Yöntemi çok yanlış, kazanacağım derken kaybetme riski var. Bunu açıkça dile getirip kalbini kırmadan nezaketle anlatırsanız belki anlar.
Kayınbabam sizin babanız gibi. Fazla baskıcı, sert ve bağırarak, insanı pıstırarak konuşmayı tercih eden birisi. Herkes ondan korkuyor, ben korkmadım. Açıkça bak seni seviyorum, hatta en çok bu sertliğini seviyorum ama yanlış yerde yanlış şekilde söylüyorsun, işte diyorum önceki söylediği tüm mantıklı sözler çöp oldu.
Bildiğin din hususunda doğru yanlış bildiği ne varsa yapacaksınız modunda rest çekerek zorluyor, ben de çat çat çürütüp ister beni sev, ister sevme ama yanlışın var diyorum. Nabzına göre şerbet veriyorum yani.
Her ne kadar niyeti güzel de olsa hareketleri yanlış. Buna güzel bir dille engel olabilirsiniz.
Lafın evvelinde yağlayın ballayın babanızı, tansiyonu çıkarsa da çıkmasın. Allah seni başımızdan eksik etmesin diye giril yapın, hakkın ödenmez deyin. Kız çocuğunu hakkıyla yetiştirip evlendiren ana babanın cennete gireceğine dair müjde veren hadisi şerifi anlatıp konuya girin.