+2 oy
131 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,350 puan) tarafından

Kızım geceleri çok su içer. Hatta yatağında suluğu da var,gece uyandıkça kendi içer ve tekrar yatar.

Yaklaşık 1 haftadır tuvalet eğitimine başladık. Uyurken yapmıyor ama uyandığı gibi de altına yapıyor. 

Bu arada gece uyandırmıyorum ve altını bezliyorum. 

Önce gündüz alışır sonra gece de bezi keserim diye düşündüm. Çünkü gündüz de daha söylemiyor, ben kendim yarım saatte bir götürüyorum.

Siz gece nasıl yaptınız? Uykudan önce en son ne zaman su içiyor? 

7 Cevaplar

+1 oy
(426 puan) tarafından

Yatmadan yarım saat önce içiyordu ama ben geceleri de kaldırıyordum, çok su içince gece tutamıyordu 

(426 puan) tarafından

Yatmaya giderken lavaboya götürüyordum önce 2-3 saat geçince kaldırıyordum tekrar lavaboya, benim oğlum 9 gibi yatardı o zamanlar mesela gece 12 de kaldırırdım sonra iki üç gibi tekrar kaldırırdım sabaha kadar uyurdu öyle öyle alıştı

(1,350 puan) tarafından

Kızımında uyku saatleri aynı. Bende bu şekilde yapayım o zaman. Aslında sorun su içmesi. Bazı sabahlar bezi kupkuru uyanıyor, anlıyorum ki o gece su içmeye kalkmamış. 

(426 puan) tarafından

Canım suyu mutlaka kes yatmaya götürürken, bir kere benim oğlan dünyanın ayranını suyunu içti lavaboya götürmeme rağmen sabah yatak batmıştı. Şimdi uyumaya giderken içirtmiyorum aşırı, azcık içse yeter zaten senin kız da. Böyle böyle alışacak, Rabbim yardımcın olsun

(1,350 puan) tarafından

Henüz 3 yaşında. Geçen suluğu vermeyeyim dedim, suyum nerede  diye tutturdu. Hayır içemezsin desem ne olduğunu anlamaz 😑 önce geceleri tuvalete kaldırmayı deneyeyim. Baktım olacak gibi değil su işine de bir çözüm buluruz. Çok zor ya, bakalım artık. Teşekkür ederim. 

(426 puan) tarafından

Öyle yap canım, sabırlı ol illaki öğrenecek

-Reklam-
0 oy
(1,937 puan) tarafından

Suya hiçbir zaman kısıtlama getirmedim ama geceleri tuvalet için kaldırıyordum ben 

(1,350 puan) tarafından

Kaç saatte bir uyandırıyordunuz? 

0 oy
(14,088 puan) tarafından

25 aylikti hem geceyi hem gündüzü kestim ilk zamanlar altına yaptı ama sonradan tutmayı öğrendi gece de birakmalisin zamanla alışıyor. Gece kalkıp su da iciyor

(1,350 puan) tarafından

25 ay çok iyiymiş. Ben öncesinde denemiştim ama o sıra hazır değildi. Şuan daha iyi yine. 

(14,088 puan) tarafından
+1

Her çocuk farklı canim kızım da farkında değildi ama bırakınca hemen alıştı 

0 oy
(689 puan) tarafından

Ogluma 2.5 yaşından sonra verdım eğitim gece gündüz ilk gün kestim suyu karışmam gece bir kere kaldırırız yoksa yapıyo azıcıkta olsa ıslatır kendini 5 yasında  sabah eşim ise giderken götürür bence hem gece hem gündüz kes sabaha karşı bir kere gotur

(1,350 puan) tarafından

Sanırım herkes tek seferde kesmiş. Bende hem gece hem gündüz deneyeyim bû geceden itibaren. Bakalım nasıl olacak. 

(689 puan) tarafından
+1

Gece uykulu uykulu götür yaptır bi. Kere bide altına bişey şer ki yaparsa yatagı kirlenmesin 

(1,350 puan) tarafından

Alez ve çarşaf stoğu yaptım. İlerde de lazım olacak zaten, kardeşi de var. 

0 oy
(5,736 puan) tarafından

Bebeginiz kac aylik ?

Bence henuz hazir degil. Zaten gece bezliyomussunuz gunduz de bezleyin. Havalar da soguk. 2-3 ay sonra tekrar deneyin. 

Bi de baslamadan once bu surece hazirlik yapin. Belki yapmissinizdir bilemem tabi. Fikir olmasi amacli yazdim.

(1,350 puan) tarafından

Kızım geçen hafta 3 yaşını doldurdu. Hep söylüyordum tuvalete gideceksin vs diye. Kuzeni de artık tuvalete gittiği için daha bir heveslendi. Evin içi sıcak, sorun olmuyor bu konuda. Yaza kadar bırakmış olsa onun için de iyi olurdu. 

(20,550 puan) tarafından

Bence çocuk gayet hazır. Çünkü sabaha kadar tutabiliyirmus. Yakında sabah da tutmayı öğrenir.

(5,736 puan) tarafından

Ama gunduz tutamiyomus. Bazi bezli bebeklerin bile bezi sabaha kadar kuru oluyo sabah uyaninca yapiyolar. Benim bebegim de mesela kesintisiz uyudugu geceler kuru kalkardi. Gece emmeye uyanirsa cisimi yapardi hissederdim yani. 

Sadece soylemek yeterli olmaz. Psikologo onayli tuvalet egitimiyle ilgili kitaplar var onlari almanizi oneririm. 

Ben ilk 32 aylikken denedim baktim hazir degil hemen beze geri donduk. 34 aylikken tekrar denedik 2 gunde gece-gunduz ogrendi. Geceleri de hic kaldirmadim kaldirsam aliskanlik haline gelebilirdi. Bi de uyku sorunumuz var gece uyaninca tekrar uyutmak cok zor oluyo. İlk 1-2 ay kendisi çişi gelince uyandi soyledi. Suan cok nadir uyanir çiş icin. 

(20,550 puan) tarafından

Maşallah senin çocuğun hakikaten tam hazırmış.  Ben oğlum o kadar hazır değilken başladım. Evet sabah kuru kalkması gerekiyor diyorlar. Ben onu bekleyemedim. Hamileydim. Biran önce başlamak istedim. Geceleri hakikaten beni zorladı. 4 kez yatağını islattigi oldu. Çok geceler yatak çarşaf değiştirdim. 4.5 ay gece alt ıslatma devam etti. Şimdiki aklım olsa 3 yaşında başlardım. Bebek doğunca zor olur diye cesaret edemedim. Mecburdum bı yerde. Ama bu arkadaşın sabaha kadar tutup sabah kaciriyormus. O yüzden gece 1 kez kaldırmak çok da zor olmaz. Ayrıca eğitime yeni basladiysa ilk zamanlar zaten tutamaz. Bilemez çünkü cisin gelmesi hissini. Bunlar çok normal. Ama şimdi kızım var. Ona tuvalet eğitimine 3 yasa doğru ve sabah kuru kalkana kadar beklemeyi düşünüyorum. 

(1,350 puan) tarafından

Tuvalete alıştırmaya başladım ama ben kendim de acemiyim. Nerede nasıl yapılır tam bilemiyor insan. Ve bir sürü öneri, teknik anlatılıyor ama her çocuğa aynı süreç vê sîstem işlemiyor. Gündüz söylemesinin nedeni, çoğu kez oyununu yarıda bırakmak istememesi. Yoksa tuvalete gidince bitip bitmediğinde söylüyor. Daha çok yeni. 

Gündüz uyanır uyanmaz yapıyor yada bazı geceler uyanınca da yapıyor. Uykudayken yapmıyor o kesin. Gece 1-2 defa götürmeyi deneyeceğim. Bu gece bez bağlamadım 😶

0 oy
(2,994 puan) tarafından

Hic kaldirmam cokta su icer gece yatmadan gotururum sabah kalkasiya kadar  bazen sıkısinca kendisi uyaniyo

(1,350 puan) tarafından

Daha yeni başladık, hemen bu şekilde olmaz ama umarım ilerde böyle olur. 

0 oy
(20,550 puan) tarafından

Sabaha kadar dayanıp uyanınca salıyorsa sabah 5 gibi 1 kez kaldırıp goturebilirsin. Ben gece en az 2 kez gotürurdum. 3 4 kez goturdugum de olurdu. Oğlum da şu içerdi. Ama uyumadan önce. Şimdi sen suluğu koymasan yanına gece yine uyanıp isteyecek. Bence 1 kez götür. Zamanla ona bile gerek kalmaz 

(1,350 puan) tarafından

Suluğu koymadım ve bezsiz yatırdım bu gece. Bakalım nasıl olacak. Gece uyandırıncam o kesin. 

(20,550 puan) tarafından

Gazan mübarek olsun 😁

(1,350 puan) tarafından

😅Teşekkür ederim, valla sırf bunun için uyku tulumu, çarşaf ve alez stokladım. Hazırlıklıyım 🙂‍↕️

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 47 göst.
20 Şubat 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Zeynepjdjdjd (205 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 141 göst.
26 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Fatma1112 (462 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 75 göst.
31 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Kizinaasikbiranne (66 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 92 göst.
3 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Gamzefb (57 puan) tarafından soruldu

413,811 soru

12,456,118 cevap

46,488 kullanıcı

Kategoriler

...