 

bende oldum ama inanmi hic bisi hatirlamiyom dr olabilir diyince kafam durdu sanki sislik yok ama karnim aciyo diyo goturcem yarin

önce (110 puan) tarafından

Aaa bide benim ateşim 40a dayanmıştı da öyle gittim doktora. Ateş de oluyor çok. Bir de nabzım 140 atıyordu. Hiç unutmuyorum o günleri . Tek başımaydım her şeyi hatırlıyorum valla ☹️

0 oy

Sevda büyük tuvaleti yapıyor mu en son ne zmn yapti benim kızım büyük tuvalet yapmayınca karnım diye ağlar durur tuvaleti yapınca rahatlar sizinde öyle olmasın mı 

dub yapti tuvaletinu bugun yapmaz ama yarin kesin yapar genelde 1 gun arayla yapar hep

İnşallah öyledir apandisit değildir 

insaallah

0 oy
önce (12 puan) tarafından

Ben 8.sınıfa giderken olmuştum apandisit ameliyatı iki büklüm olmuştum kusma ve şiddetli karın ağrısıyla götürmüştü annemler ama hemen bulamadılar patlamış tı benimki ilaçlı tomografi de çıkmıştı 2.gün hemen ameliyat a aldılardı 

allahim korusun bana olsa bisi olmazda cocuguma olmasin hani benim canim yansim cocugumunki yanmasin bende olmustum ama hic hatirlamiyom

0 oy
önce (919 puan) tarafından

Ben kendim oldum sevdos benimki patlamamış ama az daha evde dursaymışim patlicakmiş öyle demişti doktor belirtileri bulantı karın ağrısı adet sancısı gibiydi 4 gün üç gün kıldım hastanede 

Eltimin çocuğunun da ani karın agrısı oluştu hastaneye gidene kadar patladı o bir hafta kaldı cunkü o patlayınca baya sıkıntı oluyormuş 

Hayırdır kimde var belirti

kuzeyde var ceylos

önce (919 puan) tarafından

İhmal etme canım cok gecmiş olsun 

sabah goturcem

0 oy
önce (221 puan) tarafından

Eşim de oldu bir anda mide bulantısı karın ağrısıyla gittik acile emar çekildi patlamamış tı ama az kalmıştı acil ameliyata alındı apandist olsa ağrıdan duramaz koca insan bile dayanamıyor çok geçmiş olsun değildir inşallah 

insaallah degildir

0 oy
önce (839 puan) tarafından

Sevda neresi ağrıyor tam olarak? 

aciyo dedi elletmiyo

Olabilir o zaman canım benim. Endişelenme laparoskopik yapıyorlar artık. Aynı gün ayağa kalkıyor. 3 güne de hiçbirşey olmamış gibi geziyorlar. :) ben de aynı yöntem ile safra kesesi ameliyatı oldum. Ertesi gün ayaktaydım, 3.gün köpek kaldırıp sedyeye koyuyordum  :)

hersey ust uste geliyo yaa bana olsada cocuklarima bisi olmasa keske ben gene idare ederimde onlarin cani acidimi dayanamiyorum

O kadar haklısın ki kuzum. Haber et bize de durumu

bak gecti simdide bisi yok diyo bu kesin apandisit tam hatirlamiyom ama benimkide boyleydi sanki agrilar geliyo gidiyodu snr bi geldi ve hic gitmemisti kuzeyinde oyle olcak galiba

0 oy
önce (1,689 puan) tarafından

Söyle ki küçük yaşta apandist olmuş biri olarak edindiğim tecrübeyi anlatayım zaten ameliyat olacağı için 12 den sonra yemek yedirmiyorlar ameliyat sonrası kusma aşırı terleme görünebilir ilk gün gece biraz yürümeniz tavsiye ediliyor gaz çıkarması için ben iki gün kaldım hastanede çünkü norkoz etkisindeyken çok hareket etmişim ve dikişlerim kanamıştı bir hafta boyunca çok çok dikkat edilmesi gerekiyor ilaçların saatli içilmesi gerekiyor eğilip kalkarken tuvalete otururken destek gerekebilir ilk birkaç gün sıvı olarak yani çorba gibi şeyler tüketilmesi iyi olur çünkü apandist sonrası kabızlık hiç iyi olmaz 

basit bi operasyon gibi gorunsede zor demekki

önce (1,689 puan) tarafından

Evet özellikle operasyonu geçiren için 

0 oy
önce (32 puan) tarafından

Oglum oldu gecen sene 5 gün kaldı hastanede 

kac yasindaydi nasi gecti cani cok yandimi

önce (32 puan) tarafından

5 yasındaydı yorumda yazdım belirtileri neydi diye ameliyat olana kadar sabahdan aksama kadar halimiz perisandı ameliyattan sonra cabuk toparladı şükür

benimkise 5 yasinda belirti karin agrisi ama ara ara olan bi agri hani geliyo geciyo 

0 oy
önce (359 puan) tarafından

Ben geçirdim ama küçüktüm hatırlamıyorum 

bende hatirlamiyom☹️

önce (359 puan) tarafından

Çocukların iyi mi 

ne iyi ne kotu☹️

İlgili sorular

+4 oy
6 cevap 114 göst.