+2 oy
275 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (977 puan) tarafından

Ben evliyim kızlar başka şehirde yaşıyorum ama babm kardeşlerime asiiri psikolojik baskı yapıyor iyi bir baba çok muhafazakr hep psikolojik baskılarla büyüdük kötülüğümuzu istemez ama aşırı baskı yapıyor din giyim ve namaz konusunda evde huzur kalmıyor dedem de öldü iyice babam baskıları arttırdı kardeşlerim genç korkuyorum bunalir yanlış bişey yaparlar diye zorla olmaz diyorlar kilmiyorlar ben de dedim göstermelik kıl korkuyorum artık siznne dusunuyorsunuz

6 Cevaplar

+2 oy
(8,177 puan) tarafından

Babanız doğru olanı yapıyor. Keşke benim babamda bana dinimizi ogretseydi cok sevinirdim.

Ama dinimiz kolaylik dinidir. Mecburen degil güzel sekilde tesvik etse keşke 

(977 puan) tarafından

Babam doğru düşünüyor ama yanlış yapıyor günümüz gençleri öyle değil zorla kapat zorla namaz kildir öyle olmuyor keşke eskisi gibi olsa degil

-Reklam-
+1 oy
(7,996 puan) tarafından

Dayimda böyleydi. Dini öğretmek başka baskı uygulamak başka. Kuzenim daha çok dinden soğudu sayesinde. En sonunda evden ayrıldı lojmanda aşamaya başladı sağlık personeli bu arada. Bir daha da asla eve donmedi. 

(977 puan) tarafından

Ne yazikki babamla asla konuşamazsin he diyip susacaksin bizimkiler de evden kaçmanın yolunu arıyor 

+1 oy
(389 puan) tarafından

Yöntemi çok yanlış, kazanacağım derken kaybetme riski var. Bunu açıkça dile getirip kalbini kırmadan nezaketle anlatırsanız belki anlar.

Kayınbabam sizin babanız gibi. Fazla baskıcı, sert ve bağırarak, insanı pıstırarak konuşmayı tercih eden birisi. Herkes ondan korkuyor, ben korkmadım. Açıkça bak seni seviyorum, hatta en çok bu sertliğini seviyorum ama yanlış yerde yanlış şekilde söylüyorsun, işte diyorum önceki söylediği tüm mantıklı sözler çöp oldu.

Bildiğin din hususunda doğru yanlış bildiği ne varsa yapacaksınız modunda rest çekerek zorluyor, ben de çat çat çürütüp ister beni sev, ister sevme ama yanlışın var diyorum. Nabzına göre şerbet veriyorum yani.

Her ne kadar niyeti güzel de olsa hareketleri yanlış. Buna güzel bir dille engel olabilirsiniz.

Lafın evvelinde yağlayın ballayın babanızı, tansiyonu çıkarsa da çıkmasın. Allah seni başımızdan eksik etmesin diye giril yapın, hakkın ödenmez deyin. Kız çocuğunu hakkıyla yetiştirip evlendiren ana babanın cennete gireceğine dair müjde veren hadisi şerifi anlatıp konuya girin.

(977 puan) tarafından

Babamla gerçek düşüncelerinizi konusamazsiniz bağırır haho diye feryat eder komşular biri hamile kaldı sanır öyle sert

(389 puan) tarafından

@Birihtimal Allah razı olsun güzelim ❤️❤️❤️

O zaman en sevdiği kızı olup Naz makamına yükselmeniz lazım ki sözünüzü dinlesin

(977 puan) tarafından

Ben evliyim ben onlara dedim doğru bu sanıyor ama gerçekten soğutuyor arkadaşlar ben 30 yaşındayım ayırt edebiliyorum gerçek bir müslüman soğutarak değil sevdirerek başarır ama babam kızmak tehdit etmekle soğutuyor ama kardeşlerim daha genç bunun bilincinde değiller 

(389 puan) tarafından

O zaman sen dengeleyici olacak ve islamın dinin esaslarını nazikçe anlatan kişi kisvesine bürüneceksin. Sözlerinden kardeşlerinin soğumasını istemediğin anlaşılıyor. Kimi ablalar abiler vardır ana babadan çok ebeveyn olurlar. Önce anlayışla, sevgiyle yaklaş. Sonrası gelir inşallah. 

(977 puan) tarafından

Ben de öyle diyorum bak ramazan geliyor dedik ben de kilacagim dedim ama içinizde yoksa kılmam diyorsaniz evin huzuru için göstermelik kılın dedim kızlar inançlı biri kilacagim dedi ama biliyorum iki gün sonra bırakır diğeri de ben soğudum istemiyorum bu evden kurtulmak istiyorum gözümüzü actik baskı baskı baskı diyor haklı ben de dedim boşver okuluna bak hep böyle olacak diye bişey yok vs vs destek olmaya çalışıyorum annemle konsutum anne burda neler duyuyoruz ben korkuyorum babam böyle yapmasin dedim o da ben napayım diyor haklı napsin gücü yok 

0 oy
(1,621 puan) tarafından

Alttan alacaklar babaya ne yapılabilir ki kılmak istemiyorlarsa kendi günahları, sende takmayın diye moral ver kardeşlerine , bende baskı ile büyüdüm dedem cocukluk yaşatmadı ama fıtratta varmış bunalıp yanlış bsey yapmadık,  şimdi severek yaşıyorum dinimi, ha kızmasaydı severek yaptırsaydı güzel olurmuydu olurdu, ama aklı o kadar yetmiş diyip bunu takıntı haline getirip kendimizi yemedik cok sukur,  daha büyük dertleri olmasın insanin, namaz kıl diyene de düşman olmazlar heralde, dua et kardeşlerine de babana da .. 

(977 puan) tarafından

Yok öyle ama en küçük kardeş erkek ve ergen ondna en çok korkuyorum bir de babamdan ne yazikki babam anormal davranıyor kızınca 

(1,621 puan) tarafından

Sen kardeşini sürekli ara takma kafana de destek ol, bbana diyen olmadığı halde kafayı üşütmediysem bişey olmaz inşallah, dedem gözleriyle yerdi bizi, annem babamda bişey demezdi, hiç pantolon giymedim 8-9 yaşında başörtü taktırırdı, ama elhamdülillah bozulmadı pskolojim sen destek olursan bsey olmaz inşallah , bizi öpüp sevdiler yeri gelince heralde o yüzden kötü etkilenmedik

(977 puan) tarafından

Biz sevgi gormedik şimdi 30 yasinda oluo başka aileleri görünce daha kotulerini görünce en azından öyle böyle yapmadın demek bizi sevdiler diye kendimi inandiriyorum inandirdim da ben de psikolojik baskılar yüzünden evlendim kötü de değiller yanlışları dağ kadar çok ama ana baba sonuçta ben konuşuyorum destek oluyorum ama en küçük ergen olan konuşmaz onun farklı bir sorunu var iletişim eksikliği var aramızda en farklı olan o konuşsan da cevap vermez ama engeli yok psikolojik ne yazikki ben de ona üzülüyorum 

(1,621 puan) tarafından

Valla canım üzülerek bsey olmuyor ki başka türlü destek olunması gerekiyor annen ne yapıyor?

(977 puan) tarafından

Annem de onun kafasında ama en azından o ağzımızın tadı bozulmasın modunda kilsinlar babalarını biliyorlar diyor annemin de babamla düzgün konuşma lüksü yok garibim 35 sene susmuş şimdi konuşsa neler olur bilemiyorum 

(1,621 puan) tarafından

Kardeşini sık sık arayıp ilerde bu gunlerin geçeceğini telkin et, senden başka destek olacak yok gibi, başka yapacak gelmedi aklıma, inşallah icinden gelerek de yapması nasip olur , Allah babana da yumuşaklık nasip etsin

(977 puan) tarafından

Amin Allah razı olsun canim

0 oy
(365 puan) tarafından

Dinde zorlama olmaz .Baban hata yapıyor 

(977 puan) tarafından

Bence de hata yapıyor zorla tehditle olmaz yok interneti sokecegim işten cikartacagim evden ayrılacağım tek yaşayacağım kilmazsaniz öyle böyle diye insanın ruhunu emiyor bende dedim göstermelik kılın yeter ki huzur olsun neler duyuyoruz ama erkek kardeşin en küçük olan zorla da yapmaz göstermelik de yapmaz ne yazikki küfürbaz oldu 

(365 puan) tarafından

Evde kac bekar var

(977 puan) tarafından

Evde üç bekar var ablamla ben evliyiz biri de ogretmen başka sehirde ne yazık ki babam kadar hacı hoca bir adamın 6 çocuğundan sadece ablam kiliyor o da çok uysaldir erkekler inkarcı Allahım hidayet versin inşallah rabbim kızlar da biri üniversite mezunu diğeri 21 yaşında ama nafile babam hepimizi zamanında soğuttu internette hoca videoları izleyip çocuklara sarıyor ne yazikki

0 oy
(371 puan) tarafından

Aynı benim babam beni zorla kapattı siddeet de gördüm pantolon giyme eşarp ört ben utanıyorum senden şimdi kapaliyim acil deseler açılmam ama onun o tavrı iyiliğimizi ister ama Ergendim bende ben olsam çocuğuma zorla değil sevdirmeye çalışırdım guzellikle onlar cahil ya 

(977 puan) tarafından

Bende öyle kapandım nisanliyken pantolon giydim diye pencereyi açıp bağırdı komşular kesin demiştir belki yanlış bişey yapmışım Allah korusun hamile kalsam böyle tepki verilirdi yemin ediyorum kime desen inanmaz pantolon için oldiginu eminim bişey var sanmislardir hepsi ağzı scik baktı kimseye diyemedim zorla zorla zamanında ben de nefret etmiştim şimdi kardeşlerimi anlayabiliyorum 

(1,621 puan) tarafından

Ne kadar psikolojileri bozukmuş bunların ya ne yaşamışlar da böyle zoraki bağırarak kızarak yaptırmaya calısıyorlar , Allah demeyecek mi sen neden benm kulumu korkuttun soguttun belkide, benm dedemde gözüyle yerdi bizi zorla kapatırdı asla pantolon giymedim hele kücükken o etek takılmıştı biyere de 2 metreden aşağı lafa üstü düşmüştüm 9 yaşında cocugum o kadar uzun etek giydirilir mi.. annemde pasif kalmış hiç bsey dyememiş, şimdi elhamdülillah dinimi yaşıyorum ama dedemin yaptıkları cok yanlıştı, babanne gibi giyiniyorsunuz diyorlardı sokaktaki kızlar ablamla bana , bunlar iyiki eziklik duygusu bırakmadı bizde, sadece şimdi uzun etek giyemiyorum sıkıntı basıyor giyince, ferace mi de giyerm ama etekten etkilenmişm isteyerek giyemiyorum

(977 puan) tarafından

Annem.babamdir atamdir ama yaptıkları yanlış iyiliğimizi istiyor ama maraz çıkarıyorlar benim hayatım hep böyle şeylerle dolu zorla 17 yaşında manto ferace giydirdiler noldu çıkardım ama başörtü takıyorum bırakmadım ama pantolon memlekette pek gitmemeye çalışıyorum babam sokakta görse herşey beklenir bizi dövmese kendini döver rezil eder ergenlik.doneminde okadar utandirildigim zamanlar oldu sevdigim kişinin yanında rezil olduğum okadar şey oldu ki anlatsam roman olur oyuzden kardeşlerimi çok iyi anlıyorum 

(371 puan) tarafından

Hep kisitlanarak büyüdük biz öyle ise kuzenlerim Dar mini giyerdi onlara laf eden olmazdı bize bacak bacak üstüne bile oturunca kızlar böyle oturmaz derdi annesi yazık ya utanıyorum artik 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 128 göst.
25 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Huniliprenses (11,927 puan) tarafından soruldu
+2 oy
34 cevap 797 göst.
3 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 94 göst.
25 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde sweetlady (856 puan) tarafından soruldu
+1 oy
34 cevap 791 göst.

413,251 soru

12,442,293 cevap

46,032 kullanıcı

Kategoriler

...