0 oy
133 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,423 puan) tarafından

Sağlık ocaklarında Türkiye genelinde test yapılıyormus annem kendine ilaç yazdirmak için gitmişti gitmisken simir testi içinde gün vermiş bugün gitti yaptırdı mamografi içinde gün vermiş yaptıralım demiş.

Kızında gelsin demiş parayla bile bu kadar ayrıntılı yapmazlar ayrıntılı vs demiş.

Sizlerde duydunuz mu giden varmi 

Gitsem mi bilemedim bende alt muayne için 🤷.

8 Cevaplar

+1 oy
(51 puan) tarafından

Canan karatay dıyordu ki ne hikmetse mamografı ne zaman çıktı bıanda  patladı meme kanserleri mamografı çok zararlı dıyor HPV aşısı hortladı rahım kanserı arttı dıyor. 

Cana hocayı severim inanıyorum ben

-Reklam-
0 oy
(321 puan) tarafından

Git tabiki her kadının mutlaka yaptırması gerekiyor 

(2,423 puan) tarafından

Yaptırdın mi cnm kaç yaşındasın sen

(321 puan) tarafından

Yaptırdım ama hastanede yaptırdım geçen sene verdim ben 25 yaşında başlamak gerekiyor 

(321 puan) tarafından

Ne smear testi acıtıyor nede mamografi merak etme ezipte sanki sıkı sıkı bastırmıyor smearı duymazsın bile 

0 oy
(5,346 puan) tarafından

Evet ayda bir günleri var mamografi için başka hasteneye servis kalkıyor bizim burda ama smer alınıyor canm 

(2,423 puan) tarafından

Yaptırdın mi mamgrofi merak ettim o çok acıtıyor diyorlar 

(5,346 puan) tarafından

Yok kuzum annem yaptırdi evet biraz zormuş memeyi pres gibi yapıyorlarmış ama dayanilmayacak bişey değildir zannimca

(2,423 puan) tarafından

Benim annemde en çok onun acittigini söyler tost yapıyorlar bastiriyolar diyor ya ürktüm ondan 

(5,346 puan) tarafından

Ama smer kolay fırça gibi biseyle suruntu alıyorlar sadece

0 oy
(483 puan) tarafından

Yaptırdım cnm alt muayene derken süruntu alıyorlar 15 güne sonucu çıkıyor 

(2,423 puan) tarafından

Evet öyleymiş acı vs olmadi değil mi

Bide tam olarak ne çıktı sonuçta kanser degilsiniz mi yada olabilme ihtimalide çıkar mi acaba

(483 puan) tarafından

Hamdolsun değilim cnmben sonucu görünce gitmedim tekrardan 

0 oy
(1,462 puan) tarafından

bütün sağlık kurumları yapıyor ki o testleri hastanede, halk sağlığı merkezlerinde vs de bedava. hatta her gördükleri kadından alıyorlar desem abartı olmaz sanırım

(2,423 puan) tarafından

Devlette yapılmıyor demiş bende onu anlamadım 

Siz yaptırdınız mi.?

(1,462 puan) tarafından

ben tıpta yaptırdım, arkadaşım devlette, ama halk sağlığı merkezlerinde de yapılıyor. yani sık yapılan bi işlem o. basit de ayrıca korkulacak bi tarafı da yok

(2,423 puan) tarafından

Anladım cnm teşekkürler 

0 oy
(4,686 puan) tarafından

Ben smear testi yaptirdim. Annemde yaptirdi. Duzenli mamografi cektirdigi icin(kanser oykusu var) o yuzden onu yaptirmadi ama evet genel tarama var. Belli bir yas ustu ozellikle.

(2,423 puan) tarafından

Anladım cnm teşekkürler 

0 oy
(835 puan) tarafından

Kaç yaş olmak lazım canım ikisi icin

(6,109 puan) tarafından

Mamografi bildiğim kadarıyla 40 yaşından sonra yapılıyor benim doktorum öyle demişti 

(835 puan) tarafından

Peki ya diğeri.

Bende aslında mamografi ye girmek istiyordum ya göğüsum ağrıyor kardiyoloji ye gittim dedi kalp değil Mart'ta 27yadina gircem

(6,109 puan) tarafından

Genel cerrahiye git göğüsle ilgili sıkıntı olabilir ultrason cektir cnm 

0 oy
tarafından

smear yaptırmıştım da mamografi yaptırmadım denk gelmedi. her zaman olmuyor zaten denk gelirsem yaptırırım 

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 90 göst.
0 oy
3 cevap 110 göst.
10 Şubat 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Eylul & Erva (3,115 puan) tarafından soruldu
+2 oy
2 cevap 57 göst.

Kategoriler

1,436,663 soru

23,624,191 cevap

306,972 kullanıcı

...